Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A ZTE akkor támadt fel, amikor már senki nem hitte

Elképesztő, hogy mekkora előnyt adott le a Szeged.

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 106-99 (18-29, 24-28, 36-25, 28-17)

Bajnokság, 8. forduló
Zalaegerszeg,
Játékvezető: Praksch P, Csabai-Kaskötő B., Goda L. (Várhalmi Zs.)

Zalakerámia ZTE KK: Johnson 37/12, Doktor 9/3,Williams 30/12, Szabó 2, Agafonov 20. Cserék: Djuric -, Bagó -, Gulyás 7/3, Simon -. Kipontozódott: Szabó Zs.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 12/6, Kerpel-Fronius G. 7, Balmazovics 40/18, Krapic 15/6, Asbury 22. Cserék: Kerpel-Fronius B. 3/3, Olasz -, Vágvölgyi -, Polányi -. Kipontozódott: Kerpel-Fronius G.

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Zalakerámia ZTE KK szombaton este. A kék-fehérek továbbra is keresik Emmanuel Ubilla utódát, hiszen a kiszemelt litván játékos a hét közepén mégsem írta alá magyarországi szerződését. Légiós-irányító nélkül kellett tehát megfelelni az egyre sürgetőbb szurkolói elvárásoknak.

A meccsbeharangozóban Szabó Zsolt, a ZTE KK csapatkapitánya is úgy vélte, mindegy, hogy akár csak egy ponttal is, de mindenképpen meg kell szerezniük az első hazai sikert a Szeged ellen. A tiszapartiak azonban teljes kerettel érkezve szintén szerették volna gyarapítani győzelmeik számát. A Szedeák játékosai közül négyen is ismerősként léphettek a zalai csarnok parkettjére: négy évvel ezelőtt Ante Krapic, Stefan Balmazovics, Kerpel-Fronius Balázs, valamint Olasz Ádám is a kék-fehéreket erősítette. Az volt Bencze Tamás első szezonja vezetőedzőként a ZTE-nél, így tehát ő is egykori játékosait üdvözölhette a bemelegítésnél. 

Ezúttal is két magyarral a kezdőben állt fel a ZTE, Doktor irányított, Szabóé volt a négyes poszt, Andjelko Mandics mind a négy légiósát pályára küldte a feldobáskor, Kerpel-Fronius Gáspár képviselte a magyarokat a vendégeknél.

Jobban kapta el a fonalat a vendégcsapat, Miliszavljevics és Balmazovics triplával indított. Johnson betörése volt az első hazai akciókosár, ám a szegediek a remeklő Balmazovics révén egyre inkább elhúztak. Az egykori ZTE játékos igencsak bekezdett: pillanatok alatt még két triplát küldött a helyére, és máris tízzel ment a Szedeák. Szabó harcolt meg egy támadólepattanóért, majd szerzett egy duplát, majd Gulyás tett fel szépen egy labdát, ám kérészéletű volt a hazai felzárkózás. Krapic saroktriplájával megint tízzel járt előrébb a Mandic-legénység. Egy véleményes fújás után – Djuricot gyötörték meg a palánk alatt ziccerdobás közben, ám a játékvezetői trió máshogy látta az esetet, s az ellentámadásból ismét Krapic volt eredményes távolról. Extázisban dobta a hármast a Szeged délszláv különítménye, az első negyedben 60%-al céloztak távolról. A hazaiaknál Johnson talált be többször is, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy 10 perc után 18-29 legyen az állás.

Balmazovics 16 pontig jutott 10 perc alatt, közte 4 triplával. A második játékrészben Kerpel-Fronius Balázs is trojkával kezdett, Bencze Tamás egy perc után máris időkérésre kényszerült. „Használjátok a faultokat, üssetek oda!“- szólította fel társait Szabó Zsolt az időkérésnél. Krapic újabb trojkája viszont azt mutatta, továbbra sem „harap“ a ZTE. Az SZTE tartotta 15 pontos előnyét, sőt Balmazovics ötödik triplája után már 19 is volt a különbség. Fokozta a hazai gondokat, hogy Szabó 4. faultját is megkapta, a Szeged pedig átlépte az 50 dobott pontot is. Doktor harcosságával zárkózott a ZTE, ám Miliszavljevicd  triplája újabb tőrt döfött a zalai szívekbe. 57-42-re vezetett a Szeged, Balmazovics 17 perc alatt 28 pontig jutott, közte 5 hármassal.

Ki más mint Balmazovics pontjaival folytatódott a játék, ám ezúttal Williams is belelendült a pontgyártásba. Igazi dobópárbaj alakult ki a két légiós között, a ZTE pedig elkezdett lassan közelebb zárkózni. Agresszívebben védekeztek, és ezáltal ritmusosabb támadásokra is voltak képesek a kék-fehérek. Johnson triplája azt jelentette, hogy lőtávon belül, tíz pontra jöttek fel a hazaiak. Szabó kipontozódott, Agafonovra egyre nagyobb szerep hárult, bár az ukrán center is három hibánál járt már. Bár ismét ellépett 15 pontra az SZTE, Williams három saroktriplája után varázsütésre megváltozott a mérkőzés képe: a Szeged teljesen megzavarodott, még Balmazovics is dobást hibázott, amire korábban nem igazán volt példa. Gulyás hármasa után időt is kért Mandics mester, hisz már csak hat maradt az előnyből. Sőt, a negyed végén Johnson hármasa után négypontosra olvadt a tiszaparti előny.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Krapic mindhárom büntetőjét helyére küldte, így indult a zárónegyed. A ZTE azonban elkapta a fonalat támadásban, Williams begyújtotta a rakétákat és végigrohanva a pályán dobott ziccert. Megjött a közönség hangja, robbant a csarnok, amikor Johnson hármasával először vezetett a ZTE a 33. percben. Williams szenzációs kosara után mindenki talpra ugrott a csarnokban, majd ismét a meccs egyik hőse, Johnson talált be távolról.

Mandics ismét időt kért, ám a momentum már a ZTE-nél volt, az utolsó négy percben nem engedték ki a kezükből a nehezen megszerzett győzelmet. Johnson forintos labdát adott Agafonovnak, aki könnyed ziccerrel talált be, majd az amerikai hátvéd betörése után a százat is átlépte a ZTE. Asbury kosaraival igyekezte tartani a lépést a Szeged, ám a kétórás thrillert végül hét ponttal a ZTE nyerte meg. Több mint kétszáz pont született a két ellentétes félidőt hozó összecsapáson, melyen Balmazovics negyven pontja is kevés volt ahhoz, hogy a Szeged első idegenbeli sikerét megszerezze. A ZTE először nyert hazai pályán egy rengeteg pontot hozó összecsapáson.

Fotók és szerző: Bálizs Zuzsa

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
Benibenthetruth2020FenyősportONBasketball 7 Recent comment authors
thetruth2020
Olvasó

Meg te sem jartal jol, igaz Fenyo-Portik-Vizo? Dehogy voltatok meccsen :).
A druszad marad, ide igy nehezen fogsz eladni jatekost, meg Sopronba se nagyon hiaba van soproni fikanicked is.

Beniben
Olvasó

:))))))
Látom sikeres volt a beetetés! Fake infók alapján, teljes vakság!

Portik
Vendég
Portik

Mivaaaan? Druszám? Sopron? Te mit ettél az éjjel? :))) A drapériát is én fogtam ugye? Meg a félidei lincshangulat is miattam volt?Amúgy tájékoztatok:A hazai közönség üzent az edzőnek:Meglátja Mester Menni fog felirattal!

Cinóber59
Olvasó

Megint csak azzal vagy elfoglalva, hogy ki kicsoda a BB1-en!Ki a f.szt érdekel!A csapat jó teljesítményéhez rakj ennyi energiát, ne ilyen hülyeségekkel foglakozz!
Egyébként mindenki azt mond meg ír amit akar!
Hajrá ZTE!!!Bízom a vezetés belátja, hogy változás kell!!

Beniben
Olvasó

Pláne hogy ott is változás kell…mert asszisztálnak ehhez! De legalább Williams már kitettE fb-storyba a statot!

Cinóber59
Olvasó

Ja ez is igaz!!!!

Fenyő
Vendég
Fenyő

Gratulálok a csapatnak a fordításhoz és a 2.félidőhöz.A problémákat mindenki látja illetve azt is,hogy ez a későbbiekben komolyabb csapatok ellen mire lesz elég.Tamással tovább egyenes út vezet idén az alsóházba.Egyetértek donnarummával ezzel a mai győzelemmel a ZTE nem járt jól!

sportON
Olvasó

Kapjátok be mind-mind sorba sok károgó fax! Ez tipikusan a nyuszika esete! Ha van rajta sapka azért kap, ha meg nincs akkor meg azért! Ha veszít a csapat bele dögölnétek ha nem rúghatnátok még ti is beléjük, ha meg nyer, akkor meg elemzitek, keresitek a hibát, leminősítitek a győzelmet! Azt megértem, ha nem ZTE szurkoló teszi, de az, aki izzig-vérig ZTE szimpatizánsnak vallja magát, az szar rá saját csapatára, undorító!! Főként olyan, aki csak akkor nagy ZTE imádó, ha megy a csapatnak, akkor tomból az első sorban! Ja, meg a meccset nem nézi sem így sem úgy, még is elsőként… Olvass tovább »

Beniben
Olvasó

És Téged mi jogosít a fentiekre? Ugye….
Na látod! Örülj csendben, úgyis ritka alkalom ez…
Kár, kár…:)))

sportON
Olvasó

A jog mindenkinek megadatik, de nem mind1 hogyan használod fel Ben, így nekem is! Az pedig, hogy te utasítasz csendre az abszurd, ugye tudod, érzed, pont te! Viszont ha a boldogságod múlik ezen, akkor elnézem neked! Egy értelmes ember vagy, viselkedj is úgy!

Beniben
Olvasó

Köszőnöm, és mivel, mint értelmes ember nem szívesen beszélgetek szellemképekkel nyugodtan keress meg másik felületen és beszélgethetünk, ha Te is úgy gondolod!

sportON
Olvasó

Rendben, ha rádérek s ez lesz a legnagyobb gondom, jelzek!!!
👍😃

Basketball 7
Olvasó

Szintén csak a második félidőhöz tudok gratulálni. Ott már kezdtünk úgy játszani, ahogy kellene. A kapott pont nagyon sok, megint nem működött a védekezés. Balmazovicsot majdnem hőssé tettük. Sokat köszönhet most a csapat Johnsonnak. Az első félidőben ő tartotta bennünk a lelket. Williams is elég későn csatlakozott a pontgyártásba. Djuric továbbra is katasztrófa, tiszta önbizalomhiány! 0 pont egy légióstól megengedhetetlen! Szöszi sem hozza azt ami elvárható lenne!!! 5 felnőtt emberből 3 hozza az elvárhatót az kevés!!! Doki megint Simon elött végzett minden tekintetben. Látszik az irányító hiánya, Simonnak ez nem megy. Most a Johnson 1, Williams 2 poszt működött, akkor… Olvass tovább »

Vizo
Vendég
Vizo

Gratulálok ZTE hatalmas küzdés volt elképesztő!!! Teljesen átgondoltam a dolgokat a csapat körül mindent! Remek munka folyt a pályán ma hiszen 99 pontot kaptunk egy kieső csapattól hazai pályán!! Remek ismétlem Remek!! Körmend Alba sima Zte győzelem ha küzdünk az elég lesz !!! Átszakadt a gát Tamás beérett a gyümölcs! Szeretném kérni a klub vezetőit, hogy visszavonhatatlan szerződést a Mesternek! Következő meccseken is úgy ahogy a main is kint leszek nagy fehér csattogós kesztyűben popcornt eszegetve birka álarcban! Köszönöm az estét jó volt a szurkolás…!

Manó
Olvasó

Gratulálok a 2 amerikai légiósnak, fent tartották a csapatot a sz*r tetején!

lujo
Olvasó

Első félidő kiábrándító, másodikra elfáradt Balmazovic, viszont mi is jobban akartunk, ami főleg a dobott pontokban nyilvánult meg (első félidő 0 hárompontos, masodikban 11) Nem értem miért nem lehetett szorosabban fogni Stefant, mindenki tudja, hogy üresen bevágja, sokszor emberről is… Bevallom, amikor kijött a csapat a második félidőre, ahogy Tamás ott ült a padon, kívülről úgy tűnt, hogy már a leköszönését fogalmazza magában. De ekkor jött a csapat, támadásban összekapták magukat és megfordították a meccset. (megjegyzem, most lett volna lehetőségük hozni az első félidős játékot, de nem azt tették, kiálltak az edzőjük mellett és valószínűleg megmentették, ez az ő döntésük… Olvass tovább »

zetekosarak
Olvasó

Basszus, jó lehetett. MindigFos-t nem nézek

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

A király még mindig meztelen.

huhubagoly
Olvasó

Rízzsel?

derryl
Olvasó

Nyert a ZTE, akkor minden ok Baszki körül?

pbask
Vendég
pbask

XDD

JACK
Olvasó

A második félidőért gratulálok a csapatnak, az elsőt pedig lehet elemezni!
Sajnos az 5 meghatározó játékos közül csak 3 hozta a kötelezőt, szerencsére ez is elég volt!
Hajrá ZTE!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Jár a Grat ZTE !

pbask
Vendég
pbask

Balma 40 pont, elnök úr jobb napokon talán 8…
Nincs több kérdésem.

Leklibajsza
Olvasó

Jó, de szerinted Balma hogy viselné, ha 20 percet játszana max és nem lenne egy meccsen 20 labdája csak 5?

Rougenoil
Olvasó

Nem kötekedésből mondom, de ezek szerint te egy kiscsapat irányítóját jobbnak tartottad két éve mint Perryt?
Ha csak a számokat nézzük, akkor nyilván könnyebb dolga van húsz pontot átlagolni Balmanak mint Washingtonnak… Ettől még cserélném persze

Tuboly Ervin
Olvasó

Gratulálok a Szeged teljesítményéhez! Náluk volt egy Balmazovics, nálunk védekezésben továbbra is mindenki b@lf@sz-ovics, és Magic Tom helyett simán mehetne egy Magic Johnson, sokadszor menti meg a “mester” seggét!

Portik
Vendég
Portik

Teljesen átértékeltem a helyzetet! Kiment ezer néző és jól érezte magát!Ez a közeg aki kint volt örült ennek a győzelemnek és jól érezte magát egy ki ki meccsen egy tavalyi playoutos idén is csontutolsó Szegeddel! Egy szinten a két csapat ez senkit nem érdekel most átszakad a gát és irány a 8!Ezt hogy a Zete név az eredmény a fellegvár a Legjobbak között lenni ezt el kell felejteni!Ennek kell örülni ez a jó!99pontot kapni a Szegedtől kit érdekel! ÜNNEP VAN

sargafekete
Olvasó

Az a vicc, hogy a szurkolóitok egy része -15-ről megnyert meccs után jobban ünnepelik a kötelező kategóriát, mintha simán nyertetek volna. Ezeknek mindegy ki az ellenfél, ha ez egy B-csoportos csapat ellen történt volna, akkor is így örülnének. Nagyjából úgy, mint azok a szerencsétlen Tom&Jerry zoknis nyugdíjasok, akik kimennek a foci meccsre, aztán ha látnak 3 meccsenként egy potyagólt, annak is tudnak örülni.

G. Laci
Olvasó

Annyi még, hogy ebből a csontutolsó Szegedből még hiányzott is egy kezdő játékos. Wirth nem egy nagy zsonglőr, de jó védő és 20 perceket fent szokott lenni. Ha pl Balma, meg valamelyik légiós tudott volna 2×7-8 percet pihenni, akkor nem is biztos, hogy fordít a ZTE… Na akkor mi menne itt?

ZTE ZOLI
Olvasó

Neeee! Még pacsika is volt?! 😀😀😀🙈

Cinóber59
Olvasó

Na végre!!! A végén azért csak összejött mondjuk elég nyögvenyelősen!És igen nem biztos, hogy jó, hogy nyert a ZTE KK!!!
Hajrá ZTE!!!

Aramis
Vendég
Aramis

Mondtam a félidőben, hogy nem kell idegeskedni Egerszegen.
😉

Csakegyfan
Olvasó

Csatlakozom,én is ezt mondtam…

donnarumma
Olvasó

Őrült egy meccs lehetett…
Nem biztos, hogy a ZTE így járt jól,hogy nyert…

BódyGuccsi
Olvasó

Hát, ha nem az edző bá’ buktatása a csapat célja, akkor nagy a baj!!! Tulajdonos hol vagy?

2lee14
Olvasó

Az igen Balma!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés