Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alapszakasz-győztes a Körmend

Az Atomerőmű sem tudta megállítani a robogó vasiakat.

Atomerőmű SE - Egis Körmend 73-86 (21-21, 21-23, 23-22, 8-20)

Bajnokság, 25. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Kovács N. (Faidt M.)

ASE: Kovács Ák. 7, Faust 18/6, Henton 13/9, Eilinsgfeld 9/6, Jevtovics 4. Csere: Ruják 7/3, Medve 5/3, Horváth K. 5/3, Williams 5, Szalai -.

Körmend: Bradford 8/6, Price 22/9, Ferencz 9/9, Hammonds 10/6, Delas 11. Csere: Thames 15/9, Csorvási 6, Németh Á. 5, Oroszi -, Lajsz -, Érsek -.

Pikáns találkozónak ígérkezett az Atomerőmű SE és az Egis Körmend rangadója. A hazaiaknak nyernie kellett, hogy maradhasson esélye az ötödik hely megszerzésére, míg a vasiak az alapszakasz első helyére hajtottak.

Az ASE ragadta magához a kezdeményezést, majd Hammonds révén kiegyenlített a Körmend. Henton triplája után újra meglépett a Dzunics-legénység, de nem szakadtak le a vendégek. A negyed közepén Price és Ferencz kosaraival át is vette a vezetést a Körmend. Ruják záró triplájának köszönhetően azonban kiegyenlítettek a hazaiak (21-21).

Nagy csata folyt a parketten a továbbiakban is, egyenlő erők küzdelmét láthatták a kilátogató nézők. Egyik csapat sem tudott igazán meglépni a másiktól, végül kétpontos előnyt szereztek a vasiak a félidőre (42-44).

A nagyszünet után is ugyanazzal a lendülettel küzdött mind a két csapat. Érezhető volt, hogy mindkét fél számára rendkívül fontos a találkozó. Faust ponterős játékának köszönhetően sikerült 60-60-nál kiegyenlítenie az Atomerőműnek, de végül így is eggyel ment a Körmend az utolsó etap előtt (65-66).

Noha a záró játékrész első perceiben már paksi vezetést mutatott az eredményjelző, nem sikerült a hazaiaknak megroppantani a piros-feketéket. A körmendiek nagyot hajráztak a végén, amivel az ASE már nem tudott lépést tartani, így végül magabiztos győzelmet aratott, ami egyben alapszakasz győzelmet is jelentett számukra (73-86).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
28 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
CsapajevnyolcmegnyolcZvezdaApokolbacsakazete Recent comment authors
Csapajev
Vendég
Csapajev

Már nem is nevetséges, hanem egyszerűen szánalmas, hogy az utolsó fordulóban nem lehetett megnézni a fontos meccseket és még a fullkúrt is berottyantott. A mindigfos stábját azonnal elzavarnám a sunyiba és a helyi stábokra bíznám a közvetítést, mint ahogy korábban volt. Gyanítom, hogy a középszakaszban és a rájátszásban is hasonló lesz a “színvonal” a meccsek közvetítésénél. A Körmend a kupakudarc után félelmetesen tolja és, ha nem következik be valami nagyfokú formahanyatlás, vagy sérülés, akkor nagy esélye lesz idén a bajnokságra. Azért a Szolnokot nem írnám le még most sem és a Falco is lendületbe jött…no meg, ahogy a bajnoki alapszakaszban,… Olvass tovább »

Zvezda
Olvasó

Szép volt Gyerekek! Gratula!
Titkon reméltem, hogy már most meglesz a helycsere, mert így mi is lopakodhatunk az Olaj után szépen csendben. A körmend tuti első helyről megy neki a PO-nak, mi meg, ha valóban élesek kettünk, akkor a másodiknak fogunk fordulni a középszakasz után. De az Olaj tőlünk még nagyon-nagyon messze van, s egyenlőre otthon még nem kaptak ki, ha jól tudom.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az Olaj még nem kapott ki otthon. Van 3 vereség előny.A hazaikból hozni kellene mindet, amivel a 2. hely meg is lenne. Az egymás elleni is eddig Olaj +19.
A Falconak igazából akkor van esélye, ha nyer Szolnokon, és otthon az Olaj ellen. Ez kell, hogy legyen az alap. Ha ez nincs, akkor 2. hely sincs. Az sem mindegy, hogy mikor mennek Szolnokra, mert az Olaj remélhetőleg napról napra erősebb, ahogy gyógyulnak a játékosok. A Falco igazi esélye egy első fordulós szolnoki mérkőzés.
Ott nagy valószínűséggel nem lesz: Voja, Benke, Rowsey, Kovács és Andric is kérdéses.

moldi56
Olvasó

Ne reménykedj.Mindegyik ott lesz.

donnarumma
Olvasó

A Falco van olyan erős,hogy a legjobb Olaj-t is legyőzze, de van olyan gyenge,hogy a tartalékostól is kikapjon…A Körmend ellen ugyanez a helyzet…Én nem Tőlük,az ellenféltől félek,hanem magunktól!Ha jól játszunk, simán behozzuk a pályahátrányt is…(csak sajnos eddig ebből a jó játékból volt kevés)
Mivel a Falconak szurkolok,nyílván abban bízok hogy jó lesz a forma időzítés és mondjuk a triplákat mi a döntőben dobjuk 50 % kal és nem most..
Egy biztos,a bajnokság még csak most kezdődik…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Igen! Itt ott a Falco az Olajjal és az MTE-vel 6 meccset játszott. 5 zakó 1db 1pontos győzelem. Ha jól játszotok…
Mi van, ha az ellenfél is jól játszik. Nem a száj karatézni kell, hanem nyerni.

donnarumma
Olvasó

Így van,nyerni kell..
de nem eddig, hanem majd most!Az érmeket majd most osszák és eldől nemsokára ki is a jobb.Játszunk még mind a kettővel itt itt-ott is,remélem meg is mutatják majd a srácok ki is a jobb.
Egy dolog számít,év végén a tabella!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Igen, ott nem szoktatok elől lenni. Tiszta magyar foci ahogy csinálod. Duma, duma, duma. Majd pottttty.

donnarumma
Olvasó

Ugy csinálsz mint ha a második hely az semmi lenne!A csapatok 99% a aláírná a bajnokság elott a 2. helyet.Főleg olyan időszakban, amikor egy csapat ennyire kiemelkedik a mezőnyből egy évtizeden keresztül-minden téren,mint az Olaj.
Ezt csak Ti akarjátok bebeszélni,hogy égő,meg kudarc másodiknak lenni,de ilyen erős és kiegyenlített mezőnyben minden csapatnak siker a második hely a Szolnokon kívül.
Minden csapatnak van egy célkitűzése év elején!Ha azt eléri jó,ha túlteljesíti szuper, ha nem éri el akkor”potttty”.

nyolcmegnyolc
Olvasó

A csapat 2010 óta emelkedett ki. Viszont akkor már 2-2re álltunk. a bajnoki címeket és kupákat illetően. Sokan elfogadnák az ezüstöt és bronzod, de az átlag szurkolónak fogalma nincs róla, hogy mennyi is van belőle. Mindenki elfelejti és hosszú távon, csak az aranyat számolja.

donnarumma
Olvasó

Aha…szerinted akkor az MTE szurkolók hiába ünnepeltek most hazafele…Az ezüst átvételekor mi pl.2000 en tapsoltuk és ünnepeltük a csapatot.Nem értük meg csalódásként, hogy a legjobb csapatot megszorongatva, az ország második legjobb csapata lettünk!
Az utóbbi 15 évben otthon játszottunk 100 meccset amiből 90 x örültünk 10x bánkódtunk..de Te azt akarod mondani,hogy ez semmit nem ér senki nem emlékszik rá, csak a számok a fontosak??Ugye nem?:) Szerintem rengeteg szolnoki szivesen emlékszik rá, milyen nívós csapatokat sikerült legyőzni a Ligetben, de szerinted erre senki nem emlékszik, semmit nem ért mert csak a győztest jegyzik…
Szerintem ebben tévedsz

Apokolba
Olvasó

Jár a gratuláció körmendre.
De ezt a berénynek kel köszöni!
Nem gondoltam volna hogy a berény megnyeri azt a meccset.
Természetessen a körmend is kelett ehez.
Most még nagyobb koncentráció kel a körmendnek, mert nem lesz könnyű megtarnai az első helyet.
Mennek berénybe, ott nagyon nehéz lesz nekik is nyerni.

moldi56
Olvasó

Remélhetőleg a Berény is odateszi magát a Körmend ellen,ha nem akkor kihúzza a gyufát ellenünk,innentől nem lesz kegyelem.

csakazete
Olvasó

Gratulálok Körmendre!

benett
Olvasó

Ez egy Körmend cikk. Fasszopó falcósok mi a faszért írogatnak ide?

egismte1
Olvasó

Nem kell, mi csak örüljünk, aki meg ide ír, csak vergődjön!

Red ball
Olvasó

Erre tényleg semmi szükség. Mosolyogni,- az a leggyilkosabb!

Fenyőfa
Olvasó

Nem kell reagálni ezekre… A normális szurkolók úgy sem jönnek ide hergelni.Mindegyik oldalon megvannak az irritáló emberek. Most örüljünk a sikernek!

SárgaPárna
Olvasó

Remélem hálót nem vágtatok Pakson, mert ugye azt csak a végén kell. Üssétek be a keresőbe: Doyne, Falco, bajnoki arany, és, akkor látjátok majd, hogy miként…

basketbull
Olvasó

Én spórolok neked egy kicsit.
http://www.nemzetisport.hu/sportlexikon/a-ferfi-kosarlabda-magyar-kupa-gyoztesei-256961

Itt is nézz körbe azért. Jó keresgélést 🙂

Bazinga
Olvasó

Ezen a hsz-on mennyit gondolkodtál tökfej? Ne is válaszolj kérlek, nehogy újra megerőltesd azt a böszme fejed.

SárgaPárna
Olvasó

Fájt?

piros710321
Olvasó

Sztem neked fáj, az agyad helye …..

Kendeffy Botond
Olvasó

Sárga vagy az irigységtől.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Remélem hálót nem vágtatok Pakson, mert ugye azt csak a végén kell…”

Azt bizony csak a végén….úgy szokás…
úgy szoktuk a nagy, bevehetetlen arénában is..:);)

https://www.szoljon.hu/sport/helyi-sport/bajnok-lett-az-olaj-1145022/

Szotyola
Olvasó

Bebes pénze, Gumi esze és szeme, Zollner tábornoki irányítása, a csapat és a közönség szíve: csak így hirtelen pár dolog, ami miatt irigyelhetjük a körmendieket.
Idén megérdemelnétek a bajnoki címet!

SárgaPárna
Olvasó

Mi az, hogy a Bebes pénze? Gumi eszeeeeee és szeme?
De a kedvencem az a Zollner tábornok. Gondolom ő együtt szolgált Iglo kapitánnyal a nagy halrudacska háborúban… 🙂

Fenyőfa
Olvasó

Úgy vélem, hogy Zollner személyében most tényleg egy ide való edzőt találtunk.Nem azt mondom, hogy a legzseniálisabb mester!!!!, de bele illik a körmendi játékfelfogásba. Legalábbis a tapasztalatok eddig ezt mutatják.

donnarumma
Olvasó

Az alapszakasz győzelemért jár a gratuláció

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Korrekt, köszönjük!

Fenyőfa
Olvasó

Köszönjük!
Most a Szolnok meggyengülésével azért elég valószínű lett a megyei döntő! Ki tudja mi lesz még itt.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/r3Tcg44
U20
https://ibb.co/K0gHzhC

Mandula
Olvasó

Gratulálok az alapszakasz győzelemhez!
Végre! Szép volt!????

Soma
Olvasó

Szép volt fiúk! Így idegenben is jobb lett a mérleg! 13 mérkőzésből 7 győzelem, régen volt erre példa!

Emőkevagyok
Olvasó

Az atomerőmű kettes vezérlőjének a makkja meghasadt Pista akkorát sikkantott, amikor kiderült, hogy elsők lettek.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Vergődjél te penetráns ???

2lee14
Olvasó

Emőke de most már komolyan. Áruld már el a mi a problémád? Mi az az ok amiért ideböfögsz minden cikk alá egy mindenki számára unalmas és rád nézve szánalmas Pistás mondatot?

Redblack
Olvasó

Szerintem silverhely lacikája(nem a táncolj köcsög) lehet ez az emőke..legalábbis ez pistázik mindig a profiljába..

2lee14
Olvasó

Jár a gratuláció a Körmendnek az alapszakasz első helyéért!

J.R.Benitez
Olvasó

Gratula! Megérdemelték.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Ez korrekt, köszönjük!

egismte1
Olvasó

Gratula a csapatnak!!!!!! Bárcsak lenne 1 év, amikor megússzuk komolyabb sérülés nélkül!

Fenyőfa
Olvasó

Óriási gratula! Ezt azért nem gondoltam volna, bár még csak most jön a mély víz. Semmi sem lehetetlen! MTE

moldi56
Olvasó

Ehhez azért kellettünk mi is.Tálcán adtuk a lehetőséget nektek..MINDÖRÖKKÉ OLAJ!

csocsa
Olvasó

Gratula Körmendre!Ma,ha nem is ennyivel,de jobbak voltak.Sztem ők a bajnoki cím 1. számú esélyesei.
35 percig nyílt volt.HAJRÁ ASE!!!
.

Kendeffy Botond
Olvasó

Egy jó Paksot győztünk le. Ez növeli a győzelem értékét!

krapulaksz simon
Olvasó
HajráKörmendHajráVas
Olvasó

EZ KÖRMEND!!
Erre mást nem tudok írni most…
Ilyen már igen régen volt

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés