Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Alakul a jövő évi csapat Debrecenben

Négy játékosnak élő szerződése van, de Polyák Lászlóval is már csak formaságok vannak hátra.

  •   :

:

A bajnokság idő előtti befejezése és a koronavírus miatt kialakult társadalmi és gazdasági változások a sportéletet is nagyban befolyásolják. A DEAC szakosztály vezetője, Becsky István a klub honlapjának adott interjút az előző szezon félbeszakadásáról, a jelenlegi helyzetről, a játékosokkal való szerződésmódosításokról és a jövő évi csapatról.

Hogyan élték meg a 2019-20-as kiírás lefújását, mi volt a vezetőség reakciója ezekre az előre nem látható történésekre?

– Nagy traumaként ért minket, hogy nem tudtuk befejezni a bajnokságot, jó passzban volt a csapat, a negyedik helyen álltunk, sorozatban öt győzelmet szereztünk, ráadásul már csak néhány hét volt a hazai rendezésű Magyar Kupa döntőig. Azt gondolom, hogy jó döntést hozott a szövetség, s bár az elején sokkolt minket a kialakult helyzet, néhány nap után elkezdtünk gőzerővel dolgozni a szezon befejezésén, és a következő idény megtervezésén. Amikor az ember a szeretteiért és az idősekért aggódik, akkor nagyon nehéz a munkára fókuszálni, s ezúttal is bebizonyosodott, hogy vannak fontosabb dolgok a kosárlabdánál. Egyesével leültünk a játékosokkal, akik végtelenül korrekten álltak a dolgokhoz, mindenki elfogadta azt, hogy csökkenteni kell a fizetéseken. Két-három hétig nem nagyon tudtuk, hogy mit hoz majd a jövő, de szerencsére most már látjuk az alagút végét, és örömmel jelenthetem be, hogy a következő szezonban is lesz első osztályú csapata Debrecennek.

Mennyire érintheti negatívan a csapatot a kialakult helyzet, milyen erősségű keretre számíthatnak a szurkolók?

– Bízunk benne, hogy legalább olyan szintű keretet sikerül majd összehoznunk, mint a tavalyi volt. Élő szerződésünk van Tóth Ádámmal, Bognár Kristóffal, Somogyi Ádámmal és Tóth Bencével, de Polyák László is várhatóan nálunk folytatja, vele már csak formaságok vannak hátra. A légiósokkal is leültünk beszélni a folytatásról, hamarosan ezzel kapcsolatban is bejelentéssel fogunk élni. Fontosnak tartjuk, hogy idén is egy pályán és azon kívül is szerethető társaság jöjjön össze, amelynek esélye van a felsőház kiharcolására.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége egy dolgot nem határozott meg a szezon lezárásakor, mégpedig a nemzetközi kupaindulókat. Vállalná e a DEAC, ha felkérnék erre?

– Nehéz mondani bármit ezzel kapcsolatban, hiszen a mögöttünk álló szezonban meg lett volna a lehetőségünk, hogy kiharcoljuk önerőből a nemzetközi kupaindulást, ami nagy lökést adhatott volna a debreceni kosárlabdának. A szövetség egy hónapon belül fog döntést hozni, tudtommal több forgatókönyv is létezik. Ha például az elmúlt három év átlag helyezései alapján hirdetnek kupaindulót, mi megértjük, hiszen annak ellenére, hogy ez nekünk nem kedvez, ez is egy teljesen logikus döntés. De ha a tavalyi szezon alapján úgy döntenek, hogy felkérnek minket is az indulásra, mi megvizsgáljuk a lehetőségeinket, és minden bizonnyal el is tudnánk fogadni majd azt.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

  •   
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
donnarummaTTDebreceniDennisMAFCdrukker Recent comment authors
Debreceni
Olvasó

Moody marad:)

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, olvastam, 1 éves szerződés. Tippmixen veszíteni szoktam, de most azt mondom, a DEAC jövőre elődöntőt játszik.

Vadkakas
Olvasó

Ok, hogy a magyar kontingens töbé kevésbe egyben marad, de a levest a légiósok jó kiválasztása, megtartása fűszerezi….

– Milo, Moody, Manigat maradjon és még jöjjön egy 130kg-s, 210-es ‘új Sejo Bukva’ 🙂

Hajrá DEAC!

MAFCdrukker
Olvasó

Egyetértek, idén sem elsősorban az egyébként erős magyar mag vitte előre a cívisváros szekerét. Moody zseniális játékos, Milo szintén bizonyított Magyarországon, és nekem a többiek is jónak tűntek. Szerintem ha lesz pénz, lesz minőségi légióskontingens, ha nem, középcsapat lesz a Debrecen. De nekem úgy tűnik, nincsenek anyagi gondok, ha lennének, nem nyilatkozna ilyen nyugodtan, magabiztosan a klubelnök.

Dennis
Olvasó

A DEAC költségvetése 4-5 legnagyobb a bajnokságban.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, és szerintem így is fog maradni.

TT
Vendég
TT

Valami ilyesmi lehet a költségvetési sorrend: Falco, Alba, Paks, Deac, Szolnok.
Nagy csoda, hogy marad Moody.

MAFCdrukker
Olvasó

MTE?

donnarumma
Olvasó

Paks,Alba,Falco,Olaj,DEAC,MTE
Ez volt ebben a szezonban..
hasonló várható a következőben is…bár az ismert problémák miatt ezek szinte mindenhol csak tervek.
Ha a Falco indulhat a Bl ben akkor kap rá +pénzt(ez volt ebben a szezonban-úgy már lehet hogy az élre ugrik-de azt a Bl fel is emészti)

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés