Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

A ZTE már biztosan elszállt, a Pécs, a Kaposvár és az Oroszlány még reménykedhet

Tisztulni látszanak a forgatókönyvek a kupadöntőt illetően. Már csak egy hely szabad.:

:

Ma két mérkőzést rendeztek a férfi élvonal 13. fordulójában. Azzal, hogy a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 101-69-re legyőzte a Pécsi VSK-Veoliát, eldőlt, hogy már nem a baranyaiak kezében van a saját sorsa, de még így is reménykedhet Csirke Ferenc együttese.

Az viszont egészen biztos, hogy a DEAC ott lesz a debreceni nyolcas döntőn, a Zalakerámia ZTE KK-nak viszont nem kell még egyszer a Hajdúságba utaznia, Bencze Tamás fiai biztosan lemaradnak az áprilisi eseményről.

Tehát már csak egy hely kiadó. Nézzük a lehetséges forgatókönyveket:

– A Pécs ott lesz a kupadöntőn, ha a Kaposvár kikap Körmenden, az Oroszlány pedig Jászberényben (ebben az esetben ugyanis a PVSK a ZTE-vel holtversenyben 6-7-es mutatóval áll a 8-9. helyeken, és mivel Budimirék legyőzték a Zetét, jobbak az egymás elleni mérlegben).

– Az Oroszlány ott lesz a kupadöntőn, ha nyer Jászberényben, a Kaposvár pedig kikap Körmenden (ebben az esetben hármas holtverseny alakul ki a PVSK-ZTE-OSE trió között, amiből az újonc két győzelemmel kerül ki győztesen).

– A Kaposvár ott lesz a kupadöntőn, ha nyer Körmenden, és az OSE kikap Jászberényben (ebben az esetben hármas holtverseny alakul ki a Kaposvár-ZTE-Pécs között, ahol mindenki 1-1-gyel áll, de +11-es kosárarányával a somogyiak kerülnek ki a legjobban). Ha a KKK és az OSE is nyerne, akkor négyes holtverseny alakulna ki a PVSK-ZTE-OSE-Kaposvár között, ahol a Kaposvárnak és az Oroszlánynak 2 győzelme és 1 veresége van, kettejük külön összevetésében Fekete Ádám fiai a jobbak.

 

Forduló Párosítás Időpont/Eredmény
13 Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Pécsi VSK-Veolia 101-69
13 DEAC – Zalakerámia ZTE KK 98-92
13 Szolnoki Olajbányász KK – KTE-Duna Aszfalt december 29., vasárnap, 18:00
13 Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák december 29., vasárnap, 18:00
13 Egis Körmend – Kaposvári KK december 29., vasárnap, 18:00
13 Jászberényi KSE – OSE Lions december 29., vasárnap, 18:00
13 Sopron KC – Alba Fehérvár december 29., vasárnap, 18:00

 

[totalpoll id=”39922″]

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
DennisTulipbányászBuborkaBezse Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Legyen már az világos amit írtam 2 napja : egyik távoli , dunántúli öreg csapat sem akar egy meccsért Debrecenbe utazni és elbaltázni egy pihenős hétvégét . ZTE már out . Kapos kikap Körmenden . Pécs is átadta a lehetőséget ( na jó , a Falco ellen semmi esélyük nem is volt ) . Szóval menjen az OSE , nekik ez nagy siker . Ráadásul Berényben simán nyer(het)nek .

Hubie Brown
Olvasó

Ja, nyilvánvaló.
És az OSE akkor nem Dunántúli vagy nem öreg?

Bezse
Olvasó

Nem öreg .

TT
Vendég
TT

Ekkora baromságot már régen olvastam.

Tom67
Olvasó

Egyértelmű, hogy a Pécs lesz ott!

Dennis
Olvasó

Mesélj még, remélem azóta felébredtél.

dball
Olvasó

Én örülnék, hogy ha az Oroszlány jutna be. Elképesztő lesz újra átélni itt a cívisvárosban azt az atmoszférát, amit egy Falco, Körmend vagy Olaj tábor teremt akár egy meccsen. Ha a Bányászok még pluszba bejutnának az aztán csúcs lenne.

TT
Vendég
TT

Reális esély van rá, hogy az OSE lesz a nyolcadik.

Tom67
Olvasó

Soha nem nyer Jászberényben az OSE.

dball
Olvasó

Igazad lehet. Jászberény idén a sikerek pályája. Legalábbis ami a vendégcsapatokat illeti. Sajnálom őket, de a realitás azért mégsem az, hogy a Berény idén egyik pillanatról a másikra felszívná magát egy kupáért harcoló, lelkes csapat ellen. Sajnos túl sok ott a gond ahhoz, hogy megnyugodjanak.

bányász
Vendég
bányász

“…kupáért harcoló…” nem a kupáért harcolunk, hanem a bajnoki pontokért. Nem tudom honnan vetted, hogy az OSE a kupa miatt akar nyerni. Ezt már párszor leírtam.. ennek a csapatnak szerintem jobbat tesz az adott hétvégén a pihenés. Hetek óta hiányoznak játékosok illetve sérüléssel játszanak.

TT
Vendég
TT

Tényleg nem nyert.:)) Sokkal jobb az oroszlányi keret.

Hubie Brown
Olvasó

Na, ez a levezetés már pontosnak tűnik, gratulálok hozzá!
Nagyon szívesen a segítséget! Úgy látszik érdemes volt bemásolnom a szabályzatot is.

red-black01
Olvasó

Tisztelt bb1.hu! Az is lehet, hogy az ünnepekben elkerülte a figyelmemet és már volt valamiféle konkrét info, de: pár nappal ezelőtt weboldalukon ettől a forgatókönyvtől teljesen eltérő módon jelentek meg az esélyek. Feltételezem, hogy valamilyen újabb információ alapján jelent meg ez a cikk és benne a számolás. Nekem logikusnak tűnik, hogy “valahol” érdeklődtek és mint együttműködő partner, talán ezt az infót “hivatalos” helyről (MKOSZ) kaphatták. Kérdés: lehet tudni, hogy milyen szabályzat vagy milyen versenykiírás melyik fejezete vagy melyik pontja alapján döntik el a szezon közbeni helyezéseket? Félreértés ne essék, konkrét szabályzat, konkrét pontjára vagyok kíváncsi! (pl. MKOSZ Versenyszabályok, MKOSZ X… Olvass tovább »

Hubie Brown
Olvasó

Ők nem fognak válaszolni.
Fiba Official Rules & Basketball Equipment D.1.3 bekezdés

red-black01
Olvasó

Köszönöm a választ ?
Tényleg csak a kákán keresem a csomót, de ez nem arra vonatkozik, amikor minden meccset lejátszottak? (“all games”)
Ez csak a fele…

Hubie Brown
Olvasó

Ha van szabály, akkor az az első fordulótól az utolsóig érvényes. Miért lenne közben változás? Az rendkívül megtévesztő is lenne. Te hogy képzelnéd ezt el?
Ha az első mondatra gondolsz, az ezt jelenti:
“Ha kettő vagy több csapat ugyanolyan győzelem-vereség mutatóval rendelkezik minden csoportmeccset figyelembe véve, akkor az egymás ellen lejátszott mérkőzések határozzák meg a sorrendet.”

Buborka
Olvasó

Szerintem arra gondol, hogy más lehet a csapatok hazai-vendég meccseinek aránya, és ez így is van. Ez viszont bármilyen más szabály esetében ugyanúgy torzítana. A legigazságosabb az lenne, ha az alapszakasz végén dőlne el az indulás joga.

red-black01
Olvasó

Így van ?
Csak egy példa: rajtunk kívülálló okok miatt (a Jászberény kérte a pályaválasztói jog cseréjét) mi pl. 8:5-ben nyomtuk a szezon első felét. Itt ez most talán nem számított, de a szoros mezőny miatt nagyon nem volt mindegy hogy valaki 7:6 vagy 6:7-tel nyomta.
Abba meg már bele sem megyek, mennyire szerencse kérdése, hogy kivel játszottál otthon vagy idegenben a nyerési esélyek miatt. (ugye kb. két egyforma csapat között a hazai pálya simán dönthet.)
Így hirtelen nem akarok semmit írni, de biztos lehetne igazságosabbat vagy mást kigondolni.

Tulip
Olvasó

Szerintem szar ez az egész rendszer. A kupa az azért kupa, mert bárki odaerhet a végére. Akár egy nb2-es csapat is. Ezért izgalmas, és ez a lényege.

Hubie Brown
Olvasó

A rendszer szerintem is szar. Ezt már a másik cikknél megállapítottuk. Meg nem igazságos, ez tény.
De ezt találták ki. 13 forduló után megnézik az állást és kész.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés