Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Vasas és a PVSK is hibátlan maradt

Folytatódott a Nyíregyháza és a Cegléd rossz sorozata, ismét nyert a BKG.:

:

A Piros-csoport 5. fordulójában elszenvedte második vereségét a Jászberény és a MAFC.

Fordulatos csatát hozott a Nyíregyháza-Óbuda találkozó: a nagyszünetig a sárga-feketék akarata érvényesült, a harmadik negyedben az új-zélandi Vaiangina vezérletével fordítani tudtak a Kék Cápák, de a végjátékot a Boros vezette Kaszások bírták jobban, így ők szerezték meg második sikerüket.A Budafok-Salgótarján derbi is a záró felvonásban dőlt el a vendégek javára, akiknek szintén a második bajnoki győzelmük volt a szezonban a Promontor utcai, a BKK a győztes nyitányt követően zsinórban négy vereséget szenvedett. A MAFC a harmadik negyedben már 15 egységgel is vezetett a Vasas elleni rangadón, ám nem bírta el, hogy az utolsó percekre minden magasemberét elveszítette, a nagyot hajrázó akadémisták fordítottak és megőrizték hibátlan mérlegüket. Már az első percekben magához ragadta, a folytatásban pedig ki sem engedte a kezéből az irányítást a PVSK Jászberényben, Szrecsko Szekulovics alakulata nem csupán veretlen, továbbra is száz dobott pont fölött átlagol és eddigi összes riválisát kétszámjegyű különbséggel győzte le. Már-már megnyert mérkőzést veszített el a Cegléd Fóton, a sárga-kékek hiába vezettek az egész negyedik etapban, három labdát is eladtak az utolsó fél percben, a győztes kosarat Juhos szerezte 7 másodperccel a vége előtt. Tartalékos összeállításban is behúzta első hazai bajnokiját a TF-Budapest, a MEAFC két hazai siker után maradt alul a Ludovika Arénában. Ságodi ihletett formában játszott, a DEAC megszorongatta, de utolérni nem tudta a BKG-t, a 4-1-gyel álló Kosok őrzik 3. helyüket a táblázaton.

A forduló csapata: Ognjen Micsovics (PVSK, 40 VAL, 1. alkalommal került be) – Ságodi Róbert (DEAC, 46 VAL, 1.) – Luka Markovics (Fót, 31 VAL, 1.) – Jake Newman (BKG, 34 VAL, 1.) – Anda Dávid (TF, 34 VAL, 1.). Hatodik ember: Kucsora Csaba (JKSE, 21 VAL, 1.)/Váits Olivér (SKSE, 21 VAL, 2.). Legjobb U20-as: Ságodi Róbert (2.).4

Az aktuális tabella megtekinthető a hunbasket.hu-n.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Hübner Nyíregyháza BS – Óbudai kaszások 72-77 (14-19, 11-20, 29-12, 18-26)

Nyíregyháza: Geiger -, Végső 7/3, Szobi 11/3, Tarján 10 (+10 lepattanó), Vaiangina 22 (+11 lepattanó). Cs: Völgyi 10, Nagy S. 9/3, Bus 3/3, Magyari -, Bonifert -.

Kaszások: Boros 28/9, Varsányi 3/3, Supola 19/9, Armaghani 7 (+11 lepattanó), Kármán 6. Cs: Pollák 8/3, Horváth B. 4, Lakosa 2, Balázsi S. -, Szabó D. -.

Horváth Ákos: A harmadik negyedben jobban játszottunk, ám sajnos nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, amikor elvileg lélektani fölényben voltunk. Olyan szerkezettel volt fent az ellenfél, hogy a magasainkat jóval kisebb emberek fogták, amit olvasni kell. Nem volt meg a lendületünk, a harmadik negyedben pedig hiába találtuk meg. Maga alatt van az egész csapat, beleértve az edzőket és a menedzsmentet is. Azt javasoltuk a játékosoknak, hogy a hét elején összeülünk és mindenki egyesével elmondja az érzéseit, mert ez a társaság megérdemelné, hogy sikeres legyen. A Kaszások megérdemelt győzelmet aratott.

Takács Máté: Nagyon jó érzésekkel tértem vissza a szülővárosomba. Tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés lesz, mindenképpen nyerni akartunk Nyíregyházán, azok után, hogy az előző fordulóban kulcsfontosságú sikert arattunk. Készültünk a visszarendeződésre és tudtuk, hogy magassági hátrányban leszünk, ezért kértem a fiúkat, hogy a lepattanók limitálásában is szigorúan dolgozzanak. Kaotikus mérkőzés volt, a Nyíregyháza megdolgozott azért, hogy ledolgozza a különbséget, de a helyén volt a szívünk és nyerni tudtunk. A nyíregyházi kosárlabdázásnak sok sikert kívánok!

A mérkőzés visszanézhető a Hübner Nyíregyháza BS YouTube-csatornán.

Budafok – Salgótarjáni KSE 81-88 (19-23, 18-13, 23-24, 21-28)

Budafok: Moravcsik 4 (+13 gólpassz), Dormán 11/3, Horváth Ár. 7/3, Swanson 10, Varga D. 13/3 (+10 lepattanó). Cs: Tursics 12/9, Piukovics 11/9, Siklós 9/6, Tóth B. 4.

SKSE: Karanfilovszki 11/6, Vas-Teplán 3/3, Cserényi Marcell 1, Hargitai 17/15, Lajsz 7. Cs: Kalassai 20/9, Váits 18/3, Ormai 6, Monye M. 5/3.

Károly Máté: Gratulálok a Salgótarjánnak, abszolút megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, nagyon jól kihasználták a védekezési hibáinkat. Rosszul kezdtünk, aztán a második negyedben vissza tudtuk fordítani az eredményt, a szünetre előnnyel mentünk. Átbeszéltük, hogy mi az, ami a győzelemhez kell, mire kell figyelni, főleg a védekezéssel kapcsolatban. Sajnos a második félidőben kapott 52 pont azt jelenti, hogy ezt nem tudtuk megvalósítani, rengeteg figyelmetlenség, egyéni felelősségbeli hiba eredményezte azt, hogy sok könnyű gólt kaptunk. Összeségében megérdemelten nyert ellenfelünk. Dolgozunk tovább, bár mi továbbra is heti 2-3 edzéssel próbáljuk felvenni a 8-10-et edző ellenfelekkel szemben a harcot.

Dániel Péter: Gratulálok a csapatomnak! Tisztában voltunk azzal, hogy ez nem az a meccs lesz, ahol 25-30 ponttal lehet nyerni, hiszen Budafokon a legerősebb csapatok is évről évre megizzadnak, akár Zöld-csoportról, akár Piros-csoportról van szó. Nagyon büszke vagyok arra, hogy volt tartása a csapatnak, és a második félidőben, mikor kicsit úgy nézett ki, hogy átbillen a mérleg nyelve a Budafok oldalára, akkor is meg tudtuk mutatni, hogy van tartásunk, van önbizalmunk és olyan szinten vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, hogy az utolsó néhány percet már teljes mértékben mi irányítottuk. Most már csak azt kell megtalálnunk, hogy hazai pályán hogyan tudnánk áttörni a gátat, de ha így tudunk kosárlabdázni, és hétről hétre így tudunk előre lépni, akkor nem kell sokat várni az első hazai győzelemre sem.

A mérkőzés visszanézhető a SPORT MÉDIA YouTube-csatornán.

Újbuda MAFC – Vasas Akadémia 83-87 (17-23,27-18,26-17,13-29)

MAFC: Polgárdy 20/6, Pintér 2, Buzás 15/9, Bordács 8 (+21 lepattanó), Pápai -. Cs: Katona 16/12, Misek 13, Biber 8, Kovács 1.

Vasas: Takács 18/6, Cseh 19/3, Fekete 8, Medve 4/3, Bagó 4. Cs: Andrássy 13, Pleesz 8, Farkas 8, Kelemen 3, Rosta 2.

Lakits András: Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, ugyanakkor azt gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget. Jól felkészültünk, jól működött, amit elterveztünk, 15 ponttal vezettünk, és aztán számomra érthetetlen körülmények között veszítettük el az embereinket sorra. Nem érdemeltük azt, amit ma kaptunk, belekényszerítettek minket egy olyan helyzetbe, amiből nem jöhettünk ki jól. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert volt tartása, még a körülmények ellenére is, egyszerűen nem értem, hogy miért kellett ilyen helyzetbe kényszeríteni minket hazai pályán, alapembereinket veszítettük el, de mégis végig küzdöttünk és a szívünk legjavát adtuk. Sajnálom, hogy a szurkolótáborunknak is át kellett élnie a mai eseményeket. Azt gondolom, hogy jól játszottunk és győzelmet érdemeltünk volna, de ilyen a sport. Mennünk kell tovább, és ki kell javítanunk a hibáinkat, hosszú még a bajnokság.

Stephen Arigbabu: Gratulálok a fiúknak. Keményen harcoltunk, bár borzasztó százalékkal dobtuk a büntetőket, de végig hittünk a győzelemben. Sok sikert kívánok a MAFC-nak!

Jászberényi KSE – Pécsi VSK-Veolia 81-102 (23-33,22-28,24-19,12-22)

JKSE: Dunai 15/3, Dékány 5/3, Boka-Magó 6/6, Oroszi 5/3, Meleg 6. Cs: Kucsora 22/3 (+10 kiharcolt fault), Rátvay 15, Mester 5/3, Horváth N. 2.

PVSK: Micsovics 22/3 (+11 lepattanó), Németh 4/3, Plézer 11, Bíró 15/3 (+12 lepattanó), Horti 10. Cs: Mokánszki 11/3, Halász 9/6, Harka 8/6, Frank 7/3, Antóni 5/3, Molnár M. -.

Puskás Artúr: Nagyon szeretném megköszönni a JKSE-szurkolóknak, hogy a Bercsényiben ezen a mérkőzésen is végig mellettünk álltak. A végén, egy 21 pontos vereség után, „Szép volt fiúkkal!” köszönték meg a csapat játékát. Ez nagyon sokat jelent a fiúknak, s nagyon köszönöm a szurkolóknak. Jár a gratuláció a pécsieknek is. Ők igazi, dörzsölt profikhoz illő játékot nyújtottak és jól menedzselték ezt a mérkőzést. Azért van hiányérzetem, mert az első félidőben túl jó fiúk voltunk, nem voltunk elég kemények. Egy PVSK-nak nem adhatsz egy félidőnyi, 16 pontos előnyt. A második félidőben feljöttünk -7-re is, de a kosárlabda törvénye ezúttal is beigazolódott. Ha puhán kezded a mérkőzést, akkor nincs valós esélyed visszajönni a találkozóba. Ráadásul önmagunkhoz képest nagyon rosszul dobtunk, kihagytunk 8 büntetőt és 30% alatt dobtunk távolról. Ezt a játékot pedig pontra játsszák, s így együtt ez már sok volt. Jó tanulópénz volt ez a találkozó sok fiatal játékosunknak. Gratulálok a PVSK-nak, mi pedig dolgozunk tovább.

Szrecsko Szekulovics: Először is köszöntöm a jászberényi szurkolókat. Nagy tapsot kaptam, s ez is bizonyítja, hogy amikor itt voltam, akkor eredményesek voltunk. Örülök, hogy ezt még most sem felejtették el. A papírforma szerint mi jobbak vagyunk mint a Jászberény, de ezen a napon a JKSE nagyon jól játszott. Nekünk hosszú a kispadunk, hiszen 11 játékost rotálhattam. Ma este nagyon jól játszottunk, de a Jászberényt is csak dícsérni tudom. Nagyon kevés csapat van ebben az osztályban, amelyik bírja azt a ritmust amiben mi játszunk 40 percen át. Gratulálok mind a két csapatnak és minden jót kívánok a JKSE-nek.

A mérkőzés visszanézhető a Jászberényi KSE Facebook-oldalán.

Phoenix-MT Fót – Ceglédi KE 79-78 (19-28,24-18,20-19,16-13)

Fót: Kinney 14 (+10 lepattanó), Tóth Z. 8/3, Kékesi 2, Markovics 27/15, Juhos 10. Cs: Tichov 9/6, Varga B. 5, Richter 2, Bálint 2, Szabó N. -, Békési -.

CKE: Herendics 23/6 (+12 lepattanó), Velkey J. 15/9, Dragasevics 11/3, Zsók 2, Csorvási 4. Cs: Olasz 12, Fodor 8/6, Gordán 2, Csaba 1, Orgona -.

Surmann Gábor: Nagyon nehéz most szavakat találnom. Aki látta a mérkőzést, gondolom megért engem… Szívből gratulálok a játékosaimnak, akik végig hittek a győzelemben, még akkor is, amikor már nagyon kevés esély maradt rá. Meg kell jegyezzem, hogy 71-74-nél erősen véleményes ítéletsor ért bennünket egy technikaival megspékelve. Vissza kell nézzem ezt majd, de abszolút nem éreztem jogosnak. 71-77-nél, ha jól emlékszem bő másfél perc volt hátra és a játékosaim ekkor olyat tettek, ami nagyon ritka számba megy. Tóth Zoltán a létező legjobbkor villant meg több alkalommal is a végjátékban – pedig nem ez volt élete meccse -, amivel megmutatta milyen minőséget is képvisel. Örülök, hogy győztes mérkőzésen debütált. Külön szeretném elismerésem kifejezni a 30+os játékosaimnak, akik a szívüket-lelküket beletették a mérkőzésbe a sok játékidő ellenére. Tudtuk, hogy a Cegléd kis túlzással “most vagy soha” mentalitással érkezik hozzánk. Herendic ma megállíthatatlan volt, és nagyot javult a játéka az előző mérkőzéseikhez képest. De a mi szívünk volt ma leginkább a helyén. Maradt bennem hiányérzet több játékosomat illetően, de ez ma így sikerült. Önvizsgálni fogom én is magam. A második félidei védekezésünk nagyon jól működött, ami szintén pozitívum. Nagyon boldogok vagyunk, megdolgoztunk a mai győzelemért és bebizonyították a srácok azt, amit nem győzök hangsúlyozni, hogy igazi klassz csávók. Ezért érdemes csinálni ezt az egészet. Végül, de nem utolsó sorban gratulálok és egyben hálás köszönet a lelkes közönségünknek. Ez ma nélkülük nem jött volna össze. A siker közös.

Siska János: Gratulálok a Fót csapatának. Azt gondolom, hogy a szerencsésebb csapat győzött. Sok sikert kívánok nekik!

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

TF-Budapest – MEAFC-Miskolc 93-85 (20-21,21-20,32-26,20-18)

TF: Dancsecs 29/6 (+11 kiharcolt fault), Simon 2, Szanyi 2, Karosi 20/9 (+10 lepattanó), Anda 21/6 (+18 lepattanó). Cs: Varga A. 15/9, Tömösváry 4, Lőrincze -, Habel -, Kódor -.

MEAFC: Tóth B. 12/6 (+11 gólpassz), Kozák M. 19/9, Kozák B. 15, Ragályi 2, Czirbus 17/3 (+12 lepattanó). Cs: Sándor B. 5/3, Velkey G. 5/3, Sándor 4, Lippai 4, Pintér 2, Gadus -.

Beák Gábor: Nagyon sok mindenen múlt ez a siker. Sérülésekkel küzdünk, de nagyon örülök, hogy be tudtunk forgatni fiatal játékosokat. Hosszú távon is ez a csapat célja, ebből tudunk meríteni. Nyertünk, ilyen szempontból elégedett vagyok, de továbbra is sok hibával játszunk, ezeket folyamatosan próbáljuk javítani. Nagyon kiegyenlített a mezőny, minden pont nagyon fontos a számunkra.

Dr. Váczi Péter: A vereség okát a 93 kapott pontban, a lepattanó-csata elvesztésében, és abban látom, hogy 3 kulcsemberük semlegesítését nem tudtuk megoldani. Pedig ki lettek elemezve a játékosok, de rengetegszer belehibáztunk olyan szituációba, amit előre tudtunk. Ebben a csapatnak fejődni kell, mert így nem lehet Piros-csoportban mérkőzést nyerni. Máshogy játszottunk a múlt héten, ez most sokkal hullámzóbb volt, és megérdemelten nyert a TF.

A mérkőzés visszanézhető a TFBP YouTube-csatornán.

BKG PRIMA Akadémia – DEAC U23 87-83 (18-19, 29-21, 18-17, 22-26)

BKG: Nagy Be. 8/6 (+13 gólpassz), Nagy Be. 21/12, Büki 13/6, Newman 25/3 (+10 lepattanó), Nshimba -. Cs: Bartos 10, Halász 4, Csomós 4, Edelényi 2, Szeleczki -.

DEAC: Kenéz 9, Ságodi 33/18, Hőgye 5/3, Csizmadia 2, Czermann 4. Cs: Várszegi 12/9, Neuwirth 9/3, Tóth G. 5, Varga S. 2, Bata 2, Bankó -.

Dr Nagy Ágoston: Váratlan helyzet miatt minden másképp történt, mint ahogyan terveztük. A mérkőzés során ezek sora egyre több lett, amihez alkalmazkodni kellett. Nyertük a lepattanózást és jobb százalékkal dobtunk. Ennek köszönhetően végig vezettünk. Nyertünk, de nagy hiányérzetem maradt. Ami rajtunk múlik, próbáljuk javítani és tanulni a hibáinkból.

Kádár Tamás: Összességében nagyon jó meccset játszottunk, úgy gondolom egy nagyon erős ellenféllel szemben. A két csapat között az döntött, hogy a hazai csapat sokkal jobb mezőnyszázalékkal dobott, mint mi. Ennek ellenére a védőfeladatokat amiket rábíztam a srácokra az esetek nagy százalékában végrehajtották. Igazából ennyi a vereség kulcsa, hogy jobb százalékkal dobott az ellenfél. Gratulálok nekik!

A mérkőzés visszanézhető a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

Fotó: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Csippahp12 Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Hát, ez így már nagy égés mind a Nyíregyháza, mind az alaposan bevásárló Cegléd számára. Igaz, sok van még a szezonból, de egyelőre mindkettő reménytelennek tűnik jelenlegi formájában. MAFC is nagy célokat fogalmazott meg a szezon előtt, ehhez képest már két hazai meccs elúszott, ami nagyon hiányozhat a végén. Surmann, Puskás meg a szokásos teleregény nyilatkozat… ??

hp12
Olvasó

A Nyíregyháza mélyrepülése hatalmas negatívum. A Cegléd sem ilyen szezonkezdetre gondolt a nagybevásárlás után. De sok jó játékos, még nem bizos, hogy jó csapat…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés