Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Alapszakasz-győztes a Veszprém

A Mérész-csapat újabb sikerrel biztosította be elsőségét. Egy fordulóval a vége előtt kialakult az első öt sorrendje.:

:

Az alapszakasz utolsó előtti fordulóját rendezték az elmúlt héten a másodosztályban.

A Piros-csoportban eldőlt a legnagyobb kérdés: a Veszprém a Vasas elleni hazai győzelemmel biztosította be elsőségét. Második lett a Bonyhádon nagy arányban diadalmaskodó MAFC, a harmadik helyezettként pedig az OSE várhatja a rájátszást, mely a Budafok ellen zárta le nyeretlen sorozatát. Negyedik a Miskolcon győzni tudó Nyíregyháza, és a tabellaötödik BKG is nyert a Nagykőrös vendégeként. A hatodik helyért csatázhat az utolsó körben az MTK-t legyőző Honvéd, a pécsi fiatalok pedig a Békést verték.

Az alsóházban Salgótarjánban nyert rangadót a Baja, 110 pontot dobott a Győr az Eger vendégeként, míg a SMAFC az Óbuda, a Tiszaújváros pedig a KTE II. ellen tartotta otthon a pontokat. Két bajnoki pontot szerzett az Újpest ellen alapszakaszt záró Alba II., a DEAC fiataljai pedig az élmezőny „dolgába” szóltak bele a Vásárhely legyőzésével.

NB I/B, 25. forduló

Piros-csoport

Miskolcon is nyert, negyedik a Nyíregyháza

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: A szezon egyik legmegfontoltabb nyilatkozatát fogom adni. Gratulálok a Nyíregyházának és a saját csapatomnak is, mert majdnem a tervezettig – vagyis a tervezettig – egész jól küzdöttünk, és amit lehetett, megtettünk. Hatalmas erőbedobásra késztettük a tabella sokkal jobb helyén álló ellenfelet, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a komplett MEAFC-keret nyugodtan tud a tükörbe nézni otthon, annak ellenére, hogy nem sikerült a győzelem.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a játékosaimnak, ismét csapatként küzdöttek. Nagyon fontos győzelmet arattunk egy keményen és jól játszó Miskolc ellen. Az első félidőben nem úgy védekeztünk, ahogy kellett volna, nem voltunk elég agresszívek, aztán a második félidőben tudtunk ezen változtatni, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Miskolcnak folytatásban!

MEAFC-Miskolc – Nyíregyháza Blue Sharks 72-89 (21-21, 22-20, 17-21, 12-27)

MEAFC: Thornton 21/3, Takács D. 19/12, Lippai 10, Tóth B. 6/3, Fazekas 6, Szögi 3/3, Orliczki Mátyás 3/3, Béres D. 3, Orliczki Márton 1, Gonda -, Kopasz M. -.

Nyíregyháza: Harmon 15/3, Bazsó 15/9, Tóth G. 14/3, Bus 14, Czura 12/6, Sitku M. 9/9, Mokánszki 7/3, Fazekas 2, Czinger 1, Oláh Z. -.


Az alapszakasz már megvan a Veszprémnek

Bár az éllovas keretében többen is bajlódnak – inkább kisebb, mint nagyobb – sérüléssel, a kezdő sípszóra mindenki játékra jelentkezett, az immáron megszokott kezdőötös várta a labda feldobását. Noha a ligaelső előbb kapott lábra (4-0), az összecsapást kisvártatva kiegyenlített küzdelem jellemezte, eleinte úgy tűnt, hogy mindkét társaság prímán megszervezte a védelmét (4-6). Még három perc sem telt el a bajnokiból, de Nebojsa Pavlovic már a harmadik személyi hibájánál járt, nem csoda, hogy nyomban a kispadon találta magát. A veszprémiek első tíz pontjából nyolcat Kovács Ádám szerzett, aki úgy döntött: az esten megpróbálja élvezni a játékot (10-9). Nagy csata zajlott a parketten, egyik alakulat sem adta a másiknak ingyen a pontokat, a feleknek valamennyi akcióba sok energiát kellett fektetni (15-14). Miközben Kovács továbbra is parádézott, Madár András pedig zseniális passzokkal hozta helyzetbe a társait, a labdákat szerzett fővárosiak nem tettek le arról, hogy meglepetést szerezzenek; mivel a festékben „otthonosan mozogtak”, a második szándékaik általában a gyűrűbe hullottak (19-16). Nemhogy leszakítani nem lehetett őket, a negyed végén – a jó távoli kísérleteikkel – megint visszavették a vezetést (21-24) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

Az egyetemisták a folytatásban tanújelét adták annak, hogy az ősz óta tartó feszített versenyidőszak sokat kivett belőlük, a teher nélkül, ugyanakkor magasabb fordulatszámon iparkodott hatodik helyezett el is lépett tőlük (21-28). Mérész-mester időt kért, mondván, a hullámvölgyhöz érkezett, ziccereket rontott övéi igyekezzenek féken tartani a gyorsabb piros-kékeket – „ha más nem”, kövessék a megbeszélt taktikát. Az ekkortájt kimerült együttes benyomását keltő veszprémiek megmutatták, hogy nem szabad játszani, aztán a híveik bíztatásából pluszkapacitást nyertek (26-32). Berozsdásodva is sikerült borsot törni a bravúrt fontolgatott Andrássy Gézáék orra alá, akik egyébiránt futószalagon szedték a lepattanókat (32-32). A listavezető a nagyszünetig tartotta a nyúlfarknyi előnyét (40-37, 44-43), arról viszont szó sem volt, hogy magabiztosan haladtak volna a céljaik felé. Helyén volt ugyan Völgyi Marcellék szíve, de képtelenek voltak ritmust fogni, ráadásul a palánkok alatt dominált vendégek időnként megvillantották, miszerint tényleg tudják a siker receptjét (48-45).

Az élen zár a bajnokságot végig vezető Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő kihagyott helyzetekkel indult – valahogy mégis előnybe kerültek a felsőházi play-offba szintén jegyet váltott Faragó-tanítványok –, ezért is kellett úgy egy Madár-tripla a hazaiaknak, mint egy falat kenyér. Pavlovic a huszonharmadik percben „kaparta össze” az első pontjait (…amiket rögtön meg is duplázott), és mintha a bosnyák légiós pöccintései szolgáltatták volna a jeladást, mert a Hoya-mezeseknek innentől kezdve csak a diadal lebegett a szemük előtt (55-49). A Vasas szakmai stábja nyolcpontos hazai fórnál időkéréssel törte meg a párharc ütemét, azonban a bakonyiak lendületét nem igazán tudták gyengíteni, hiszen Madár ismét hátára vette a csapatát. A megnyugtató(bb) különbség kialakulása főként neki volt köszönhető: a „góljai” mellett szorgosan gyűjtögette a lepattanókat, a labdákat, a kosárral zárult asszisztokat és a kiharcolt faultokat – a lefújáskor nem véletlenül állt harminchatos értékindex a neve mellett (62-51). Összekapta magát az esélyesebb, mégis megizzasztott tabella-első; az aktívái elkezdték olvasni a mind több hibával viaskodott ellen játékát, a szigorúbb védelmüknek is volt betudható, hogy állandósult a tíz pont feletti differencia (68-55).

Miután alaposan visszaesett az angyalföldiek dobóformája, a záró felvonás a tizenhárom pontos hazai vezetésről indult. Madár továbbra is tarthatatlan volt, nem csak kiválóan dobott, de több átadással azt is bizonyította, hogy pompásan lát a pályán (77-58). A derbit immár ellentmondást nem tűrően uralták a veszprémiek, akik igyekeztek megteremteni a közösségen belüli összhangot. Jóllehet az alárendelt szerepre kényszerült – és sok labdát elszórt – fővárosiak faragtak a hátrányukon, eldőlni látszott az ütközet, ezen megközelítésen az sem változtatott, hogy a veszprémiek figyelme néha lankadni kezdett (80-63). A helyi kedvencek a hajrában is jól mozogtak, Kovács hármasával már húsz pont volt a feleket elválasztó eltérés (…a vendéglátók a mezőnyből és távolról is sokkal precízebben céloztak, mint a másik oldal). Mérész-edző az utolsó percekben mindenkinek szereplési lehetőséget adott, az újak pedig többször is jó döntéseket hoztak (87-68). Szabó Péterék a testileg és lelkileg is megterhelő időszak közepette végül „bedarálták” a lepattanó-csatában azért nagyot domborított, negyvenhat–huszonötre nyert ellenfelet.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Büszke lehetek a csapatomra, ugyanis előzetesen senki sem gondolta, hogy ilyen mutatóval zárjuk a pontvadászat első körét. Valamennyi sportolómnak jár a gratuláció. A következő napokban jó lenne pihentetni a kulcsembereimet, akik tavaszra – érthető módon – elfáradtak, de a szezonnak csak most jön a neheze.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Sokáig jól tartottuk magunkat, aztán jött a találkozónak egy olyan fázisa, amikor mi sokat hibáztunk, a megérdemelten nyert Hoya-Pannon Egyetem Veszprém pedig nagyon jól játszott. Azt gondolom, hogy ekkora különbség nincs a műhelyek között; nincs mese: a koncentrációnkon tovább kell javítanunk.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia 92-76 (21-24, 27-21, 23-13, 21-18)

Veszprém: Kovács Á. 25/3, Madár A. 24/12, Völgyi 14, Körtélyesi 7, Kerkai 7/3, Szabó P. 6, Helmeczi 4, Pavlovic 4, Lógár 1, Szűcs P. -, Simon M. -.

Vasas: Moravcsik 16/6, Andrássy 14/3, Kelenföldi 11, Katona R. 8/6, Kovács B. 6, Radics 5/3, Kozma 4, Boros 4, Barócsi 4, Csík Ro. 2, Sólyom B. 2, Steier B. -.


Majdnem negyvennel verte a Bonyhádot a MAFC

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Azt gondolom, hogy amíg erőnkből bírtuk, tisztes ellenfelei voltunk a mai napon a MAFC-nak. Hatalmas gratuláció a csapatnak, fantasztikus energiával igyekezett mindenki játszani. Az eredmény szerintem másodlagos, ez a hozzáállás az elfogadható és lenne szükséges minden mérkőzésen. Sok sikert kívánok a MAFC A-csoportos céljaihoz!

Vittay Ambrus, a MAFC edzője: Egy speciális helyzetet gyakoroltunk azzal, hogy én meccseltem, hiszen bármi megtörténhet a rájátszásban. Alapvetően jól reagáltak rá a fiúk, a mérkőzésen sajnos a legnagyobb erősségünknek számító letámadás az most nem működött. Sok könnyű kosarat kaptunk az elején, a második félidőben már sokkal jobban figyeltünk a visszarendeződésre, így kialakulhatott a nagyobb különbség. Támadásban szépen járattuk a labdát, örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni, és hogy szép csapatjátékot mutattunk támadásban. Köszönöm Hencsey Tamásnak a születésnapi meglepetést, és örülök neki, hogy a csapat is ilyen ajándékot tudott visszaadni neki. Isten éltesse sokáig!

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – MAFC 68-106 (20-28, 24-30, 14-18, 10-30)

Bonyhád: Tömösváry 14/3, Nagy B. 13/6, Dorogi 11, Gébert A. 9/3, Somogyfoki P. 8/3, Pupp 7, Kis M. 4, Somogyfoki Sz. 2, Csobán -, Ugrinic -.

MAFC: Katona B. 19/15, Washington 18/6, Lakits 13, Misek 13/3, Garamvölgyi 12/3, Nagy K. 9/6, Polgárdy 7/3, Lakosa Zs. 6/3, Csapai 5, Németh B. 2, Bordács 2, Bartos -.


A Budafok ellen rázta meg magát az OSE

Úgy indult a mérkőzés, ahogy a hazai alakulat szerette volna, bár a védekezésbe csúszott olykor-olykor hiba, de a negyed végére fokozatosan 11 pontosra növekedett az előny. Első sorban távoli jó dobásokkal tudták ezt elérni az oroszlányiak. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, mely során a Budafokban Jilling és Horváth tartotta a lépést a hazaiakkal. Az utolsó három perc figyelmetlenségei miatt kissé közelebb került az ellenfél, aminek következtében a 18 pontos OSE-előny 12 pontosra apadt – írja az OSELions.hu.

Visszatalált a győztes útra az Oroszlány. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyedben a hazai csapat tovább építgette az előnyt, lassan araszolgatva a negyed végén 17 pontra nőtt a differencia. Az utolsó játékrészben felszabadultan és sokoldalúan játszó hazaiakat és erejükkel elkészülő, egyre inkább statiszta szerepet játszó vendégeket láthatott a publikum. Jó oroszlányi védekezéssel és eredményes támadásvezetéssel a mérkőzés végére lassan a harminc pont közelébe ért a különbség.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! A Veszprém elleni mérkőzés óta ki voltunk már éhezve az újabb győzelemre, szóval boldogok vagyunk. Ezen az úton kell mennünk tovább, mert a rájátszás közeledik.

Károly Máté, a Budafok edzője: Gratulálok az OSE-nak, abszolút megérdemelten nyert! Sajnos nagyon sok sérültünk volt, és az OSE bő rotációja ellen a végére elfáradtunk. A harmadik negyed közepéig még 10 pont környékén tudtuk tartani az eredményt, de sajnos elfogytunk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy így küzdöttünk. Remélem,, ezt az utolsó fordulóra is tovább tudjuk vinni. Sok sikert kívánok az OSE-nak a továbbiakban!

OSE Lions – Budafok 87-58 (24-13, 16-14, 25-21, 22-10)

OSE: Mohácsi 12/6, Hegedűs 12/6, Zsíros P. 11, Illés M. 8/3, Kucsora 8, Burai 7/3, Sömenek 6/6, Kiss K. 6, Abell 6/6, Anda 5, Nshimba 4, Bán 2.

Budafok: Jillling 16/9, Horváth M. 15/3, Fehér Cs. 11/9, Mészáros 5, Lados 5, Szántó 4, Varga D. 2, Körömi -, Siklós -, Kiss M. -.


A Honvédé az MTK elleni rangadó

Végig szorosan alakult az első negyed, az adok-kapokból a Honvéd jött ki egy kicsit jobban, és szerzett 2 pontos vezetést (21-23) – emlékezett vissza az MTKBasket.com.

Sokáig hasonló mederben haladt a második játékrész, de 32-32 után igencsak megakadt az MTK, és ekkor, néhány percre a védekezésük is többször fellazult. Az időszakos szétesést a vendégek azonnal büntették, így a félidőre 10 pontos hátrányt szedtek össze a vendéglátók (35-45).

Megint nyert a Honvéd. Fotó: hunbasket.hu

A második félidőben sem termelték a pontokat a törökbálintiak, de a harmadik negyed végére, főként a kitűnő védekezésüknek köszönhetően 3 pontra felzárkóztak (50-53). A záró etapban viszont nem tudták kosárral befejezni az első két akciójukat, de gyorsan kaptak két duplát, így ismét kapaszkodhattak (50-57). Másfél perccel a vége előtt 60-63 volt az állás, de a végjátékban – bár mindent megtettek a hazaiak – megszerezte a győzelmet a Honvéd.

Bódi Ferenc, az MTK edzője: Gratulálok a Honvéd csapatának, mert megérdemelten nyert! Az egész mérkőzésen kerestük önmagunkat. Az akarattal ezúttal sem volt gond, de hiába védekeztünk az egész bajnokságban jól, ha a támadó oldalon nem követjük a megbeszélteket, pedig nem lehetetlen dolgokat kérek. Fegyelemre, figyelemre, koncentrációra lenne szükség. Sajnos az az érzésem, hogy nem tudunk felnőni a feladathoz. Fel van adva a lecke, a jövő héten kiderül, ki a legény a gáton!

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Először is szeretnék gratulálni csapatomnak a győzelemhez, azt gondolom, hogy az MTK pályájára nem feltétlenül nyerni járnak az ellenfelek, hiszen nem is olyan régen az Oroszlányt verték meg Bódi Feriék. Azt gondolom, hogy az ő szezonjuknak is jár a dicséret, egy nagyon szervezett, nagyon masszív csapat van itt Törökbálinton. Ma is nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen nem csak a hazaiaknak, nekünk is rettentően fontos volta a 6. hely szempontjából ez a találkozó. Nem volt szép mérkőzés, inkább a játék küzdő jellege dominált, amit lehetett, a csapatok mellé dobtak. Úgy érzem, hogy 1-2 nüansz volt az, ami döntött, talán a büntetőzésünk, ami jobb volt, mint az MTK-nak, illetve egy kicsit talán jobban járattuk a labdát. Ezek azok, amik ezt az 5 pontos mérkőzést eldöntötték.

MTK Törökbálint – Budapesti Honvéd SE 66-71 (21-23, 14-22, 15-8, 16-18)

MTK: Horváth B. 13/9, Jakab P. 13/3, Bihari 12/3, Czakó 10, Dobos M. 4, Nagy Sz. 4, Bognár M. 3/3, Bagi 3/3, Baross 2, Vámos 2.

Honvéd: Stefán D. 16, Mucza 11/3, Bea B. 10/3, Szalay 10/6, Pintér D. 8/3, Horváth Á. 4, Debreceni 4, Martinez 3/3, Szentirmai 3, Kármán 2, Kopácsi -, Valerio -.


Pontgazdag meccset játszott a Nagykőrös és a BKG

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményéhez, és sok sikert kívánok ellenfelünknek a rájátszásban!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Idegenben mindig nagy dolog nyerni, főleg egy olyan Nagykőrös otthonában, ahol olyan kiváló dobók vannak, ami az egész mezőnyben párját ritkítja. Erre készültünk is, 43-ból 19 triplát dobtak be, ez volt az alapkoncepció. Igazán, ami nagy fegyvertény volt részükről, hogy lépést tudtak velünk tartani, hogy majdnem ugyanannyi mezőnykísérletük volt, mint nekünk. Ez nem túl sok csapatnak szokott sikerülni. Mi pedig készülünk a rájátszásra, ezt a meccset egyfajta főpróbának tekintettük. A múlt héten kikaptunk Nyíregyházán, úgy gondolom, a mi hibánkból, de szerencsére a fiúk ezen felülemelkedtek. Sok sikert kívánok a Nagykőrösnek, és remélem mindkét csapat eléri kitűzött célját a folytatásban!

Nagykőrösi Sólymok KE – BKG-Príma SE 91-102 (21-31, 23-21, 14-21, 33-29)

Nagykőrös: Lakosa Á. 27/15, Molnár M. 17/6, Mácsai 16/9, Christopher 12/12, Kovács S. 9/9, Kövecs 6/6, Andó 2, Tóth M. 2, Varga M. -, Candido -, Fehér Á. -, Fehér P. -.

BKG: Berger 29, Nagy Bo. 23/12, Kovács S. 20/6, Tanács A. 10, Nagy Be. 7/3, Halász Á. 6, Fekete B. 5/3, Püspök B. 2, Szeleczki -, Ben-Kane -, Reizer -.


Nagyot lépett a rájátszásért a Pécs

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Gratulálok a srácoknak a második félidőben nyújtott teljesítményhez és az ezzel kiharcolt bennmaradáshoz! Bravó fiúk!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint egy hete Nagykőrösön. Ott is harminc percen keresztül vezettünk, jól játszottunk, de az utolsó negyedre elfáradtunk és kipukkantunk. Most is ez történt, a hazai csapat jobban bírta a végét és megérdemelten nyert.

PVSK-Kronosz Kiadó – OMNIA Pub & Food Békés 92-80 (21-22, 23-28, 27-22, 21-8)

PVSK: Bíró L. 20/15, Demeter A. 19/3, Popgyákunik 14/6, Dragasevic 13/3, Olasz Á. 12, Carev 3, Fülöp Zs. 3, Benke K. 2, Erdei 2, Berkics 2, Riskó 2, Laufer -.

Békés: Krsztics 21/3, Gruda 19, Nagy B. 17/9, Vass D. 14/9, Kertész 6/3, Farkas G. 3/3, Dan-Ioan -, Balog -.

A bajnokság állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 25 24 1 2336 1922 0,980
2. MAFC 25 23 2 2332 1871 0,960
3. OSE Lions 25 19 6 2153 1760 0,880
4. Nyíregyháza Blue Sharks 25 18 7 2105 1811 0,860
5. BKG-Príma SE 25 17 8 2122 1927 0,840
6. Vasas Akadémia 25 14 11 1987 1918 0,780
7. Budapesti Honvéd SE 25 14 11 1963 1928 0,780
8. Budafok 25 9 16 2006 2083 0,680
9. PVSK-Kronosz Kiadó 25 9 16 1904 2105 0,680
10. MTK Törökbálint 25 8 17 1739 1854 0,660
11. MEAFC-Miskolc 25 8 17 1875 2051 0,660
12. Nagykőrösi Sólymok KE 25 7 18 1840 2158 0,640
13. OMNIA Pub & Food Békés 25 3 22 1917 2328 0,560
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 25 2 23 1732 2295 0,540

Zöld-csoport

A KTE fiataljait verte a Tiszaújváros

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Mindig azt mondják, hogy a kötelező a legnehezebb, és ez be is bizonyosodott ma. Egy nagyon szimpatikus, nagyon fiatal csapat ellen játszottunk, ellenfelünk nagyon megnehezítette a dolgunkat. Hasonlóan kell nyilatkoznom, mint az elmúlt öt meccs után: talpon tudtunk maradni, és az úgynevezett „hullámgödrök” ellenére – hiszen szerencsére ezek már nem „völgyek” voltak – sikerült megőriznünk a lendületünket. Örülünk a győzelemnek, és remélem, a jövő héten, az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén ugyanez lesz az eredmény.

Váradi Kornél, a KTE edzője: Jó mérkőzést játszottunk, gratulálok mindkét csapatnak. Amikor több támadólepattanót engedtünk, és a védekezésünk gyenge volt, akkor ezt kihasználta a Tiszaújváros – ennyi el is döntött egy mérkőzést. Fiatalok vagyunk, ezekből a hibákból kell tanulnunk, és az eddigi tendencia az, hogy valóban tanulunk is belőlük. Dolgozunk ugyanígy tovább, büszke vagyok a srácokra. Benne van a lábunkban az elmúlt hetek sok mérkőzése, de a hozzáállás és az akarat így is maximális volt.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – KTE-Duna Aszfalt II. 84-76 (23-25, 21-18, 20-20, 20-13)

Tiszaújváros: Hill 35, Pongrácz 19/9, Pöstényi 11/3, Kovács Z. 8, Gáspár B. 6, Molnár B. 5/3, Katlan R. -, Jónás B. -, Kiss B. -, Szilasi -.

KTE: Molnár D. 24/6, Fülöp B. 16/3, Kucsera 11, Plézer 11/3, Lukács D. 8/6, Orgona G. 6, Huszka -, Popa -, Vizi -, Reszegi -.


Az utolsó negyedben dőlt el a SMAFC–Óbuda

Molnár József, a SMAFC edzője: Az idény legjobb teljesítményével sikerült legyőznünk a liga egyik legjobb csapatát. Minden elismerés a játékosoké, akik egy látványos mérkőzést hoztak össze, maximálisan kiszolgálva a kiváló hangulatot teremtő, utolérhetetlen hazai B-közepet!

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Gratulálok a soproni csapatnak! Úgy gondolom, hogy végig kontroll alatt tartották a mérkőzést, és az ő akaratuk érvényesült. Amit mi elterveztünk, azt időnként sikerült megcsinálni, de kevés volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.

SMAFC – Óbudai Kaszások 93-78 (27-15, 19-22, 19-23, 28-18)

SMAFC: Füzi 35/9, Kovács B. 20, Czukor 17/3, Csaplár-Nagy 15, Németh L. 6/6, Garab D. -, Soós -, Szegedi -, Tukovits -, Karsai -.

Óbuda: Molnár L. 20/3, Ondima 13/6, Takács A. 10, Rosemond 10/6, Meleg K. 9, Farkas S. 6/3, Bencsik 6, Jenei 4.


Kétszáz pont fölött az Eger–Győr meccs

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Harminchat percig semmiféle rosszat nem tudtam mondani a csapatról. Az utolsó 3 perc és a fegyelmezetlenségek miatt azt tudom mondani, hogy nem kellett volna meglennie ekkora különbségnek. Így nehéz azt mondani, hogy úgy jöttünk le a pályáról, hogy teljesen elégedettek vagyunk, pláne egy vereség után. A vége viszont csúnya volt, annak ellenére, hogy gyenge volt a játékvezetés, meg kellett volna őrizni méltóságunkat.

Kozma Tamás, a Győr edzője: Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, hogy ilyen kiélezett mérkőzésen megoldották azt, amiért jöttünk. Elmondhatom azt, hogy nagyon felkészültünk az Egerből, mind védekezési formákkal, mind videózással. Tudtam, hogy a támadó játékunk rendben lesz, az általában rendben van. Hiába kaptunk 91 pontot, a kulcs pillanatokban azonban jól védekeztünk. A játékvezetők ide-oda tévedtek, de nem befolyásolták a játékot.

EKE Eger KOK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 91-110 (24-27, 22-24, 28-25, 17-34)

Eger: Máté B. 24/9, Papp B. 21/18, Mészáros 17/6, Kiss B. 15/6, Illés B. 7, Szicsák 4, Varga I. 2, Horváth R. 1, Steier K. -, Megyes -, Veres -, Szabó G. -.

Győr: Rátvay T. 33/9, Rátvay B. 30, Csaba Gy. 20/6, Geiger 15/6, Horváth G. 6, Papp B. 4, Földesi 2, Domsitz -, Kámán -.


Salgótarjánban nyert rangadót a Baja

Ughy Albert, a Salgótarján edzője: Sajnálom, hogy egy ilyen fontos találkozón kellett felszínre jönnie annak, hogy mennyire nem vagyunk csapat. Jól látszik, hogy az új játékosok érkeztével a régiek elkezdték félteni a helyüket, amitől rendkívül görcsössé vált a játékunk. Mindenki a másikkal foglalkozik, nem a saját feladatára koncentrál, ebből adódik a legnagyobb problémánk, nevezetesen, hogy nem közös a cél. A mérkőzésről annyit, hogy véleményem szerint mindkét csapat jól felkészült a másikból, és végül az az együttes tudott nyerni, amely a sikert közösen jobban akarta. Gratulálok a bajaiaknak!

Cservék Csaba, a Baja edzője: Nagyon jó ritmusú mérkőzést játszottunk, köszönhetően ellenfelünknek is. Kiélezett szituációkban sikerült hárompontosokat dobnunk, illetve a második negyedtől a védekezésünk is feljavult, ezért tudtunk nyerni.

Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE 62-72 (25-19, 12-21, 18-18, 7-14)

Salgótarján: Herendic 14/3, Kovács M. 14/6, Joó 11/3, Piukovics B. 9/3, Hajdu 7/3, Póczos 4, Csabák 3/3, Boinitzer -, Zábó -, Kovács D. -.

Baja: Pongó 19/6, Jakab P. 18/9, Nagy D. 11/3, Kővágó-Laska 9, Ágfalvi 5/3, Vukicevic 4, Pálkerti 3/3, Goldring 3.


Újpestet vert az Alba II.

Peresztegi Nagy Ákos, az Alba edzője: Amit elterveztünk a mérkőzésen, azt nagyrészben sikerült teljesíteni. Végig agresszíven, harcosan sikerült védekeznünk. Támadásban is többnyire eredményes és jó döntéseket hoztunk. Sűrűn forgattam a csapatot, és mindenki igyekezett maximális erőbedobással dolgozni.

Cupic Stefan, az Újpest edzője: A mai napon az Alba Fehérvár csapata volt a jobb, gratulálok nekik a győzelemhez!

Alba Fehérvár II. – Újpest-MT 94-71 (29-19, 26-15, 19-20, 20-17)

Alba: Varga M. 20/12, Takács Mi. 16/3, Seyi 13/3, Kass 12/12, Peringer 10, Balsay 7, Takács Ma. 6/3, Lukács N. 6/6, Kuttor 2, Góbi 2, Gyapjas -, Takács E. -.

Újpest: Franczva 16/3, Durasevic 15/3, Nárai 15, Surmann G. 14/6, Neorcic 5/3, Nagy R. 4, Surmann P. 2, Pollák -, Széphelyi -, Takács G. -.


DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 97-85 (32-18, 17-27, 22-14, 26-26)

DEAC: Tóth B. 30/18, Omenaka 23/3, Kozák M. 13/3, Asszú 11/3, Gáspár M. 11/3, Kozák B. 7, Szűcs B. 2, Sólyom B. -, Zsuga T. -, Szekeres -, Fábián Sz. -.

Vásárhely: Vas P. 21/12, Varga Z. 15/6, Kelemen B. 13/3, Bálint E. 11, Perák 9, Rostás I. 7/3, Pavlovic 7, Börcsök 2, Kovács J. -.

A bajnokság állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. Bajai Bácska FKE 23 17 6 1959 1588 0,870
2. Vásárhelyi Kosársuli 23 16 7 1933 1735 0,848
3. Óbudai Kaszások 23 16 7 1767 1701 0,848
4. Salgótarjáni KSE 23 15 8 2035 1897 0,826
5. Concordia Motax KC Pápa 23 12 11 1739 1653 0,761
6. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 23 12 11 2016 2070 0,761
7. DEAC U23 23 11 12 1960 1984 0,739
8. Újpest-MT 23 11 12 1794 1831 0,739
9. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 23 9 14 1823 1912 0,696
10. EKE Eger KOK 23 9 14 1752 1869 0,696
11. Alba Fehérvár II. 24 9 15 1768 1892 0,687
12. KTE-Duna Aszfalt II. 23 7 16 1660 1801 0,652
13. SMAFC 23 6 17 1641 1914 0,630

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
piros710321MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Most, így kicsit megkésve és utólagosan is BOLDOG NÉVANPOT KÍVÁNOK EMŐKÉNEK és sok boldogságot !
Emőke egy üde színfolt, egy állandó tag és egyik legnépszerűbb, legolvasottabb hozzászóló a fórumon. További szép életet és vidám időtöltést neki és kedves édesanyjának is!
BOLDOG NÉVNAPOT, EMŐKE!
SZERETÜNK. 😉

piros710321
Olvasó

Te ugyan olyan idióta vagy mint emlőke. A testvére vagy? Esetleg Te hajtod az egyik autóját?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Az egyik tisztelője vagyok. Nagy kosárrajongók, ő is, meg az édesanyja is. Kiváló sportbarátságot ápolnak továbbá Bebes “Fütyi” Istvánnal, a körmendi fideszes polgármesterrel (“Pista” vagy “Polgi”), valamint a hévízi rádióssal (“Dzsonni”, szintén fideszes).

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés