Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák

Mandics szerint Ljubicsics levédése lehet a kulcs.

albaszte beharangozó

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 4. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Benczur T., Boros T., Kulcsár T. (Bognár T.)

Alba: Ljubicsics - Markovics - Guyton - Csupkovics - Molnár.

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Balmazovics - Krapic - Asbury.

A hazaiak legutóbb kikaptak Pécsen, míg a vendégek továbbra is nyeretlenek, az előző körben a Kecskeméttel szemben maradtak alul, hazai pályán. Vajon melyikük tud javítani?

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Ugyanúgy készülünk a Szeged ellen, mint az összes többi találkozóra. Még vannak hibáink mind helyzetkialakításban, mind védekezésben, de az elmúlt 2-3 hétben ezek fejlesztésére fektettük a hangsúlyt. Javulnunk kell még a ritmusban is, ahogy játszunk, támadóoldalon és védőoldalon egyaránt. Ez leginkább az utóbbira vonatkozik, főleg a leindításokat kell jobban megakadályoznunk. Rá kell kényszerítenünk az ellenfeleinket, hogy felállt védelem ellen támadjanak. Soron következő ellenfelünk sok tapasztalt, jó játékossal rendelkezik, mint például Balmazovics. Rá külön oda kell figyelnünk, de ez nem jelenti azt, hogy a többieket szabadon kell hagynunk. A Szegednél jó az egyensúly a fiatal és tapasztaltabb játékosok között, még akkor is, ha nem ők rendelkeznek a legmélyebb kerettel. Az biztos, hogy az első perctől az utolsóig maximálisan kell koncentrálnunk. Takács Milánon kívül minden játékosom bevethető lesz.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Egy nagyon kellemetlen hazai vereség után vagyunk, őszintén meg kell mondani, nem játszottunk jól a Kecskemét ellen. Egy jól összerakott, magas ambíciókkal rendelkező Albához megyünk, amely tíz játékost rotál, nagyon komoly ellenfél. Ljubicsics adja a ritmusukat, nem véletlen, hogy az elmúlt pár éven magasabb szinten kosarazott, nagyon jól irányítja a csapatot, de Govens, Guyton és McDuffie is ponterős kosarasok. Legutóbb Pécsen ugyan kikaptak, de elég szoros meccs volt, ott is közel álltak a győzelemhez. Elsősorban saját magunkkal foglalkozunk, az egész játékunknak fejlődnie kell, főleg védekezésben kell jobb teljesítmény, mert úgy látom, hogy most egy kicsit beragadtunk az elején. Pozitív reakciót várok a játékosaimtól. Nehéz feladat lesz, de muszáj nagyobb energiával és jobb koncentrációval nekivágnunk a meccsnek. Jobban kell játszanunk. Vágvölgyin kívül mindenkire számíthatok.

 

[totalpoll id=”31541″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Most sem gondolnám, hogy a Szeged fogja megnyerni ezt a találkozót. Az Alba három mérkőzésből kettőt nyert eddig, Pécsen kaptak most ki öt ponttal a legutóbbi mérkőzésen, ami elég szoros volt. Alapvetően nem is játszottak rosszul, a meccs közepe volt az, ami elment nekik. Ez megmutatta, hogy idegenben is erős csapatról beszélünk, a Pécs pedig elég meggyőzően teljesít ebben a szezonban, ebből kiindulva úgy gondolom, hogy hazai pályán mindenképpen a Fehérvár az esélyesebb.

A Szeged jelenleg három vereséggel áll és nem gondolnám, hogy az Alba ugyanolyan szezont fog produkálni, mint az előző évben, ebből biztos, hogy ki fognak lábalni és idén jobban fognak teljesíteni.

A hazaiak a lejátszott mérkőzéseik alapján 90 pont körül dobott általában, szerintem ezt most is hozni fogják, egyértelműen ők a találkozó esélyesei, főleg hazai pályán.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Expert Recent comment authors
Expert
Olvasó

Országos 1-es

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés