Connect with us

Kosárlabda

A végén fordított a Nyíregyháza

A mérkőzés nagy részében a Miskolc vezetett.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MEAFC-Miskolc 70-59 (18-21, 15-12, 14-17, 23-9)

Hepp Kupa, 3. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna, péntek, 17:00

Nyíregyháza: Ubilla 22/9, Vaskó -, Mohácsi 13/9, Szobi 7/3, Tóth 12/3, Csere: Czinger -, Bus 13, Mokánszki 3/3,

Miskolc: Kozák M. 13, Montai 3, Lippai 12, Béres 2, Orliczki -, Csere: Homoki 3, Tóth B. 5, Tóth V. -, Kozák B. 10/3, Gadus -, Sándor 11/9,

A találkozón az első kosarat a vendégcsapatból Kozák szerezte. Az első 5 percben a hazaiaktól Szobi és Tóth dobott pontot, míg a vendégektől Lippai, Kozák Márton és Kozák Bertalan is betalált, így 4-14-re vezetett a vendégcsapat. Az első tíz perc végéig a hazai csapat kicsit feléledt, Tóth és Bus közelről találták be, míg Szobi távolról volt eredményes. Ennek ellenére nem hagyta magát a MEAFC, 18-21 volt az állás a negyed végén a vendég gárda javára.

A második etapban Mokánszki talált be elsőként a hármasról, ezzel egyenlített is egyből a negyed elején. Az etap közepéig a hazaiaktól Bus a büntetőről, míg Ubilla a tripláról célzott jól, ezúttal Kozák Márton és Béres válaszolt, akik sikeres közeli támadásokat vittek véghez, 26-29-re vezetett a Miskolc. A negyed végéig még Kozák Márton és Bertalan is szerezett kosarat Lippai mellett, míg a hazaiaknál Bus és Mohácsi tartotta az övéit. A negyed végén az állás 33-33 volt.

A szünet után Kozák Bertalan kosarával folytatódott a mérkőzés. A hazaiak kétszer is betaláltak távolról, köszönhetően Ubillának és Mohácsinak, de miskolci szempontból Sándor triplája érkezett a legjobbkor, így a negyed közepén továbbra is döntetlen volt az állás. A harmadik felvonás végéig Ubilla és Sándor is beköszönt a hármasról. Lippai segítette Sándor és Tóth Bence munkáját, míg Tóth a hazaiak szekerét tolta meg. A harmadik felvonás végén hárompontos előnyre tett szert a MEAFC.

Az utolsó tíz percben a hazaiak szerezték meg az első pontokat Ubilla kosarával. A kezdést a hazaiak jobban kapták el, a negyed elején és átvették a vezetést 56-52-re, köszönhetően Tóth hármasának, valamint Ubilla és Szobi kosarainak. A negyed közepéig még Bus és Tóth is eredményes volt, így 60-52-re a Nyíregyháza vezetett. Mohácsi a végjátékban kétszer is triplázott, mellette még Ubilla tett hozzá a csapat pontjaihoz, amivel lényegében eldőlt a mérkőzés, 70-59-re győzött a Blue Sharks.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Ez a meccs is azt bizonyítja, hogy fogható a Nyíregyháza, viszont 40 percen át tudja tartani ugyanazt a szintet. Bő és minőségi keret, valamint maximális koncentráció szügséges a legyőzésükhöz. Ha nincs játékosmozgás sehol sem, szerintem 2-nél több vereségük nem lesz, amíg be nem biztosítják az alapszakasz-győzelmüket.

Amúgy valaki hallotta már a “betalált a hármasról” kifejezést? Nekem kicsit furcsán cseng.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés