Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Az új légiós debütál, Váradi viszont lehet, hogy nem játszik.

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 20. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Papp P., Rácz Zs., Mészáros B. (dr. Várhalmi Zs.)

Alba: Tóth P. - Freeman - Filipovity - Lóránt - Heath.

Falco: Govens - Perl - Bíró - Bruinsma - Reddic.

A kilencedik helyen álló Alba Fehérvár a negyedik Falcót fogadja hazai pályán. Két éve ez a csapat még döntőt játszott egymással a bajnokságban. Ősszel a vasiak nyertek izgalmas meccsen, 72-70-re. Ez azonban a múlt, amiből nem érdemes kiindulni, hiszen mindkét helyen gyökeres változások történtek azóta.

Jesus Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nagyon érdekes teszt előtt állunk, kiderül, hogy a kéthetes szünet után hol tartunk. Sokat edzettünk együtt, igyekeztünk kihasználni az időt, hogy jobb csapatot alkossunk. A Falco egy topcsapat, nagyon komplett, erős kerettel. Tele van nagyszerű hátvédekkel, minőségi, jó dobókkal, Govens érkezésével csak még jobbak lettek. Erősségük a gyors játék, szinte mindenki jól lepattanózik, tudják, hogy mikor mit kell játszani. Ezúttal is, mint mindig, az lesz a kulcs, hogy mi hogyan játszunk. Kiváló, szinte hibátlan teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Fel kell tudni venni velük a versenyt egyénileg is, akkor lehet sanszunk. Látszólag, apró, kis dolgokról van szó, de nagyon kell koncentrálnunk. Mindenki játszhat.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Régen játszottunk az Albával, az még egy teljesen más csapat volt. Azóta új edző érkezett hozzájuk, illetve Cabezas, Zeno és Peterson személyében új légiósok. Nem lehet az őszi meccsből kiindulni, hiszen akkor még nálunk sem játszott Perl, Govens és Bruinsma sem. Mindenkinek megvannak a maga problémái, az Alba nagyon sikeresen játszik a FIBA-kupában, két csoportkörből is továbbjutottak, de a magyar bajnokságban nem annyira megy nekik. Biztos, hogy az utolsó hét bajnokijukon mindent megtesznek azért, hogy elérjék a középházat és a play offot. Gyakorlatilag élet-halál harcot vívnak, éppen ezért kemény meccset várok én is. Volt három hetük felkészülni ránk, ők nem játszottak a kupában, tudtak regenerálódni, pihenni, és új dolgokat tanulni. Mi is normálisan edzettünk, igyekeztünk felkészülni a meccsre. Váradi Benedek a válogatott meccs után jelezte, hogy térdsérülést szenvedett, jelenleg az MR-vizsgálat eredményére várunk, nem tudom, hogy játszhat-e holnap.

[totalpoll id=”8635″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a győzelemre. Az Alba szeretne tízbe jutni, de végtelenül nehéz sorsolása van, megterhelve két nemzetközi meccsel a nagyon erős támadópotenciállal bíró Bonn ellen.

Az Albának most kötelező lenne nyerni a Falco ellen. Nem szeretem ezt a szót használni, de igenis vannak ilyenek. Utána mennek Szolnokra, aztán fogadják a Kaposvárt, és mennek Paksra. Be kell jutniuk a legjobb tíz közé, hogy megcélozhassák a play offot. Pont akkor, amikor kettős terhelés van.

A fehérváriak jelenleg 4-4 es hazai mérleggel bírnak, a Falcónak 2-7-es idegenbeli mutatója van. Egyik sem túl acélos. A szombathelyiek ezt követően mennek Pécsre, aztán megyei derbin fogadják a Körmendet. Ahhoz, hogy jó pozícióba kerüljenek, szükségük van a győzelmekre.

Rengetegen aggódnak a Falco miatt, még a saját szurkolók is. Az utolsó öt döntőből négyen részt vettek, minden esetben ezüstérmet szereztek, gyakorlatilag telt ház előtt játszanak, hazai pályán szinte verhetetlenek, igaz idegenben döcög a gépezet. A négy ezüstérmük azt jelenti, hogy 12 csapat van mögöttük és 1 előttük. Én azt mondanám minden Falco szurkolónak, hogy legyenek erre büszkék, mert nagyon sok csapat cserélne velük. Úgy tűnik, hogy nagyon igényes a szurkolótáboruk, de ez egyáltalán nem baj.

Az Albánál több légióst is cseréltek már a szezon során, nemrég meghozták az utolsó külföldit is. Többször is scoutingoltam Petersont, aki kimondottan jó pick and roll-játékos, aktív lepattanózó, elég jó védőnek mondható, viszont nincs középtávoli és távoli dobása, valamint hadilábon áll a büntetővel. Igényli, hogy extra irányító, illetve mezőnyök legyenek körülötte, mert egyéni technikája, önálló akciója gyakorlatilag nincs. A betörésekből való beosztásoknál nagyon jó a helyezkedési iskolája. Tipikusan az a játékos, aki ha a csapat jól játszik, akkor ő is, de igazából én nem tartom őt egy meghatározó légiósnak. Nagyon komoly munkásemberre számítsanak a fehérváriak, de ne olyan játékosra, aki egymagában meg tudja nyerni a meccset.

Az utóbbi időben teljesen különböző utat járt be a két együttes. Az Alba nem volt ott a Magyar Kupán, viszont edzőmeccseket játszott, a szakmai stáb, ahogy hallottam, műhelymunkába fogott, amiben egyéni képzések, a játékosok frissítése, regenerációja is benne volt. A Cibonával, a Cedevitával és Szegeddel is játszottak felkészülési találkozót, hiszen készülnek a nemzetközi kupára is. Feltöltötték az akkumulátorokat, kíváncsian várom, hogy kapják el a ritmust. Én azt gondolom, a következő hetekben eldől a sorsuk.

A Falco részt vett a Magyar Kupán, ahol játszott egy kínlódós meccset első nap a Paks ellen, másnap parádézott, a harmadik meccsen pedig az elején leblokkolt a Szolnok ellen, illetve az Olaj extrát hozott, szárnyalt. Mindenképpen dicséret illeti őket a kupaezüstért. Utána hosszabb pihenőt kaptak, ha jól tudom, egy hétig nem edzettek, a játékosaik a válogatottal voltak. Ez is egy út. Váradi és Perl sikerélménnyel állt vissza a klubmunkába, kíváncsian várom, ebből mi sül ki. A játékosokon is múlik, hogy ilyenkor mennyire tudják fanatizálni magukat, mennyire érzik át a szituációt.

Én ettől függetlenül Alba-győzelmet vizionálok. Szoros meccset várok, de úgy érzem, hazai győzelem lesz.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
donnarummaLeklibajszaKétszóEmőkefanJ.R.Benitez Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Meglepetés lenne számomra ha pont fehérváron nyernénk,de vmikor már okozhatnának a fiúk ilyen meglepetést?

Emőkefan
Olvasó

D.Cs. szakmai értékelése korrekt, szakszerű,mélyen alapos, mit eddig ahogy megszoktuk. Talán az ő esélylatolgatása a legjobb az eddigi megszólalók közül.

Kétszó
Olvasó

Talán vedd feleségül vagy valamelyik kocsmában pár fröccs mellett oszthatja neked az észt. Puffogtatja, amit mindenki tud, meg feleslegesen ömleng.

J.R.Benitez
Olvasó

Erősségük a gyors játék…. Hallod Okorn? Valahogy húzzuk be, de ahhoz kell majd picit védekezni is….. Fontos meccs lesz! FALCO!

Leklibajsza
Olvasó

Okorn megkérhetné Balmazovics Urat is, hogy ma kivételesen ne hajigáljon egész meccsen, és néha kerülne labda így Bruinsmahoz is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés