Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alekszics: jó helyzetben voltunk, az első hatig juthattunk volna

Horti megtartásán sokat gondolkodtak, Pongó viszont sokkal jobb ajánlatot kapott, amellyel nem tudtak versenyezni.



:

:

A Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője, Dragan Alekszics két hétig edzéseket tart fiatal, és újonnan igazolt játékosainak. A klub hivatalos honlapja a „mini alapozás” második hetében készített interjút a trénerrel az előző, kurtán véget ért szezonról, a karanténos időszakról, és a csapat előtt álló feladatokról.

– Nagyon furcsa volt a karantén időszaka – kezdett bele Alekszics a pvsk-panthers.hu oldalnak. – Amikor átléptem a határt, azonnal tizennégy napos karanténba kellett vonulnom, csak otthon tartózkodhattam, nem hagyhattam el a lakásomat. Amikor ez a kéthetes időszak lejárt, hatóságilag újabb tizennégy nappal meghosszabbították a karanténomat. Olyan szigorúan vették ezt a második periódust, hogy például a rendőrség minden nap felhívott, ellenőrzött engem. Személy szerint katasztrofálisan éltem meg ezt a helyzetet. Egész nap a négy fal között… Próbáltam kosárlabdát nézni, tartani a kapcsolatot a játékosokkal. Nagyon furcsa és szörnyű helyzet volt. Nem volt könnyű, még nekem sem, de főként a játékosoknak, hiszen nekik később hosszú kihagyás után kellett elkezdeniük a munkát. Remélem, vége ennek a járványnak és visszaáll minden abba a kerékvágásba, amiben előtte volt.

A portál feltette a költői kérdést: mi lehetett volna, ha végig megy az előző szezon?

– Amikor idejöttem, nehéz időszakban voltunk, hiszen új edző érkezésekor minden megváltozik. A ritmus, a munka, az edzések, minden. Győzelmi kényszerben volt a csapat, de szerencsére sikerült meccset nyernünk, elkaptuk a ritmust, meglett a kémia. A játékosok elkezdtek egymásért küzdeni. Igazából a sorsolás is kedvezett bizonyos szempontból, mivel pár olyan mérkőzés következett ekkor, amiken előzetesen nem nekünk állt a zászló, de mi meg akartuk ezeket nyerni! Hiszem, hogy ha nem jön ez a vírushelyzet, az alapszakasz végén az első hatban lettünk volna. A rájátszásban pedig egyrészt minden megtörténhet, másrészt a csapat szépen összeállt ekkorra. A légiósaink formába lendültek, Aiken és Csirics visszatértek a sérülés és betegség után, teljes kerettel vártuk a folytatást. Smith formája elindult fölfelé, Budimir fizikálisan kezdett ismét topon lenni, Ruják fantasztikus formában játszott. Szóval nagyon jó helyzetben voltunk. Azonban vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni. Sajnáljuk, hogy így alakultak a dolgok, de ilyen az élet. Most már csak előre tekintünk.

Úgy tűnik, sok fiatal lesz az új csapatban. Mire lehet számítani a következő bajnokságban?

– A jelenlegi helyzetben megváltoztak a klub tervei. Ahogy mindenhol, itt a PVSK-nál is akadnak financiális nehézségek, de a szövetség által hozott új szabályok a fiatal játékosok szerepeltetését illetően is változtatásra sarkalltak minket. Elkezdtünk keresni néhány ifjú tehetséget, a keresés pedig, azt tudom mondani eredményes volt. Meleg Gergő és Krivacsevics Márkó nagyon tehetséges és nagyon jó fizikai képességekkel rendelkező játékosok. A mostani két hetes munka során meg is tudtam nézni őket, milyen formában vannak, mit várhatunk tőlük. Mindig nehéz az ilyen fiatal játékosokat megítélni és dolgozni velük, hiszen nincsenek folyamatosan játékban az első osztályban. Akadhat pár jó meccsük, de jöhet hullámvölgy is. Ez egy új kihívás minden edzőnek, de azt gondolom, jó fiatalokkal dolgozni, mert ők adják vissza talán a legtöbbet abból, amit az edzőiktől kapnak. Az az energia és koncentráció, amit idősebb, rutinosabb játékosok a mérkőzésekre tartogatnak, a fiataloknál az edzéseken is jelen van, hiszen tanulni, fejlődni akarnak, egyre többet, többet és többet. Ez pedig az edzőnek is extra motivációt ad. Türelmesnek kell velük lennünk, ez nagyon fontos.

És hogy mennyire elégedett a keret eddigi alakulásával?

– Nehéz helyzet ez. Össze kell gyúrnunk egy csapattá fiatalokat és olyan rutinos játékosokat, mint például Veljko Budimir. Ő egy igazi legendája a PVSK-nak, 7-8 éve itt játszik, szuperprofi, az edzéseken is mindig száz százalékot nyújt, minden meccset meg akar nyerni. Számomra, és a klub számára is prioritás volt az igazolások tekintetében, hogy őt megtartsuk, már csak azért is, mert ő a csapatkapitányunk. Dragasevicsnek is szerettünk volna lehetőséget adni. Régóta a klubnál van. Amióta itt vagyok, fizikálisan és mentálisan is sokat fejlődött. Ő egy jó védőjátékos, támadásban pedig több önbizalomra van szüksége. De beszéljünk pár szót Melegről és Krivacsevicsről. Fiatal, tehetséges, modern stílusú játékosok, akik akarnak dolgozni, akarnak tanulni és fejlődni. Csak jó dolgokat kaptam és láttam tőlük eddig.

Pongó Máté eligazolt, Horti Bálint is távozik. Kikkel lehet majd pótolni őket?

– Legelőször is szögezzük le, hogy Pongó Mátét meg akartuk tartani, de nem tudtuk. Sokkal jobb ajánlatot kapott a miénknél, amellyel nem tudtunk versenyezni. Horti megtartásán sokat gondolkodtunk, de az új szabályok miatt, Meleg és Krivacsevics megszerzése után úgy döntöttünk, hogy nekik adunk lehetőséget a szezonban. Tudjuk, hogy ebben van egy kis kockázat, abban például biztos vagyok, hogy nagyon hiányozni fog Horti rutinja, tapasztalata. Azonban meghoztuk ezt a döntést és úgy gondolom, ez a két játékos helyettesíteni tudja Bálintot. Ami a légiósokat illeti: ahogy arról már volt szó, Budimir marad. Megpróbálunk találni egy vagy két külföldit 1-2-es és 2-3-as posztra. A külföldi igazolások terén azonban a legfontosabb, hogy 5-ös posztra is szerezzünk légióst. Olyan játékost keresünk a palánk alá, aki pluszt tud hozni a csapatba, és aki saját maga számára is helyzeteket tud teremteni. Nem könnyű, de centerposztra egy igazán jó, minőségi légióst szeretnénk igazolni. Nyugodtan mondhatom, ez az egyik fő célunk az igazolások terén.

Azt is megtudhattuk, az új légiósok kapcsán inkább az amerikai, vagy a délszláv vonalat szeretné-e erősíteni.

– Teljesen mindegy, a lényeg, hogy jó legyen. Egy jó játékos az jó játékos.

fotó: pvsk-panthers.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Koops Recent comment authors
Koops
Olvasó

Várjuk mi is az új igazolások nagyon!! Csak azt látjuk, hogy a játékosaink mennek el… Igaz 3 hónap meg vissza van, de azért jó lenne valami fejlemény!
Hajrá Pvsk!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés