Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Abell és Eaddy extrájával nyert a Kaposvár

A ZTE-nek nem volt reális esélye a győzelemre.

Kometa Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 89-78 (27-21, 22-16, 22-13, 18-28)

Bajnokság, 7. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Balog György Attila, dr. Németh Patrik (Páli dr. Kálmán)

Kaposvár: Eaddy 25/18, Abell 25/3, Paár 4, Koprivica 4, Jackson 11/6. Csere: Puska 5/3, Krnjajszki 10/3, Fazekas 2, Bogdán 3/3, Halmai -.

ZTE: Hicks 24/6, Csátaljay 2, Green 2, Osztojics 22, Tóth Á. 10. Csere: Németh Á. -, Keller I. 2, Lekunas 3, Mishula 11/9, Csuti 2.

Abell elhibázta az első támadást, triplakísérlete kimaradt, a túloldalon azonban Osztojics jól centerezett. 0-2 után Abell büntetőből szépített, majd a kaposváriak legújabb szerzeménye, Tahj Eaddy köszönt be egy hármassal. Tóth zsákolásával lett egyenlő, majd Koprovica közelije egy 7-0-s rohanást zárt le a harmadik percben. Továbbra is a magasemberek voltak aktívak a zalaiak részéről, Osztojics és Tóth újabb pontjaival előbb utolérték a somogyiakat, majd Lekunas révén a vezetést is átvették. Eaddy ismét egy trojkát küldött a helyére, amivel a hazaiak vezettek. A negyed hajrája  a Kaposvárnak jött össze jobban. Hicks közelije zárta az etapot, 6 ponttal tartott előrébb a hazai együttes (27-21).

Eaddy a folytatásban is nyerőembernek bizonyult, büntetőit is higgadtan értékesítette. A ZTE-nek nagyon jókor jött Hicks triplája, amivel feljöttek négy pontra a vendégek. Krnjajszki közelről, Jackson pedig távolról volt eredményes, így ismét tisztes távolság volt a felek között. Jackson és Hicks maradt továbbra is aktív a csapatok részéről, de a különbség nem csökkent, sőt a 17. percben 10 egységgel tartott előrébb a Kaposvár. Mishula büntetőkkel és triplával tartotta meccsben csapatát, de amikor nagyon kellett a hazaiaknak, Puska is betalált távolról. Ez jelentette az első félidő utolsó kosarát, amivel a somogyiak megduplázták előnyüket (49-37).

Eaddy ott folytatta, ahol abbahagyta, az amerikai irányító triplával indította a második félidőt. Osztojics küzdött a palánk alatt, ám az amerikai kisember újra pontosan célzott távolról, aminek köszönhetően magabiztosan vezetett a Kaposvár. A 24. percben már a 20 pontos különbséget is átlépte a hazai csapat, a ZTE pedig rendre elhibázta a támadásait. Hicks és Tóth pontjaival 20 ponton belül voltak a zalaiak, de a hazai szurkolóknak egy percig sem kellett izgulniuk. Visszaállt a korábbi különbség a negyed végére, sőt még nőni is tudott, köszönhetően Eaddy-nek és Abellnek (71-50).

Tóth és Osztojics egy-egy duplájával indult a záró etap, de Eaddy a hatodik hárompontosát is a helyére küldve gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Mishula is pontosan célzott kintről, de ezután több támadást is elhibáztak a vendégek. Visszaállt a korábbi 20 pontos differencia, öt perccel a vége előtt már érezhető volt, hogy a találkozó eldőlt. Az utolsó öt percet Hicks és Osztojics révén megnyerte a ZTE, ám ez már csak az eredmény kozmetikázásra volt elegendő, végül 11 ponttal nyert a Kaposvár (89-78).

Fotó: Bálizs Zsuzsa

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
ZeteszivLebron JamesKaposbasketKKK72Mike21 Recent comment authors
Mike21
Olvasó

Néhány érdekesség, így, hogy villámgyorsan lement első kör fele: Derek 6 meccs alatt dobott 5 triplát, összesen, Tahj 6-tal nyitott kezdésként. Természetesen idei szezoncsúcs 6 bedobott, 5 volt Ronnak NKA ellen 11 kísérletből. Milos – Fazék duónak, több faultja volt (7), mint dobott pontja együtt (6), köszi Lóri meccs alatti infót. Idei legjobb csapat eFG% mutatónk (0.611), úgy, hogy Zeg is (0.5). (megj. – Effektív mezőny %. A sikeres 3-pontos dobások 1.5-ös súllyal kerülnek számításra.) Végre gyorsultunk támadásban, tempót növeltünk (74), de még mindig lehet fejlődni 12. helyről (72). DRTG (Védekező hatékonyság (Defensive rating). 100 labdabirtoklás során “engedélyezett” pontok száma)… Olvass tovább »

Lebron James
Olvasó

Gratula! Már csak ezt a semmitérő centerpárost kell eltüntetni..főleg a légióst!! Hihetetlen minusz ilyen szinten…????????????????

KKK72
Olvasó

Minuszosok írjátok már le milyen perspektívát láttok Milosban és Fazekasban ? Miért lenne jó a csapatnak ha ez a két ember maradna ?

KKK72
Olvasó

Gratulálok a csapatnak a szép győzelemhez. Végre örülhettünk az Arénában. Az új srác ha így folytattja akkor egy főnyeremény lesz a csapatnak. Milos még mindig nagy kérdőjel legalább is az én szememben. Cserélném ha van rá pénz !A végén újra itt volt a negyedik negyed ami eddig mindig gondot okozott és nem volt ez másképpen most sem.Valamit ki kellene találni, hogy ezen át tudjon lépni a csapat. Jön az Alba idegenben az is nehéz meccs lesz.
Hajrá Kaposvár !

Mike21
Olvasó

Szép volt Bicskások!
Jó volt látni ismét mosolyokat, érzelmeket, jó kedvet, örömködni meccs után, találkozni rég nem látott Szurkolótársakkal.
Tahj előmenetele elkezdődött!
comment image

Mike21
Olvasó

Váradi Kornél : ..Az egész meccsen nagyon jó volt a hangulat, végig mellettünk álltak a szurkolók, ami plusz energiát adott. Az, hogy ilyen szurkolást kapunk és van ilyen pozitív a környezet az egy újraformálódó csapatnak és nekem is, mint edzőnek nagyon sokat jelent…

Csakajót
Olvasó

Szép volt. Nagyon simáztak a somogyiak.
Gratula Kaposvárra!

zterulez
Olvasó

Hát nem jött ki jól, hogy a Kaposvár épp a mi meccsünk előtt cserélt irányítót, ráadásul egy meghatározó képességű játékost sikerült hozniuk. De ezzel együtt is csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Amióta mindenki egészséges ez volt az első és nagyon tanulságos volt számomra, mint szurkoló számára. Remélem, hogy végre a vezetők és a játékosok is tanulnak a hibákból, mert lassan gúzsba kötnek minket ezek és nagyon komolyan limitálják ezt a csapatot. Minden problémánk megvan továbbra is, amit az első két forduló után leírtunk már itt a hozzászólások között.

HajraKapos
Olvasó

Korábban már írtam, hogy jó döntés volt (első lépésként, ha egyeáltalán lesz több) az irányítót lecserélni. Valószínű Eaddy nem fog minden meccsen 20+ felett dobni, és 60%-kal dobni a 3 pontosokat, de kapott végre Abell maga mellé egy társat a pontszerzésbe.
Kellett a változás, és bár az Alba ellen lesz a következő meccs (sajnos), de azért bízom benne, hogy lendületet kap a csapat, és kimászunk a gödörből. Hajrá Kaposvár!

AllenIverson
Olvasó

Gratulálok a cdapatnak.Egy nagyon jó szériát maga mögött tudható ZTE érkezett hozzánk (innen is le a kalappal a ZTE szurkolói elött hogy végig búzditották m~g -21 -nél is a csapatukat.Ami minket illet érett,okos és többségébe jó játékkal sikerült ma győznünk.Tahj mintha már hónapok óta itt játszana néha úgy irányította a csapatot.Nagyon jó és pozitív impulzust hozott a csapatba.Úgy érzem vele sokat nyert a csapat.
Szép volt fiúk!
Hajrá kaposvár!

4eventeVB365
Olvasó

Gyorsan kiderült, hogy anyucipicifia volt a gond Kaposváron

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok, végig vezetve, megérdemelten győztünk! Az új irányítónk egyelőre főnyeremény! Nélküle nem vagyok benne biztos, hogy ez lett volna a vége, sőt biztos, hogy nem! Ahhoz képest, hogy még ideje sem volt beilleszkedni, nagyot játszott a srác. Az egész csapat szinte végig jó volt, nagyot küzdött. Ám az még áll, hogy továbbra sem vagyunk a végjátékok királyai! Az utolsó negyedben rendre visszatér a rémálom; az akár 20 pontos elöny is roppant törékeny. A fél arénában lefagyott a levegő, amikor elkezdtük a szokásos meccs végi bénázást. Most -hála a korábbi jó játéknak és ezáltal a 20 pontos előnynek- ez is belefért,… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

10es rotáció, 20 pont a padról, négyen 10 pont felett, ez az amit mindig látni szeretnék. Mert akkor jó esély van nyerni. Csapatmunka volt két extrával. Kornél kicsit bealudt a végén, megint csere nélkül ment le az utolsó 3 perc, pedig néhány játékos már a seggét vette a levegőt. De soha rosszabbat ! Hál istennek nem lett igazam , mert szezon előtt azt gondoltam, hogy a tizedik fordulóra 2-8val állunk majd

Mary
Olvasó

Szép volt fiúk! Nem akarom elvenni tőletek a dicsőséget, de egy ilyen gyengén játszó csapat ellen nem is lehetett volna más az eredmény! Remélem az irányító továbbra is hozza ezt a jó formáját és Abell is extra marad, a többiek pedig felnőnek kicsit hozzájuk!
HAJRÁ KAPOSVÁR!
Öröm volt ma kaposvárinak lenni!!!

Bebe
Olvasó

Gratulálok a srácoknak, Herkalith-tal ellentétben én 5 forintot nem tettem volna arra, hogy ma nyerni fogunk. Eaddy bemutatkozása extrára sikerült, reméljük megtartja ezt a formát. Valahogy ezeket a lefagyásokat kellene kiküszöbölni, 3 perccel a vége előtt se mertem elhinni, hogy ezt megnyerjük, mert azért sikerült két egymás utáni támadásba is eladni a labdát. Nagyon szépen épült fel az egész támadójáték az első három negyedbe, utolsó már izzadasg szagú lett, de a lényeg hogy nyertünk. Koprovica pedig sajnos meg mindig zero. 4 pont ma is. Ma nem számított de egy szoros meccsen, ez döntő lehet. Tóth Ádám reggelire megette és ha… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Mert nem láttad az eddigi mecseinket.
Jár a gratuláció. Jól felkészült a csapatotok a gyengeségeinkből. Ez meg egy extra dobóforma lehetővé tette, hogy beleférjenek a kisebb kilengések is.

Bebe
Olvasó

Nyertetek Körmenden, otthon vertetek az Olajt, ezekből kiindulva gondoltam, hogy necces lesz a mai. Bár igazad van, elobe csak az Ose elleni meccset láttam, de abból sajnos sok következtetést nem lehet levonni, ott semmi nem jött össze nektek.
További sok sikert nektek!

heraklith
Olvasó

Annak az Olajnak a fele hiányzott. A Körmend meccs meg a küzdésről szólt (azért járt a pacsi), a Pécset, meg a Kecsót itthon alig tudtuk megverni és látjuk hol állnak a tabellán. 4 meccs volt otthon, 2 idegenben…nagyon félrevezető volt az a 4-2-es mérleg. A Körmend elleni egy labdás meccs volt jó meló, a többin csak az ellenfél volt még nálunk is gyengébb. Egyik győztes meccs sem volt a legkevésbé sem meggyőző.

ZTE_KK
Olvasó

Aki reálisan látja a csapatunk helyzetét az tudta, hogy ha ugyanazt a teljesítményt hozzuk amit eddig akkor az kevés lesz itt.

Rubik75
Olvasó

Szép győzelem volt.Ez az év eddig úgy néz ki,hogy +20 pontnál sem lehetünk nyugodtak.Idén már ez a negyedik-ötödik meccsünk ahol a mérkőzés folyamán tudunk 10 pontos előnyt kialakitani,és nem tudjuk megtartani az előnyt,eddig ezekből meccsekből 3 bukó volt.Eaddy jó vételnek látszik,ha így tudja nyomni akkor nem lesz gond.Ma mindenki a csapatból hozzá tett annyit amennyit csak tudod,mégegyszer gratulálok a csapatnak.Ma mindkét szurkolótábor kitett magáért,végre volt hangulat a csarnokban.

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!
Csak mi tudunk másfél percel a vége előtt 15 pontos előnynél izgulni ennyire 🙂 persze a kabaré-balfaszkodás meg is érkezett.
Lehet nem Eaddy fogja a legtöbb asszisztot adni a bajnokságban, de van benne pont bőven és az ő kosarai nélkül elment volna a szokásos 3. negyed, percekig csak ő aztán Remy szerzett pontot.
Milost cserélni kellene.
Reméljük egy kis önbizalamat adott minden játékosunknak hogy a végjátékot nem buktuk el.
Greent szerintem utoljára láttátok egerszegi mezben.

heraklith
Olvasó

Nem az a baj, hogy kikaptunk. Tettem volna rá egy nagyobb összeget, hogy így lesz (csak nem mertem leírni). A baj az, hogy szinte világos volt az eddig mutatott játék alapján, hogy ha a Kaposvár csak egy kicsit jobb napot fog ki a szokásosnál, akkor már esélyünk sem lesz ott nyerni.

Váradi meccs előtti bohózata ezért is volt nevetséges. Ő is pontosan tudja, hogy ez otthon nagyon távol állt a bravúrtól vagy nagy meglepetéstől.

Mary
Olvasó

Kommented második részére reflektálva, nem volt az olyan nagy bohózat az eddigi tapasztalatok alapján. Persze volt benne egy olyan is, hogy előre védte a mundért.

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok mind a két csapatnak. A sajátomnak a győzelemhez, a ZTE-nek meg mert a végsőkig küzdöttek. Ezekkel a rövidzárlatokkal muszáj lesz valamit kezdeni, mert sajnos 20 pontos vezetésnél se éreztem a biztos győzelmet. Isten hozott nálunk Eaddy! Hajrá Kaposvár!

terv-in
Olvasó

Gratulálok a Kaposvárnak, sokkal jobbak voltak. Nagyon gyengén játszottunk, és helyenként bűn lassan is. Green meg Lekunas helyett játszhatnának a fiatalok is, ennyit ők is tudnak nyújtani…

Answer
Olvasó

Gratula a győzelemhez.a 4. Negyedben sajnos megint ment a balfaszkodás.jó lenne ezeket kinőni.vezetünk 15-20 pontal és egész egyszerűen lefagyunk.a milost meg nagyon gyorsan cserélni kell

heraklith
Olvasó

Korábban már leírtam, de győztes meccsek után nem akartam hosszan részletezni. Alapvető szerkezetbeli problémáink vannak. 1 db irányitónk van, akinek cseréje sincs. Van viszont 3 centerünk, amelyikből az egyik nem játszik a posztján (Csuti ma többet játszott 3-ast), a másik meg többet játszik 4-est, mint 5-öst. Ebből az következik, hogy náluk adott poszton mindig gyorsabb az ellenfél és így lemaradnak. Látszólag ez az ő hibájuk, de csak nem ott játszanak, ahol tudnak. Másrészt Mikor Hicks ül, akkor senki nem tudja a játékot szervezni, mert nincs másik irányító. Egy sincs. Olyan sincs, aki egy kicsit lenne az. A rossz szerkezeten túl… Olvass tovább »

Zezekosarak
Olvasó

Nagyjából én is így gondolom, annyit tennék hozzá, hogy az ukrán srácnak meg lehetne találni a helyét 2-es, 3-as poszton, és büntetőzni is 80% felett kell. Igazad van, Green és a litván player kevés.

heraklith
Olvasó

Mishula egy ötödik légiósnak, figurákat kijátszva rá, kinti dobónak jó lenne. Őt lehetne használni, de nem abban a szerepben amiben ebben a keretben lennie kellene.
Green teljes kapufa, ő távol áll még a profi karriertől. Lekunas egy verekedős második, harmadik cserének jó lenne, mert küzd, de sem alkalmas arra, hogy húzóember legyen. Ő is max 4-5 extra dobó mellé férne be. Ez nem az a csapat.

Kaposbasket
Olvasó

Lekunas borzalmas rosszul dobott tegnap, a büntetőket is. Cserében durva, verekedős, sportszerűtlen ámokfutást rendezett nem egyszer, rendkívül antiszimpatikus “játékkal” rukkolt ki tegnap.

heraklith
Olvasó

Ő a zalai Rodman, Green meg a zalai láma.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Jajjjjjj, bocs a nyelvészkedésért, de ez az “antiszimpatikus” kifejezés egyszerűen képtelenség! Az eredeti (görög) alapszó: pátia. Ebből képzett a szimpátia és annak az ellenkezője; az antipátia. (Az unszimpátia is helytelen)

JACK
Olvasó

Green nem légiós pénzért van itt, hanem csak töredékéért, mivel ennyire futotta a keretből.
Így hiába cseréled le őt és a Lekunast, a kettőért nem kapsz egy kimagaslót. ☝️

heraklith
Olvasó

Green valóban olcsó volt, de Lekunas azért a litván 1-ből jött. Ha kevés akkor kukázni kell még hozzá, vagy mehet Mishula is helyette. Vagy megy a levesbe a szezon. Green fejlődhet még valamennyit, de dobni nem fog megtanulni 1-2 hónap alatt. Közben meg átrobog rajtunk mindenki. Lekunas meg nem lesz már jobb. Lesznek jó meccsei, de ő egy zongoracipelő.
Kár lenne ezért a szezonért. Végre van két jó centerünk, meg egy használható irányítónk.

Artur Doki
Olvasó

A következő meccsetek miatt nem kell aggódni…????

Borbély Lajos
Olvasó

Tisztelt Ruzicka Úr!
Miért nem lehetett az egész mérkőzésen úgy védekezni, mint az utolsó 3 percben. Így ez egy nem szerethető csapat.

Zombi
Olvasó

Ez borzalom! Mit keres még itt mindíg ez a fakezű Litván? Greennel és Mishulával együtt el kell őket zavarni még ma. Mit látott ezekben Tomikánk?

ZTE_KK
Olvasó

Az edző választotta őket, de a többiben egyetértek veled.

Zombi
Olvasó

Igaz, az edzőt viszont a mi Tomink.

ZTE_KK
Olvasó

Krasovecet is ő hozta, akkor az jó volt? (bár őt sem tartom jó edzőnek). Érme feldobás ez az egész, csak ebben a szezonban úgy látszik hogy a rossz oldalon leszünk.

Zombi
Olvasó

Jól látod, Krasovec másképp volt gyenge. Szakmailag jobb, meccselni nem tud, de legalább drága és nagyarcú. Ruzicka egy kicsit alábecsülte a magyar bajnokságot. Első igazolása volt Spencer, aki annyira gyenge volt, hogy hamar el is húzott. Itt látom Tamásunk hibáját. Meg ott, amikor Mishulát hozták a madárfészek helyett.
Két jó center mellé kéne valaki, aki tud is dobni, védekezni.
Litvánt, Greent nagyon gyorsan cserélni.

Zetesziv
Olvasó

Teljesen egyet értek veled Ha nem lépūnk gyorsan elmehet a 8 is

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés