Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A végére bedarálta a Sopron a KTE-t

Sokáig tartották magukat a hazaiak, de a második félidőre elfáradtak.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Sopron KC 74-92 (11-21, 23-21, 17-29, 23-21)

Bajnokság, 25. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Győrffy P. A., Balogh Gy

Kecskemét: Wittmann 26/15, Thomas 10/6, Djeraszimovics 5, Kucsera -, Karahodzsics 9. Cserék: Lukács 8/6, Jaramaz 9/6, Dramicsanin 7/3, Horti -.

Sopron: Elmore 19/12, Thompson 6/3, Borisov 28/18, Werner 4, Padgett 16. Cserék: Supola 6/6, Fazekas -, Takács -, Jogéla 11, Bagó 2, Sitku -.

Baljós előjelekkel várhatta a Sopron elleni bajnokit a Kecskemét együttese, hiszen egy nappal a találkozó előtt derült ki, hogy a csapat szakmai stábjának egyetlen tagja, a stáb legfiatalabb edzője, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-os csapatát is irányító Dusan Markovic lehet csak ott a mérkőzésen.

A szegény embert még az ág is húzza alapon a bemelegítéskor a hazai gyűrű szenvedett balesetet, így a találkozót az eredeti kiíráshoz képest harmincöt perccel később, 17:35-kor kezdték a felek.

Padgett közelijével a vendégek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd Werner is hozzátett kettőt (0-4). Egy Karahodzsics büntetővel és egy Wittmann triplával egyenlített a Kecskemét, de Thompson hármasa azonnal érkezett válaszként (4-7). A festéken belül megállíthatatlannak bizonyultak a soproniak, akik leginkább Padgett játékára építve fokozatosan léptek el az ellenfelüktől (4-11). Látszott a kihagyás a csapatokon, több nem várt eladott labda és elhibázott befejezés is becsúszott a támadásokba. A lepattanócsatát uralva a negyed végéig tartotta a kidolgozott előnyét az SKC, amely egy utolsó másodperces 2+1-es akcióval tízre nőtt. 11-21.

Jogéla egy nagy zsákolással, Wittman egy nagy sarokhármassal nyitotta a második negyedet. Összességében a kecskemétiek nyitották jobban ezt a felvonást, egy 13-2-es futással át is vették a vezetést (24-23). Továbbra sem ültek a vendég támadások, miközben a KTE egyre jobban kezdett felpörögni, két triplával már hat volt közte. Elmore percei következtek, aki villámgyorsan berámolt öt pontot, amihez még Borisov is hozzátett egy duplát, egy másfél perces jó periódus után megint a Sopronnak állt a zászló (30-31). Hiába kért időt Dusan Markovic, a soproni lendület egészen a nagyszünetig kitartott. 34-42.

Fordulatos mérkőzést játszottak a csapatok, ezúttal a hazaiak kerültek fölénybe, akik Wittmann négypontos megmozdulása után újfent átvették a vezetést (43-42). Szinte már menetrendszerűen jött az újabb fordulat, Borisov vezérletével megint ellépett az SKC (43-52). Ebből viszont most nem tudott felállni a KTE, egyre csak nyílt az olló a záró játékrész előtt, Supola távolijával már a húsz is meglett közte. 51-71.

Az utolsó negyedben sokáig kosárra kosár volt a válasz, ezzel viszont nem tudott közelebb férkőzni a Kecskemét (59-79). Kezdett elfáradni a hazai csapat, miközben továbbra is jó energiával játszott a Sopron, négy és fél perccel a vége előtt már gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Innen nem engedték ki a győzelmet a kezükből a vendégek, akik egymás után kétszer is nyerni tudtak idegenben. 74-92.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC Facebook

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RózsabimbóJosé "Gyilkos" MendezredmillerZsarkovG. Recent comment authors
José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

És ez a két magas (jó) ember a nemzeti csapatban! Nincsenek szavak! Ahogy arra sincsenek, hogy valaki még egyet is ért ezzel!

redmiller
Olvasó

Gratulálok Sopronba!
Mi valószínűleg ezzel le is mondhatunk a nyolcról… Mióta NB1/A-ba visszajöttünk, csak Maljkoviccsal nem voltunk nyolcban….

Zsarkov
Olvasó

Bálint igazolta megint, hogy “válogatott” szintű játékos, közel 10 perc, 0 pont, -18-as +/- mutató…, hozzá képest pl. egy Révész Ádám NBA-s kvalitásokkal rendelkezik

Rózsabimbó
Olvasó

Jó ember!

G.
Olvasó

SKC..Gratulálok a csapatnak. Milos extra. Végre Padgett is hozzá tudott tenni.menni tovább. Hajrá Sopron

zetomee
Olvasó

Hatalmas győzelem volt, ez volt az a játék ami benne volt az év eleji keretben. Jár a gratuláció az egész csapatnak. Kecskemét enervált volt, de a védekezésünk is bénította őket rendesen.
Fontos lesz a következő 2 hazait hozni, hogy megnyíljon a biztos út a 8-ba.
Supi pályán volt alakulgat, Milos szokásos csúcs, Elmore kezd asszisztokat adni, Jogi Thomopson megszokott küzdését hozta. Ilyenkor nem tudunk idegenbe utazni meccsre.
F.ck covid.

andrás
Olvasó

Borisov kipihente magát, így még veszélyesebb ?✌️

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés