Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Amerikából érkezhet segítség a válogatottnak

Székely Norbert és Plézer Gábor Juhász Dorka után Kuttor Enikőt és Aho Ninát is meglátogatja.:

:

Amerikába utazott Székely Norbert, a magyar női kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya és Plézer Gábor, a magyar válogatott csapatmenedzsere, hogy egyeztessenek a tengerentúlon kosárlabdázó magyar egyetemistákkal, így többek között Juhász Dorkával a nemzeti csapatbéli szereplésről. A kapitánnyal két repülőút között beszélgetett az MKOSZ honlapja, ugyanis Székely Norbert Juhász mellett további magyar tehetségekkel is találkozik a napokban.

Az Ohio State Egyetemen tanuló, s egyben kosárlabdázó fiatal erőcsatárt a pályán is megnézhette a kapitány, a Wisconsin elleni vesztes meccsen újoncként is csapata egyik legjobbja volt a PEAC korábbi kosarasa. Tíz pontja mellett tizenhat lepattanót szerzett, ahogyan Székely Norbert fogalmazott, Dorka az Dorka, a tőle megszokott játékot nyújtotta.

Juhász Dorka a PEAC színeiben már a felnőtt mezőnyben is letette a névjegyét, így természetes, hogy a válogatott kapcsán folyamatosan figyeljük Ugyanakkor a 2017-es nyári korosztályos Európa-bajnokságon súlyos térdsérülést szenvedett, így az egész tavalyi szezont kihagyta, majd elfogadta az Ohio egyetem ajánlatát, azaz elég régen láttuk már játszani – foglalta össze a látottakat a kapitány.

A magyar kapitány mondandójából kiderült, hogy Juhászra nem csak a jövő válogatottja számíthat, akár már anyári Európa-bajnokságon is a csapat segítségére lehet.

– Dorka tehetsége mindenképpen előrevetíti, hogy övé a jövő a nemzeti csapatban is, de úgy gondolom, akár már most is tud nekünk segíteni a 4-es poszton.

Ezért is tartottam fontosnak, hogy személyesen találkozzunk, mert egyeztetnünk kellett a nyári programot. Ne feledjük, Dorkára adott esetben nem csupán a felnőtt válogatott várhat, hanem az U20-as is, hiszen kora alapján még ott is szerepelhet. Május végére Dorka hazatér, akkor csatlakozik a válogatott kerethez. Segíteni fogjuk őt a fejlődésben, úgy állítjuk össze a nyári programját, hogy az szolgálja az előrelépését – mondta.

A kapitány a napokban még meglátogatja Kuttor Enikőt és a sérüléséből épülő Aho Ninát is.

A női kosárlabda Európa-bajnokságot június 27. és július 7. között rendezik Lettországban és Szerbiában. Magyarország Szerbiában, Nis városában játszik, ahol csoportellenfelei Törökország, Olaszország és Szlovénia lesznek.

Kiemelt fotó: MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés