Connect with us
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokság

“A védekezésben és fizikálisan is nagyon sokat fejlődtem”

Pongó Marcell négybe jutna az Albával.

  •   :

:

Június végén új igazolást jelentett be az Alba Fehérvár kosárcsapata. A 24 éves Pongó Marcell, aki megjárta a német első és második osztályt is, ősztől a kék-fehéreket erősíti.

Miért döntöttél a hazajövetel mellett? 

Tavaly nyáron elég későn sikerült aláírnom, azt remélve, hogy lesz lehetőségem megmutatkozni a német első osztályban. Ez végül nem így lett, úgyhogy visszamentem Nürnbergbe. Ez mind Augusztus végén volt. Idén is hasonló lett volna képlet, ki kellett volna várnom, ha nem is augusztusig, de július végéig biztosan, hogy mi is fog történni. Addigra itthon a csapatok az összes magyar játékost kiválogatják. Jött is a megkeresés az Albától, egy nagyon szimpatikus ajánlatot kaptam, amit úgy döntöttem, elfogadok. Nem akartam kockáztatni.

Mi szólt az Alba javára, hiszen nem egy, hanem két évre írtál alá?

Érdeklődések jöttek több felől is, de konkrét ajánlattal a fehérváriak kerestek meg. Ami a két éves szerződést illeti, ez igazából egy plusz egy. A csapat az elejétől kezdve ragaszkodott ehhez, én pedig úgy gondoltam, hogy ez olyan ajánlat, amit nem szabad visszautasítani.

Hogy látod a szerepkörödet, mit várnak tőled a csapatban?

Mindenképen irányító poszton számolnak velem, amit nem bánok, hiszen az a poszt a legkézenfekvőbb számomra. Előttem az amerikai légiós van, Jonathan Stark, aki szintén a német élvonalban játszott, neki vagyok a backup-ja. Szeretnék a cserepadról behozni olyan energiát, főleg szervezésben, ami segíti majd a csapatot.

A 2020-21-es idényben az Alba Fehérvárnak nem jött össze a dobogó. Milyen reményeket fűzöl ehhez a mostani szezonhoz?

Szeretnénk a legjobb négy közé jutni! Mostmár egy hónapja együtt edz a csapat, és úgy gondolom, hogy ez a cél több, mint reális. Egy jó keret jött össze, nem csak kosárlabda szempontból, de emberileg is, ami legalább annyira fontos. A célunk mindenképp a legjobb négy, utána meg majd meglátjuk hogy alakul.

Visszatekintve az elmúlt hat évre, mi az amiben a legtöbbet tudtál fejlődni Németországban?

A védekezésem az, amit én a legjobban kiemelnék, de fizikális szempontból is nagyon sokat fejlődtem. Junior korosztály után mentem ki Németországban, amikor még csak 72 kg voltam, minimális izomtömeggel, ezzel szemben most sokkal masszívabb, 91 kg vagyok. Ez, plusz a magasságom, ami előnynek számít a posztomon. Nyílván az se hátrány, hogy elég fiatalon volt alkalmam megismerni egy másik ország kosárlabda kultúráját, ami szintén előrébb vitt, mint játékos.

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bobandonnarumma Recent comment authors
Boban
Olvasó

Színvonal megint a nullához konvergál.
“Idén is hasonló lett volna képlet,”
“Mindenképen irányító poszton számolnak velem,”

donnarumma
Olvasó

Kíváncsi vagyok a fejlődésére….a 4 közé jutás meg szinte biztos..

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés