Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A végén már extázisban játszott a PVSK az ASE ellen

Pongó Máté a DEAC és a ZTE ellen is győzelemben reménykedik.:

:

A hetedik helyen álló Pécsi VSK-VEOLIA csapatának is megvan még az esélye arra, hogy megcsípje a felsőházat jelentő ötödik helyet az alapszakasz végére. Ennek egyik állomásaként nagyon fontos mérkőzést nyertek szombaton az Atomerőmű SE ellen. Pedig Csirke Ferenc vezetőedző nagyon féltette tanítványait, hogy a jóval pihentebb és hosszabb rotációval rendelkező paksi együttes átrohan rajtuk.

– Tényleg nem tudtunk sokat készülni a Paksból, inkább a regenerálódáson volt a hangsúly a rendelkezésre álló idő alatt – mondta Pongó Máté, a PVSK irányítója a BB1.hu-nak. – Nem is nagyon tudtuk, hogy mire számíthatunk, mert az első találkozóhoz képest eléggé kicserélődött az ASE, azóta új edzője is lett a csapatnak. Védekezésben nagyon kemény kezdtünk, már az első öt perc magasságában tíz pont körüli volt az előnyünk. Az első tíz percben csupán nyolc pontot kaptunk, ami szerintem önmagáért beszél. Fontos volt, hogy keményen és határozottan kezdtük el a mérkőzést. Kiépítettünk egy nagyobb előnyt, amit pedig szerencsére sikerült tartanunk. A vendégek próbálkoztak visszajönni, de amikor kicsit sikerült ez, részünkről érkezett egy extra megmozdulás, ami átlendített a holtponton.

A meccs elején nem éreztük azt, hogy frissebbek lennének a paksiak, inkább a vége felé, de akkorra pedig már olyan extázisban voltunk, hogy odaértünk mindenhova védekezésben.

Egészen jó meccset játszottunk. Nagyon kellett számunkra ez a győzelem, mert rendkívül szoros a bajnokság.

Legközelebb vasárnap lép pályára a PVSK, amikor a közvetlen riválisnak számító DEAC-ot fogadja. Ha szeretné megtartani Csirke Ferenc csapata annak az esélyét, hogy bejusson a legjobb öt közé, akkor kötelező legyőznie a hajdúsági együttest. A záró fordulóban pedig Zalaegerszegre utaznak a pécsiek.

– Mindkét hátra lévő meccs fontos számunkra, de először a Debrecenre kell koncentrálnunk – folytatta Pongó. – Hazai pályán lesz a meccs, és szeretnénk ugyanúgy kezdeni, mint az Atomerőmű ellen. Ha ez összejönne, akkor nagyban hozzásegíthetne minket az újabb győzelem megszerzéséhez. Nehéz lesz, mert a DEAC jó támadórepertoárral rendelkezik. Idegenben is képes 80-90 pontokat dobni, de az is előfordul, hogy 100 pont fölött végez. Emiatt nekünk a védekezésre kell helyeznünk a hangsúlyt. Ha 60-70 pont körül sikerülne őket tartani, akkor megnyerhetjük a meccset. Utána szeretnénk Zalaegerszegen is nyerni, abban az esetben szerintem ott is leszünk a legjobb ötben.

Erre a két meccsre össze kell magunkat szedni, és végig koncentráltan teljesíteni. Ebben az esetben sikerülhet odaérni az első ötbe.

Fotó: pvsk-panthers.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kareem Abdul-Jabbar Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Nem azért mondom, mert örülök a pécsiek sikerének. A fáradság megtette a hatását, ezért tudott a PVSK extázisban játszani. Legyetek tovább is fáradtak, nyerjétek meg így a következő két meccset is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés