Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Veszprémé lett a Hepp Kupa

Sima volt a döntő.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Nyíregyháza Blue Sharks 84-67 (18-22, 26-15, 27-15, 13-15)

Hepp Ferenc Emlékkupa, döntő
Győr, Audi Aréna

Veszprém: Szabó 14/3, Madár 9/3, Kovács 9, Völgyi 21, Pavlovic 14/3. Csere: Helmeczi 3/3, Kerkai 4, Szücs -, Körtélyesi 10/3.

Nyíregyháza: Harmon 20/6, Bus 14, Bazsó 7/3, Sitku -, Czinger 6. Csere: Czura -, Mokánszki 11/3, Fazekas 9/3.

Bus Iván kosara vezette fel a 2019-es Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntőjét, amelyben az NB I/B piros csoportjának veretlen listavezetője, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapott össze a Nyíregyháza Blue Sharks együttesével.

Élesebben kezdtek a nyírségiek, Bus újabb duplájával 10-4-es előnyre tettek szert a nyitó percekben. Harmon és Bazsó is bekapcsolódtak a pontgyártásba, veszprémi oldalon egyelőre csak Völgyi Marcell volt kiemelhető (12-17). Szabó és Kovács találataival közelebb tudott férkőzni ellenfeléhez Mérész Csaba együttese a játékrész végére, Körtélyesi is zsákolt egy szépet (18-22).

A folytatásban őrizte szűk előnyét a Blue Sharks, főként Harmon volt elemében – 11 pontnál járt már az amerikai hátvéd (23-26). Az etap felénél aztán Pavlovic horgával először vezetett a találkozón a Veszprém, úgy tűnt, maguk mögött hagyták a lassabb kezdést Szabó Péterék (29-28). Innen rajtuk volt a sor, hogy maguk mögött tartsák a Siska-legénységet, és ez a Szabó-Völgyi-Pavlovic trió vezérletével sikerült is nekik. A slusszpoén még hátra volt, Helmeczi félpályáról talált be a félidei dudaszó pillanatában – ezzel kialakult az eddigi legnagyobb veszprémi vezetés, 44-37-tel vonulhattak pihenőre a felek, 11 ponttal nyerte a második felvonást a HOYA.

A térfélcserét követően is lendületben maradt a Mérész-legénység, Madár András trojkájával már tíz ponttal tartottak előrébb. Völgyi és Pavlovic is átmentették jó formájukat az első félidőből, a játékrész feléhez érve stabil előnyt birtokolt a veszprémi gárda (57-45). Kerkai Ákos kosara időkérésre késztette Siska Jánost, egyértelműen ellenfelük akarata érvényesült egyelőre – köszönhetően a 33-22-es lepattanóaránynak is. Nem hatottak azonban az edzői intelmek, Körtélyesi és Szabó is bevágtak egy-egy triplát, a negyed végére a húsz pontot ostromolta a differencia (71-52).

Pavlovic visszalépős hármasával csakhamar meglett a 20 pontos különbség is a felek között, úgy tűnt, az álmosabb kezdésből fokozatosan ébredő veszprémiek véglegesen átvették a játék irányítását (76-52). A látványra is adtak már Szabóék, időnként kifejezetten szép támadásokat vezetve törték át a Cápák védelmét. Bár az utolsó percekben derekasan küzdve fentebb tornázta magát a Blue Sharks, a végjátékot rutinosan, esélyeshez méltó módon hozta le a Mérész-legénység – összességében nem fenyegette veszély a HOYA sikerét, Szabó Péterék az első negyed után egyértelmű fölényben kosarazva hódították el a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupát – írta a BB1.hu.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés