Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A végsőkig küzdött a Sopron, de továbbjutott a Szolnok

A végjátékot jobban bírta az Olajbányász.

Sopron KC - Szolnoki Olajbányász 68-73 (24-24, 15-11, 14-19, 15-19)

Rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Benczur T., dr. Mészáros B., Török R. (dr. Páli K.)

Sopron: Halász 12/6, Thompson 11, Supola 12/3, Borisov 11/3, Padgett 10. Cserék: Fazekas 3/3, Takács -, Jogéla 9.

Szolnok: Warner 7, Badzim 18/9, Kovács 7/3, Subotic 15/6, Cakarun 4. Cserék: Pongó 12/12, Gibson 3/3, Zsíros 5/3, Juhos 2.

A Szolnok a továbbjutás, a Sopron az életben maradás reményében lépett pályára a párharc negyedik mérkőzésén. A hazaiaknál Bors Miklós meccselt, mivel Kosztasz Flevarakiszt az előző összecsapáson kiállították, ráadásul Elmore is hiányzott sérülés miatt.

Egy-egy elhibázott támadás után Badzim saroktriplája jelentette a találkozó első kosarát, majd Padgett közelije érkezett a túloldalon. Kicsit enerváltan kezdtek a vendégek, ezt Gasper Potocnik közel két perc után már számon is kérte a csapaton (4-3). A kis szünet megtette a hatását, egy remek összjáték után Badzim 3+1-es akciójával visszavette a vezetést az Olajbányász (5-7). Borisov extrájával tartotta magát a Sopron, de Warner és Subotic megmozdulásai után kezdett ellépni a vendég együttes (10-17). Badzim már a tizenegyedik pontját szerezte, Halász a sarokból szépített, majd Borisov is hozzátett hármat (16-19). Badzim kapott a térdéhez, le is kellett cserélni, ráadásul Thompson révén már csak kettő volt a hazaiak hátránya. 10-19-ről fordított a Sopron, Fazekas nagy hármasát követően már 22-19-re mentek a fehér mezesek, sőt, Jogéla támadólepattanója után már öt volt az előnyük. Juhos tört meg egy többperces szolnoki kosárcsendet, Pongó távolijával pedig egyenlített is a Szolnok. 24-24.

Nagyot küzdött a második tíz perc elején az Olajbányász, vezetést ért Subotic kosara, ám egyből jött Jögéla középtávolija a túloldalon. Az első felvonáshoz képest most többet hibáztak a csapatok, nem esett annyi kosár, nem is tudott érdemben ellépni egyik fél sem (30-28). Hiába a vendég időkérés, beragadt a Szolnok, az adódó lehetőséget pedig kihasználta a Sopron, amely Supola trojkájával kezdett is meglépni (35-28). Bár a lehetősége megvolt arra is a hazaiaknak, hogy a tízet is átlépje a különbség, végül a Szolnok kezdte el lopni a távolságot, Badzim hármasát és Subotic büntetőit követően már csak kettő volt közte (37-35). Az utolsó másodpercben Halász még egy ziccert értékesített, négypontos soproni előnnyel mentek pihenőre a felek. 39-35.

Több kihagyott helyzettel, majd egy gyors kosárváltással indult a második félidő, majd Badzim hármasával és Subotic büntetőivel került közelebb az Olajbányász (43-42). Egy hazai időkérést követően Subotic állhatott oda megint a vonalra, fordított a Szolnok (43-44). Hiába Jogéla közelije, Pongó egy triplát küldött a helyére, őrizte minimális előnyét a vendég együttes. Jogéla nagyot küzdött egy támadólepattanónál, egyenlő állásról fordultak az utolsó két és fél percre a csapatok. Zsíros pontosan célzott a triplavonalon túlról, aztán kisvártatva Warner büntetőzhetett (48-52). Halász vette a hátára a csapatát, ráadásul az utolsó támadást is a hazaiak vezethették, ám Borisov kísérlete lejött. 53-54.

Padgett betörésével már a záró etap elején visszavette a vezetést az SKC, sőt, a center megint betalált, miközben egyedül csak Badzim szerzett eddig kosarat ebben a negyedben a vendég oldalról (57-56). Subotic triplája beesett, újra fordult a kocka, főleg, hogy Pongó hármasa is pontos volt (57-62). Kicsit gödörbe kerültek a hazaiak, időt kért Bors Miklós. Továbbra is kimaradtak a soproni lehetőségek, melyeket rendre büntetett az Olajbányász, Kovács hármasa már kilencpontos előnyt jelentett a vendégeknek (57-66). Próbálta lopni a távolságot az SKC, Padgett közelijével hat volt közte (61-67). Nem esett sok kosár, kimaradtak a dobások, nem tudta lezárni a Szolnok, nem tudott közelebb jönni a Sopron. Thompson belépésével felcsillant a soproni remény, 1:42 volt ekkor vissza, Gasper Potocnik időt kért (64-67). Eladták a labdát a vendégek, Supola pedig felhozta egyre az övéit, ám egyből érkezett Gibson triplája a túloldalon – egy perc maradt (66-70). Jogéla triplakísérlete lejött, az ellentámadást követően pedig Cakarun dobhatott kettőt, de csak az egyiket értékesítette, időt kért a Sopron (66-71). Thompson tett vissza egy támadólepattanót, majd Badzimnak ütöttek oda, tizenegy másodperc maradt. Bement mindkettő, innen pedig nem tudott csodát tenni a Sopron, a Szolnok végül 3-1-es összesítéssel jutott be a négy közé. 68-73.

Fotó: hunbasket.hu

50 hozzászólás

50
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
29 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
36 Comment authors
SajkaBuborkaWSrebornOlajheart2Kasib Powell Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

Természetesen én is örülök a 4 közé jutásnak, látva a játékunkat jobb ha minden Olaj szurker nagyon örül, mert ilyen játékkal nem hogy meccset nem fogunk nyerni a DEAC/ ALBA ellen, hanem szoros meccsre sem leszünk jók.
Nem értem mi történt a csapattal, ezt a nézhetetlen kínlódást nem nevezném kosárlabdának!
Szedjük már össze magunkat!
Hajrá Olaj!!!!

Olajheart2
Olvasó

Kövezzetek meg… mindenki írja ilyen sz.r játék olyan sz.r játék ezt kéne elküldeni azt kellene csinálni..( tényleg gyengén kosárlabdázunk) Én ennek ellenére örülök és tiszta szívemből gratulálok a Csapatomnak a 4 köze kerüléshez! Hajrá OLAJ ❤?

Kasib Powell
Olvasó

Utólag egyértelmű, hogy inkább ezt a Szolnokot kellett volna kapni az allstar helyett. …

Sajka
Olvasó

Az idei Körmendnek pályahátrányból, közönség nélkül kb. mindegy lett volna, hogy az első négy közül kit kapott volna. Legfeljebb 3:0 helyett lett volna 3:1.

ójajj
Olvasó

Szombaton ezren leszünk, rendet teszünk helyett lehet, hogy covidosak leszünk… Szurkertársak csak óvatosan!!!

Heindrich
Olvasó

Potocnik sikeresen semlegesítette Warnert, ez volt a győzelem kulcsa. Hajrá Olaj!!!

Tarifa
Olvasó

Warner “pihentetése” mindig jól jön.

Rouge
Olvasó

Ez felejthető volt, de még nem most kell csúcsformában játszani.

Szurkolók előtt más lesz ez a játék, úgyhogy
SZOMBATON MINDENKI A LIGETBE!!

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

makelovenotwar69
Olvasó

Gratulálok az Olajnak a 4-hez, a Sopronnak a küzdős játékhoz.
Sztem az SKC kimaxolta, ami bennük volt, érdekes lehetett volna a meccs kimenetele, ha Elmore is játszik. Ugyanakkor így Halász több időt kapott, amivel élni is tudott.
A Szolnok két amerikaija viszont most már vicc kategória. Most legalább a végjátékban nem volt Warner a pályán, ki is izzadta a csapat a győzelmet. Szerintem a védekezés már javult, bár a festéket sokszor üresen hagyták és pl. Boriszov maradt Badzimmal. Pongó visszatért, Zsíros tényleg bántóan kevés percet kap.
Érdekes lesz a Deac (?) elleni elődöntő!
Hajrá magyar kosárlabda!

bp
Olvasó

Grat a csapatnak az idegenbeli győzelemhez és a továbbjutáshoz!
Régóta tudjuk, hogy a play-off más kávéház és ezt ez a párharc is bizonyította. Nehéz okosnak lenni ezután. Az is lehet, hogy egy Alba vagy Deac ellen nem fog ennyire szenvedni az Olaj. Ez az optimista verzió 🙂

donnarumma
Olvasó

Az Olaj annyit adott ki, amennyit kellett..ennyi is elég volt. Én a Deacot várom a következő fordulóba. Nyílván ennél majd több kell, de többet is fognak nyújtani.És a pálya előny is náluk lesz.
A gratuláció jár a Sopronnak is a tisztes helytállásért.

szolnoksport
Olvasó

Remélem igazad lesz, de ettől az “annyit adtak ki magukból” dologtól rosszul vagyok. Ezek szerint vérprofi mindenki a csapatban, tudják, hogy pár ponttal így is győzni fognak. De akkor időkéréseknél miért lila Potocnik feje?

KD
Olvasó

Jól küzdött a Sopron, gratula nekik. A triplákat nagyon gyengén dobták (5/23), azon ment el.

Leklibajsza
Olvasó

Gratula a Sopronnak! Nagyot küzdöttek ma is.
Ja, és gratula Potocsnik mester “új” playbookjához.?

Vilis79
Olvasó

Eddig tartott az olaj, deac söpörni fog.

Rouge
Olvasó

A múlt héten még az Alba söpör ki minket,
most meg már a DEAC is.

Jól van ez így :);):)

Vilis79
Olvasó

Figyelem a hozzászólásaidat, arrogáns kis seggdugó vagy, valószínű szivárvány nézeteket vallasz. Ilyen nevet adni magadnak. Arra céloztam azzal a múlthéten hogy az Alba kiver benneteket, mert óriási különbség volt a két párharc között. Tempóban, küzdésben, pontosságban. A totyogós szar játékotok úgy érzem kevés lesz.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Vilis, te êrted, hogy mit írsz?

Rouge
Olvasó

“… Arra céloztam azzal a múlthéten hogy az Alba kiver benneteket…”

Szóval arra célzol hogy az Alba is kiver,
meg a DEAC is kiver.

Figyu, szerintem jobb hogy ha te is kivered
és akkor arra célzol, amerre akarsz.

Olajheart2
Olvasó

?????

Rougenoil
Olvasó

Nem célom bevédeni a provokatív Rúzst, de az eredeti neve Rougenoir volt, ami inkább a Stendhal klasszikusre utalhat, de cáfolj meg…

makelovenotwar69
Olvasó

Hát igen…
Ez a különbség, amikor az okos hülyéskedik ill. a hülye okoskodik…
Ennyi!

Vulcano
Olvasó

Meg a rouge, amúgy zsiványt jelent.

Buborka
Olvasó

Az a rogue. A rouge rúzst jelent angolul, franciául pedig pirosat.

Piffinger
Olvasó

Először is gratula a Sopronnak, mivel izgalmas ki-ki meccsekre kényszerítették az Olajt.

Pongó játéka több,mint biztató!
Nagyon nem kellene piszkálni azt a csapatot, amelyről sokan, azaz sokan, még azt sem gondolták, hogy idáig eljut.
Centereink, brutál sok időt töltenek a pályán és ami számomra egy picit érdekes, hogy mióta Gibson játszik, azóta Juhos nem igazán van becserélve. Pedig már kezdetett egyre stabilabb játékot mutatni. De ez megint csak az én gondolatom…

Hajrá OLAJ!!!

Hunter76
Olvasó

Gratula a Szolnoknak! A negy meccs alapjan ennyivel jobbak voltak nalunk!
Sajnalom, hogy ezt a kozepes, de kuzdos csapatot nem tudtuk legalabb egyszer rendes szurkolassal elbucsuztatni…
Mindenesetre fura szezon volt, bizunk a jobb folytatasban.
Remelem minimum egy ilyen csapatot ossze tudunk hozni jovore is! Szep volt Sopron, virusmentes jovot es a Szolnoknak is minden jot kivanok! Koszonjuk sracok a kuzdest!
Hajra Sopron, SKC!

PL
Olvasó

Gratula a Szolnoknak!

ennél több kell a továbbiakban, de ezt biztos, hogy Ők is jól tudják!

Darren94
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak! A sorozat előtt 3-1 et tippeltem, ez bejött , viszont nem sok kellett ahhoz, hogy ez akár 1-3 legyen. Nyilván a sportban nincs “ha”. Jó volt látni hogy Halász élt a helyzetével és talán ma soproni oldalon ő volt a legjobb. A többi magyar is hozta amit tud. Néha úgy éreztem a légiósaink hősök akarnak lenni és csak az számít ha nagy kosarat dobnak akár messziről , akàr két-három emberről. Ebben ennyi volt soproni részről.Elfàradtunk. Le a kalappal hogy a kezdő irányító és a vezetőedző nélkül ilyen meccset játszottak az alapszakasz első ellen. U.i.: jó látni hogy… Olvass tovább »

SopronKCfan
Olvasó

Bors Mikinek én is örültem, jól meccselte le ezt a 40 percet. Annak ellenére, hogy kikaptunk

atibácsi
Olvasó

A kis győzelem is győzelem. Gipsonnal nem lettünk többen, ezt már ki lehet jelenteni. Burleszk- szerű eladott labdáink a koncentráció elégtelenségét mutatja. Drámaian lecsökkent a center gólok száma. Ha a mutatott játék így marad, nem lesz tovább. Pongó jó vót. Badzim is kezd visszatérni. Ez egy elgondolkodtató győzelem volt, nincs hurrá hangulat Szolnokon. Mindig arra gondolok, na, most neki lódulunk… De, még mindig nem. Hajrá Olaj! ♥

mincus
Olvasó

Ez a játék nagyon kevés lesz az elődöntőben!

csak.az.skc
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez!

Sajnálom, hogy ez lett a vége és, hogy az utolsó meccset Kostas meg Elmore nélkül játszottuk. Kifejezetten pozitív csalódás volt ma Halász és Supola játéka, meglepően jók voltak:))
Remélem jövőre sikerül megtartani egy-két légióst is és egy stabil csapatot tudunk majd építeni! Na meg azt is remélem, hogy a következő szezonból több meccset láthatunk majd élőben…

Hajrá Sopron! SKC

USBkábel
Olvasó

Ez a Szolnok olyan harmatos mint a tavalyi kutyafos. Van egy vagy két értelmileg oké játékos a csapatban a többi mindd buta légiós élen a félcibbon Csákárunnal. Úgy kibassza őket az Alba hogy öröm könnyeket csorgatok értük.

Petike97
Olvasó

Azért arra ne vegyél mérget…Az Alba is szenved,egyenlőre a mostani meccs is necces neki..

PL
Olvasó

most aztá’ jó megmondtad pendrájv….

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az Albát vagy a Deacot, akkor kell megverni, amikor meccs van. Most nem velük volt.

nazol
Olvasó

Én igazából szeretem, mikor lenézik a csapatomat. Az értelmesebbje érti hogy miért, te nem hiszem.

KD
Olvasó

Lehet, hogy ötödik meccs lesz az Alba-Deac-on.

szolnoksport
Olvasó

Esetleg ha továbbjutnak kulakábel! 😛

szolnoksport
Olvasó

Elmore és az edző nélkül, vért izzadva, nézhetetlen játékkal gyűrtük le a Sopront. A falco ezeket a meccseket +30-al hozza, örömjátékkal. Gibsonban nagyon bíztam az elején, de kár volt, kulcsemberek nem tudnak továbbra sem pihenni. Milyen hosszabb padról beszélnek itt állandóan a riporterek? Ha a cseréink beletennének annyit, amennyit ma Halász és Supola, akkor lehetne talán…Ez kurvára kevés lesz a továbbiakban.

szolnokbasket
Olvasó

Egy szimpatikus, hajtós Sopront gyűrtünk le, szar játékkal.Gratulálok a Sopronnak!
Nem tudom mi lehet az oka, de le van ülve az egész csapat.Nyugdíjas, kedvtelen játékot játszunk.

Bízom benne, hogy ha a leláton fogunk üvöltözni, kicsit felpörögnek a fiúk.

Zsíros sokkal több lehetőséget érdemel, míg Warner kb. nullát!

HAJRÁ OLAJ!

Mivanmivan
Olvasó

Jól játszott a Sopron, különösen Halász játéka volt tetszetős, örülök neki, mert magyar. Jár a gratuláció nekik a PO-ban nyújtott teljesítményéért. Nálunk Gibson, Cakarun gyenge volt ma, Warner csak a szokásos agyatlan. Az végre pozitív, hogy 3 játékos gyenge teljesítménye ellenére is nyertünk egy középerős csapat ellen. A 4 megvan, most már csak a nemzetköi szereplés miatti helyekért kell küzdenünk. Nem gondolom, hogy döntőben leszünk. Bár még megy a másik meccs, de szerintem a Deac lesz az ellenfelünk…

Zsarkov
Olvasó

Cakarun olyan gyenge volt, hogy Badzimmal holtversenyben a legmagasabb VAL pontszámot hozta össze…, nem minden a dobott pont…, de egyébként úgy volt szar az egész, ahogy volt…, nagyon a gödör alján vagyunk sajnos

Mivanmivan
Olvasó

Igazad van, helyesbítek. A dobásai kimaradtak. De küzdeni küzdött, faultokat kiharcolt bőven.

Dudi
Olvasó

Most lehet, hogy formán kívül jatszottatok, de igy tudtatok nyerni. Most csak ennyi kellett. ?

Milo
Olvasó

A győzelmen kívül mást nem nagyon lehet dícsérni. Ennél sokkal több kell az elődöntőben. Azért az ?Alba? ellen kíváncsi leszek, hogy jobb formában van most az Alba, vagy csak szimplán fekszik nekik, hogy a Deac sem kontrollálja (lassítja) a játékot. Mi biztos nem fogunk így rohanni, simán kieshetnek a ritmusból. A védekezésünket lehet még dicsérni, mert nem kaptunk sok pontot, de a Supola-Halász párostól kaptunk 24pontot, ami vicc kategória.

Petike97
Olvasó

Hát én nagyon kiváncsi leszek az elődöntőkre…az egyik ágon a két jelenleg legjobb formában levő csapat a másikon pedig a két “eléggé nem találom a formám csapat”…
Ha összejön a várva várt Szolnok-Alba elődöntő szerintem lesznek ott nagy meglepetések,mindkét csapat fog győzelmet rabolni a másiktól idegenbe.annyira kiszámíthatatlan mindkettő.de az Alba meccset várjuk még meg.

Vulcano
Olvasó

Elmore és Kosztasz nélkül ez az eredmény eléggé megsüvegelendő.

SopronKCfan
Olvasó

Megküzdöttünk, megvívtuk a csatát, helytálltunk 4 meccsből 1-et nyertünk, másik kettőben végig meccsben voltunk. Alapszakasz első ellen abszolút nincs szégyenkezni valónk… Thompson miatt kicsit csalódott vagyok, nem volt extra meccse a PO-ban.
Gratulálok a Szolnoknak és saját csapatomnak is!
Lehet készülni a következő szezonra.
SKC!

crazybasket
Olvasó

Hát…..lesz hova fejlődni az olajnak, ha szeretnének döntőt játszani!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés