Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Más fokozatra kapcsolt, otthon hagyta állva az Albát a KTE

A harmadik negyed végéig a székesfehérváriak vezettek, de az utolsó tíz percben robbantott a Kecskemét.

Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt 80-90 (27-17, 17-19, 19-25, 17-29)

Bajnokság, 18. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Földházi T., Nagy V., Lengyel Á. (Gorka Sz.)

Alba: Ljubicsics 8/6, Guyton 18/9, Markovics 17, Csupkovics 6/3, Csorvási 6 Csere: McDuffie 10/3, Molnár M. 10, Govens 5/3, Takács Ma. -, Takács Mi. -.

KTE: Wittmann K. 20/12, Thomas 23/3, Djeraszimovics 7, Djuraszovics 10/6, Karahodzsics 15/3. Csere: Révész 10, Miliszavljevics 5/3, Lewis -.

Zsinórban hat vereség után látogatott az Alba Fehérvár otthonába a KTE-Duna Aszfalt az alapszakasz 18. fordulójában.

Djuraszovics triplája nyitotta a meccset, Csorvási és Markovics azonban rögtön fordított. Meglépett az Alba, Wittmann hármasára nem egy hazai válasz érkezett, 11-6-nál jött újabb kecskeméti pont. Kissé megszeppenhettek a vendégek, 20-10-nél máris megvolt a közte tíz, 25-14-nél pedig már át is léptek a felek a tízpontos differenciát. A játék képe az első negyed hajrájában sem változott, így az Alba tízpontos fórral zárta az első etapot (27-17).

Thomas három hibátlan büntetővel nyitott, Csupkovics triplával állította vissza a tíz pontot a csapata javára. Nehezebben jöttek a hazai pontok, 31-27-nél McDuffie közelije rázta fel az Albát, de Miliszavljevics kettese így is háromra hozta vissza a bravúrgyőzelemért érkezett vendégeket (35-32). A negyed – így az első félidő – hajrája viszont ismét az Albáé volt, amely 44-36-nál zárta le az első húsz percet.

Karahodzsics hozott sorozatban négy pontot, de erre az Alba is egy 4-0-s menettel reagált, maradt a közte nyolc. Felváltva estek a pontok, nemigen változott a különbség. Sokáig úgy tűnt, tudja tartani előnyét az Alba, azonban a harmadik negyed hajrájában Thomas triplája valamit beindított a Kecskemétnél: 61-56-ra módosította az állást, majd Wittmann is kintről talált be, Csorvási büntetőire pedig Révész válaszolt, így 63-61-nél fordultak az utolsó tíz percre a felek.

Karahodzsics rögtön egyenlített, Wittmann kettese pedig már a vezetést jelentette a mintegy fél óra elteltével ismét előnybe kerülő KTE-nek. Az Alba legjobbja, Markovics büntetőkből egyenlített (65-65), de Wittmann ismét triplával jelentkezett, majd Thomas is betalált közelről. Ezt követően már nem bírt vérszemet kapott ellenfelével az Alba: pillanatok alatt meglépett a Kecskemét, és 69-78-nál már az volt a kérdés, eléri-e a tízpontos előnyt a KTE? Az utolsó percre Markovicsot és Ljubicsicset is elveszítette a házigazda, így hiába dobott Guyton is triplát a végén, ez már nem veszélyeztette a kecskeméti győzelmet: 90-80-ra nyert a KTE.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
MimégmindigkitartunkcipofuzoModus operandiFeffoldd Recent comment authors
Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Nehéz mit mondani.Meccseljen inkább Ákos nagy különbség nem volt ugyanugy ült mr.izrael a padon…

cipofuzo
Olvasó

Forray Gábor magasan a legfelkészültebb magyar edző, székesfehérvári, kifogástalan viselkedésű úriember! Simon Balázs jót húzott Arik Shivekkel, megoldotta az edzőkérdést, myárig. De ő már a múlt embere!
Forray viszont a jelen, és a jövő…

Feffo
Vendég
Feffo

Ne már, jó , hogy nem Ivkoviccel kéred csomagban. Nála sunyibb, nyálkásabb stílusú embert, edzőt keveset láttam. Szemedbe vigyorog , simogat, aztán hátadba szúrja a tőrt.

derryl
Olvasó

Szép volt Kecsó, de jó olvasni az eredményt!

Modus operandi
Olvasó

Valóban így van! 🙂

Cibona
Olvasó

A kecsonak gratula. És nem biron múlott..az az igazság lassan tudomásul kell venni hogy amit eddig állítottunk hogy baromi jo játékosok vannak szar edzővel megdőlni látszik…Tudomásul kell venni hogy annyira nem erős ez a keret ha ötben lesz az jo eredmény…elkeseredni nem kell sok van meg hatra jon egy hónap szünet rendet kell tenni ennyi

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

És itt is meglepetés. Grat Kte.

redmiller
Olvasó

Köszönjük! Megdolgoztunk érte!

Jokic
Vendég
Jokic

A más fokozat alatt remélem szarházi földházi ténykedésére gondoltok.
Minősíthetetlenül játszottunk ma, nem érdemeltünk győzelmet, de amit ez a bírói hármas művelt az utolsó negyedben az még minősíthetetlenebb volt.

redmiller
Olvasó

Ja, volt egy-két könnyen befújt faultja…
Bedobás előtt faultolni meg alapból technikai…

Jokic
Vendég
Jokic

Nyilván erre gondolok én is. ???

Feffo
Vendég
Feffo

Az technikai. Okostojás , ha ennyit jársz meccsre, legalább a szabályokat ismerd. Egy szinten vagy a sporikkal. Djurasovicot ma is lefikázod ?

Expert
Olvasó

LOL

ficsi
Vendég
ficsi

Szomszédvár Hajrá !(köszönjük)! Krisztián Kecskeméten is nyerő vagy !

Csapajev
Vendég
Csapajev

Az élcsapatok ebben fordulóban eléggé pofára estek.

pbask
Vendég
pbask

Hm….Héten tippmix partit tartott az MKOSZ? 😀
Érdekes egy forduló,az kurva élet.

ldd
Olvasó

Aki ma megtette a magasabb odsokat rengeteget kaszált …

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés