Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK

Szakértőnk tizennégy pontos hazai győzelemre tippel.

Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 24. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szombat 18:00
V.: Földházi T., Frányó P., Nagy V. (Dr. Gincsai J. P.)

Alba: Cabezas - Zeno - Freeman - Lóránt - Heath.

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

A hétvégén a Kaposvárt legyőző, majd hét közben a nemzetközi porondon sima vereséget szenvedő Alba Fehérvár fogadja a nem épp legszebb arcát mutató Zalaegerszeget. Mindkét csapat szeretne feljebb kapaszkodni az alapszakasz végéig, így egy jó mérkőzésre van kilátás. Annyi biztos, hogy egyik fél sem fog tartalékolni. A bajnokság első körében, Zalaegerszegen 89-83-as hazai győzelem született.

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Van tapasztalatunk a Zalaegerszeggel kapcsolatban, hiszen decemberben kikaptunk az otthonukban. Úgy tűnt, hogy meg tudjuk nyerni azt a meccset, aztán mégis visszajöttek, mert volt egy rövidzárlatunk és a végén már nem sikerült fordítanunk.

Ezúttal negyven percen keresztül kell koncentrálnunk, nem engedhetünk meg magunknak egyetlen kilengést sem. Öt perc figyelmetlenség akár a meccsbe is kerülhet.

Tudjuk, hogy mire kell törekednünk ellenük ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Érdemes kiemelni az irányítójukat, Ware-t, akinek nagyon jó kapcsolata van a centerükkel. Nehéz is emiatt az ő játékukat kivédeni. Aztán ott van Szabó, aki egy okos játékos. Egy percre sem hagyhatjuk egyedül, mert kintről is képes mindent bedobni. Nem feledkezhetünk el az első számú pontszerzőjükről sem, Thompsonról. Érdekes meccs lesz, de természetesen szeretnénk nyerni. Két-három játékosom is küzd némi problémával, de szerintem mindenki vállalja a játékot.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az Albának volt egy izraeli túrája, ami nyilván hosszú volt, de jóval többen is vannak, mint mi és az utolsó negyedben már nem játszottak a meghatározóbb játékosaik. Az biztosan előnyt jelent a fehérváriak számára, hogy hazai pályán játszanak és jó formában vannak, velünk ellentétben. Ez megint nem a mi malmunkra hajtja a vizet. Elvesztettünk két olyan meccset, ahol még a saját kezünkben volt a sorsunk, most viszont már nincs. Ahhoz, hogy az esélyünket megtartsuk, nyernünk kellene legalább kettőt, de még az sem biztos, hogy elég lesz. Minél több győzelmet kell szereznünk, akár a felsőházba jutás miatt, akár a középházban maradás miatt.

Az a célunk, hogy egy korrekt, jó meccset játsszunk az ellenfelünkkel, és ha alkalmunk lesz győzni, akkor pedig győzzünk. Nem látszik túl sok esély erre, de a labda gömbölyű. Úgy utazunk hozzájuk, hogy mindent meg fogunk tenni.

Nem lesz miért tartalékolni, mert utána egy hét múlva játszunk csak. Mindent ki fogunk adni, ami bennünk lesz. Papp Péteren kívül mindenki egészséges.

[totalpoll id=”11243″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– Ha a múlt héten lett volna a meccs, akkor vendéget mondtam volna, de ez a most már nem nemzetközi, hanem magyar lendületet kapó Fehérvár annyira megérezte a győzelem ízét, hogy hiába vereségből és bizonyítási vággyal jön a Zalaegerszeg, biztos vagyok a hazai győzelemben. Hihetetlen extra kellene a ZTE-től ahhoz, hogy győzni tudjon. Az biztos, hogy a pontgazdag, Debrecen elleni hazai vereség után keményebben igyekszik majd védekezni Bencze Tamás csapata.

De az az atletikus és már a visszavágótól függetlenül teljes mértékben csak a hazai bajnokságra, rájátszásra koncentráló Alba nem fogja engedni, hogy vendég győzelem szülessen. Szerkesztői nyomás hatására mondok csak konkrét különbséget, 14 pontos hazai győzelemre tippelnék.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Wilsongabor77piros710321Muszka7909SárgaPárna Recent comment authors
Wilson
Olvasó

Ki érti Bencze mondanivalóját,..? Megemliti az Alba izraeli túráját majd h hazai pályán is játszanak végül osszegez h ez se az ő malmukra hajtja a vizet! Mintha az albanak lenne kedvező az h fáradtan egy izraeli út után meccselnek! Kicsit úgy érzem már most magyarázza a vereséget ami elég szánalmasan jön ki így, pláne hogy azt se értem miért ennyire biztos mindenki a hazai sikerben, sztem a két csapat közel egy szinten áll jelenleg, ezt az Albat se kell piedesztalra emelni csak mert volt egy két jobb meccsuk, egy okosan játszó ZTE ma simán nyerhet ennek ellenére minimális hazai győzelem… Olvass tovább »

gabor77
Olvasó

Emőke egy retardált, ennyi és nem több. Ezt tudomásul kell venni.

piros710321
Olvasó

Tisztelt BB1! Miért nem lehet ezt a bohócot (emőkét ) kitiltani innen? Sztem ez egy kosárlabdával ( annak kellene lenni ) és nem politikai dolgokkal, emberek nyílt pocskondiázásával foglalkozó oldal!
Kérem tiltsátok már ki!
Elnézést, hogy ehhez a cikkhez is berakom, de…….

Kérem nyomjatok egy tetsziket, ha Ti is így gondoljátok!

SárgaPárna
Olvasó

A ZTE nagyon fejreállt, szerintem esélyük sincs, ezen a meccsen sem, és a végén a play-offért is kapaszkodniuk kell….
Mondjuk amekkora pofájuk volt, ha őszinte akarok lenni nem is bánom.

Muszka7909
Olvasó

Nálatok nagyobb pofája meg arca nem hiszem hogy van mèg itt valakinek, ès te mèg ráadásul bunkó is vagy hozzá ès akkor finoman fogalmaztam!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés