Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alba Fehérvár – Serco-TF-BP

Szakértőnk nem vár sima mérkőzést.

Alba Fehérvár - Serco - TF-BP

Bajnokság, középszakasz, 1. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szombat 18:00
V.: Benczur T., Balog Gy. A., Vida J. (Bognár T.)

Alba: Cabezas - Zeno - Filipovity - Lóránt - Heath.

TF-BP: Krnjajski - Beák - Clark - McLane - Bergstedt.

Országos egyesnek tűnik az Alba Fehérvár és a Serco-TF-BP találkozója az alsóházi középszakasz első fordulójában. A fehérváriak óriásit csalódtak, hogy még a középházba sem jutottak be az alapszakaszt követően, míg a TF továbbra is a bennmaradásért küzd.

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nehéz mérkőzés lesz számunkra a TF elleni abból a szempontból, hogy hogyan közelítjük meg a meccset. Egész héten próbáltuk megérteni és elfogadtatni a játékosokkal a jelenlegi helyzetet, hogy az alsóházban folytatjuk a bajnokságot. Ebben a helyzetben nem csak az ellenfelekkel kell megküzdenünk, hanem magunkkal is, hogy be tudjuk bizonyítani, nem az alsóházba tartozunk. Ha nem megfelelően állunk hozzá a találkozóhoz, akkor könnyen megszenvedhetünk a TF ellen is. Bízom abban, hogy ez nem fordulhat elő, és akkor a bajnokság hátralévő részében a legmagasabb szinten fogunk tudni teljesíteni önmagunkhoz képest. Úgy készültünk erre a meccsre is, mint a korábbiakra, de elsősorban saját magunkra koncentráltunk. Nem tervezünk semmin sem változtatni ebből a szempontból. Tóth Péter egész héten beteg volt, az ő játéka kérdéses.

Ales Pipan, a Serco – TF-BP vezetőedzője: A Fehérvár a legerősebb csapat az alsóházban.
Nehezítette a mérkőzésre a felkészülésünket, hogy Filipovic Stefan a héten egy edzésen megsérült. A héten egyébként több kisebb sérüléssel is megszenvedtünk.

[totalpoll id=”13792″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– Ideje volt már, hogy egy “könnyebb” mérkőzést kapjak, mert általában valamilyen kiegyensúlyozott, erősebb párharc jutott idáig nekem. De, ha jobban belegondolok, akkor lehet, hogy ez a meccs sem lesz olyan sima. A TF szezonbeli mutatóját ismerve egy biztos hazai, Alba-sikert mondana az ember. Közben viszont tudjuk azt is, hogy a fehérváriak sem muzsikáltak valami fényesen ebben a szezonban, sőt a bajnokság legnagyobb meglepetését okozták az idei teljesítményükkel.

Úgy gondolom, hogy nem becsülhetjük le a fővárosiakat, mert egy idén jól szereplő Pécs otthonában is tudtak nyerni az alapszakasz során. Számomra emiatt nem elképzelhetetlen, hogy ezen a meccsen esetleg egy szorosabb eredmény szülessen. Ales Pipan várhatóan hajtani fogja a csapatát, hiába nem ezen a meccsen fog eldőlni a budapestiek számára a bennmaradás. A keretük is most már teljesnek tekinthető, ha az elejétől ilyen felállásban játszanak, akkor nem lennének ennyire lemaradva a középmezőnytől. Az Alba egy kicsit egy kiégett csapat benyomását kelti, emiatt úgy gondolom, hogy a TF-et jobban fogja motiválni ez a találkozó. Ettől függetlenül az Alba győzelmére tippelek, de nem lesz sima mérkőzés.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RolandKalok Kevin Recent comment authors
Roland
Olvasó

Alsóház? ?????

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

A legjobb szerintem az lenne ha Ramirez besegitene a szurkolásba és ütné az egyik dobot valahogy igy tütütü Albacomp tütütü Albacomp.És Góbi Ricsi meccselne szerintem mindenki jobban járna…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés