Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alba Fehérvár – Egis Körmend

Szakértőnk pár pontos Alba-győzelmet tippel.

Alba Fehérvár – Egis Körmend

Bajnokság, 15. forduló, szombat 18:00
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Földházi T., Ádám J., Pozsonyi L. (Dr. Gincsai J. P.)

Alba: Tóth P. – Zeno – Keller – Bullock – Heath.

Körmend: Thames – Price – Ferencz – Hammonds – Delas.

Egy Alba Fehérvár – Egis Körmend rangadó esetén elég furcsán hangzik, hogy a tizenegyedik helyezett fehérváriak fogadják a tabella második helyén álló vasiakat. Pedig a jelenlegi helyzet ez, az Albának idén nem megy a bajnokságban. Ha még érdemben hozzá szeretnének szólni a szezon hátralévő részéhez, akkor a hazai mérkőzéseken már nem nagyon hibázhatnak. A feladat márpedig nem tűnik könnyűnek, a jó formában lévő vasiak érkeznek hozzájuk szombat este.

Jesus Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: A tabella második helyén álló Körmenddel fogunk találkozni holnap. Azzal a Körmenddel, amely nagyon jó formában van és a legutóbbi mérkőzését is magabiztosan hozta. Egy fizikális, atletikus csapatról beszélünk, melynek tapasztalt belső játékosai is vannak. Ez a kombináció jól működik náluk, ezért is nehéz felkészülni belőlük. Arra számítok, hogy ez egy hosszú meccs lesz. Ezt úgy értem, hogy semmi nem fog eldőlni a negyedik negyed előtt. Biztosan szoros lesz az eredmény a végsőkig. Úgy kell elkezdenünk a meccset, ahogy megbeszéltük a találkozó során pedig egyenletesen kell teljesítenünk. Ez lesz a kulcs. Mindenki egészséges a csapatomból.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Idegenben mindig különösen nehéz nyerni, pláne az Alba ellen. Ugyan idáig nem sikerült elkapniuk a ritmust a bajnokságban, de szerintem az kellően mutatja az erejüket, hogy szerdán  képesek voltak simán nyerni Izraelben a nemzetközi porondon. Azt pedig tudjuk, hogy az izraeli bajnokságból jövő csapatok nem gyengék. A fehérváriaknak vannak jó magyar játékosaik, mint például Filipovity és Tóth a külső posztokon. Fontos lesz, hogy meg tudjuk állítani a palánk alatti játékosaikat. Gondolok itt elsősorban Lórántra, Heath-re és Bullockra. Ők hárman azért is veszélyesek, mert nemcsak a gyűrűhöz közel hatékonyak, hanem a kinti dobásokat is jó százalékkal tudják értékesíteni.

[totalpoll id=”2296″]

A szakértő

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Az Albánál történt egy edzőváltás, de én nem látom, hogy fejlődne vagy jobb lenne a játékuk, mint eddig. Dzunics irányítása alatt nagy volt az ingadozás, voltak nagyon jó és nagyon rossz meccseik. A soproni győzelmük egy pozitív dolog, de Pécsen például csak 74 pontig jutottak, és kikaptak. Eddig a fehérváriakra pedig mindig az volt a jellemző, hogy pontban gazdag meccseket játszanak. Most is megvannak az atletikus játékosai a csapatnak, de valahogy nincs az amerikaiak közül egy sem, aki vezérré tudna előlépni, mint a korábbi években. Lóránt Péter sérülésénél láttuk, hogy mennyit jelent, ha ő nem játszik, hiszen akkor szinte az összes meccsüket elveszítették.

A Körmend szerdán játszott egy nagyon magabiztos mérkőzést a DEAC ellen. Láttam a találkozót, és én azt mondanám ettől függetlenül, hogy nem verhetetlenek, főleg nem idegenben. Mindkét csapat sok tranzíciós játékot próbál játszani és gátlástalanul dobják a hármasokat.

Amelyik csapat hamarabb meg tud nyugodni, és amikor kell, akkor felállt védelem ellen is tud higgadtan játszani, az nyerheti meg ezt a mérkőzést.

A Körmendnek a 2-2 játéka nem rossz, de váltás ellen nagyon nehezen találják meg a palánk alatt az üres embereket. Ilyenkor túl sokáig van náluk a labda. Ha passzolnak, mint Zalaegerszegen és ez egy jó dobóformával párosul, akkor bárkit megverhetnek idegenben is.

Ki szeretném emelni, hogy Németh Ákos a Debrecen ellen végre nagyon jól játszott. Az Albánál Filipovity Márkó és Keller Iván teljesítménye pozitívum számomra.

Összességében úgy érzem, hogy az Alba most ki fogja tudni használni, hogy pozitívan zárta a hétközi kupatalálkozóját. A Körmendnek egy vereség esetén sem kell a kardjába dőlnie. Persze, nagy lépést tehetnének afelé, hogy megszilárdítsák a második helyüket. Pár pontos Alba-győzelmet tippelek.

 

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
KreMaestro.44Kalok KevinKendeffy BotondUltrashundonnarumma Recent comment authors
Ultrashun
Olvasó

Helló! Körmendről jön valaki szurkolni fehérvára?

Kendeffy Botond
Olvasó

Igen szerintem leszünk egy páran. Én Pestről.

Ultrashun
Olvasó

Így viszonylatba körmendi táboral vagyunk a legjobb baratsagba a bajnoksagba

Outlaw
Olvasó

Busz is indul tudtommal:)

Ultrashun
Olvasó

Elvileg nálunk a fehérvári szektorba is lesz hangulat. Jó szurkolást és sok sikert nektek

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Megy az RBD ugye?

KreMaestro.44
Olvasó

Nem hinném, hogy jönne az RBD. Eddig is azért nem jártak kosármeccsekre, mert nem Videoton a csapat neve. Ez több, mint érdekes, a kézilabda csapat sem Videoton. Oda mégis mennek.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Most kezdtek el oda is járni meg ugye irta a srác ultras hun néven ,hogy elvileg nálunk is nagyon jó hangulat lesz ebből gondoltam.Én egyébként nem lepődnék meg ha kijönne a tábor.És nem is lenne rossz.

KreMaestro.44
Olvasó

Az biztos, hogy sokkal jobb lenne a hangulat velük, de nem fognak kosárra járni szervezetten, csoportként.

Outlaw
Olvasó

10 ponttal nyer ma este az MTE!

bimbo
Vendég
bimbo

Nem aszövetségé hanem az önkormányzaté

Marillion
Olvasó

Világos és érthető mióta van FALCO,két élvonalbeli csapat azonos megyéből nem fér meg egymás mellett…megy a leosztás oda vissza rendesen….
Ezzel a párosítással kapcsolatban szerintem most az Alba sem tudja legyőzni az Mte-t,hiába játszik otthon. Az új edzőjük óta összeért a csapatuk… Ha addig nem akkor remélem itt Szombathelyen majd elkaphatjuk az Mte-t…hisz a szövetség csapata is évről évre mi vagyunk, az Arénában nem kaphatunk ki,hogy bajnokok legyünk ! Előre is Köszönjük a szövetség segítségét! HAJRÁ FALCO !!!

nick2019
Olvasó

Ha a tabellára nézünk, akkor egyértelműen a Körmend az esélyes. De sok érdekes eredmény született már ebben a bajnokságban és Fehérváron mindig nehéz nyerni. Az Alba egész jó volt a nemzetközi kupában a héten. Kicsit tartok a meccstől, de remélem rám cáfolnak holnap a fiúk. HAJRÁ KÖRMEND!

vasipasi
Olvasó

Hajrá Körmend!

Red ball
Olvasó

Annyira megnyugtató érzés, hogy a megyei metropoliszban ennyien aggódnak értünk.
Falco – Szolnok meccs előzetesen nincs falusi odahányás.
Köszönjük a megtisztelő bizalmat, igyekszünk!
MTE

mte01
Olvasó

Folytassátok csak sárga barátaink mi jókat nevetünk rajtatok 😀

donnarumma
Olvasó

Seprün űlve nevetsz?;-)

mte01
Olvasó

Szeretnéd? 🙂

Tótok Sándor
Vendég
Tótok Sándor

a

Emőkevagyok
Olvasó

Nem tudja valaki, Pista bekerült az utazó keretbe?

piros710321
Olvasó

Mit ugatsz bele a nagyok dolgába te kis gyáva pöcs !

benett
Olvasó

Kálmán silver csulaci igazán nagy szakértő. Edzónek meg egyenesen fenomenális volt. Nem értem Silverhelyen miért nem Ó az edző.

donnarumma
Olvasó

Te is lehetnél…az eszed már látszik, meg van hozzá

Kobayasi
Olvasó

Nyer a Körmend. Miért is?
Mert, egyszerűen jobb csapat!
Az MTE csapatában jelenleg több, a meccset eldönteni tudó játékos van most.
Tudom, nem mindig a jobb csapat nyer, de meglepő lenne az Alba siker.
Meglátjuk holnap este kb 8 óra körül.

Wilson
Olvasó

Jelenleg a Körmend mindenben előrébb jár, ez tény, de az is tény, hogy Albának már muszáj meccseket nyernie és ezt ők is tudják éppen ezért be is húzzák holnap a fiúk és elindulunk felfelé! Minden téren egyértelmű javulást várok és ennek látható jeleit, valamint egy élvezetes meccset, mert az már rég volt!

SárgaPárna
Olvasó

A Körmend ezen a mérkőzésen fog rájönni, hogy a bab nem hús. Értem én, hogy a DEAC legyőzése után bajnokságot ünnepel a falu, de majd most jön egy kijózanító vereség.

Mandula
Olvasó

Nincs mese meg kell nyerni a meccset!Remélem hozza a csapat a szerdai formáját…
Hajrá Fehérvár!

piros710321
Olvasó

Reméljük KL megint téved!

drszepkaroly
Olvasó

Múltkor azt is eltalálta, hogy Pakson nyer pár ponttal a Jászberény.

Lacataylor
Olvasó

Megnyugtatlak szokott tévedni, mert az Emberi dolog,De a falunál nem fog !!!

piros710321
Olvasó

A városi parasztok csak tudják!

donnarumma
Olvasó

Hugyos, baj van?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés