Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alba Fehérvár – Sopron KC

A tét a pályaelőny kiharcolása.

  •   

Alba Fehérvár - Sopron KC

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 10. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Benczur Tamás, Kapitány Gellért, dr. Mészáros Balázs (dr. Gincsai János Péter)

Alba: Pongó - Vojvoda - Lukács - Fakuade - Davis.

SKC: Mack - Myers - Ford - Sitku - Montgomery.

Hosszú egymás elleni sorozat kezdődik meg az Alba Fehérvár és a Sopron KC számára, ugyanis az már eldőlt, hogy ez a két együttes csap össze a rájátszás első körében is, így ezzel a találkozóval együtt négy meccset biztosan játszanak egymás ellen a felek. Amelyik csapat nyer, az kezdi meg hazai pályán a rájátszást.

Matthias Zollner, Alba Fehérvár: Sajnos a Falco hibázott az előző körben, így már nincs esélyünk harcolni a harmadik helyért. Meg kell nyernünk ezt a meccset, hogy hazai pályán kezdjük meg a rájátszást. Mint már legutóbb is mondtam, innentől már minden mérkőzés a szezon legfontosabb mérkőzése, most ez az. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos tud lenni, hogy ki van pályaelőnyben egy párharc során. A Sopron egy nagyon veszélyes csapat, jó lenne otthon kezdeni ellenük. A másik oldalról viszont egy kicsit már most megkezdődik a taktikázás, mivel zsinórban minimum négy meccset játszunk egymás ellen, talán többet is, erre is gondolnunk kell.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron KC: Erre a találkozóra tekinthetünk úgy is, mint egy extra meccs a rájátszásból, hiszen az Alba ellen kezdjük majd meg az első kört. A szezon ezen szakaszában nagyon fontos a játékosok biztonsága és az, hogy milyen energiával kosárlabdázunk. Az Albának nagyon atletikus csapata van és több minőségi játékosa. Vojvoda nagyon magas szinten tud játszani és többen is remek pontszerzők. Jó a magyar magjuk, míg a külföldiek több támadási opciót is nyújtanak nekik. Számunkra a kulcs elsősorban az lesz, hogy kezeljük az agresszív nyomásukat. Vigyáznunk kell a labdára, nem engedhetünk nekik könnyű gyorsindításokat. Másodsorban oda kell figyelnünk a védekezésre és kontrollálnunk a lepattanócsatát. Ha ezeket megvalósítjuk, akkor jó esélyünk lehet.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés