Connect with us
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokság

Győztesen távozott a Szeged a ZTE otthonából

Szrecsko Szekulovics csapatával sem bírtak a zalaiak.

  •   

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 73-85 (21-21, 16-27, 20-23, 16-14)

Bajnokság, 5. forduló
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
V.: Praksch P. Á. , Farkas G. r, Major Á. (Forrai S.)

ZTE: Wilson 8, Guyton 16/3, Polster 6/6, Barnett 12, Harris 6. Csere: Németh Á. 7/3, Bonifert 1, Révész 2, Csuti -, Heron 11/3, Horti 4, Simo -.

Szedeák: Persons 25/16, Szatmári -, Cook 19/9, Hunt 10, Bognár 15/6. Csere: Keller I. 6, Kerpel-Fronius B. 6, Balogh S. -, Filipovics 4, Polányi -.

Nem kis feladat várt a Zalakerámia ZTE KK csapatára: az elmúlt két idegenbeli mérkőzésen is nyerhető meccset buktak el, így csak a tabella alsó harmadában foglaltak helyet a feldobást megelőzően, nagy szükségük lett volna a győzelemre. Hasonlóan járt a nemzetközi kupában is szépen helytálló Szeged is a hazai pontvadászatban; mindkét mérkőzését a lehető legkisebb különbséggel, egy ponttal veszítette el Szrecsko Szekulovics csapata, ráadásul mindkétszer 76-75-re.

A hazai pályán játszó ZTE mindenesetre kedvezőbb előjelekkel – és teljes kerettel – várhatta az összecsapást, a Tisza-partiaktól azonban hiányzott egy fontos palánk alatti láncszem, a center Alston személyében, aki a Kaposvár elleni találkozón sérült meg.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

7-0-al kezdett a ZTE, a vendégeknél Persons próbálta tartani a lépést. Egy látványos Guyton-Barnett alley-oop után talpra ugrott a zalai közönség, azonban nem sokáig örülhettek, a kényszerből ötöst is játszó Bognár Kristóf triplájával közelített a Szeged. A negyed vége is a vendégeké volt, 21-21-el zárult az első tíz perc.

Fej-fej mellett haladtak továbbra is a csapatok, a zalaiaknak Heron adott új lendületet. 36-33-nál azonban beragadt a ZTE, a Szedeák pedig nagyon elkapta a fonalat: egy 13-0-ás futással rukkoltak elő Szekulovics mester tanítványai, ami mint kiderült, végzetes volt a ZTE számára. Szétestek a kék-fehérek, megérdemelt, 11 pontos vendég előnnyel vonultak nagyszünetre a csapatok.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Elszántabb, harapósabb Zalaegerszeg futott ki a parkettre a második félidőben, kezdetben sikerült is faragni a hátrányon, a hazai szurkolók is jobban hallatták hangjukat, különösen a Torcida szurkolt hangosan. Hat pontig sikerült zárkózni Cizmic mester tanítványainak, ám aztán megint összekapta a védekezést a vendég gárda. Cook, majd egy szép akció végén Persons is üres hármast hintett – kihasználva, hogy Barnett igencsak szellősen védekezett rajta… Hiába kért többször is időt Teo Cizmic, nem változott a helyzet, 57-71 állt az eredményjelzőn 30 perc játék után.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A záró negyed sem hozott változást, egyre kilátástalanabb lett a ZTE helyzete. Sokszor a kihagyhatatlan is kimaradt, egyre görcsösebbé váltak a támadások, a maradék önbizalom is elszállt több játékosból. Kerpel-Fronius Balázs kosara zárta a találkozót, melyet 12 ponttal, megérdemelten nyert meg a Szeged 85-73-ra. Látszott, hogy a vendégeknél idén is nagyszerűen működik a kémia, Bognár Kristófék ki voltak éhezve a sikerre és nagyot küzdöttek védekezésben is, így két egypontos vereség után megszerezték első győzelmüket a bajnokságban. A ZTE nagyon akart, ám ez ezúttal görcsösségbe csapott át, így pedig nem sikerült javítani az eddigi mérlegen; sok munka vár még a zalai szakmai stábra.

Fotók és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

 

 

  •   
56 hozzászólás

56
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
26 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
ZeteszivKovàcsIstvànlujoMilenkoFeffo-ZTE Recent comment authors
Zeg
Olvasó

Szép napot
Tisztáznom előre nem szeretem az Alba csapatát, viszont most követendő pl lehetne számunkra ami most ott történik!
Számonkérés, két meccses ultimátum…
Nálunk mikor lesz csak hasonló is..????

KovàcsIstvàn
Olvasó

Te jó ég! Mi folyik szeretett csapatomnál??? Ha jól tudom 5. Legnagyobb költségvetésük van és ennyire futja?? KicsiSzegedünk még azt is megengedhette, hogy nem kockáztattuk egyik legjobb légiósunk játékát!
St@rics úr, nagyon szégyelje magát, hogy ennyi katasztofális szezon után még mindíg csak azt nézi, hogy tömhesse a zsebét következmények nélkül!!!
Teljes megtisztulást a klubnál, Kámán Tomit Elnöknek!!
Egyik szemem sír a másik nevet, de amelyik sír az nagyon de nagyon sír!!!!
Hajrá ZTE
Hajrá “kicsi” Szeged!

lujo
Olvasó

Hát… végolvasva az összes kommentet, sok igazság volt bennük. Idén az összes meccset láttam. Az első két fordulóban még látszott valami elképzelés, de a Kecsó meccs óta nem. Valóban az a probléma, hogy a hasonló csapatok ellen véreztünk el, mit várjunk a nagyok ellen. Szerintem nagy hiba volt Szöszit elengedni ( nem megvárni) ő azért az ilyen 1-2 pontos meccsnél döntő faktor lenne. Ami nagyon hiányzik még egy valódi “tripla fosó”, kint nem is kell védekezni ellenünk mert olyan gyenge a kinti dobásunk, nyilván így a betörésekre jobban figyelnek és ezzel kihúzzák az egyetlen méregfogunkat. Utólag mindig könnyű okoskodni, de… Olvass tovább »

Milenko
Olvasó

Az a szomorú, hogy az összes légióst cserélni kellene. Egyik sem tud érdemben hozzá tenni. Ha látta valaki tegnap Personst, na ő egy légiós! Ilyet évek óta nem sikerült leakasztani a Zetének. De még hozzá hasonlót sem. Nem értem, hogy ez miért van? Kik a menedzserek? Kik ajánlják ezeket a statisztika-gyáros alkalmatlan szarokat? Emellett legfőbb gond véleményen szerint Czimics. Óriási csalódás a pali. Katasztrófa. A korábbi 3 egylabdás vereségünk egyértelműen az ő sara. Borzasztóan meccselt. Tegnap pedig, amikor ment a szekér (1. negyed, 10 pont fór.) érthetetlen módon el kezd cserélgetni… meg is lett az eredménye. Az etap vége már… Olvass tovább »

Feffo-ZTE
Olvasó

Szerintem nem kommunikálnak szarul, csak nagyon rosszkor. Egyetértek a többiekkel, két megnyert felkészülési meccs után elindult a sikerpropaganda, pedig egy 4-1-es kezdésig várhattak volna. 1-4-nél ez elég szarul néz ki. A játékoskiválasztás – ha jól tudom – 3 ember felelőssége: Cizmic-Heinrich-Puskás, talán ilyen sorrendben is. Ha az edzők nem felelősek, akkor viszont miért ülnek ott? Valakinek fel kéne tenni a kezét, és elvinni a balhét. Mint ahogyan azért is hogy a két magyar centerünkért megérte-e milliókat fizetni. Azt az összeget a jobb légiósokra is lehetett volna költeni. Wilson-Simó-Bonifert-Csuti – ez a négy játékos ér valamit, sajnos a többiekért kár pénzt… Olvass tovább »

Beniben
Olvasó

Ez egy nagyon szánalmas történetbe kezd átfordulni… A tiltogatós és a blogger szakmai alapokon nyugvó munkássága utat tört magának! Egy valamit biztosan elértek, hogy ismét közsszájon forog a ZTE név… Még ha ilyen formán is…szurkoló acsarkodik szurkolóra, nézhetetlen, taktika-mentes streetball, büdzsé-takarékos stáb (ja, nem…)… A felelős meg a körülmények nevű megfoghatatlan valami/valaki… Talán kicsit korai volt a siker-propaganda, ahhoz előbb valamit le kellett volna tenni az asztalra! Pláne egy pizzafutárnak (elnézést kérek tőlük, ez nem rájuk nézve dehonesztáló) és egy b/c csoportos edzőnek! Nagy ez a kabát! Így élünk mi manapság! ASE, Falco, Deac…jájjjj… Van feladat bőven! Csak ismernék már… Olvass tovább »

zsoti
Olvasó

ide nyerni jönnek a csapatok.nem baj ha még nem nyert 1szer sem ,itt majd fog….kiváncsi vagyok meddig várnak az edzőcserére/de a digi-lovagot se hagyják itt/ meg légióscserére.ez jobb nem lesz,aki azt hiszi hogy majd javulni fognak,tévhitben él.2 hónapja 1ütt készülnek.ha eddig nem tudtak összeforni akkor már később sem fognak.hajrá ZTE!

Dallas
Olvasó

Év elején mindenki azt írta egerszegröl : ez isten csapat lesz,meg isten edző,erre egy hétre rá maga az edzötök nyilatkozta : vannak a 11-12 E dolláros légiosok de nekünk az 5-6 E dolláros jut-van,lehet még sincs annyira pénz és ez a keret meg ennyit tud.

Csippa
Olvasó

Puszkaszt sztem kar bántani, biztos töri a fejét a magyarázaton, kíváncsian várom….

Vulcano
Olvasó

Kék az Isten💙🤍

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

Neked meg kurva az anyád

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

Má’ bocsánat.

Vulcano
Olvasó

Meg van bocsájtva.

Miska
Olvasó

Hát ez ronda volt, de nagyon.
És még csak most jön a kemény menet.
Megyünk Paksra,
Jön a Falco,
Megyünk Debrecenbe.
Sajnos valamit nagyon elszúrtak a légisok kiválasztásánál.
Akit vezérnek gondoltunk(Barnett), az csak egy közkatona.
A center egy fakezű, képzettlen, aki annyira profi, hogy nulla erőnléttel jött ide.
A többiek is Max kiegészítő emberek lehetnének egy középcsapatban.
Ez így kevés lesz, lépni kell, de nem egyszerű a helyzetünk, sort kéne cserélni.
Én bízom az szakmai stábban, hogy megtalálják a megfelelő embereket.
inkább három minőségi, mint öt töltelék játékos kell.
Fel van adva a lecke az Artúréknak az biztos.
Bízzunk benne, hogy megtalálják azokat a játékosokat akiket kell.
Csak a ZTE

Bogyó
Olvasó

Miska! Ez igy lenne a frankó, ahogy leírtad!
Az az érzésem sajnos, hogy ezzel az állománnyal fogunk harcolni a kiesés ellen 😡😡😡

Eztneked
Olvasó

Jó olvasni kulturált Egerszegi megnyilvánulást is. A durva az, hogy többnyire ilyenek vagyunk, csak van ez a 8-15 vadbarom, 3 agysejtű kretén akiknek köszönhetően ez a kultúra kialakult Zalaegerszegen . Kultúra ? Az a kultúra, hogy kerpel Balázs elmondja , hogy ugyanez volt a helyzet mikor ő itt játszott, ezeket a hulladék embereket illetően . Hogy a magyar játékosok inkább kevesebb pénzért elmennek máshova, mint több pénzért Zalaegerszegre, mert már HÍRESEK vagytok basszátok meg arról, hogy balfaszok vagytok, fenyegetitek a játékosokat, minden létező fórumon kurva anyaztok, szidalmaztok..második negyedben olyan mélységbe teszitek a csapatot lélektanilag minusz 10-nél, hogy ember legyen az… Olvass tovább »

BallBasket
Olvasó

Kornélka nem te vagy az? Viccet félretéve, azért nehogy már megsajnáljuk őket amikor milliós fizetésekért vannak itt és nem szántják fel a pályát. Úgy gondolom, ha tegnap is becsülettel küzdöttek, hajtottak volna és az embernek z lett volna az érzése, hogy ezek a fiúk tényleg mindent megpróbáltak, de jobb a szeged, senki sem lett volna a vereség ellenére sem elégedetlen. Persze a munkahelyeden neked is megveregetik a válladat ha nem csinálsz semmit. Itt nem a tavalyi, nem az idei hanem kb az elmúlt 5-6 szezonról van szó. A kirakat folyamatosan cserélődik, de sajnos feljebb is változás kellene. Nem hiszem, hogy… Olvass tovább »

Minden6ó
Olvasó

Biztos van igazság amit mondasz, de én 3-4 Magyar játékosról tudom akik azért nem jönnek, mert gyenge a vezetés és súlytalan.Sportdiplomáciailag pedig minuszos!

Zetesziv
Olvasó

Ti vagytok a balfaszok ott a csapatnál. Mi szurkolok maradunk ti menni fogtok nemsokára.

Zetesziv
Olvasó

Öngólt lőttél tesó ezzel a hozzá szólással! Még meg sem születtél mikor én már meccsre jártam hogy mered a szurkolókat szidalmazni!Nagyon gyorsan vegyél vissza ebből ki vadbarom.

Csíkosnapernyő
Olvasó

Szedeák drukker vagyok,nyilvánvaló és még nő is:) A Kaposvár ellen 2 külföldivel álltunk fel,fault problémák és sérülés miatt,kikaptunk 1 ponttal. Most 3 külföldivel megvertük a Zte-t. Nem tudom,mi van a csapatban,de szurkolok nekik🙂

zterulez
Olvasó

Na ez a mai tényleg CSÚNYA volt és nem csak az eredménytelenség miatt, hanem a küzdőszellem teljes hiánya miatt. Ez az ami nagyon aggasztó. Egyébként meg tudja valaki mondani hogy ennek a Zetének ki jelenleg a legjobb játékosa?

Bogyó
Olvasó

Zterulez! Nincs 😡😡😡Szó szerint nincs Zte legjobb játékosa ebben a csapatban, sajnos nagyon mellényúltak!!! Minden csapatnak eddig jobb pl a játékfazon igazítója…

Misu
Olvasó

Na jó megyek az öltözőbe !!!🤡🤡🤡Gondolom sokan vártatok !! De nyilván jobb volt velem foglalkozni mint ezzel a gyenge játékkal!!

Director
Olvasó

A Tulajdonosi körnek le kell ülni és átgondolni az új klubmodell minőségéről!Ez rosszabb mint tavaly a play outos időszakban!Ha Puskás Úr félig összepakolta a bőröndjét rejtse bele az ügyvezetőt is, mert senkinek nem fog hiányozni!Tényleg nincs senki az Önkormányzatnál aki számonkérné az ügyvezetést miért nem működik ez már megint??!

Kék-Fehér
Olvasó

Szègyen-gyalázat volt a mai meccs. Teo Gege, Puskás, Juhász ès 3 lègiós mehet a levesbe mielőtt mèg nem kèső! Annyi segèd van, hogy nem fèrnek el a játèkosok! Horti, Rèvèsz szègyeljètek magatokat ennyi pènzèrt ez nulla teljesítmèny! A Szeged klasszisokkal jobb volt nálunk a sèrültje ès a rövidebb pad ellenère. Az irányítójuk extra már most ajánlatot kell neki adni a következő szezonra. Megèrdemelten nyert a Szeged, gratulálok nekik!

Gullit
Olvasó

Három külföldivel is simán hoztuk a meccset! Két egypontos vereség után nagyon kellett ez már! Gratuláció a Szegednek, szép volt fiúk! A túloldalon a két ex-szegedinek köszönjük, hogy óvatos egy, illetve kettő pontjukkal hozzájárultak a vendégsikerhez!

Bogyó
Olvasó

Gullit! Ezen az estén a Szegediek simám hozták ezt a mérközést😡 A ZTE 5 légiósát simán lehetne cserélni a Szeged 3 külföldijére. Sajna ez van, nem csak a magyar mag, a légiósok is jobbak Szegeden 🤬🤬🤬

torma
Olvasó

Ez a játék amit ma is mutattunk,maga volt a teljes kilátástalanság.
Ez a csapat sajnos nem üti meg a szerethető szintet sem.Cizmic is óriási csalódás számomra.Sajnos cserélni kell őt is és a légiósok zömét is.Lassan olyan kevés lett itt a néző ,hogy új csarnokot sem indokolt emiatt építeni.A különböző új poziciók létrehozása helyett inkánbb vettünk volna minőségi játékosokat.Pálfordulásra van szükség a klubnál nem holnap ,hanem most azonnal!

Bogyó
Olvasó

torma! Minden szavad igaz!!🤬🤬🤬

Sixth man
Olvasó

Valaki mint egerszegi magyarázza már el, hogy ilyen szakmai stábbal mégis mi a baj?

torma
Olvasó

Totál eredménytelenség.Sok bába között elvész a gyerek.A háttéremeberek többen vannak ,mint maga a csapatlétszám.

Bogyó
Olvasó

A mérközésen szembe ötlő volt, a Szeged irányítója sokkal jobban kiszolgálta a csapatát és ráadásul dobálta is a kosarakat.
Na,olyan hiányzik a ZTE csapatából, statiszták vannak, sokan is…..

Notorius Naftalinus
Olvasó

Ezt a kèrdèst mi is feltesszük minden meccs utàn. Nem tudjuk 🤷🏼‍♀️ Adott minden, èn azt gondolom (laikus), hogy kèpzetlen(ek) a lègiòs(ok) ès nem tudom csapatban jàtszani, vagy nem làtja àt hogy mit kène csinàlni.
Azt gondolom, ha èn edzôkènt felrajzolom a tàblàra mit kell csinàlni ès nem azt muvelik, akkor komoly gyakorlati hiànyok vannak az embereknèl 🤷🏼‍♀️
Nem èrtek hozzà, nem az a forumos vagyok 🤷🏼‍♀️ De az a nézô se aki jobban tudja a padròl a dolgot mint a pàlyàn lèvô 5 jatekos 🤷🏼‍♀️💙

Director
Olvasó

Pedig Artúr remek dolgokat mondott a légiósokról mint az emberi mint a játékos oldalukról.Jól benézte szinte mind az ötöt!Cizmic árnyéka önmagának!

BallBasket
Olvasó

Ez a mai kritikán aluli volt. Úgy gondoltam a tavalyit nem lehet überelni, de ez még annál is kilátástalanabb volt. Légiósok hozzáállása, 1 kivétellel 0. csak üresen néznek ki a fejükből. Talán ennél viccesebb csak Teo volt. Csak állt és nézett, időkérésnél rajzolgatott a táblára, de se egy számonkérés, se egy kiabálás, csak erősen nézett és gondolkozott. A szegedbe mikor Keller a palánk alatt hibázott egyet, Szrecsko úgy leteremtette, hogy utána egyből tudta mit kell csinálni. Nálunk ez hiányzik, senkinek sincs tekintélye.. csapatkapitány, Révész? az Év vicce, tapsoláson kívűl nem sok mindent csinál. Horti mint válogatott játékos? Úgy kocogott fel… Olvass tovább »

Tomi
Olvasó

Milyen jó lenne ez a marketing ha jó lenne a csapat… így sajnos inkább kellemetlen (főleg Artúrnak). Jót akar ő nyilván, de egyelőre mindenki leszerepelt és ez így ebben a formában már kilátástalan.
Azonnali lépések kellenek ez nyilvánvaló. Remélem ma este már meglesz az első bejelentés, aztán a többi.

Minden6ó
Olvasó

Én kíváncsi vagyok neked mi lenne az első döntés illetve a többi!De most komolyan!

Tomi
Olvasó

Edző és 2 légiós csere. Egy masszív délszláv center, aki 30 percet brusztol, meg egy pontfosó 3as. Ehhez mélyen a pénztárcába kell nyúlni.

Minden6ó
Olvasó

Teljesen jó ötlet,de Nazor Bechi Cizmic után kit hozol?Ugye 2 év alatt ez mindennek nevezhető csak nem felelősségteljes gazdálkodásnak… Na meg ki válassza ki!? Kornél(ne vicceljünk)vagy Artúr a 10éve masszív B csoportos…Szerintem innen így ebben formában nincs ki út!

Minden6ó
Olvasó

Balaicz adjál még 100 milliót a keresztfiadnak és küldd el egy casinóba, ez egyenértékű azzal amit művel ezzel a klubbal évek óta. Stárics te vagy a ZTE KK átka!!!

Notorius Naftalinus
Olvasó

Fejtsd ki kèrlek a Stàricsos rèszt. 🙂

Zeg
Olvasó

Szép estét
Ez a mai értékelhetetlen!!!
Kiváncsi lennék Artúr király nyilatkozatára, de nagyon!!!

Mendez
Olvasó

😂😂😂😂
Tompika elemezz!
Szép volt Szrecsko és Kristóf!

Holló
Olvasó

A film utolsó része milyen nevet kap? Starix Last dance vagy Elkxrtúk? Hihetetlen,ami itt évek óta megy és az is,hogy ehhez az önkormányzat aszisztál. Remélem most nem csak az edző viszi el a balhét…Stárics itt az idő,hogy eltakarodj ettől a klubtól Puskással karöltve! Mélységes elismerésem polgármester úr mindkettő embert Ön választotta…aszisztált mindenhez. Aszisztált a nézők kinn maradásához,az eredménytelen évekhez,a pánikdöntésekhez,Szöszi két hetéhez, Dusán elfogadhatatlan feltételeihez,amit kapott…az utóbbi két emberrel nincs szó,amit ez a csapat vesztett. Főleg Dusánnal…ez Önt is mínősíti. Itt az idő,hogy mindenki vegye a kabátját és elhúzzon innen jó messzire…

Bogyó
Olvasó

Csak egy kérdés! Mi sokan simán bejutottunk, semmi gondunk nem volt!! Apropó! Aku időben érkezett simán beért!!

Bogyó
Olvasó

Dusán…..Értem én, csupán az a gond nem ő hiányzik a csapatból😡

Holló
Olvasó

Én is értem nem csupán az a gond..a gond az,hogy dilettáns emberekkel van tele a klub…olyanokkal,mint te. Nekünk Dusán az Dusán…egy helyi ikon,aki nekünk az utolsó mohikán…helyi bajnokunk,kupagyőztesünk… ő nyert nekünk 2010-ben kupát Fehérváron Chaddel. Te milyen jogon mínősíted te senkiházi?? Tudod hol vagy te Dusánhoz? A béka segge alatt. Irány haza Pestre!! Húzzál el innen!!

Bogyó
Olvasó

Ne legyél flusztrált, nyugodj meg, nyugodj bele, nem a Dusán hiányzik a ZTE Kk-ból ! Jól lehetsz tájékozodva miért nem itt játszik….😉😉🤣 Sajna ide nála jobbak kellenének!

Bogyó
Olvasó

Nem kell siránkoznod a Dusán miatt, pénzért játszik, mint mindenki!!!!

Holló
Olvasó

Mégis jobban szeretik,mint titeket bármikor fognak! Nekünk ő egy ikon, ti meg egy senkik vagytok! 😉

Bogyó
Olvasó

Hát tudod….Már aki jobban szereti! Ha nem pénz diktálna nála is, rég, mondom rég itt lehetne!! Jaaaa, hogy pénzböl élünk?????

Holló
Olvasó

Tudod mi vagy te, hogy egy ilyet leírtál? Egy nagy kalap sz*r!!! Erőlködjél csak elég reménytelen lesz…Dusánhoz ti sehol nem vagytok!! És soha nem lesztek! Ti csak egy egy kalap sz*r vagytok!!

Bogyó
Olvasó

Holló! Csunyákat irsz édeske, hipózni kellene anyukádnak a szádat 🤣🤣🤣

Tomi
Olvasó

Te szerelmes vagy?

Johnyx
Olvasó

Várom a hozzászólásokat!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés