Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Amerikában folytatja a Szeged fiatalja

Bonifert Bendegúz az egyetemi bajnokság második divíziójába kerül. Befektetésként tekint az egészre.:

:

Az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait és a kosárlabdát is a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa, Bonifert Bendegúz. A szegedi fiatalnak komoly szerepet szánnak új csapatában, az utazásig azonban a Szedeákkal készül.

Sikerült Bonifert Bendegúz ál­­ma: a fiatal szegedi kosarasnál nem először vetődött fel a gondolat, hogy külföldön folytassa a pályafutását, ám mindez ha­marosan kézzel fogható valósággá válik. Augusztus 19-én ugyanis repülőre száll, és meg sem áll az Egyesült Államokig, majd hamarosan már új csapatánál, a Colorado State University Pueblo csapatánál jelentkezik edzésre.

– Több egyetemmel is kap­cso­latban voltam, de nem min­­degyiknek volt sportösztöndíja, itt harmadéven folytathatom az egyetemet is. Még van pár dolog, amit el kell intézzek, de megvan a repülőjegy, hamarosan utazom – mondta a delmagyar.hu-nak Bonifert Bendegúz, aki addig is a Szedeák felnőttcsapatával készül, hiszen az az elvárás, hogy minél jobb formában ér­kezzen meg az USA-ba.

Amerikában folytatja Bonifert Bendegúz (fotó: delmagyar.hu/Karnok Csaba)

A fiatal kosarasnak több ajánlata is akadt az egyetemi bajnokság első divíziójából, ám új csapatával a második divízió­ban szerepel majd. Csak érdekességképp, nagyobb csarnokban játsszák majd a meccseiket, mint az újszegedi sportcsarnok, ugyanis a coloradói egyetem egy négyezer fő befogadására alkalmas létesítménnyel bír.

– Tavaly nem volt túl jó idényük, de egy neves edző érkezett hozzájuk, aki sok embert kicserélt. Örülök, hogy ebben az újraépítkezésben bizalmat szavaztak nekem, és segíthetek nekik. Úgy voltam vele, inkább játsszak a második divízióban, mint üljek a padon. Azért megyek ki, hogy tapasztalatot szerezzek, az biztos, hogy furcsa lesz újra, hogy csak a saját korosztályomban játszok – emelte ki.

Az egyetemi bajnokság a ma­­gyarhoz képest később kezdődik, így a rajtig csak egyéni képzést kapnak a játékosok, majd heti két meccsel zajlik a bajnokság, ami jövő tavaszig tart.

– Megírtam az amerikai érettségit is, és ugyanúgy marketinget fogok tanulni, mint itt­­hon. Ha két évet kint tudok maradni, akkor már megkap­ha­tom a diplomát is. Az edzők megértőek voltak egyébként, ha mégsem tetszik, bármikor hazajöhetek, de egy befektetésként tekintek az egészre. Karácsonykor van lehetőség a hazalátogatásra, de nem olcsó a repülőjegy, szóval a visszaút jövő május 30-ára szól – zárta Bonifert Bendegúz.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
lddkosárbáróÁron Alizaegyforintotseer Recent comment authors
kosárbáró
Olvasó

Sok sikert, tapasztalatokkal felvértezve vár a magyar bajnokság!!

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Sok sikert, Bendegúz! Itthon úgyis csak a valakik valakijére vár szerep a kosárlabdában (is). Álld meg a helyed külföldön, és vissza se nézz a hazai fertőre!

ÁronNagy
Olvasó

Haha.. Ő pont valakinek a valakije

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Naccerű…. kinek a kije a srác?

kosárbáró
Olvasó

Ez szerintem tök jó!!! Soha nem tolták elvtelenül, maga kaparta ki a gesztenyét….!

ÁronNagy
Olvasó

Igen biztos. De próbáld meg a betonból kikaparni a gesztenyét. Beletörik a kezed… már ha érted mire is gondolok .

ldd
Olvasó

Egy az ország, egy a rendszer …

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés