Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alaposan visszavágott a Csata a Győrnek

A harmadik negyedben állva hagyták a fővárosiak a győrieket.

NKE-FCSM Csata - CMB CARGO UNI Győr 84-62 (18-13, 18-16, 24-11, 24-22)

Bajnokság, 21. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Hervay T., Lengyel Á., Györfy R. (Bodrogváry I. J.)

Csata: Horváth B. 20/12, Jovanovics 7/3, Lelik 21/12, Nagy-Bujdosó 8/3, Lang 11/3. Csere: Mányoky 6/6, Solymosi -, Angyal -, Radócz 5/3, Pálinkás -, Austria 4, Barnai 2.

Győr: Mandics 2, Raksányi 16/3, Török 4, Spanou 2, Gray 6. Csere: Varga 9/3, Szabó P. -, Czank 12/3, Nagy D. 3, Krnjics 8.

Közvetlen riválisok csatáját láthatták a budapesti Ludovika Arénába kilátogató nézők, amikor a 10 győzelemmel rendelkező Csata fogadta a 11 meccset megnyert Győrt. A hazaiakat a visszavágás vágya is fűthette amellett, hogy utolérjék az ellenfelüket. A bajnokság első körében ugyanis nagyon sima, 92-60-as hazai győzelem született Győrben.

Az első játékrész még szorosan alakult. A Csatánál volt a kezdeményezés, de a negyed felénél még sikerült a Győrnek átvenni a vezetést. Az utolsó fél percben Varga kosarával még visszajött két pontra a vendég csapat, ám Horváth triplája célba ért (18-13).

A második negyed is hasonló forgatókönyv szerint zajlott. A fővárosi együttes végig vezetett, de Milos Pavlovics csapata nem akart leszakadni. Sokáig maximum öt-hat pont volt a különbség, így úgy tűnt, hogy egy izgalmas második félidő következhet (36-29).

A folytatást megalapozta a gyorsan érkező öt hazai pont, majd Lelik triplája után már 14 volt a budapestiek előnye. Egyre jobban elhúztak, a 25. perc környékén már 20 pontos volt a differencia. A Csata ezt megtartott a harmincadik perc végéig, így nagy csoda kellett volna ahhoz, hogy fordítani tudjon a Győr (60-40).

Ahogy arra számítani lehetett, a vendégeknek innen már nem volt visszaút, csak arra volt erejük, hogy egy szoros utolsó játékrészt játsszanak. Végül mindkét oldalon lehetőséget kaptak a csere játékosok is, de így is magabiztosan hozta a találkozót a Csata (84-62)

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés