Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Alejando Zubillaga: Nagyon keményen védekeztünk

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Egis Körmend – Arconic-Alba Fehérvár 66-90 (16-25, 13-22, 19-21, 18-22)

Kocsis Tamás, Egis Körmend: Gratulálok az Albának, nagyon jól jöttek ki a pályára, maximálisan megérdemelték a győzelmet, hiszen nem tudtunk a kemény játékukra ellenszert találni. Még nincs vége a párharcnak, igyekszünk pozitív irányban változtatni a jövő heti mérkőzésre.

Alejando Zubillaga, Alba: Nagyon keményen védekeztünk, és be kell látni, úgy tűnt, hogy hosszabb volt a kispadunk is, így a rotációnk nagyon jól működött ezen a meccsen. A fókusz megvolt, örülünk a győzelemnek, szeretném kiemelni a mai meccs atmoszféráját, az egyik legjobb szurkolótábor otthonában tudtunk győzni.
 

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 66-95 (16-24, 18-20, 12-32, 20-19)

Sebastjan Krasovec, ZTE: Gratulálok a Falco együttesének a sikerhez. Az ellenfél negyven percen keresztül ma jobb volt, a legnagyobb különbség a harmadik negyedben volt a két csapat között. Reméljük, a következő találkozóra már teljes kerettel tudunk kiállni. A következő meccs is nulla-nulláról indul, de persze a Falco már 2-0-ra vezet a párharcban.

Milos Konakov, Falco: Megpróbáltuk az első mérkőzésen elkövetett hibáinkat kijavítani, ami azt gondolom, hogy sikerült. A harmadik negyedre nagyon jól jött ki a csapat, viszont az első félidőben volt pár kihagyásunk, amikor a hazaiakat vissza tudtak még zárkózni. Ez egy fontos győzelem, de még kell egy siker a továbbjutáshoz A hangulat megint remek volt, köszönjük szurkolóink támogatását.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 92-87 (31-17, 18-21, 24-30, 19-19)

Forray Gábor, Kecskemét: Gratulálok a csapatomnak, és szurkolóinknak is, hiszen együtt vertük meg ezt a nagyon erős Szolnokot. Ellenfelünket is elismerés illeti, mert jól játszottak. Igazi kosárlabda hangulat volt, mindkét oldalról nagy energiákat mozgósítottak a csapatok, a szurkolók is kitettek magukért. Mondhatni egylabdás meccs lett a vége, de úgy érzem igazságtalan lett volna, ha nem mi nyerünk, mert végig kontrolláltuk a mérkőzést. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban kifejezetten jól kosárlabdáztunk, és az ott megszerzett nagyobb előny kellett is a végjátékban, mikor ketten is kipontozódtak. Most 1-1 az állás, folytatás kedden Szolnokon. Remélem az is hasonló mérkőzés lesz, szeretnénk nyerni ott is.

Szarvas Gábor, Szolnok: Gratulálok a KTE-nek, megérdemelten egyenlítették ki a párharcot. Agresszívabbak és koncentráltabbak voltak ma, mint mi. Sokat hibáztunk védekezésben egyénileg és csapatszinten is. Rengeteg pontot kaptunk a festékből. A Kecskemét kiválóan reagált az első meccsre. Nekünk ugyanezt kell tennünk, felkészülni a harmadik összecsapásra, és újra átvenni az irányítást. Az első félidőben több játékosom is saját magával küzdött, mintsem az ellenféllel. Így tudott a hazai csapat tetemes előnyt kiépíteni a szünetre. Rendeztük a sorokat, a második félidőre már büszkék lehetünk, odatettük magunkat. Fordítani viszont már nem maradt erőnk, túl nagy volt a különbség. Ezen változtatnunk kell. Hétfőn és kedden összerakjuk a dolgankat, és a célunk, hogy átvegyük a vezetést a párharcban. Bojanhoz kapcsolódva annyit szeretnék csak mondani, hogy a személye igazi legenda, hiszen az ilyen tragikus élethelyzetben is lehetett rá számítani.

DEAC – Sopron KC 82-75- (21-16, 19-28, 20-20, 22-11)

Andjelko Mandics, DEAC: Gratulálok a srácoknak, nagy nehezen sikerült nyernünk. Voltak rövid időszakok, amikor koncentráltak és agresszívak voltunk, ugyanakkor többször is hullámvölgybe keveredtünk, amit nem igazán tudok megmagyarázni, hogy miért. A legfontosabb, hogy nem adtuk fel, háromszor jöttünk vissza tíz pontos hátrányból, és a végjátékban sikerült győznünk. A párharc megnyeréséhez viszont sokkal stabilabban kell játszanunk, a védekezés hiánya és a kihagyott ziccerek mind a koncentráció hiányának tudhatóak be, ezek a dolgok pedig a csapatban lehúzzák a morált, így ezt mindenképpen orvosolnunk kell. Visszahoztuk a szériát Debrecenbe, szeretnénk idegenben is nyerni, amihez extra energiákra és koncentrációra lesz szükség.

Bors Miklós, Sopron: Nehezen kezdtünk, és rögtön az elején hátrányból kellet fordítanunk. Az első félidő végéhez közeledve kezdett jobban működni a játékunk, majd a folytatásban is jól tartottuk magunkat, a végére viszont elfogytunk. Kiemelendő, hogy a fiataljaink nagyon szépen helytálltak, azonban a kulcsszituációkban a rutin hiánya meglátszott. Ez semmit nem csökkent a DEAC érdemein, hisz meg tudtak újulni és kontrollálták az utolsó negyedet. Gratulálok a Debrecennek!

HIRDETÉS

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
kazsoRoundmend Recent comment authors
Roundmend
Olvasó

Zubillaga! Nem az egyik, hanem A legjobb szurkolótábor otthonában tudtatok győzni úgy, hogy minden kétséget kizáróan jól össze lett rakva ez az Alba, nagyon kemény és valóban jó védekezéssel, viszont egy következetes és kompetens játékvezetés mellett olyan egyszerűen nem létezik, ha egy csapat keményen védekezik akkor az mindig annyira faulthatáron belül marad, hogy a másik lagymatagon védekező csapattal szemben a keményen védekező ellen 13 faultot és 6 db büntetőt fújnak egy meccsen, a védekezni meg éppen hogy próbáló csapatra pedig 20 faultot 16 büntetővel…Ezzel együtt se a játékvezetők győztek le bennünk, szó se róla, de minek, meg miért kell gusztustalankodniuk,… Olvass tovább »

kazso
Olvasó

Picit ellentmond a kemény védekezésnek,nem utolsó sorban 36.percbe még csak 9 szabálytalanságnál tartott az Alba!Vojvoda szinte minden külső dobásánál könyökössel játszotta magát tisztára(FEPU mesélhetne róla)!MTE

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés