Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A ZTE nyerte az idegek harcát

Egy ponttal maradt alul az Atomerőmű.

  •   

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 88-87 (29-23, 23-15, 18-28, 18-21)

Bajnokság, 19. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok,
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Csabai-Kaskötő Brigitta, Minár László Balázs (Herczeg Ágoston)

ZTE: Wilson 15/6, Takács 6/3, DeCosey 25/6, Holton -, Barnett 25. Csere: Révész 5, Horti 4, Parks 6, Németh Á. 2.

ASE: Brown 17/12, Taylor 11/3, Frank 6/6, Eilingsfeld 17, Goins 15/3. Csere: Kovács Ák. 4, Pajor -, Buljevic 8, Brzoja 6, Kis R. 3/3.

A szintén nehéz helyzetben levő Paks együttesét fogadta a Zalakerámia ZTE KK egy igazi alsóházi rangadón, melynek nem kis tétje volt a két csapat számára. Egyetlen idegenbeli sikerét épp az atomvárosiak ellen szerezte a Zalaegerszeg október 16-án, az ASE albérletéül szolgáló Szekszárdon. Akkor még senki nem gondolta, hogy az alapszakasz kétharmadánál ilyen pozícióban lesz majd a tabellán a két patinás, egyaránt négyszeres bajnok gárda.

A ZTE-nél újra játszhatott a legutóbbi hazai mérkőzés nyerőembere, a 17. forduló MVP-je, Jordan Barnett, akitől ezúttal is sokat vártak a kék-fehér szimpatizánsok. Polster Attila és Simó Bence betegség miatt nem állhattak Mutapcic mester rendelkezésére. A piros-kékeknél a vezetőedzőt kellett nélkülözni hasonló okokból, így Jan Pavlik ült le a kispadra, ahol Gulyás Róbert is helyet foglalt. Ismét játékra jelentkezett azonban az Achilles-sérüléssel bajlódó, még nem teljesen egészséges magasember, a válogatott egyik oszlopos tagja, Eilingsfeld János. Izgalmas találkozóra volt tehát kilátás, amit a ZTE-nek mindenképpen meg kellett nyernie ahhoz, hogy életben tartsa reményeit a minél jobb alsóházi rájátszási pozícióra vonatkozóan.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Jobban kezdett a ZTE, DeCosey pontos dobásaival 19-12-re léptek meg. A túloldalon Goins igyekezett a legjobban, a vendégeknél mindig akadt valaki, aki a ZTE hétpontos vezetésénél válaszolni tudott: előbb Brown, majd Frank talált be távolról és faragott a hátrányon. Révész Ádám jól szállt be, egy védőlepattanó után kiharcolt egy 2+1-es akciót is, illetve ő szerezte a ZTE utolsó dupláját is a negyedben. Az utolsó szó azonban Kis Raulé volt, hármasával hat pontra zárkózott az ASE. A vendégek 8-ból 4 trojkát hintettek az első tíz perc során, a ZTE viszont mindössze egy duplát rontott a 11 dobásból.

29-23-ról folytatódott a játék, a hazaiak 6-2-es rohanása után Jan Pavlik adott tanácsokat játékosainak, akik meg is szívlelték azokat: öt gyors pontot tettek hozzá. A találkozót a helyszínen tekintette meg Szabó Zsolt és családja is; az öt szezont Zalában töltő „Szöszi” örömmel konstatálhatta, hogy sógoráék egyre nagyobb előnyt tudnak kiépíteni. A ZTE jól használta ki a Paks enerváltságát és gyors támadásokkal operált, melyet többnyire pontos dobásokkal zárt. Mindössze egy duplát rontottak ebben a negyedben is csupán a kék-fehérek. Takács Martin trojkája után Jordan Barnett gyorsindításos ziccere zárta a félidőt, magabiztosan, 52-38 arányban vezettek a kék-fehérek.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A szünetben bosszúsan csóválta a fejét Gulyás Róbert, azonban a ZTE pesszimistább szurkolói jelezték: nem kellene előre inni a medve bőrére, hiszen a 3. negyedekben rendszeres a rövidzárlat Hortiéknál. Ez pedig ezúttal sem volt másként, két gyors paksi triplával indult a játék, majd egyre nagyobb zavar támadt az egerszegi játékosok fejében. A Paks felgyorsította a játékot, ez pedig nem ízlett a hazaiaknak. Jordan Barnett igyekezett tartani a lépést egyedül az atomnvárosiakkal, övé volt a slusszpoén a negyed végén is, pöcijével alakult 70-66-ra az állás.

Révész blokkolta Kovács Ákost, a nézőtéren pedig egyre többen vizionáltak egylabdás meccset – nem is tévedtek. Brzoja kosarával vette át először a vezetést az ASE, hatalmasat harcoltak Eilingsfeldék a győzelemért, a válogatott egyik oszlopa vezérletével.  Németh Ákos ügyes kosara ragadtatta tapsra a nézőket, majd a remek napot kifogó DeCosey értékesített egy újabb tempót hidegvérrel. Egy paksi kupaktanácsnál Horti ment oda „hallgatózni”, amit a vendégek légiósai nem néztek jó néven, kisebb lökdösődés is támadt a dologból. A zalai palánk alatt Eilingsfeld harcolt hatalmasat egy labdáért, támadólepattanója után extra kosarat szerzett. Egypontos hazai vezetésnél a ZTE veszített labdát, az ellentámadásból Brown nem duplát, hanem hidegvérrel triplát szerzett. 85-83-ra a Paks vezetett 2 perccel a vége előtt, ám az ismét jól játszó Barnett gyorsan egalizált büntetőkkel. DeCosey duplájával az előnyt is visszevette a ZTE, a Paks pedig elrontotta támadását. Wilson állhatott a vonalra, ám csak egyet dobott be, Eilingsfeld pedig jól használta ki, hogy egyedül maradt a palánk alatt. Ismét Wilsonnak ütöttek oda az utolsó másodpercekben, s bár ő mindkét dobását kihagyta, a lecsorgó labdát meg tudta kaparintani, ezzel pedig a ZTE nyerte meg a végletekig kiélezett mérkőzést.

Ellentétes félidők után a szerencsével sem hadilábon állva győzött a Zalaegerszeg, mely így egy újabb apró lépést tett előre a bennmaradásért rá váró rögös úton. A győzelem fő letéteményesei Quenton DeCosey és Jordan Barnett voltak, de az első félidőben Takács Martin is sokat segített. Derrick Wilson is nagyon akart, ám eladott labdái és végjátékban kihagyott büntetői kishíján megpecsételték csapata sorsát. A vendégeknél Eilingsfeld János vitte hátán csapatát, de a Taylor-Goins kettős is nagyon igyekezett a találkozón.

Fotók: Bálizs Zsuzsa


  •   
32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
MAFCdrukkerRégi motoosMinden6óMilenkoHorvath Bela Recent comment authors
Régi motoos
Olvasó

A győzelemnek lehet örülni, másnak nem. A csapat támadójátéka ktasztrófális. Renkivül kevés az asszis-passz. Eróltetett egyéni játék. A mérkőzés kimenetele attól függ, hogy lesz-e két jól dobó légiósunk? A csapat sorsolása is borzasztóan nehéz. Ismétlem magam. Egy jó irányító nagyon kéne, és a labdákat leszedő center, Holton nem az. Ellenkező esetben biztos kiesés lesz. A B-csoportból nehéz a visszajutás, mert ez a megyar mag ott is gyengécske, ha maradna. Nagy tétben mernék fogadni, ha nem lesz változás a játékoskeretben biztos a kiesés. A ZTE női csapata is bukdácsol a B-csoportban, pedig a visszajutás tervezték. Az utánpótlás nevelésünk nulla. Kámán Tamás… Olvass tovább »

Minden6ó
Olvasó

Tegnap építettél holnap rombolsz majd bontás majd megint rombolsz egy kicsit építesz aztán sokat rombolsz és mindig az alapnál jársz de ami a legnagyobb gond, hogy hiszel az építésvezetőnek és a kőművesnek is!Ez a legnagyobb hiba! Tisztelet a kivételnek!

Milenko
Olvasó

Ha Wilsont lecserélnénk egy értelmes irányítóra, akkor talán még bizakodhatnánk is.
Borzasztóan öncélú játékos, rengeteg hibával.

Artur Doki
Olvasó

Hátralévő meccsek,ha jól nézem:

Zte:
Mennek a Falcohoz,nyiregyre,pécsre,szolnokra
Otthon deac,alba,skc

Pécs
Otthon: oil,kmd,zte,ose,ase
Idegen: skc,kapos,szöged

Ase:
Ose,Kecsó,Falco,Nyíregy otthon
Szöged,Debre,Pécs away

És azért még a Nyír1-Szeged-Ose trió sem dőlhet hátra,valamint Fofóék formája is adhat okot nyugtalanságra arrafelé….

Pojaca
Olvasó

Hát ja én is néztem, messze a Zete sorsolása a legnehezebb. Paks simán tud hozni otthon a 4ből akár 3mat is, a Falco kivételével csak alsóházi csapatokat fogad. Ellenben a Zete otthon csak 3mat játszik, azt is csak a tabella első felében foglalt csapatokkal. Pécsnek a maradék 8ból 5 hazai, ráadásul még +1winbe vannak az ASE ZTE duótól.

MAFCdrukker
Olvasó

Ráadásul a klasszikus playout előtt lesz négycsapatos, kétkörös alsóház is, szóval tovább-bonyolódhatnak a dolgok. Aki az utolsó négyben lesz az alapszakasz végén, az még nem nyugodhat meg szerintem, olyan szoros a vége (is).

Haramiás József
Olvasó

A győzelmen kívül másnak sajnos nem lehet örülni. Komolyabb csapatok ellen ez a teljesítmény nagyon kevés lesz. De aki ezt az őszhajú öregembert ide hozta az húzzon el vele együtt amilyen messze csak tud. Ez már felháborító hogy a saját fiataljaink – nem először – nulla azaz 0 percet játszanak úgy hogy semmivel nem rosszabbak az ide hozott Albás fiútól. Stárics nem ezt ígérted. Miért nem lépsz legalább a fiatalok érdekében? Ott van melletted a mindent megmondó és mindenbe belepofázó kisati ő biztos” segítene”, máshoz úgy sem ért. A maradék kis értéket ami maradt a NAGY Zalaegerszegi kosárlabdából azt is… Olvass tovább »

Balu11
Olvasó

Az egerszegi közönség nagy részéből (is) már sajnos kihalt a lokálpatriotizmus. Tök mindegy nekik hogy kik játszanak, csak nyerjen a csapat.

Marillion
Olvasó

Sopronba is gratuláltam felfelé a szomszédból,és lefelé Egerszegre is megtehetem! Alakul ez! El a veszélyzónából!

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Aggaszto, hogy a ZTE neveles Kiss Raul, pont a nevelo egysulete ellen dob karriercsucsot

Hobó Fan
Olvasó

A részeg autószerelő bajnoki címet ünnepel Stáriccsal!Ünneplik a play outot!1500 néző köszöni ebből nem kérnek!

Nikolett35
Olvasó

Annak tudatában írsz hogy kint voltál a mai meccsen,vagy csak fotelben ülő gyűlölködő vagy akinek semmi nem jó de mégsem tesz azért hogy változtasson a dolgon,vagy esetleg megmutasd hogy szerinted hogy lenne jó és hogy kéne csinálni?🤔

Artur Doki
Olvasó

Majdnem,megint majdnem.
Ismét léptünk egyet a B csoport felé…
Kb 10 éve ez a két csapat még bajnoki finálét játszott,most meg érik a páros playout.

CsakazMTE
Olvasó

Remélem a zte ezzel a győzelemmel össze kapja magát
Én valahogy nem tudom őket elképzelni az NB1-ben

Dobey
Olvasó

Én el tudom. Most is ott vannak 😀

PL
Olvasó

Gratulálok a Zte-nek!
Ez a deCosey szépen gyűjti a pontokat!

SzhelY
Olvasó

Kórmend szurkolóként mondom ezaz el aveszélyzónábol

Feffo-ZTE
Olvasó

Lassan érik a poszt az ügyvezetőtől a 110. diadalról.
Győzelemnek örülni lehet, nagyon másnak nem.
3 hónapra érkező cserejátékos 21 perc, zalai fiatalok 0 perc.
Figura nem sok, irányító és center továbbra sincs. Keserves lesz ez.

Pojaca
Olvasó

Szép volt. DeCosey és Barnett hozta, Révész 5 pont, 11 Val MVP formában.

Zetesziv
Olvasó

Bajnokság két leggyengébb csapata játszott a Fortuna most velünk volt.Amugy minden ugyan az mind volt.

Pojaca
Olvasó

A Pécs gyengébb szerintem, ők fognak kiesni.

hp12
Olvasó

A Kecskemét az okos edző váltásának köszönhetően akkora lejtmenetben van, hogy ők is esélyesek.

torma
Olvasó

Gratula a győzelemhez!
DE:
Érthetetlen,hogy miért kell 14 pont előnyt is összegyűjteni közben ahhoz,hogy a végén 1 ponttal nyerjünk?Azt már észre kellene venni szakmailag,hogy Wilsont gyakran bekettőzik,mert állandóan csak cipeli a labdát,mind akihez hozzá van nőve.
10-12 mp-et használ el a támadóidőből pumpálással ami megengedhetetlen.A többiek meg csak várják,hogy történjen valami,ahelyett,hogy mennének neki segíteni.

Kék-Fehér
Olvasó

Verejtèkes győzelem. Bármi áron, de hozni kell a hazaiakat. Hajrá ZTE!

krapulaksz simon
Olvasó

Csak a szokásos egy pontos bukta. Pont elég volt az utolsó percek két fordított ítélete az egy ponthoz.
Sajnálom hogy nem volt valaki ha mar a bírók engedték, aki Hortit megbüntette volna.

heraklith
Olvasó

Az összes Paks játékosnak (aki Hortit lökdöste) techikait kellett volna adni, amikor odament “hallgatózni”.

Artur Doki
Olvasó

És a hallgatózó favágónak?

heraklith
Olvasó

Természetesen semmit. Nem időkérés volt, tehát pontosan oda ment a pályán ahová csak szeretett volna. Semmilyen szabály nem tiltja, hogy odamenjen az ellenfél játékosok mellé. Ezzel szemben egy lökés már azonnali tekó, főleg hogy a labda játékban sem volt. Ez nem mérlegelés kérdése, hanem egyértelmű játékvezetői hiba.
Nincs mit.

Horvath Bela
Olvasó

Végre egy értelmes ember, aki észrevette. NEM VOLT IDŐKÉRÉS!

zterulez
Olvasó

Miért nem lehet egy meccsen 40 percen keresztül koncentrálni? Ez egy sima meccs lehetett volna,és már sokadszorra ugyanaz a forgatókönyv a szezonban.

Holló
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Az új sportcsarnok aulájába Stárics Kornélnak mellszobrot! Látszik a nyugodt építkezés eredménye! Csak így tovább!! 🙂

KovàcsIstvàn
Olvasó

Akkkor elmondom neked, még itt Szegeden is tudjuk, hogy NEM LESSZ Zeg. – en uj csarnok!!!!!!!!!!!!!!! Uszoda biznisz elvitte a pénzt!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés