Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A ZTE került közelebb a bronzéremhez

A második félidőt nagyon megnyerték a kék-fehérek.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 91-78 (21-27, 20-17, 32-21, 18-19)

Rájátszás, 3. helyért, 1.mérkőzés
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Farkas Gábor (Téczely Tamás)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 21/6, O'reilly 15/3, Polster -, Smith 13/6, Osztojics 14. Cserék: Zsiros 5/3, Rakicsevics 15/3, Keller I. 5, Csuti -, Szalay -, Németh 2.

Egis Körmend: Doktor 5/3, Mitchell 15/9, Adams Jr. 11, Ferencz 8/6, Omenaka 9. Cserék: Edwards 8/3, Takács -, Durázi 6/3, Cakarun 10, Kiss 6/6.

2017 után ismét nyugat-magyarországi bronzcsatára kerül sor a bajnokságban: a Zalakerámia ZTE KK és a Egis Körmend mérkőzik meg a dobogó harmadik fokáért.

Mindkét együttes messze az elvárások felett teljesített a szezonban; a vendégek előbb kis híján a play-offról is lemaradtak, végül a Szolnoki Olajbányászt a Tiszaligetben búcsúztatva jutottak a legjobb négy közé. A ZTE kiváló formában játszott januárban, s ennek köszönhetően tartósan a 3. pozíciót foglalhatta el az alapszakaszban. Keller Ivánék remek meccseket hozó negyeddöntőt játszottak a Sopronnal, s megérdemelten jutottak a legjobb négy közé. 

A két csapat szurkolóit a szokásos szomszédvári párharc mellett két meghatározó játékos sérülése is foglalkoztatta. Siyani Chambers az Alba elleni első találkozón, míg Liam O’Reilly hasonlóan a Falco elleni első mérkőzés nyitónegyedében sérült meg. A vasiak irányítójának hiánya nagy érvágás a piros-feketéknek, hiszen 14,2 pontja mellett 6 asszisztot átlagolt, ő a fő fazonszabásza az MTE játékának. Térdsérülése miatt az amerikai kosaras visszatérésének időpontja bizonytalan, ám a párharc során biztosan pályára tud majd lépni, hiszen már újrakezdhette az edzéseket. Liam O’Reilly részleges bokaszalagszakadást szenvedett május 3-án Szombathelyen, ám az adrelintól hajtva azt a találkozót még végigjátszotta. Azóta viszont az ő rehabilitációja volt az első számú prioritás Szalai Zoltán csapatorvos számára. A szurkolók egyik nagy kedvence, Li, a rájátszás eddigi pontkirályának számító amerikai bedobó ismét Sebastjan Krasovec mester rendelkezésére állhatott a bronzcsatában – bár edzéseken még nem tudott részt venni, játékra jelentkezett. Nem véletlenül ő a ZTE motorja: 22,6 ponttal vezeti a legtöbb pontot dobók listáját, s a VAL-listán is előkelő helyen szerepel. 

A szokásos remek hangulat és teltház várta a csapatokat Zalaegerszegen, Ferencz Csaba triplájával 7-2-re húzott el a vendégcsapat, de Smith hármasa is utat talált a gyűrűbe. Sok volt az eladott labda mindkét oldalon, sok hibával játszottak a csapatok. Adams pontjaival az MTE jutott kisebb előnyhöz, melyet pontos hárompontosai révén tartani is tudott a vas megyei alakulat. Omenaka elementáris erejű zsákolását követően robbant a zsúfolásig megtelt vendégszektor. 27-21-re nyerte az első negyedet a Körmend, többek között annak is köszönhetően, hogy kétpontosokból nem tudott hibázni. 

Mitchell és Smith afférja borzolta kicsit a kedélyeket, a ZTE pedig Trice révén kezdett felzárkózni. Kezdetben ezt Kiss Mátyás gátolta tripláival, ám a negyed végére kezdett pontosabban játszani a ZTE. Hogy mégis a vendégek vonulhassanak előnnyel az öltözőbe, arról Kiss Mátyás is tehetett: csodaszépen tette fel a labdát Omenakának alley- oop-ra. 44-41-es körmendi vezetéssel zárult az első 20 perc. Volt honnan zárkóznia a ZTE-nek a nagyszünetben, a játék minden elemében jobb volt a Körmend az első két negyedben .

Az edzői fejmosás viszont megtette hatását: két perc alatt 7-0-al kezdett a Zalaegerszeg. Keller Iván szép megmozdulásai mellett Trice is betalált távolról. Nagyot változott a meccs képe, elkapta a fonalat a ZTE, sokkal pontosabbak voltak a passzok, jobban járt a labda. Zsíros Péter ziccerével szólt a „tíz, tíz!”, végül 73-65-el zárult a harmadik negyed. 32 pontot szerzett a ZTE ebben a játékrészben, nem csoda, hogy a lelátón is egyre fokozódott a hangulat…

Az utolsó negyedben már nem változott a játék képe, a ZTE okosan őrizte előnyét, a Körmend pedig nem tudott tízen belülre kerülni. Mind az öt egerszegi légiós kétszámjegyű pontot ért el, a vendégeknél Omenaka és Mitchell tette a legtöbbet a csapatért. A ZTE-nek is lesz hova fejlődnie azonban, hiszen nem játszott igazán csapatként, mindössze 9 gólpasszt értek el a körmendi 18-al szemben – ebből Mitchell egyedül 8-at vállalt. A meccs vége egerszegi szempontból igencsak balszerencsésen alakult: másfél perccel a vége előtt egy Smith-Ferencz ütközés után a ZTE centere megsérült, le kellett kísérni a pályáról. Lefújás után az egész vendégcsapat sportszerűen jobbulást kívánt neki.   

A ZTE második félidei remek játékával – 50 pontot szereztek az egerszegiek 20 perc alatt – teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót 91-78 arányban, s így 1:0-ról várhatja a szombati körmendi vendégjátékot.

Fotó/szöveg: Bálizs Zsuzsa

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
ZTE_KKred-black01MTE1975gondnokMogyi19 Recent comment authors
red-black01
Olvasó

Tisztelt és nem tisztelt zetések! Egyet vegyetek észre: teljesen hiteltelenné teszi a mondandótokat vagy a véleményeteket, ha a ma minden oldalról divatos hírhamisítás, csúsztatás, összemosás, sőt hazugság és rágalmazás hibájába estek. Így az a rész is kérdésessé válik, amiben egyébként van vagy lehet igazság. Mondjuk csak a Fepunak tulajdonított Smith sérülésről egy keveset. Nekem már tegnap is mondták, semmi köze hozzá, de gondoltam hiába mondja olyan akinek megbízom a hitelességében, azért várok míg nem látom. Hátha van olyan része is, amit a helyszínen körmendi szemmel nem vesz észre valaki. Most fenn van a videó, meg lehet nézni, nem fogom kielemezni,… Olvass tovább »

ZTE_KK
Olvasó

Üdv, Én nem tudom mi volt a meccs tervetek, de hogy az állandó odaütés, odapiszkálás, kellemetlenkedés közte volt az biztos. (A két legalattomosabb szituáció az volt amikor Smith zsákolt volna, de közben szabálytalankodtatok) Az első félidőben azért tudtatok vezetni mert ültek a tripláitok, aztán szépen lassan kijött a két csapat közti különbség, ebben a szezonban a ZTE a jobb csapat. Bíráskodásról csak annyi, hogy pont mi vagyunk azok, akik tudják milyen az amikor konstansan ellene fújnak. Utálnak titeket is a bírók, minket is, nem emiatt dobtunk kismillió büntetőt, nagyon sokan leírták már a miértjét. Elárulom a nagy titkot a bírói… Olvass tovább »

MTE1975
Olvasó

Lehet hivatkozni a fault arányra szerintem aki ott volt bátran kijelentheti nem túlzó. Sőt azt is be kell látni Mitchel faultja mi volt ha nem kiállítás egyértelmű volt számomra hogy csak az volt a szándék sérülést tudjon okozni . Nem beszélve a körmendi másodedző gusztustalan viselkedéséről aki folyamatosan mutogatta a játékosoknak faultoljatok.A sérülés szerintem is a véletlen, sima sportsérülés ezért nem kell Feput elítélni .

Mogyi19
Olvasó

Ahogy 97MTE00 írta, valóban Iván lábára lépett Smith. Szerintem teljesen vétlen szitu volt, Fepu is labdára ment aztán ott volt egy kis ütközés. Semmi szándékosság véleményem szerint.
https://youtu.be/XxS-n6OHO3Q

zterulez
Olvasó

Nem állítottuk (ha jól tudom), hogy Smith sérülését konkrétan Ferencz Csaba szándékosan okozta volna. Én ezt a helyszínen sem gondoltam. Most végignézve és kikockázva a felvételt is így gondolom. Azt viszont több zetés szurkolóval együtt állítjuk, hogy a Körmend védekezése az egész meccsen teljesen tudatosan nemcsak a faulthatárt súrolva, hanem inkább a sérülésveszély határát súrolva volt végrehajtva. Ezt nem állították le időben a bírók, és bizonyos értelemben Smith sérülése is ennek a következménye volt.

97MTE00
Olvasó

Vissza néztem a sérülés pillanatát, Smith rálépett Keller sarkára. Ebből lett a baj. Jobbulást neki.

MTE,MTE,MTE,

IstiPisti
Olvasó

Irányító nélkül nem lehet sehol sem nyerni ! Ennyi irányító posztos labdavesztés = törvényszerű vereség . Meggyőződésem ,
hogy Chambers-szel ez a meccs is nyerhető lett volna .Meg persze a pontjai is nagyon hiányoztak .
Csak az MTE !

CSAK AZ MTE
Olvasó

32/26 : 16/12 beszédes!

VakEmberFigyelő
Olvasó

Aki látta a meccset tudja nem irreális a különbség, Tricet senki nem tartotta meg lábon, persze lépéshátrányban csak odaverni tudtak neki.

zterulez
Olvasó

A Zete folyamatosan támadta a gyűrűt, míg az Mte mindent rádobott kintről. Emiatt volt a jelentős különbség a büntetők számában.

heraklith
Olvasó

A ZTE a teljes szezonban az egyik legtöbbet (ha nem a legtöbbet) büntetőző csapat. Ez egyértelműen következik a játékstílusukból.

Zezekosarak
Olvasó

Nem láttam a meccset, a fiam focimeccsére mentem, de nem hiszem, hogy a Fepu direkte durva lett volna. Sajnos benn a pakliban egy sérülés. Mindenesetre bízom benne, hogy a csapat összezár, ha Mitch ki is esik egy meccsre. Legyünk sportszerűek mindkét oldalon, mint a nyitóképen, ami nagyon tetszik. Győzzön a jobbik! Többet ér ez a párharc, mint a döntő szvsz. Hajrá Zete!

heraklith
Olvasó

Látszik hogy nem láttad a meccset. Ferencz valóban nem szándékosan taposta agyon Smith-t, de olyan apritást végzett egész meccsen a Körmend hogy borítékolható volt, hogy ez lesz a vége. Nem ezen a vendel gyereken múlt hogy Smith lábra tudott állni. A 70-es 80-as évek NBA-ben láttam utoljára ilyet, de talán még ott sem. Nincs olyan bajnokság ahol ez nem azonnali kiállítás. Itt legfeljebb az lehetne a kérdés hogy kap-e még plusz meccs eltiltást. A nagy fepuról még annyit hogy fröcsögő nyállal percekig ordított a jv pofájába, az meg néz mint egy fasz. Keller odament időkeresnél a jv-hez megmutatni hogyan repedt… Olvass tovább »

davek
Olvasó

Van bajod hülyegyerek…

Zombi
Olvasó

Nálad nem jobban okoska…..

Milos
Olvasó

Ne járasd már le magadat, könyörgöm. Aggódom érted. Agyvérzést azért ne kapjál légyszíves..?
Vicces, hogy ponti ti bíróztok egy ilyen meccs után. Ahol még ráadásul nyertetek is.

piros710321
Olvasó

Napszemüveg volt rajtatok és nem a meccset néztétek?! Fepunak köze nem volt Smith sérüléséhez!
Ezen kívül kaptatok olyan hazai pályát, hogy ezt még a Falco is megirigyelte volna! Sajnos nem ez miatt kapott ki az MTE, a 2. félidei játékuk nagyon gyenge volt!
Smithnek jobbulást, szombaton remélem 1:1 lesz az állás!

torma
Olvasó

Ember! Hazai pélya itt évek ótas nincs!Te összekevered ezt a fogalmat a Falco pályával. A helyzet az,hogy hentesek módjára játszottatok. A Falcónak bejött itt ,nektek nem.

VakEmberFigyelő
Olvasó

Igen, mert mezőnyben úgy megtartott mindnekit a Körmend lábon, hogy csakis szabályos szerelést tudtak csinálni, az a helyzet minden védő legalább 1 de inkább 2 lépéshátrányban volt szinte egész meccsen onnan meg max odaversz egyet, ha hülye vagy, ha még hülyébb nem elég nagyot és +1. Lényeg a lényeg telejesen reális ez a büntetőszám.

heraklith
Olvasó

Ez nem kosárlabda volt, ez a sportág megszégyenítése volt. Az összes mocskos körmendi benne volt ebben. Nyilvánvaló hogy az edző parancsára ment a mészárlás, a sok agyatlan majom meg hentelt végig, mert egyébként osztálykülönbség van a két csapat között. A legnagyobb szégyen meg a “jatékvezetés”. Az hagyján hogy egy meccsen tönkreteszik egy csapat éves munkáját, de ez a mészárlás amit ma büntetlenül engedtek, az könnyen a karrierjébe kerülhet bármelyik játékosnak. Nagyon remélem hogy nem így lesz! A fogyatékos Anulut azonnal ki kellett volna állítani az első alkalommal, amikor a levegőben lebaltázta Smith-t. Akkor talán el lehetett volna kerülni, az elkerülhetetlent.… Olvass tovább »

Zombi
Olvasó

Anulu, ez tetszik! Tényleg ösztönlény, egy igazi banánzabáló görény. Látszik az értelem hiánya a fején…

ztefun
Olvasó

Szép volt fiúk! Sajnos nem tudtam ma kimenni, de hiába próbálok bármi infót megtudni, a meccs után 2 órával is csak az eredmény van kint az oldalunkon. Úgyhogy marad a bb1, hogy mi történt a meccsen. Remélem a csapat nem lassul így le mint a tájékoztatás, és nyerünk szombaton. Gyerünk srácok!

Kék-Fehér
Olvasó

Az alattomos, sportszerűtlen körmendi faultoktól eltekintve jó meccset jàtszottunk. 2 perccel a vége előtt Fepu faultja gusztustalan volt. Hajrá ZTE!

royalka
Olvasó

Nagyon sajnálatos Smith sérülése. Tudom, hogy a szituhoz nincs konkrétan köze, de itt üt vissza az, hogy Krasovec csapágyasra játszatja a légiósokat. Olyan meccsen is( pl. a Kecskemét ellen) aminek semmi tétje nincsen. Ezen elmehet most a bronz, érdemben nincsen helyettese,talán Ostojic képes rajtunk segíteni, ma is jól játszott. Keller kuka már 1,5 hónapja, ma sem tudott semmit hozzátenni,abszolút súlytalan. A kisemberek jól nyomták, Rakicevic nem lenne rossz, kár, hogy csak örökölni lehet a labdát tőle. Grat a győzelemért, nehéz lesz a folytatás. Csak a ZTE!

davek
Olvasó

Pár fiatal egerszeginek üzenem, hogy a győzelmet méltósággal kell viselni, aki látta úgyis tudja miről beszélek.

Fepu hozzá sem ért az emberetekhez, sajnálom, hogy nem láttátok, teljesen vétlen dolog volt, mert a másik játékosotokat fautolta le. Jobbulást neki!

Idegen
Olvasó

Nem Feput bántva, mert szerintem nem volt szándékában, hogy eltapossa, de nem hogy hozzá ért, hanem neki tolatott. Nem gondolom hogy ez volt a szándéka, de hozzáért. És szerintem tök sportszerűen a mérkőzés végén odament az egész körmendi csapat hozzá. Amiért le a kalappal, ezért szép ez a sport. Remélném, hogy nem súlyos a sérülés, de első információk alapján szalag szakadást vizionáltak. Sajnos.

zterulez
Olvasó

Ezen a Smith sérülésen könnyen elmehet akár az egész sorozat. Sajnos az egész meccs alatt látható volt, hogy úgy küldték fel őket a pályára a körmendi játékosokat, hogy üssenek, rúgjanak, harapjanak plusz szórjanak rá mindent kintről. Addig voltak meccsben, amíg a kinti dobások ültek, utána már köze nem volt a kosárlabdához, amit műveltek. A 3 bíró meg szépen asszisztált az egészhez.

Basketball 7
Olvasó

Sajnos ez is igaz. De a bírói hármas a legnagyobb hibás! Ezt a “hentes” játéknak nevezhető valamit engedni!!! Büntetlenül!!! A Körmend nem tudta levédekezni szabályos keretek között a ZTE támadásait. Az egész mérkőzésen érezhető volt hogy ebből baj, sérülés lesz. És lett! Engedték!
Nem törődve azzal hogy egy csapat egész éves munkáját teszik tönkre! Nagy valószínűséggel a ZTE egyik meghatározó emberét veszítette el, lehet végleg. Gratulálok hozzá, nem csak a játékvezetőknek de a Körmend játékosainak is! Még csak bocsánatot sem kért a kedves illető! A nagy sportszerűség!!!
Hja nem!!!!

Zombi
Olvasó

Ferencz is egy igazi gy@kér!

csakazete
Olvasó

Az egész Körmendi csapat odament Smithhez és lepacsiztak, Fepu bocsánatot kért és beszélgettek is pár szót…. Nem védem de nem szándékosan történt dolog volt ez, és sportszerűen viselkedett a meccs után ☝️ Fepu sosem volt hentes típus! Remélem nem komoly a sérülés, bár sajnos nem ez a megérzésem. Következő meccsen,, hajrá ZTE!!! ?

Zombi
Olvasó

Gusztustalan sunyi favágó banda ez a Körmend. Az Omenaka egy nagyon buta feka. Ennyire gyökér játékost még nem is láttam.

Szertáros
Olvasó

Szép estét kosárlabda rajongók!

Örömmel láttam, hogy minden jegy elkelt a mérkőzésre, a hangulatra sem volt panasz, a Körmendi tábor ismét kitett magáért.

A zalai tábor provokáló magatartása nem volt túl szimpatikus, de a hangulathoz azért ők is hozzátettek.

Az első perctől érezhető feszültséget most a zte bírta jobban, szombaton folytatás…

Jó utat hazafelé mindenkinek, illetve a legjobbakat,
Szertáros

Mindörökké MTE❤️?

Kék-Fehér
Olvasó

A csapatod, hentes és mészárosként játszott amit a bírók támogattak, sokszor be se fújták a nyilvánvaló faultokat. Smith sérülése is ezért történt. Provokálás volt mindkét oldalról, ez a rangadók velejárója.

Szertáros
Olvasó

Szép napot!

Véleményem szerint mindkét csapat durván játszott, nem kímélték egymást.Ha visszanézed a mérkőzést tisztán látszik hogy Fepunak nem volt köze a sérüléshez, csupán egy szerencsétlen szituáció vezetett ehhez a balszerencsétlenséghez.

Minden jót,
Szertáros

gondnok
Olvasó

Ez a playoff,a fizikális játék ennek szerves része.Fepunak pedig semmi köze nem volt a sérüléshez,meglepődve halottam az egerszegiek kétségbeesett szidalmazását Fepu felé az eset után.

Kimaran
Olvasó

Krasovec ez a sérülés a tiéd… miért nem a fiatalok játszanak másfél perccel a vége előtt 15 pont előnyben?

zterulez
Olvasó

Mert 1,5 perc alatt 15 pontos előny ledolgozható a mai kosárlabdában, főleg olyan kinti dobókkal, mint Mitchell és Ferencz “Hentes” Csaba.

xxx
Olvasó

Hazafele alljatok meg erdot rendezni, baltas favagok!

SárgaPárna
Olvasó

Katafán gyertek össze egy gruppenre!

Krokodildundee
Olvasó

Fepu meg közbe anyázhatja a szombathelyieket.:)

pirosf
Olvasó

Ezek szerint ott vagy?

Madison
Olvasó

Doktor Peti!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés