Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alba Fehérvár – JP-Auto JKSE

Szakértőnk azt várja, hogy az Alba megindul felfelé és az új edzőnek a munkája is elkezd beérni.

Alba Fehérvár - JP-Auto JKSE

Bajnokság, 17. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szombat 19:00
V.: Kapitány G., Kovács N., Nyilas I. (Faidt M.)

Alba: Tóth P. - Freeman - Filipovity - Lóránt - Heath.

JKSE: Pitts - Rakics - Coleman - Alekszandrov - Pantelics.

A férfi bajnokság 17. fordulójának egyik pikáns mérkőzését Székesfehérváron rendezik, ahol a jelenleg 3. helyezett Jászberény látogat a 11. Alba otthonába. A JKSE parádés formában játszik az idei szezonban, míg az Alba az edző- és játékos cserék után sem akar még összeállni tökéletesen.

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Hazai pályán nem lehet más a célunk, csak a győzelem, de tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. A Jászberény jól szerepel az idei bajnokságban, egy erős csapatról van szó. Ahhoz, hogy meg tudjuk verni őket, mindent a megbeszéltek szerint, jól kell végrehajtanunk. A jászberényieknél a legtöbbet a légiósok vannak a pályán, de a magyar játékosaiknak is megvan a maguk szerepe, amivel hozzájárulnak a sikerhez, így egy komplett, jól összerakott társaságról beszélhetünk. Alekszandrov és Pantelics a palánk alatt végez jelentős munkát, de mind a ketten kintről is veszélyesek. Van két hátvédjük is, akik irányítani tudnak és egy ponterős bedobójuk. Fontos lesz a semlegesítésüket jól megoldani. Kisebb sérülések vannak a csapatnál, de remélhetőleg mindenki fogja tudni vállalni a játékot.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Az Alba mindig esélyesebb csapatnak számít a Jászberény ellen. Nálunk is nyerni tudtak, így természetesen Székesfehérváron is ők a favoritok. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, egy nagyon minőségi csapat ellen. Talán ebben a szezonban nem szerepelnek olyan jól itthon, de a nemzetközi kupában jól teljesítenek. Az Albára jellemző, hogy nagyon fizikális, gyors kosárlabdát játszik. Ezért nekünk ebben fel kell tudnunk venni velük a versenyt, és jól megoldani a védekezést, különösen a tranzíciós játékok tekintetében. Nem követhetünk el sok hibát, mert a fehérváriak azt mindig könyörtelenül kihasználják. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani. Nincsen rajtunk teher, nyomás nélkül játszhatunk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy az eddigi eredményeink nem a véletlennek köszönhetőek. Alekszandrov és Czirbus bajlódik kisebb sérüléssel, de valószínűleg mind a kettőjük játékára számíthatok szombaton.

[totalpoll id=”4171″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Nagyon furcsa nekem az Alba idei szereplése. Alapvetően mindig arra számítok, hogy mikor fog magához térni és kicsit realizálódni a játékos keretének a valós ereje. Szerintem ez előbb-utóbb meg is fog történni, és előre fog lépni arról a 11. helyről, ahol jelenleg áll, mert az nem igazán méltó hozzájuk. Szerintem lassan el fog indulni a csapat a stabilizálódás útján.

A Jászberénynek viszont gratulálnom kell, mert nagyon szépen teljesít az egész szezonban. Nagyon jó formában vannak, de azért Székesfehérváron nem könnyű dolog nyerni.

Én hazai győzelmet várok. Szerintem már itt lesz az ideje, hogy az új edzőnek a munkája is beérjen, az új játékosukról nem is beszélve.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Zsola81hp12jaszberenyikseSas Dánielzte2018 Recent comment authors
hp12
Olvasó

Sitku mellé szokott faragni, hajrá Berény, mindent bele fiúk !

hp12
Olvasó

Na mit mondtam !!!!

Nagy Béla
Olvasó

Berényi Győzelmet várok, biztos vagyok benne, hogy MI GYŐZÜNK !!!!!!
Remélem hogy Alekszandrov és Czirbus sérülése már rendbejött.

Mi vagyunk az Ászok !!!
Be kell ezt is húzni !
Csak a BERÉNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zte2018
Vendég
zte2018

Kicsit nagy az arcotok. Ma jól rendbe lesztek téve!

Sas Dániel
Olvasó

Azert nagy az arcunk, mert van a hatunk mogott teljesitmeny? Gratulalok az eletfelfogasodhoz, biztos sokat segitett az eloremeneteledben.

Csak a BERENY!!!!

zte2018
Vendég
zte2018

mi az 5 légiós zsoldos csapat 650 nézővel egy álltalános iskolában!Gratulálok

jaszberenyikse
Olvasó

Wow 😮 Veritek itt magatokat,hogy nálatok csak 4 légiós van elfelejtve,hogy Szöszi légiós szint és hogy nincs pénzetek 5 légiósra. Meg persze lehet az ilyen embereknek magyarázni,hogy jászberény 26ezres város egerszeg meg 60ezres ezért van kevesebb néző meg azt is,hogy a jkse 2001-ben alapult ezért logikusan nincs akkora hagyománya a kosárlabdának. Dehát magyarázzatok nyugodtan és ne lepodjetek meg ha előbb végzünk mint ti!

jaszberenyikse
Olvasó

Irigykedj csak sötét zalai! Gondolom azóta nem szeretitek a berényt mióta az első A osztályos evunkben megnyertük a play outot ellenetek. Akkor is csak a kapcsolatok miatt maradtatok bent. De kérlek titeket ne vegyetek el az örömünket mert valószínűleg sose nem állt meg ilyen jól a jkse. Mindent bele fiúk ma este!!!

hp12
Olvasó

Akkor vélemény, most ?

Zsola81
Olvasó

Mesélj még kérlek… Mikor is leszünk rendbe téve? Gyík… ??? Sitku mint mindig megint hozzáértő… Ki ez??? ???????

nagyapátok
Olvasó

Hazai győzelmet várok, amennyiben Tóth Petit nem engedik labdához érni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés