Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Idegenben verte az ASE az Albát

Volt két gyenge periódusa az Albának, a másodikat kíméletlenül kihasználta a Paks.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 73-85 (24-20, 18-18, 12-28, 19-19)

Bajnokság, 14. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Papp P., Tóth C., Fodor A. (Bodrogváry I. J.)

Alba: Pongó 7, Vojvoda 13/6, Smith 8, Fakuade 12/3, Omenaka 2. Csere: Laksa 10/6, Lukács N. 8, Stark 8, Szabó Zs. 5, Takács Mi. -.

ASE: Brown 19/9, Frank -, Taylor 8/6, Eilingsfeld 29/6, Goins 6/6. Csere: Brzoja 14/6, Kis R. 4/3, Kovács Á. 3/3, Buljevic 2, Pajor -.

Az Alba Fehérvár vendége volt az Atomerőmű SE a bajnokság 14. fordulójában.

Négy-négy ponttal nyitották a felek az első két percet, majd ismét a Paks vezetett, amire Omenaka és Fakuade dobtak négy pontot (8-6). Gyorsan jött a paksi egyenlítés. A negyed felét átlépve is felváltva estek a kosarak: Taylor triplájával magához ragadta az előnyt az ASE, de a fordulásból esett Vojvoda-kettes már a hazaiaknak jelentett fórt (14-13). Goins triplája érkezett, így Laksa duplája az egyenlítésre volt elég. Az utolsó percbe érve az Alba apránként növelte a különbséget, 24-20-ra megnyerve az első negyedet.

Pillanatok alatt fordított a Paks: Brzoja két büntetőjét Buljevic kettese követte, majd Kovács dobott egy triplát (24-27) – időt kértek a hazaiak. Eilingsfeld is triplát jegyzett, Brzoja újabb kosara pedig azt jelentette, hogy 12-0-lal hozta a második negyed első négy percét az ASE. Fakuade kettese törte meg a hazai pontcsendet, majdnem a negyed feléig kellett erre várni (26-32). Vojvoda triplájára Brzoja is hármast dobott, majd Laksa távolija, s Lukács duplája tette ismét nagyon szorossá a meccset (34-35). A félidő utolsó perce már Alba-előnyről indult, amit Fakuade hármasa és jó büntetője erősített meg – 42-38 az első húsz perc.

Taylor triplájával indult a második félidő, Eilingsfeld kettese követte – ismét beragadt az Alba. A 24. perc 46-42-es paksi vezetéssel indult, amire Kis még rátett egy triplát (42-49). A játékrészben még nem dobott pontot az Alba, három és fél perc után jött is a hazai időkérés. Megindultak a hazaiak, de a Paksnak is jól ment a dobás: a negyed közepén már 57-48-ra is vezettek a vendégek. Jó ritmusban játszottak a paksiak, és többször is támadhattak a kétszámjegyű különbségért – Brown duplájával meg is lett a közte tizenegy, és még egy büntetőt is bedobott (50-62). Nagyon megnyerte ezt a negyedet a Paks: 54-66-ról jöhetett az utolsó tíz perc.

Négy Alba-pontot hozott a záró negyed első két perce. Triplákkal igyekezett őrizni előnyét a Paks: Goins és Brown is kintről talált be. Öt perccel a vége előtt egymás után maradtak ki a távoli kísérletek, ami a Paksnak kedvezett: 74-63-ra vezettek a vendégek, ráadásul Eilingsfeld még egy duplát is értékesített (76-63). Időt kértek a hazaiak, Fakuade gyorsan dobott egy kettest, a következő kísérlete viszont kimaradt. Vojvoda hármasa adhatott volna reményt a hazaiaknak, de Brown is kintről célzott jól (68-79). Két perc volt már csak vissza, amikor Eilingsfeld szedte le a labdát a saját dobása után – Laksa ütött oda, egy büntető bement. Smith is támadópattanó után volt eredményes, Eilingsfeld viszont triplával felelt – eldőlt a meccs, 85-73-ra nyert a Paks.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

HIRDETÉS
24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
HeindrichNonameArtur DokibudosalbacompHajraKapos Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Igazi Tippmix gyilkos meccs. Bár a liga egyik szponzora…

Noname
Olvasó

Pöcs Zollner!
Igazad van, a pénz nem dob kosarat.
Várunk Csütörtökön?

Artur Doki
Olvasó

Épp a meccs előtt ecseteltem,hogy két idegenbeli meccs van a héten,se Fehérváron,se Szolnokon nem mi leszünk a favoritok,de ilyenkor szokott belefutni valaki a késbe…
Az Alba megtette…
Az elmúlt években nem sűrűn nyertünk Albáéknál,szóval hatalmas kalaplengetés a csapatnak,Jonesynak meg különösen…amit idén művel…extra.
Remélem innen megy nyugdíjba…jó soká…)))

Szép volt Fiúk,hajrá ASE❤??

budosalbacomp
Olvasó

büdösalbacomp

Kaposkosár KKK
Olvasó

Alba tetves cigâny banda
Rohadjatok meg ott ahol vagytok !

HajraKapos
Olvasó

Tippmix?

törrögszultán
Olvasó

Elgurult a gyógyszered???

törrögszultán
Olvasó

Háááát, valaki elintézte hogy az Alba karácsonyi ajándékként visszakapja a korábbi III. negyedbeli játékát.. De azt is mondhatjuk hogy az Atom(villanás)lesöpörte az Alba mai nyerési esélyét a pályáról… De lehet valaki azt fogja mondani” eladtuk a meccset hogy az Atom ne essen ki… Mindegy is! Ma rajtunk látszott a karácsonyi nagy zabálás hatása. Ilyen szétziláltan, gyatra dobó százalékkal minimális koncentráltsággal semmi csapatjátékjal, SEHOL SEM LEHET NYERNI, még egy piros csoportos csapat ellen sem!!! Az edzőnek mindenkivel el kell beszélgetnek, mit gondol, a pénzéért mitt tett ma a közösbe… Szerencse, hogy a kupaszereplés már meg van, de ez a játék felfogás,… Olvass tovább »

Wilson
Olvasó

Nem megbántva, de sose értettem ezt a jajj csak féltávnál legyünk a legjobb 8-ban a magyar kupa végett dumát!
Úgyis kikapunk már az első párharcban jelenleg bárkivel is kerüljünk össze, innentől kezdve meg teljesen érdektelen, hogy bejutottunk e vagy sem. Ezek szerint úgy tűnik ezért már valami jár, mert a bajnoki ami azért valljuk be sokkal fontosabb lenne pláne, ha ilyen szoros a mezőny meg le van szarva.
Nem is értem ezt a csapatot egy nagy kaki egytől-egyig!
Csütörtökön meg örülök, ha kevesebbel kapunk ki mint idehaza!

Dani
Olvasó

Ha Zollner marad és jövőre ő választja ki a játékosokat, akkor biztosan jobb lesz. Szabó nem tud értéket vinni a csapatba, Stark nem jó irányító, kicsit agyatlan. Smith pedig azt hiszi ő center mert mindig pozícióban 2cmről próbálkozik, se egy betörés vagy bontás, se kinti dobása nincs. Pongó pedig elég ingatag… Laksa jól dob viszont lassan teszi ezt és oda érnek rá, és ilyenkor látjuk alig dobja meg még a 10 pontot is. Fakuade szerintem aki tesz bele melót, ő elég stabil.

Wilson
Olvasó

Minden szavaddal egyet kell hogy értsek, tegnapi meccsen is Fakuade tette bele a legtöbb melót!

Jurgilas
Olvasó

Jani sokadik meccsen játszik óriásit! Ma 43 VAL 33 perc alatt! Végre kezdünk csapatként működni, mások is odatették magukat.

Vulcano
Olvasó

“Money doesnt make bakset…”
Grat Paks és grat Jani!?

donnarumma
Olvasó

Janit meg kellene szereznünk;-)
Grat Ase

krapulaksz simon
Olvasó

Bajnokcsapatból nehéz lesz 😀

donnarumma
Olvasó

Gyuribá:”fogd meg a söröm”

JR.Benitez
Olvasó

Nyakas… a pénz nem dob kosarat?????

Sajka
Olvasó

Ez most nagy meglepetés. Úgy nézett ki, hogy kezdett összeállni az Alba, aztán most hazai pályán csődöltek be. Lesz még sok dolga Zollnernek.

Tomba01
Olvasó

Ez igen, grat a fiúknak!
Hajrá ASE!❤?

krapulaksz simon
Olvasó

Pazar paksi parádé Pehérváron.

tormentor
Olvasó

Gumi csavarj be egy deci vodkát húzóra, ezt benézted.
Szép volt fiúk.

Artur Doki
Olvasó

Ezt IS benézte.
Meg a szegedi meccset,meg a nyíregyit is…
6ból 3 nem rossz végül

Bozic
Olvasó

Mi a helyzet ?mátyás? A pénz ma nem dobott kosarat? Vagy mi a fasz?

Gratula a Paksnak!

Mendez
Olvasó

Gut.
Besser.
Zollner.?
???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés