Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Kikaptunk a belgáktól, lemaradtunk az olimpiáról

Hiába kezdtünk jól, három vereséggel zártuk az Eb-t.

Belgium - Magyarország 72-56 (12-17, 27-8, 18-12, 15-19)

Női Európa-bajnokság
Belgrád, Belgrade Arena
V.: Kozlovskis (lett), Tomic (horvát), Matejek (cseh)

Belgium: Allemand 17/6, Meesseman 4, K. Mestdagh 17/15, Linskens 6, Delaere 3. Csere: Nauwelaers 8/6, Carpreaux 8, Raman 4, Wauters 5, Vanloo -, H. Mestdagh -, Geldof -.

Magyarország: Studer 7/3, Turner 10/6, Raksányi 11/3, Zele 6, Határ 9. Csere: Horti 7, Varga 2, Dubei 4, Horváth -, Lelik -, Kiss -, Pusztai -.

Utolsó meccsét játszotta az Európa-bajnokságon a magyar válogatott, a belgák elleni csata tétje az volt, hogy marad-e még esély az olimpiai szereplés kiharcolására. Utoljára 1992-ben szerepeltünk a kvalifikációs tornán, akkor nem sikerült kiharcolnunk az ötkarikás játékokat.

Meseszerűen indult a mérkőzés. Határ fordult be szépen, majd „betakarta” Meessemant a másik palánk alatt. Turner is betalált kétszer (egyszer bentről, egyszer kintről), majd Zele volt eredményes egy lerohanás végén. Két perc után, 0-9-nél időt kértek a belgák. Ezt követően volt egy kisebb hullámvölgye a magyaroknak, de Horti vezérletével kilábaltunk belőle. Hullámzó volt a játék, támadásban döcögött a szekér, megint visszajött háromra az ellenfél (12-15). Turner még rátett a különbségre, így tíz perc után öttel vezettünk.

Mestdagh két triplájával hamar fordítottak a belgák, sőt Allemand ziccere után már 20-17 volt az állás, időt kért Székely. Hiába, 15-0-át futott a rivális, mi pedig hét percig nem találtunk be. Horti 2+1-es akciója megtörte a hosszú kosárcsendet, de így is tíz fölé ment a különbség. 31-20-nál újabb magyar időkérés következett. Szétestünk. Tizenhat is volt már közte, 27-8-as második negyed után 39-25 volt az állás a félidőben.

A folytatásban sem változott a játék képe, szinte mindent kihagytunk. Közel két percet kellett várni, mire megszületett az első kosár, azt sem mi szereztük. Mestdagh ötödik hármasát jegyezte. Nauwelaers is távolról köszönt be, már húsz volt a hátrányunk (45-25). Székely 47-30-nál kért ismét időt. Nemhogy közelebb nem tudtunk kerülni, az olló csak még nagyobbra nyílt. Eldőlt a találkozó, 57-37-ről indult a záró felvonás.

8-3-mal nyitottak, és egyre jobban színezték a játékot a belgák. 65-40-nél kért időt a magyar kispad, hét perc volt még hátra. Már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés. A végére sikerült egy kicsit kozmetikázni, igaz addigra már lehetőséget kapott mindenki, mindkét oldalon.

Hiába kezdtünk jobban, gyakorlatilag csak egy negyedig volt esélyünk. A belgák állva hagytak minket, és ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Egy álommal kevesebb, nem leszünk ott a tokiói olimpián.

fotó: fiba.com

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Portik TamásLozJokicMoBambanyolcmegnyolc Recent comment authors
ldd
Olvasó

A női UP egyértelműen erősebb a fiúnál.
Ennek fényében a jövő a csajoknál még mindig biztatóbb.

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Amelyik csapat rendszeresen negyedenként 7-8-9pontokat dob és képtelen legalább 60 pontos átlagára annak semmi keresni valója sem az olimpián sem máshol! Sajnálom a csapatot de ez így gyengus volt ahol tét volt….

Prophet
Olvasó

Határ betlizésénél már csak az első két ellenfelünk a nevetségesebb, akik nem tudtak “levédekezni”.

Jokic
Vendég
Jokic

Határ tipikusan az az eset, aki, ha 30 centivel alacsonyabb lenne, a kosárlabda pályák környékéről is kitiltanák.

MoBamba
Olvasó

Most lehet sajnálni a brittek ellen elcseszett meccset… Azt meg kellett volna nyerni!!! Rég álltunk ekkora lehetőség előtt, mindig egy kicsi hiányzik ami nagyon bosszantó, évek óta ez van… Változás kell!!!

ldd
Olvasó

Azt legalább sokan eltaláltuk, hogy a belgák jóval erősebbek mint az angolok…

J.R.Benitez
Olvasó

Szerintem meg ne a lányokat szidjuk. Hajtottak kapartak cimeres mezben. Ennyit tudnak sajnos. Viszont ami szembetűnő: fizikálisan sehol sem vagyunk…. Ugrani futni nem tudunk. Egy leütésből robognak mellettünk. Szörnyű…. Az hogy ez kinek a sara, jó kérdés! Hasonlitsuk már össze női kezilabdával vagy női focival, röplabdával…. Döbbenetes a különbség!!! Mindezek ellenére továbbra is minden fronton: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!

nyolcmegnyolc
Olvasó

A női foci még itt sem tart.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Határt tényleg nem megbántva de szerintem valamilyen szer befolyása alatt áll legalábbis nekem nagyon úgy tűnik.Ja és ez mindent elmond a mai teljesitményükről ,hogy ez izgalmasabb volt mint a játékunk alap ziccerek maradtak ki mindjárt lemegyek a lakótelepi pályára és dobálok egy párat és megnézem hányat dobok be olyan ziccerekből amik a meccsen voltak az eredményről majd beszámolok…

SopronKCfan
Olvasó

Hála Isten vége lett ennek a borzalomnak. Nagy volt a mellény 2 meccs után. Inkább fektessünk nagyobb hangsúlyt a 3x3ba. Több remény van ott mint itt

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés