Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A végére szakította le magáról a Körmend a Kecskemétet

A végeredmény csalóka, ennyire nem volt sima.

  •   

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 83-68 (15-15, 23-22, 17-20, 28-11)

Bajnokság, 20. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Papp P., Goda L., Kulcsár T. (Bognár T.)

Körmend: Turner 14/3, Németh 4, Edwards 16/9, Varnado 15/3, Taylor 17. Csere: Durázi 4, Ferencz 8/6, Person 3/3, Tóth N. 2, Oroszi -, Takács -.

KTE: Miliszavljevics 6/6, Wittmann 8/6, Thomas -, Djuraszovics 16/12, Karahodzsics 11/3. Csere: Djeraszimovics 16/6, Kucsera 5/3, Révész 4, Lewis 2, Molnár -.

Németh kosarára Karahodzsics válaszolt az elején, majd Edwardstól jött egy hármas. 7-2-vel nyitott a Körmend, amelyben a két új szerzemény, Tóth és Person az ötödik percben debütált. Djuraszovics vezérletével 13-13-nál kiegyenlített a KTE, a pontszegény első negyed után 15-15 volt az állás.

Nem egészen két perc alatt 2-8-as szériát ment, és átvette a vezetést a KTE (17-23). 21-28-nál már héttel mentek a vendégek. Természetesen nem adta fel, és visszajött 36-37-re az MTE, időt kért Forray. Varnado büntetői után (háromból kettő lett jó) 38-37-es állással fordultak az együttesek. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek sérülés miatt nagyon korán elveszítették egyik légiósukat, Thomast.

A szünet után is fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem szakadt le a másikról, mindenre volt válasza a Kecskemétnek. Olyannyira, hogy Djeraszimovicsnak köszönhetően az utolsó felvonás előtt újra előnybe is kerültek a lila-fehérek (55-57).

Öt percig még bírta a tempót a KTE, de a végére aztán már érvényesült a papírforma. Beindult a körmendi gépezet, bedarálták a vasiak a nagyot küzdő Kecskemétet.

fotó: Zsu

  •   
23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Böcskey AttilaKovács GáborbasketbullUSBkábelkormendinekjo Recent comment authors
Böcskey Attila
Olvasó

“Szeretem” sárgapárnát! Kikapott a filkó, egyből jön a falunap, a parasztozás stb. Az biztos, hogy nem érzed magad falusinak meg parasztnak sem. Igazad is van, te egy igazi bunkó vagy ,aki ráadásul beszari is-a neved alatt nem mersz semmit írni. Én merem vállalni a nevem, te egy névtelen senki vagy-apád és anyád csak egy párnát tudott összehozni?A falusizáshoz és a parasztozáshoz csak annyit, hogy a filkó oszlopos tagja Gyuri bácsi még csak nem is Körmendi, hanem Nádaljai-akkor szerinted Ő duplán paraszt? Természetesen nem, csak az ilyen aberrált hülyék gondolkodnak így!!

Kovács Gábor
Olvasó

Minden egyes meccs annyira izgalmas volt a fullcourt alapján,hogy hihetetlen..és ilyen meccseket nem lehet látni csak úgy,egyet sem! Elő is fizettem,de az szörnyü volt,mindenről lemaradt a kamera. Igy nem lesz népszerüsitve a sport soha. Kösz mkosz és mindigfos. Remélem csődbe mentek.

SárgaPárna
Olvasó

Az a durva bazdmeg, hogy egy ilyen gyenge csapat, mint ez a Körmend, idén megint nyer egy ezüstöt….

apasas
Olvasó

Az a durva, hogy hülyébb vagy helyből, mint màs nekifutásból…..

Downtown
Vendég
Downtown

Amikor te ideges vagy, akkor az Kormenden unnep es FALUNAP 😀😀😀

Redbid
Olvasó

Lehet nem is annyira a Körmend miatt ideges, hanem esetleg mert rászóltak, hogy bújjon már ki a biciklibelsőből ha “munka” van 🙂

kormendinekjo
Olvasó

Semmi köze a hozzászólásaidnak a kosárlabdához, Körmendet gyalázod folyamatosan, megteheted, szerkesztetten is, rólad szól, a te gondolkodásodról. Hajrá Körmend! Csak az MTE! Hajrá magyar kosárlabda!

USBkábel
Olvasó

Az a durva hogy téged valaki idén még úgy szájba fog kenni hogy elrepülsz Körmendig 🤣

basketbull
Olvasó

Feljelentéssel hogy haladsz? Papíron a rubrikákat ki tudod egyedül tölteni? Tartózkodási helynek ne azt írd, hogy anyu nappalija, mert úgy nem fogadják ám el! 🙂

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/kH5pLzz
U20
https://ibb.co/wJfRpGn

nick19
Olvasó

A negyedik negyedben dőlt el, ennek ellenére végig bíztam a győzelemben. A Kecskemét extrát hozott triplában, főleg a 2. negyedben, és emellett faultokkal tartották a Körmendet. Várható volt, hogy a tripla nem mehet azon a szinten 40 percig, így is lett, a végére nagyon elfáradt a Kecskemét. Az új légiós egyelőre nem sokat mutatott, de bízom benn, hogy ennél csak job lesz majd. Jól jött ma, hogy kikapott a Szolnok, illetve, hogy az Oroszlány után a Sopron is elverte a Falcot.
MTE

Red ball
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak és gratulálok a Kecsónak is. 4.negyedik nekik állt a zászló.
Nem ez az első meccs, ami az utolsó negyedben dől el a javunkra. Ez akár lehet jó is, mert van a csapatnak tartása és erőnléte, de vérnyomás szempontból nem bíztató ez rám nézve.

Légiós
Olvasó

Gratulálok a Kecskemétnek. A játékvezetést hagyjuk. Sosem fog változni. Az első lépés hiba vendég oldalon 38sec-el a vége előtt. Vicc!! De aki kijött a meccsre, egy rendkívül hajtós, izgalmas meccset látott. Örök Körmendiként mondom, ez a Kecskemét nem érdemelt 15 pontot. Kemény meccs, igazi hangulattal. Ami az új játékost Persont illeti, nem sikerült valami jól a debütálás. Biztosra veszem, ennél sokkal több van bebne. Lassú volt, s szerintem túl izgulta. De semmi baj. Nyertes meccsen szarul debütálni, elfogadható. Norbi?? Látszott rajta a bemutatásnál, félt a reakcióktól. Nem érdemtelenül. De nem volt rossz. Ment, küzdött, ahogy kell. Védekezett?? Igen. Szerintem a… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Jár a gratuláció a” szomszédba” mert csak legyűrték a mindig szívós és veszélyes Kecsót..

Sajka
Olvasó

A szünet nem tett minden csapatnak jót, mert elveszítette a ritmust. A Körmend szenvedett, a Falco és a Szolnok meg leült.

Redbid
Olvasó

Ott van az is amit írsz, de azért velünk kapcsolatban szerintem ne felejtsük el az alábbiakat sem:
1. Amikor Keller elment, is kellet pár meccs mire újra klappolt minden, két játékos beépítése sem fog zökkenőmentesen menni ez is biztos!
2. Zollner a tavalyi Jászb. elleni meccset emlegette, amit talán harminc körül hoztunk idehaza, majd a kupadöntőn velük szemben jöhettünk haza az első nap!
Szerintem most nem követtük el ezt a hibát, hogy mindent megmutattunk volna.

Persze ettől függetlenül az ott majd megint csak egy másik meccs lesz!

redmiller
Olvasó

Első félidőben csak ellenünk fújt Papp, még Thomas sérülésénél is mi kapunk technikait, mert szóvá tesszük, hogy kiment a válla… Mit ártottunk neked Papp, hogy ebben a bajnokságban folyamatosan szemétkedsz velünk??? 5 faultja volt az első félidőben a Körmendnek… Kicsit hazai pálya! Oké mi faultjaink jó része jogos volt, de körmendi oldalon miért nem lehetett befújni??? Második félidőben egy enyhe hátszelet kaptunk, de rajtunk nem segített…. Thomas nélkül elfáradtink a nemzetközi tempóhoz szokott piros – feketékkel szemben… Marko is csak csütörtökön jött vissza, nem csodálom, hogy nem bírtuk…. Azért 33-35 percig egészen partiban voltunk! Gratulálok a Körmend megérdemelt győzelméhez! Papp… Olvass tovább »

Bazinga
Olvasó

Nem tudom miért bírózol, szerintem semmi ok rá, a srác elég szerencsétlenül esett, jobbulást neki. Még valami, ha Zollner nem cseréli agyon a csapatot-már már Sztojáni magasságokban járt- nem lett volna ennyire kiegyenlített a meccs. Jó utat hazafele!

redmiller
Olvasó

Ott nem a szabálytalanságot reklamálom, hanem hogy sportszerűtlent fújtak ránk egy sérülés után… Ez a vicc!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

Hosszabb keretnél több a csere. Az meg, hogy a végén Turner és Taylor frissebb volt, nagyjából eldöntötte a meccset. Érdemes megnézni a percek eloszlását most, és mondjuk egy-két meccsel ezelőtt. Eddig óriási mázlink volt, hogy a 37-38 perceket játszó Turner-Varnado-Taylor hármas nem sérült meg. Csapat és a terveink szempontjából sokkal jobb a hosszabb keret, ami eddig nem volt jellemző nálunk.

redmiller
Olvasó

Bakker! Csökken a népszerűségem…. Alig kapok dislike-ot… 🙁

Háló
Olvasó

Nem volt sima!?
A győzelmet egy csapatnak sem kell megmagyarázni, sőt egy ekkora vagy akár egy pontos különbséget sem!
Ma ennyivel jobb volt a Körmend még ha a végén is gyújtotta be a rakétákat!
Gratula Körmendre!

egismte1
Olvasó

Ennyi a lényeg! Szép volt fiúk!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés