Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Amerikai centert igazolt a Szeged

A görög és a francia élvonalban is szerepelt.:

:

Az amerikai Tyler Roberson lesz a következő idényben a Naturtex-SZTE-Szedeák centere – írja a klub Facebook-oldala.

A 27 éves, 205 cm magas játékos kiváló egyetemre járt, 2016 januárjában egy Duke elleni győztes mérkőzésen 14 pontot és 20 lepattanót szerzett a Syracuse Orange színeiben, azon a tavaszon az NCAA Final Fourban is pályára lépett. Ezt követően a G-League-ben szerepelt, Európában pedig a francia és a görög élvonalban kosárlabdázott.

Az előző idényt is a G-League-ben, a Delaware Blue Coats csapatában kezdte, majd az észt KK Viimsi együtteséhez került, a bajnoki rájátszásban 20 perc alatt átlagban 13.3 pontot és 7.5 lepattanót jegyzett.

Roberson – aki a montenegrói Milic Starovlah mellett a szegediek második légiósa – szeptember 2-án csatlakozik a Szedeák keretéhez.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BandyMAFCdrukkerRedbidHawkYoWassupFam Recent comment authors
Bandy
Olvasó

Savicról mikor írtok cikket? Bécsbe igazolt ???

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Hát én tök szépen kérdeztem de akkor úgy látszik így nem megy… elmondanám nektek, hogy a Magyar kosárlabda még mindig szarnak számít Európában és továbbra sem tudják Amerikában ,hogy egyáltalán létezik ilyen ország. Akármelyik egyetemi csapat felvenné a versenyt a hazai felnőtt csapatok ellen sőt.. G-league, Farncia és Görög után hatalmas visszaesés egy játékosnak Szegedre igazolnia.

Hawk
Olvasó

Észtországból igazolt Szegedre. Így már érthetőbb, jobb?

Redbid
Olvasó

Ez mind igaza, de attól még az van, hogy az amerikai utánpótlásbázisok döntik a játékosokat, vagyis “van ilyen még millió”.
Esetleg nem volt olyan jó, hogy megragadjon azokban a bajnokságokban, esetleg újratervezés van a karrierben, vagy nem szeretett volna kicsúszni az időböl.
Szóval lehet olyan is, amikor nem biztos, hogy az a fő kérdés, hogy mi motiválja az ide igazolását, hanem, hogy legyen időben csapata, számára elfogadható szakmai perspektívával és ellentételezéssel.
De még az is elképzelhető, mint egyébként sokaknál, hogy a kosárlabda mellett világot is akar látni, megismerni más kultúrákat is!

MAFCdrukker
Olvasó

Ezek mellett az is lehetséges, hogy az erősebb ligákban kiegészítő ember volt, most pedig vezérszerepre vágyik. Sokféle motiváció lehet a háttérben, akár amerikai kosaras ismerőse is ajánlhatta neki a magyar bajnokságot, az ügynökségének is lehet szegedi kontaktja.

kosárbáró
Olvasó

Mit nem lehet ezen érteni?Profi sportoló, valószínűleg jókat hallott Szegedről, meg is tudják fizetni.Nem olyan bonyolult ez!

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Számomra érthetetlen, hogy miért jön egy ilyen játékos Magyarországra vagy éppen pont Szegedre. Annyira kíváncsi lennék.

YoWassupFam
Olvasó

Már régen nem ott van a Magyar kosárlabda mint volt 15-20 éve hála Szolnok-Szombathely duonak. Tessék updatelni a rendszert mert ahogy nézem laza 15 év lemaradásban tetszik lenni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés