Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Alba Fehérvár – Telekom Baskets Bonn

Jesús Ramírez nem tudja megmondani, hogy mekkora esélye van a csapatának a továbbjutásra.

Alba Fehérvár - Telekom Baskets Bonn

FIBA Europe Cup, nyolcaddöntő
Székesfehérvar, Alba Regia Sportcsarnok, szerda, 18:00

Alba Fehérvár: Cabezas - Freeman - Zeno - Lóránt - Heath.

Telekom Baskets Bonn: Mayo - DiLeo - Bartolo - Breunig - Subotic.

Az előzetesen vártnál sokkal jobb helyzetből várhatja az Alba Fehérvár a Telekom Baskets Bonn elleni FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének visszavágóját. Az első találkozón 85-84-re nyertek a németek, így reális esélye van a fehérvári csapatnak arra, hogy ledolgozza csekély, egypontos hátrányát.

Felemásan melegített a két együttes a visszavágóra. A Bonn idegenben, 88-87-re verte a Bundesliga 23. fordulójában a Crailsheimet. Győzelmével a hetedik helyen áll a 18 csapatos német pontvadászatban. Mint ismert, az Alba Szolnokon játszott rangadót és szenvedett 76-66-os vereséget.

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nem tudom megmondani, hogy mekkora az esélyünk a továbbjutásra, de a párharc továbbra is nyitott és ez a legfontosabb. Az volt a tervünk az első meccsen, hogy jól játsszunk és egy kedvező eredményt érjünk el. Ezt sikerült, a meccs nagy részében egészen jól teljesítettünk, és ennek köszönhető, hogy a továbbjutási esélyeink megmaradtak. Továbbra sem felejthetjük el, hogy a Telekom Bonn egy nagyon erős csapat és a német bajnokságban jól szerepel. Emiatt is kemény meccs előtt állunk.

Harcolnunk kell a végsőkig, ezt várom a csapatomtól. Kulcsfontosságú lesz megint a lepattanók megszerzése. Ha a lepattanózásban felül tudjuk múlni a Bonnt, az már egy jó alap lehet arra, hogy megnyerjük a meccset.

Ezen kívül tisztában vagyunk ellenfelünk erősségeivel, megvan az alap taktikánk. Tudjuk, hogy hogyan kell mozgatni a labdát a helyzetek megteremtéséhez. Remélhetőleg ezeket pedig be fogjuk dobni. Valószínűleg mindenkire számíthatok holnap, de több játékosnak is van kisebb sérülése.

Kiemelt kép: fiba.basketball

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés