Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A végén hengerelt a Kecskemét, megint kikapott a Sopron

Wittmann Krisztián egymaga 13 pontot szórt a negyedik negyedben.

KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC 90-80 (18-26, 30-19, 14-20, 28-15)

Bajnokság, 12. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Nagy V., Török R. (Hartyáni Zs.)

KTE: Wittmann 25/12, Thomas 13/9, Djeraszimovics 20/9, Djuraszovics 9/3, Karahodzsics 21. Csere: Kucsera 2, Lewis -, Vukcsevics -, Révész -.

Sopron: Kinney 12/3, Thompson 22/12, Takács -, Rivers 12/6, Carter 15. Csere: Werner -, Molnár -, Supola 10, Jogela 9/3, Fazekas -.

A hazai veretlenségét épp a legutóbbi meccsen elveszítő Kecskemét fogadta a szezon közben több változást is véghezvivő Sopront.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, Thompson és Carter játékára építve léptek meg pár ponttal. A Djeraszimovics-Karahodzsics kettős viszont végig tartotta a lelket a hazaiakban, akik egy pontra is feljöttek, de az első tíz perc végét a Sopron bírta jobban és nyolcpontos vezetést harcolt ki magának. 18-26.

A második játékrészben megtáltosodott a Kecskemét, Djeraszoimovics és Karahodzsics továbbra is tarthatatlan volt, de már a társak is felléptek hozzájuk, míg a védekezést is rendbe rakták. Thomas közelijével már a KTE volt előrébb, de Carter egyből válaszolni tudott, majd 39-43-nál nagyot futottak a hazaiak és a második negyedben 30 pontot dobva 48-45-ös előnyt harcoltak ki a nagyszünetre.

Karahodzsics zsákolása indította a második félidőt, amire Kinney válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a felek, többször változott a vezető csapat kiléte. Rivers büntetői után 3-mal ment a Sopron, ami ebben a szakaszban már soknak számított, ami sokat elárul a találkozó kiélezettségéről. Karahodzsics duplájával zárkózott egyre a KTE, de Rivers triplájával már két labdányi volt a különbség. Gyors kosárváltást követően Thomas volt eredményes távolról, újra egy volt közte, de ezúttal is volt vendég válasz, ezúttal Jogela szerzett két pontot büntetőből a játékrész végén. 62-65.

Idegesen kezdték a záró etapot a csapatok, Djuraszovics kosarára közel másfél percet kellett várni. Wittmann Krisztián viszont kedvet kapott és két hármast is elsüllyesztett egymás után, Flevarakisz pedig időt kért. Thompson triplával zárkózott, majd Karahodzsics zsákolt és újfent Wittmann volt pontos távolról (35. perc: 75-70). Thompson szinte egymaga tartotta életben a vendégeket. Wittmann középtávolról is betalált, megint soproni időkérés következett. Thomas is a helyére küldött egy távolit, nyolccal ment a Kecskemét, aztán Jogela közelebb hozta a Sopront, de Thomas közelről is betalált, amikor már kevesebb, mint két perc volt vissza. Innen már nem tudott érdemben felkapaszkodni Flevarakisz együttese, a negyedik negyedbeli jó játékának köszönhetően már a hatodik meccsét nyerte meg a Kecskemét a szezonban.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Szakács TiborbányászdonnarummaHunter76bippa1 Recent comment authors
redmiller
Olvasó

Rotáció van, de tény hogy a fiatalok játszhatnának kicsit többet, az alap 5 meg kevesebbet…
Ha nem építjük be időben a fiatalokat, márciusban meg fogunk dögleni, ahogy tavaly a JKSE

Ktopi
Olvasó

Előbb – utóbb ra fogunk kenyszerulni , hogy nehány idegenbeli meccsunket feladjuk es pihentessuk az idősebb jatekosainkat annak érdekében , hogy a nyerhető hazaikat behuzzuk es valahogy bírjuk a végét. Ez nyilván nem mindenkinek lesz szimpatikus, de nem nagyon lesz választásunk ! Tegnap a kulcsembereink mindegyike 35 perc felett játszott . Révész pedig használhatná többet a fejét, mert igy értéktelen , használhatatlan , ha 5 játékperc alatt kipontozodik!

bányász
Vendég
bányász

Költői kérdés, de meddig fogja bírni a Kecskemét a rotáció nélküli játékot?

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a Kecsónak a győzelemért…Az SKC meg el fog indulni felfelé

SopronKCfan
Olvasó

4 éve lefelé tartunk.

Hunter76
Olvasó

Vacsorazas utan meccset megjarva es lenyugodva, sopronikent a kommentek nagy reszevel egyetertek. A helyszinen szurkolva sokaig pariban voltunk a Kecskemettel, de a vegere sajnos kipukkadtunk vagy megint az eronlet fogyott el vagy mindketto. Gratula a Kecskemetnek, lenyegeben az “öregek” vertek meg minket a Kecso reszerol. Gyakorlatilag Karahodzic es Wittmann sokadik viragzasat elte ellenunk, Marko meg hozta a nagyon fontos stabil atlagat amit mindig tud. Raadasul a vegen az a Thomas is elkezdett pontokat termelni aki addig csak hasznosan jatszott. Nalunk Thompsont nem szapulnam rohadt jol mozgott a vegen egyertelmuen elonzozte. Carter es Rivers hasznosan jatszottak, de Carternek egy igazi 5os… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Veletek szeretek dumálni!
Nagyrabecsülöm, hogy válogatott meccsen mindig odaálltok mellém!
Egy megjegyzés! Thompson legalább próbálkozott, nem jött be! Bejön neki, akkor a meccs hőse, de szerintem elfáradt a végére! Azért egészet nézve a legjobb soproni volt! Kinney-n szerintem érződött, hogy sérüléssel küzd…
Litván szerintem nektek inkább ártott, mint használt… Elég sokat dumált, sokszor úgy, hogy nem is volt igaza! Meccs során többször figyelmeztették, szerintem a végére egyszerűen megunták és ezért nyomtak rá technikait….

pbask
Vendég
pbask

Red,ha itt vagy a litván jászai mariról vélemény? Csak nekünk tűnt vergődősnek,szánalmasnak a krapek?

sopronfan
Vendég
sopronfan

Egyelőre még csak Váradi Benedek díjas, érdemes művész. A Jászait csak több évig tartó kiemelkedő színészkedés után adják oda.

redmiller
Olvasó

Szerintem a vergődése nagyobb, mint a játéka…
Azért az eddig a bajnokságban megfordult litvánok messze többet nyújtottak! Amennyiben a görög nem teszi helyre, akkor nem túl jó igazolás volt…

pbask
Vendég
pbask

Akkor nem hazudtolta meg ma sem magát. Mondjuk azt nem hiszem,hozott akkora szintet mint ellenünk,mert az bicskanyitogató volt
Csak kiváncsi voltam..

Skcforever
Olvasó

És Váradi ilyen téren miért nem tűnik neked szánalmasnak? Ha legalább olyan csapatnak szurkolnál, ahol nem az ország színésze játszik, még megérteném, de így röhejes vagy. Bár az eddig is látható volt, hogy nem vagy egy professzor.

pbask
Vendég
pbask

Személyeskedésbe nem mentem le,csak a csapat-játékos szintig. Mindenki célozza be a saját inviduális képességeit,eddig mikor szakmáztam,általában az bejött. Ha hülye lennék,focit néznék,de az meg nem köt le.

Skcforever
Olvasó

Nem is a szakmás részeddel van a baj. Azt én nem vitattam, nem is érdekel. Viszont ha röhej tárgyává teszed magad azzal, hogy az ország színésze szurkolójaként kezdesz ki egy másik játékost ilyesmi miatt, akkor ne csodálkozz ha esetleg megjegyzik ezt. Ez olyan, mintha szidtam volna Okornt miközben Sabi volt az edzőnk, érted.. vicces lett volna..

Viggiano
Olvasó

Úgysem válaszol rá, nagyon elfogult! Jogela egy favágó aki jövőre itt sem lesz, 2 év múlva nem emlékszik rá senki! Bezzeg Váradi és Tóth Norbi, ráadásul magyar válogatottként példát is mutatnak… ejj ejj, ez valahogy nem zavarja!

SopronKCfan
Olvasó

Hogy te még mindig nem tudsz rólunk leszállni 😂😂

Szakács Tibor
Olvasó

Húzzál innen szarházi takony!!!

Skcforever
Olvasó

Kár szidni bárkit is, magyarokat nem tudunk cserélni decemberben. Ez a szezon kuka, játszanak csak sokat a magyarok is, aztán aki letesz valamit az asztalra, az jövőre maradhat a többi kuka. Egyenlőre még nemigen nyerte vissza senki az önbizalmát, elég mélyről kell visszajönni mindenkinek, ez van. Megnézném a szapulókat, hogy ha semmibe veszi a főnök őket, akkor utána hirtelen jók lennének-e. Évek óta mondtam, hogy leépíti az edző a magyarokat de folyton csak a vakok nyalták a sabi seggét és kaptam a hülye válaszokat. Most meg a magyarok vannak szidva, mégis mitől kellen jónak lenniük? Attól, hogy csináltak 1-2 hibát… Olvass tovább »

Viggiano
Olvasó

Sok mindenben egyetértek veled! Az idei szezon menjen le így, aztán jövőre lehet építkezni! Ez az önbizalom dolog egy hülyeség, mindenki magának akar bizonyítani, hogy napról napra jobb legyen, este úgy nézzen tükörbe, hogy megtett mindent! Mindenkit ér kritika, engem is, téged is, mindenkit, lehetsz bármennyire jó abban amit csinálsz! Biztos te is ismerted a mestert, Vetési urat! Én éveken át voltam játékosa így tudom milyen volt a stílusa, egy perc után a padon volt mindenki aki hibázott, mégis mikor leültél már felvoltál spannolva, ha visszacserél akkor majd megmutatod neki!

Skcforever
Olvasó

Azért azt ne mondd már légyszíves, hogy nem számít, hogy egy edző mennyire bízik a játékosaiban… Az meg igaz, hogy mindenki kap kritikát, és azt el kell tudni fogadni, de itt arról van szó, hogy nem játszottak, így elment az önbizalmuk, Taki meg hiaba játszott, ha 5ször látott labdát egy meccsen. A kettő azért kicsit más. Amúgy én 1 évet játszottam Vetési úrnál, és volt hogy birkának nevezett, és bégetett nekem a pálya széléről😅😀 de utána mentem fel, és megvolt az esélyem. És ami a legfontosabb, hogy mindenkivel ilyen volt, nem csak a csapat felével. Egy szó mint száz az… Olvass tovább »

Viggiano
Olvasó

Rendben, elfogadom a te nezőpontodat! Én egy kicsit másképp látom ezt, de nem vagyunk egyformák! 🙂 Abban viszont biztos egyetértünk, hogy valami nem stimmel a csapatnál és jó lenne ha ez a valami megoldódna lassan!

Skcforever
Olvasó

Ahány ember annyi vélemény, így szép a világ 😀😉 A többiben természetesen egyetértünk! SKC!

SopronKCfan
Olvasó

És a legfontosabb dologban értetek egyet. Amiben én is. Változás KELL!

Lajos
Olvasó

Teljes megújulás kellene Sopronban… A vezetőséget eltakarítani és normális szponzorokat keresni, addig amíg ez nem történik meg semmi sem fog változni!

Ktopi
Olvasó

A várt nagyon nehéz meccs volt, ahol a végét mi bírtuk jobban. Kemal az egész meccsen fantasztikus volt, Marko is hozta a jó erős átlagot, Thomas is megtáltosodott, de amit Krisztián művelt, az igazán durva volt 🙂 Ez a fickó imádja a szoros, kiélezett végjátékot, a növekvő tétet és feszültséget és akkor szórja meg magát, amikor a legjobban kell! Néhány év múlva a női kézicsapat is talán ilyen lesz, de nekünk már holnapra is iszonyúan kellene valami hasonló teljesítmény! Nagyon szurkolok!

redmiller
Olvasó

Kemal jól játszott, de szerintem palánk alatt nem volt igazi soproni ellenfele… Ott valahogy gyenge a Sopron!

bippa1
Olvasó

A lepattanók eldöntötték a meccset.Ezt már mi rég tudjuk,hogy Carter az egyik leggyengébb center aki megfordult Sopronban.Nem tudom a régi mester mit látott benne.Ez a szezon már kuka,ne essünk ki az a lényeg.Remélem az edző marad és jövőre új alapokkal talán lesz változás.

Ball don't lie
Olvasó

Minden elismerésem a csapaté és a szakmai stábé. Mikor a két amcsi légióst kényszerűségi okokból cserélni kellett a felkészülés kellős közepén, álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen egységes brigádot tudunk összerakni.

teliver
Olvasó

Takács Norbi…”bohóc”, “parazita”, “potyautas”!?
Meddig maradsz még Sopronban? Mennyit fizetsz havonta, hogy Sopronban kosárlabdázhatsz?

pbask
Vendég
pbask

Pár éve meg az volt a baj,nem kap lehetőséget,most mégis x@r..Más csapatok felé is szól,akik keveslik a játékperceket,nem gondoljátok az edző jobban látja egy egy játékos attribútjait? Mindig abban játékosban látjátok megváltást,aki nem jut lehetőséghez,ha meg igen egyszer hopp, máskor KOPP..

Viggiano
Olvasó

Pbask, ő a csapatkapitány, aki minden meccsen megkapja a maga 20+percét és minden meccsen hajigálja a téglákat! Az elmúlt szezonokban megtanultuk, hogy nála csak és kizárólag az üres tripla bevágása az egyetlen fegyver, ami nem baj, mert működött, viszont már ez sincsen, egyszóval semmi már a játéka! És itt nem csak erről a meccsről van szó, hanem az egész idei szezonja ilyen!

zetomee
Olvasó

Loptam ide egy idézetet:

Etium ille est fur, qui fidutiam hominum rapit.
-Az is tolvaj aki az emberek bizalmát lopja.

Küldöm speciálba Sopronba azoknak akik rászolgálnak a csapatban és körülötte…

SopronKCfan
Olvasó

És ezzel el is mondtál mindent..

zetomee
Olvasó

Ááá dehogy. Idén már túl sok vereséget láttam. Ez csak a jéghegy csúcsa. Sok minden van még egyéb infó, de nem akarok vitatkozni senkivel.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Legalább cukiságbombát robbantottunk?

SopronKCfan
Olvasó

Komolyan mondom nem hiszem el. Mit művel Thompson??? Meddig nézzük a vergődését??? Az egész csapatnak volt 24 tripla kísérlete, ebből Ő 12!!!!-őt vállalt 4 sikeres dobással. Valaki azonnal vágja pofán őt ilyenkor. Nyerhető meccset engedtünk ki már megint a kezünkből. Itt nem az edzővel volt a hiba. Szimpatikus ettől függetlenül Kostas de a sz*rból Ő sem tud várat építeni. Thompsonnal pedig elbeszélgetni, hogy mit akar. Követheti Pittset… Gratulálok Kecskemétre. Hajrá Sopron..

Tupen69
Olvasó

Ő egy shotting guard azaz dobó hátvéd.. azért van itt hogy dobjon… 4/12 az 33%os tripla.. összesen 8/19 azaz 42%os dobó teljesítmény… ami sztem teljesen rendben van…. dobott megint 22pontot… nem tudom miért kell folyamat őt szidni. Inkább A Takiról Molnárról Élőről Wernerről kéne beszélni….. meccsek óta dobnak 0%al… biztos vagyok benne hogy ezért a pénzért amit kapnak találnánk a b-csoportban legalább kettő fix 6-8pontos embert.

SopronKCfan
Olvasó

Ha láttad volna mindent magára vállalt minden dobást. Emberről mindenhonnan. Takács, Molnár, Élő kommenteddel egyetértek. Werner még fiatal van benne potenciál.

Viggiano
Olvasó

Egyetértek veled! Eddig sem védtem Sabálit, de azt láttam, hogy nem benne van a fő hiba! Szimpatikus az új edző, forgatja a csapatot, csak be kell látni, hogy ez a magyar mag (Supit leszámítva) egy nagy nulla! Ráadásul minden évben van egy magyarunk aki olyan szinten visszafejlődik, hogy az szinte hihetetlen! Idén egyértelműen Takács az! Remélem most már meccset is nyerünk, mert különben nem sokat ért ez az egész procedúra! Mivel elfogult sem vagyok ezért azt is látni, hogy Thompson egy fos, abszolút nem érdekel, hogy mennyi pontot hajigál, ha nincs a csapat hasznára! A másik kérdőjel Jogela, amilyen pedigrével… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Szép, szép…
Thompson szarabbul dobott a második félidőben, viszont ránk a frászt hozta… Ellopott 5 labdát, ha jól emlékszem mindből kosár lett! Kiosztott 7 gólpasszt! Csapat csak 11-et… Leszedett 5 védőlepattanót,nála csak a hisztis picsa litván szedett többet!

A görög edző hülyére verhetett volna bennünket, mert szenvedtünk erre a 10 és 12. perc között játszatta a B-csapatot, mi meg köszöntük és észheztértünk!

Viszont egyre ütőképesebb a Sopron! Nem csodálkoznék, ha elkapná idegenben a gödörbe került Pécset, de be fogja húzni a hazai Szegedet és mumusként az Albát! Újévben meg győzelemmel nyitna a JKSE ellen.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés