Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az Alba vendégeként is győzött a DEAC-Tungsram

A negyedik negyedben megrázta magát a Fehérvár, de ez kevésnek bizonyult.

Alba Fehérvár – DEAC-Tungsram 80-90 (13-22, 20-25, 20-22, 27-21)

Bajnokság, 16. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Csabai-Kaskötő B., Goda L. (Hartyáni Zs.)

Alba: Vojvoda 17, Smith 11, Lukács N. 8/3, Szabó Zs. 2, Davis 9. Csere: Stark 15/9, Pongó 8/6, Omenaka 4, Laksa 4, Takács M. 2.

DEAC: Thames 17/9, Hagins 16/6, Valerio-Bodon 7/3, Dzeletovics 13/6, Aska 16. Csere: Polyák 10/6, Tóth Á. 9, Kerpel-Fronius G. 2.

A 2021-es őszt nyolc győzelemmel záró Alba Fehérvár a kilenc sikert számláló DEAC-Tungsram ellen kezdte az új évet a bajnokság 16. fordulójában.

Szabó kettesére Thames triplát dobott, két és fél perccel később pedig már héttel vezetett a DEAC (4-11). Majd’ két perc telt el az újabb kosárig, de azt is a DEAC jegyezte, majd egy kosárváltás után is maradt a kilenc pontos vendég előny. Közelített az Alba, azonban Valerio-Bodon hármasa és Hagins kettese, majd Dzeletovics közelije tíz fölé vitte a különbséget (10-22) – Stark egy triplával faragott a hátrányból, amivel beállította a negyed végeredményét (13-22).

Valerio-Bodon duplájával nőtt újra tíz fölé a különbség, de Stark ezt is egy triplával vitte az említett határ alá. Nyolc-tíz pont körüli előnyét őrizte a DEAC, minden hazai kosárra érkezett válasz, sőt Smith kettesét két DEAC-dupla is követte (20-32). Stark újabb hármasának csak a fordulásig örülhettek a hazaiak, mert Polyák is távolról célzott pontosan. Tízen belülre tudott jönni az Alba, de ugyanilyen hatékonysággal dobtak a vendégek is, így mindig sikerült visszavinni a tízes határ fölé a különbséget. Polyák hármasát két Dzeletovics-büntető követte a félidő utolsó percében, Stark duplája így csak 12-re tudta visszaállítani a differenciát. Tóthé volt az utolsó szó, 33-47-re módosítva a félidő eredményét.

A második félidő második percének elején Laksa szerzett két pontot, majd a fordulásból Thames tette ugyanezt. Bő két perc elteltével ismét a debreceni légiós volt eredményes, ezúttal kintről – 35-52 volt ekkor az állás, majd kicsivel később Tóth két büntetőjével is visszaállt a 17 pontos különbség. Hozott öt egységet az Alba, Dzeletovics viszont egymaga jegyzett hármat egy újabb triplával. A hazaiak időkérése sem segített sokat: a negyed utolsó három percében hét pontot jegyeztek a hazaiak, nyolcat a vendégek (53-69).

Thames hármasa nyitotta a negyedik negyedet, már közte 19, ami Dzeletovics távolijával is meglett nem sokkal később. A húszért támadhatott a DEAC, de nem sikerült, olyannyira nem, hogy Vojvoda kettese után már csak 12 maradt az előnyből (69-81). Smith is betalált közelről, plusz tíznél jött is a debreceni időkérés. Lukács kettese még a negyed közepe előtt érkezett, nyolcra jött fel az Alba. Megtorpant a DEAC, Davis kettesénél 75-81 volt az állás, majd újra megérkezett a meccsbe Aska két duplával, ráadásul a két találat között Haginsnek egy tripla is összejött (75-88). Ez a 0-7 minden kérdést megválaszolt: tíz maradt végül a DEAC előnyéből, így 90-80-ra nyert.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
AlbaCsávókBencur2021KDwolfysargafekete8910 Recent comment authors
Bencur2021
Olvasó

Egyik oldalrol Fakuade masikrol Drenovac hianyzott, mind a 2 csapat bomba eros szerintem, jo hosszu paddal.

KD
Olvasó

Kemény védekezést kapott a Deac, ezért csak 90-et dobtak.

wolfy
Olvasó

Na ez munka volt! Féltem ettől a meccstől Drenovac hiányában, de le a kalappal a csapat előtt! Remélem a szombati is meg lesz! Hajrá DEAC!!!

sargafekete8910
Olvasó

A kerti torpenek kezd beerni az altala kepviselt kemeny fizikalis vedekezese, mert a mult heti 91 pont utan csak 90et kaptak.
Igazi nagykepu majom, aki csak nyilatkozatokkal tunik ki….

Rantotta
Olvasó

Egy kritikán aluli bíráskodás mellett nyert teljesen megérdemelten a Deac. Én ennyi be nem fújt és ennyi feleslegesen befújt faultot egy szezon alatt szoktam látni. A játékvezetők a magyar kosárlabdázás rákfenéi továbbra is. Grat Debrecenbe,megérdemelték.

AlbaCsávók
Olvasó

Szerintem itt egyáltalán nem volt baj a fújással. Magasan volt a faulthatár, de szerencsére mindkét oldalon.

Wilson
Olvasó

Két csapat közt a különbséget a minőségibb légiósok és a jobb edzői képességek jelentették! Nagy pénzben fogadnék rá, hogy ez Deac döntős lesz idén, hogy aztán ott mire lesz képes afelől már van kétségem!

Rantotta
Olvasó

A Deac nem teljesen nulláról (sőt mínuszról) indult edzőváltáskor. Mi igen. Persze ettől még gáz az itthoni két vereség. Fakuade a legjobb légiósunk ezt ne felejtsük el (nem a számokat nézve). Laksa is 3-ast kéne játszon, de jelenleg muszáj 4-est játszania. Zollner munkájának értékelésével várnék márciusig.

Wilson
Olvasó

Teljesen mindegy, hogy ki honnan indult mindenkinek ugyanannyi volt a nyári felkészülés az edző és légiós választásra befektetett munka. Az hogy ki mit hozott ki belőle és kezdhette újra szezon közben egy másik kérdés, én pusztán a száraz tényt írtam le! Gáz e a vereség? Igen persze hogy az, igazából ez a szó ki se fejezi, hogy mennyire az, a falco elleni győzelem sem nekünk volt köszönhető, hanem a szombahelyiek szezonbeli leggyengébb játékának. Ebből a csapatból rengeteg minden hiányzik ami sikerre vinné, jelenleg nálunk egy sincs meg! Fakuade-ban egyetértek, egyedül ő hoz egy megbízható játékot és stabilitást a csapatnak! Laksaban… Olvass tovább »

Namár
Olvasó

Ez a tartalékos DEAC?:)

törrögszultán
Olvasó

Mivaaan Mivaaan Albacsávók!?
Szombathely után azt hittétek hogy a bab is hús???
Hazai pályán ennyire rosszul játszani!!!
Sokan azt hiszik, elég csak felvenni a mezt, aztán a pénz hozza jó játékot… HÁT NEM!!
ÉGÉS VOLT A MAI. ECSETEK, DE NAGYON!
És csarnokban is elhangzott valakitől az igaz.mondás “A pénz nem dob kosarat!”
Itt nem 40, de 1 percig sem volt koncentrált játék. Essetek gondolmodóba, mit kell másképpen jobban csinálni!!!

FalcoParádé
Olvasó

Nyakas törpe bohóc!!!🤡🤡🤡
Kérdezhetek tőled valamit?!🤣😂🤣
Mi van veled semmi?!🍼🍼🍼

PL
Olvasó

múlt szombaton nem kérdeztétek… 😂

donnarumma
Olvasó

Matiasz ezt a vedekezest Magyarorszagon, mar 7 en elverték fél szezon alatt! A 4 valogatottaddal, meg az 5 legiosoddal…
Te meg lehet a Kupabukta utan mar munkat keressel.
Gratulalok a Deac-nak

Pbask
Olvasó

Gratula Debrecennek, úgy néz ki tudtak reagálni a fenomén magyar bajnokságban egyedüli védekezésére, így kaptak megint 90 pontot!

Sajka
Olvasó

Ki érti ezt?? Az Albának úgy látszik nyűg a hazai pálya. 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Kertitörpe! Most csak röviden szólok hozzád, mert épp Szolnokon szopatok!
Ha Dellas van akkor nyertek?

dball
Olvasó

nabazmeg, kellett említenem a hülye fejedet
azért remélem csuklasz paraszt

PL
Olvasó

múlt szombaton nem volt Delllllllas, mégse jött össze. Ki érti… 😂😂😂

Redbid
Olvasó

Hát ha te szopattál az első félidőben, akkor most úgy látom mintha a nagy örömködésben megint valahogy rád került az álarcod 🙂
Bohóóóóc 🙂 🙂 🙂

2lee14
Olvasó

Nagymester ezt is behúzta! 😂

Very Alba
Olvasó

Van még itt munka bőven.A védekezés két szóval langyi és fos.Hajrá Alba.

dball
Olvasó

Utóiratképp sárgatrágyának remélem, hízik a mája a tévé előtt ha már fotelbuziként nyilván nem tette tiszteletét a debreceniek által egyébként szintén nagyrabecsült Tiszaligetben. Debrecenben ihattunk volna egy sört dehát oda se jöttél.

Emőkefan
Olvasó

A fák nem nőnek mégsem az égig Fehérváron. Kiváncsi vagyok mit nyilatkozik a Törpe!

Vulcano
Olvasó

Money doesnt make basket, ugye Zollner mester?
Az arcból talán kicsit vissza kellene venni…

dbrcnfn
Olvasó

És hogy ismét Drenovac nélkül sikerült győznünk, és nem akárki ellen…Hát az bravó!

Hajrá DEAC!🏀

Dani
Olvasó

Nevetséges, nézhetetlen volt. Ilyen egy belesz*rok játékot. Ki is kapcsoltam a 3. Negyed végén. Grat a Deacnak. El kéne gondolkodni mit szeretnének. Laksa az egyik legjobb 3as a bajnokságban ehhez képest valahogy Zollnernél nem jól működik, pedig ha nem tud hozzátenni, akkor hosszútávon nem érdemes erőltetni.

Vilis79
Olvasó

5 perc játék, azt hittétek elég lesz? Megverték a falcot és már a bab is hús. Vicces kis bagázs.

dball
Olvasó

99 százalékosan rendben volt, a védekezés nem árt a negyedik negyedben sem. Az utolsó tíz percért respect Fehérvárra! Komoly meccs volt vagyis inkább végjáték.
Hajrá DEAC!

Vadkakas
Olvasó

Az igen uraim! Gratulálok, csak így tovább!

Hajrá DEAC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés