Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alekszics: A célunk most az, hogy a legjobb négy csapat közé kerüljünk

Zollner büszke csapata védekezésére, Jászberényben visszavennék a pályaelőnyt. Forray szerint új fejezet indul szombaton. Edzői nyilatkozatok.:

:

Tegnap este négy mérkőzést követően véget ért a középszakasz a felsőházban és a középházban egyaránt. Íme az edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu segítségével:

Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK 88-68 (21-17, 25-18, 27-15, 15-18)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a csapatunknak. Azt gondolom, hogy megfelelő választ adtunk az elmúlt számunkra nagyon nehéz mérkőzésre. Különösen büszke vagyok, ahogy védekeztünk ma. Mert a Szolnok minden, csak nem egy rosszul támadó csapat. Most a gyors regenerálódásra koncentrálunk és arra, hogy készen legyünk a szombati mérkőzésre a negyeddöntőben. Még egyszer gratulálok a csapatunknak és hatalmas köszönet a szurkolóknak, akik szerdán már play-off hangulatot teremtettek. Előre tekintve szeretném, ha hasonló szurkolás lenne szombaton is.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek. Ők felkészülten jöttek a mérkőzésbe és mi is felkészülten érkeztünk. Ebben az atmoszférában a fiatalok nem tudtak olyan teljesítményt nyújtani, mint egy másik pályán. Még egyszer gratulálok a Körmendnek. Remélem, hogy készen leszünk a szombati nagyon fontos play-off mérkőzésre. A mi célunk most az, hogy a legjobb négy csapat közé kerüljünk. Utána meglátjuk, meddig tudunk menni, hogy állunk a sérülésekkel. Remélem, hogy több szerencsénk lesz. Sok sikert kívánok a Körmendnek a play-offban.

JP Auto – JKSE – Pécsi VSK-VEOLIA 82-84 (17-29, 31-19, 13-20, 21-16)

Lo Elhadji Malick, a JP Auto – JKSE másodedzője: Gratulálok a Pécsnek. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk és az is lett. Most a Pécs jött ki jobban a végjátékból, de egy rossz szavam sem lehet játékosaimra, mert nagyot küzdöttek. Sok bajunk van, de nem adjuk fel, megyünk tovább és szombaton megpróbáljuk visszavenni a pályaelőnyt. Sok mindent tudnék még mondani erről a mérkőzésről, nagyon szomorú vagyok, hogy nem sikerült nyernünk.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Gratulálok csapatomnak és a Jászberénynek is. Ez igazi play-off szintű találkozó volt. Jól kezdtünk, s talán korán elhittük, hogy könnyen nyerhetünk. Ötpontos hátránynál fontos triplákat dobtunk és sikerült fordítanunk. Több futásra és passzra lesz szükség a negyeddöntőkben a Jászberény ellen, s akkor sikeresek lehetünk. Szerintem a következő egymás elleni mérkőzéseink is hasonlóak lesznek majd.

KTE-Duna Aszfalt – DEAC 55-82 (14-13, 10-22, 13-24, 18-23)

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Először is nem a mérkőzéssel kapcsolatosan kezdeném. Szeretnék a Gereben családnak és Líviának nagyon sok kitartást kívánni, bízunk benne, hogy le tudja győzni ezt a fontos rangadót az életében. A csapatom és én is kitartást kívánunk az egész családnak, várjuk őt mihamarabb vissza. A mai estén a második negyedtől a Debrecen jobban játszott, ez nem vitás. Nagyon tompán játszottunk, főleg támadásban. A mérkőzés nagy része a birkózásról szólt. Mi enerváltan, tompán, pontatlanul, nyögvenyelősen támadtunk. A Debrecen végig vezetett a mérkőzés alatt. A tudatos, tervszerű építkezés nagyon jól látszik a csapaton, jövőre még jobbak lesznek a bajnokságban. A csapatomnak is gratulálok, hiszen nagyon kemény mezőnyben sikerült a play-offba verekedni magunk. Új fejezet indul szombattól számunkra. Koncentrálunk a következő ellenfélre, akinek a személye majd a nyolc órai mérkőzésen fog kiderülni. Nagy kihívás elé állunk, ha így játszunk, akkor nem sok esélyünk lesz a későbbiekben, de ez a csapat már többször bebizonyította, hogy a fiúk nagyon jól tudunk játszani. A debreceni szurkolóknak külön köszönet, hogy ennyien ellátogattak és támogatták a csapatukat hétköznap is.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, szépen játszottak. Ma talán az egyik legjobb védekezésünk volt. A Kecskemét tompasága is kellett ehhez, de ez a mi érdemünkből nem von le semmit. Nem tudom mikor volt ilyen, hogy ilyen szoros volt a tabella közepe, a kupánál, a bajnokság minden szakaszát tekintve, és a play-offba jutásért folytatott végjátékban is. Most nem sikerült ezzel így kell élnünk. Második éve vagyunk az élvonalban, szépen épül a klub és szép jövő elé néz. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult ahhoz, ilyen jó csapat összejött. A play-offba jutott csapatoknak gratulálok.

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 80-89 (15-31, 20-21, 22-13, 23-24)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Azért nem mondhatjuk, hogy mindent megtettünk, mert az első negyedben ez abszolút nem volt igaz sajnos. Ez nem az első meccsünk ilyen volt. A középszakasz során volt 3-4 olyan meccsünk, amikor az első negyedben vagy védekezésben, vagy támadásban, vagy mind a kettőben alulteljesítettünk. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a többi három negyeddel elégedettek lehetünk, bár nyilván akkor lettem volna boldog, ha sikerül győznünk. Azt gondolom, hogy nem lett volna igazságos, mert a Sopron jobb volt ma. Azokban a helyzetekben a végén, amikor lett volna esélyünk visszajönni, hibáztunk kétszer is öt pontnál. Talán egy kis reménysugárt jelenthet az utolsó meccsünkön az, hogy a fiataljaink ennyit hozzá tudtak tenni a meccshez és a következő évben egy lépcsőfokkal feljebbről indulva hatékonyabban tudnak a segítségünkre lenni.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy a Zalaegerszeget a problémái még erősebbé tudják tenni. A legfontosabb nem is a taktika volt, hanem az, hogy mentálisan megfelelően fókuszáljunk a találkozóra. Az első félidőben jól játszottunk támadásban. A második félidőben azonban elkezdtünk távolról dobálózni, eladtuk a labdákat és még a védekezésünk sem volt olyan, mint az első húsz percben. Ha a ZTE nyert volna, abszolút megérdemelte volna. Játszottunk a tűzzel, de hál’istennek pont annak a Warnernek volt egy olyan sorozata 8-10 ponttal, aki ma reggel érkezett vissza Amerikából. Hullafáradt volt, de a szíve a helyén volt. Sajnálom, hogy ennyire sérülttel és így kellett befejeznie a Zalaegerszegnek a szezont, de az utolsó percig mindent megtettek a győzelem érdekében.

Fotó: Szolnoki Olaj KK Facebook oldala

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
BolyongóGecse J. MárióKendeffy Botondnyolcmegnyolcred-black01 Recent comment authors
Bolyongó
Olvasó

A szolnoki csapatból hiányzik 3 kezdő játékos. Melyik csapat bírná ezt el ?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ez a szezon, nekem olyan mint amikor rosszat álmodik az ember. Folyamatosan azt reméled, hogy vége ennél rosszabb, már nem lehet, hogy felébredsz, de folyamatosan még mindig roszzabb és rosszabb jön, te meg tovább álmodod ezt a sok rosszat.

Rouge
Vendég
Rouge

Azért a kupadöntőre egész életünkben emlékezni fogunk, nem volt az olyan rossz…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Természetesen. Bár a döntő az tuti volt. A Falco=ezüst, tehát, ha az u20 játszik akkor is nyerünk. Nem miattunk, hanem miattuk.

Piffinger
Olvasó

Igen, Igen…

Na de hát akkor mit mondjanak a Fehérváriak v. az Egerszegeiek?

Vagy inkább csak dúdoljanak olyan slágáraket, lehet majd velünk együtt, hogy Money, money, money v. h. money makes the world go round…?

Ah, ez a profi sport…

Bossesy
Olvasó

Lehet ekézni Dragant, de ilyen példátlan sérüléshullámot semmilyen edző nem tudott volna lekezelni. Ez teljesen derékba törte a csapatot, ilyesmire nem lehet felkészülni, ilyen esetre nem létezik “B” terv. Az más kérdés, hogy a légiós választásunk, majd az egész menedzselése (nem lett kirúgva időben aki nem ilyen szintre való) sz..r lett. A realista énem azt mondja: ezt a szezont el kell engedni (szinte nincs olyan játékosunk -a fiatalokon kívül-, aki 100 százalékos lenne még azok közt sem, akik be vannak nevezve egy -egy meccsre. Másrészt az optimista énem emlékeztet a Falco elleni kupadöntőre, ahol nem sok esélyt adtak az Olajnak,… Olvass tovább »

Rouge
Vendég
Rouge

Berényben és most legutóbb a falco ellen is egy ponttal kaptunk ki, én mindkét vereséget Dragan nyakába varrom (összesen négy egypontos veresegünk volt…).

Berényben fél perccel a vége előtt még négy ponttal vezettünk…innen lehetetlen kikapni…aztán mégis sikerült.

…a falco ellen pedig egy ponttal megyünk és nálunk van a labda…az első, hogy időt kérek…bent maradt két időkérésünk….aztán megmondom Vojának, hogy tartsa a labdát…
ha lefaultolják, bedobja és nincs miről beszélnünk.

Ha a PO-t az első helyről kezdtük volna,
akkor azért mi lennénk az esélyesek.

Ezt Dragan baszta el.

derryl
Olvasó

Összetehetjük a kezünket, hogy tavaly a döntő 4-ik meccsén Milo cinkelte Dragan utasítását, ami az volt, hogy Vojának dobja be a lasztit. Mindenki Voján próbált védekezni. Perry 1,8 mp! Az eredményt mindenki tudja.

Rouge
Vendég
Rouge

Marci védelmében pedig csak annyit, hogy:

1. Ő tavaly egy német edzőt nézett ki,
aki aztán cserben hagyott minket
(családi probléma, persze…)…
…így Alekszics csak egy kényszer megoldás volt a kispadon…aztán ottragadt…

2. Ősszel az a kilenc játékos nagyon jól összeállt és remek csapatunk volt…egyénileg és csapatjátékban is rendben voltunk, semmi probléma nem volt a légiósokkal…

derryl
Olvasó

Dragan! A tisztesség azt mondatja, köszi, amit eddig tettél! A józan ész, pedig azt, a bajnokság befejeztével keress egy “Szolnok vége” jelzőtáblát! Az idei szezon bőven meghaladta a képességeidet! És köszönd meg a játékosoknak, amit érted tettek!

dell
Olvasó

Gondolod,hogy meglépi ezt? Én biztos vagyok benne,hogy nem mert az új zsíros szerződés már a zsebében van a következő szezonra is.

vasmadar
Olvasó

Gratulálok azoknak a hülyéknek, akik 4 hónapig dajkálták a nyomorék rowseyt aki sírva szaladt haza igazi sportember módjára, cserben hagyva a társait és airingtot, aki annyira labdabiztos, mint a 3 éves unokaöcsém. de mondhatnám tovább, hogy malasevics 3-as önbizalma mit ér, stb. Annak örülök, hogy játszanak a fiatalok, mert legalább belőlük lehet csapat, ha már mindenki le fog lépni innen. Szerintem senki se ringassa magát abban a hitben, hogy Voja nem lép le. Dehogynem. Lesz egy középházas csapatunk, 200 nézővel, 5000 Ft-os éves bérlettel. Gratulálok a menedzsmentnek

WSreborn
Olvasó

Airingtont azért nem küldtük el mert a zseniális orvosi stábunk félrekezelte, így játszott 8 havi járandóságért 3 hónapot, jó üzlet….

derryl
Olvasó

Úgy néz ki, Szili is a dokik áldozata, műtét után trombózis, az egyértelmű. Nem én állítom,a sebész haverom mondta. Csak nehogy Szilinek rámenjen a karrierje!

makelovenotwar69
Olvasó

Legalább írnád nagy betűvel a játékosok nevét, Te szegény…!

vasmadar
Olvasó

majd írom ha megérdemlik te szegény…!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Senkit nem megbánta bennem ezek a tippek fogalmazodtak meg szombatra
Körmend-Sopron 21+-al nyer a Körmend
Falco-Kecskemét 21+al nyer a Falco
Szolnok-Paks Itt a Paksnak a + hendijét teszem meg mivel még nincsenek oddsok igy nehéz
Pécs-Jászberény H
Mindenkienk Sok Sikert!

SopronKCfan
Olvasó

Mennyit ad a 21+ra nálunk?

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nincs még odds de 4-5 körül lesz kb szerintem ugyanez a Falco.

Gecse J. Márió
Olvasó

Biztos, hogy nem lesz annyi. Én mindkét(MTE+Falco) meccsen 14-15 pontos hendihatárra számítok. Ami érdekes lehet, a Paks pluszos hendi és a Pécs hendis hazai.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Szerintem 3-4-es odds tuti lesz 13-mas határnál simán megvan a 3-4 közötti odds.Egy Ötöst teszek mind a 4 meccsre kb olyan 180-200 jönne.

Gecse J. Márió
Olvasó

Irreális összeget írtál. Ráadásul a -20as tippek is lutrik, főleg a mienk. (bár Red logikája szerint a Falco kb. 60-nal fog nyerni ellenük)

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Majd meglátjuk mi az irreális mindent a sikeresség dönt el 😀

Gecse J. Márió
Olvasó

Szólj egyből, hogy melyik irodánál vannak ilyen eltúlzott határok és szorzók! Előre is köszi! A Paks-meccsen sima V-re kapsz max. 5-ös szorzót, nem a vendég pluszos hendijére! A Körmend és Falco meccsre legalább 13-as hendi lesz, ott sem fogsz 3.25-nél nagyobb szorzókat kapni 21 pontos hendinél. A Pécs H-ja max. 1.6. Ha Te 4-szer 5e-t raksz fel, akkor kb. 3×5 + 3.25×5 + 3.25×5 1.6×5 = némi jóindulattal max. 35.5 nyereséged lesz, nem 180-200! Arról nem is beszélve, hogy a Körmend-meccsnél mindenképp irreális a 21 pont (legalább is remélem, hogy Zollner mesternek lenne annyi esze, hogy egy esetleges nagy különbségnél… Olvass tovább »

Gecse J. Márió
Olvasó

Nem is annyira a tippjeid irreálisak, hanem a szorzók, amit gondolsz értük.

Gecse J. Márió
Olvasó

Ha fogadnom kellene erre a meccsre, körmendiként is gondolkodás nélkül a ti +21-etekre fogadnék, mintsem a mi -21ünkre.

red-black01
Olvasó

Életemben nem fogadtam még, de szerintem a playoff más műfaj. Egy esetben lehetne +21 a Körmend-Sopron, vagy akár a Falco-Kecskemét, ha “erődemonstráció” van tervben. Ezt a Falco-ról el tudom képzelni, mert hosszú (hosszabb) a kispadjuk és lehet forgatni, meg melegen tartani az embereket, de mi jelenleg 7-en vagyunk. Ha egyáltalán el tudunk odáig érni, talán 15 pont körül lehet az a határ, de akkor szerintem ott megáll a meccs és indul a tartalékolás. Főleg az első meccsekre és a kevés játékossal rendelkező csapatokra igaz, hogy az első, még aránylag pihenten játszott meccs egy nagy esély, ezért is lehetnek szorosabb eredmények,… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Igazad van. A rájátszásban a győzelem számít, és nem annak aránya.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Kezdődik.

Gecse J. Márió
Olvasó

🙂 Jogos, nem kéne ide űrítenünk a sportfogadásos eszmefuttatásainkat.

WSreborn
Olvasó

Reméled Dragan? A szurkolók reméljenek, te tegyél érte!! Ok hogy középszerű, gyenge légiósok jöttek a sérültek helyett, és Benke-Rowsey hiányàban nincs tűzerő, de attól védekezni még tudni kell normálisan. És sokadjára mondom a sérülésekben vastagon benne van a szakmai és orvosi stáb is, tehát ne tegyél úgy mint egy áldozat aki nem tehet semmiről…
2 hónapja 2 vereségünk volt könyörgöm…..
Ez a baj hogy te csak remélni tudsz, az őszi kerettel bàrmelyik edző első lett volna, az edzői kvalitások és a szakmai stàb “ereje” most mutatkozik meg!!!!

makelovenotwar69
Olvasó

Egy edző tehetségét nem csak a pénz helyes elköltése (=jó csapatszerkezet, megfelelő emberek az egyes posztokon) alapján, hanem a nem várt szituációk lekezelése (pl. sérülés), váratlan eseményekhez való alkalmazkodás (pl. ellenfélből felkészülés pár nap alatt), mentális felkészülés és formaidőzítés valamint a játékosokkal való felelős bánásmód (fegyelmezés, játékidő, stb.) alapján lehet lemérni…
Alexicsnek voltak villanásai, amíg megvoltak a húzó játékosok, de az utóbbi hetek nem róla szólnak…

lakers24
Olvasó

Kupadöntő?

makelovenotwar69
Olvasó

Vojvoda, Benke, Rowsey + egy meglepett Falco (azt hitték, hogy az esély már győzelem)

Rouge
Vendég
Rouge

A tavalyi kupadöntőt Alekszics szépen lehozta, de az ideihez nem sok köze volt.

Ez most másról szólt…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés