Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A végére elfáradt a Kecskemét, magabiztosan győzött a Pécs

A harmadik negyed után még a vendégek vezettek.

PVSK-VEOLIA – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 102-85 (28-20, 25-27, 17-24, 32-14,)

Bajnokság, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Söjtöry T., Nagy V.

PVSK: Ruják 14/6, Lewis 24/6, Demeter 5/3, Budimir 18/9, Meleg 6, Csere: Brkics 8, Funderburk 27/3, Bíró -, Dragasevics -, Rátvay -.

Kecskemét: Pesakovics 3/3,Thomas 19/6, Djeraszimovics 19, Kucsera -, Karahodzsics 5, Csere: Wittmann 21/12, Lukács -, Horti 9, Dramicsanin 9/3, Körmendi -.

A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy hamar ellép ellenfelétől a Pécs, de Thomas három büntetőt is a helyére küldött (7-6). Wittmann triplájával 11-14-nél átvette a vezetést a Kecskemét, viszont a kispadról beszálló Funderburk sorra szállította a pontokat a pécsieknek. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, de a negyed utolsó perceiben megbízható előnyt épített ki a PVSK. 28-20.

Funderburk ott folytatta, ahol abbahagyta, de Wittmann is iparkodott a túloldalon. A baranyaiak hamar faultgondokba ütköztek, büntetőkkel zárkózott a KTE (39-35). Ennél még egy ponttal közelebb is jártak a pécsiekhez, de végül a hazai csapat egy 8-1-es futással visszaállította a már megszokott különbséget. Wittmann háromszor is betalált a vonalon túlról, hatra zárkózott a Kecskemét a nagyszünetre. 53-47.

A kecskemétiek jöttek ki élesebben az öltözőből, Dramicsanin és Wittmann kosaraival sikerült is átvenniük a vezetést, sőt, állandósítani is tudták azt (57-61). Funderburk és Lewis ponterős játékával zárkózott a Pécs, amely Ruják ziccerével ki is egyenlített (64-64). A vendégek időkérése után tovább keresték a fogást egymáson a felek, végül Thomas távolijával a Kecskemét járt előrébb az utolsó felvonás előtt. 70-71.

A záró negyed első öt percében kiegyenlített játék folyt a pályán, de egyre jobban kezdett kiütközni a KTE meccshiánya, fokozatosan őrölte fel ellenfelét a PVSK. Dragan Alekszics együttese 82-77-nél ellépett öt ponttal, majd egy nagy futás után a győzelmet is bebiztosította, megszerezve negyedik sikerét a szezonban. 102-85

Fotó: PVSK-Panthers Facebook

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ball don't lieredmiller1,8 másodperc Recent comment authors
Ball don't lie
Olvasó

Mindem tiszteletem a szerb különítményé, de a vezetőség nem veszi észre, hogy totális érdektelenségbe fullad a kecskeméti kosárlabda? Visszavonulás előtt levezető, 30+ játékosok pattogtatnak most már évek óta. Nem lenne célszerű új alapokra helyezni ezt az egészet?

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Red! Remélem itt is Lóri a hibás, hogy a “piaci” működésű csapatod. Lol. Kiesés szélén jár! Ráadásul itt a költségvetés is több mint Berényben☺️

redmiller
Olvasó

Elfogyott a kondink az utolsó negyedre… Minimum 3 hétig nem edzettünk! Pesakovics is megsérült az elején az edzéshiány miatt…. Remélem nem súlyos, viszik kivizsgálni

Ball don't lie
Olvasó

Pesakovicot Szerbiába vigyék kivizsgálni, állapítsák meg, hogy semmi baja és maradjon is ott, keressen magának valami szerb másodosztályú csapatot. Sok sikert a további karrierjéhez.

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Szóval 3 hete nem volt edzés= 10 hét alatt 5 vereség 2 győzelem. Mesélj még ?‍♂️

redmiller
Olvasó

Meséljek? Ehhez a meccshez írtál!
Októberben sokszor vadaszni kellett, hogy ki hajlandó játszani! Azt se tudtuk kivel tudunk legközelebb… Szerinted normális???
Mi legalább játszani akartunk és nem jelentetünk covidost sérülések miatt! Akkor még nem volt tökös az MKÁOSZ… Pécs például simán lenyomott egy alapozást a betegség után, mire újra játszaniuk kellett!

Hidd el, tudom, hogy szarul állunk! Ezzel a kerettel nem itt kellene, de egyelőre szívunk!
Azért van nálunk jóval gyengébb is, hogy kiesés ellen küzdjünk! Lehet, hogy holnap a te csapatod kerül szopóágra!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés