Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Vasas Akadémia az idei fiú kadett országos bajnok

Az NKA Pécs szerezte meg a második helyet.

  •   :

:

Vasárnap rendezték a fiú kadett országos bajnokság A döntőjének helyosztóit a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A 7. helyért rendezett találkozó első három negyedében gyakorlatilag végig a Simonics Olivér Márk (28 pont, 8 gólpassz, 4 szerzett labda), Simonics Levente Dávid (12 pont, 6-6 pattanó és szerzett labda, 4-4 gólpassz és eladott labda), Magashegyi Dávid (15 pont, 4 gólpassz) és Kenedi Róbert (14 pont, 10 pattanó, 5 eladott labda) vezette Zsíros Akadémia Kőbánya/A vezetett, de nem túl nagy különbséggel – végig 10 ponton belül mozgott a távolság. A Dobos Máté (14 pont, 7 pattanó), Dávid Benjámin (11 pont, 5 pattanó) és Szemerédi Levente Béla (14 pont) fémjelezte Kecskeméti KA/A a negyedik negyed elején átvette a vezetést, de erre a fővárosi együttes reagált, és nyolcpontos előnnyel ment bele az utolsó három percbe (59-67). A Kecskemét nem adta fel, egy 8-0-s rohammal egyenlített, Magashegyi két büntetőjére pedig Ladovszky János László válaszolt. Az utolsó szó azonban Simonics Leventéé volt – az ő kosarával győzött végül a Zsíros Akadémia, amely így megszerezte a hetedik helyet (69-71).

Három negyedig teljesen kiegyenlített találkozót vívott egymással a Szőke Bálint (28 pont, 20 pattanó, 6-6 gólpassz és eladott labda, 46 VAL), Roósz Roland (12 pont, 6 pattanó) és Óliás Gergő (8 pont, 6 pattanó) vezette Dombóvári Kosársuli KE, valamint a Zalakerámia ZTE KK/A, amelynek legjobbjai ezen a napon Tóth Barnabás (15 pont, 5 gólpassz), Takács Levente (16 pont, 4 pattanó) és Szalay Domonkos (13 pont, 7 pattanó, 4 eladott labda) voltak. 47-46-ra még a Dombóvár vezetett a harmadik negyed vége felé közeledve. Itt azonban jött egy 12-1-es zalai “futás”, és az itt megszerzett előnyéből végig jól gazdálkodott a ZTE. Bödör Ferenc csapata végül 11 egységgel győzött (61-72), így megszerezte az ötödik helyet.

Két teljesen ellentétes félidő jellemezte a bronzmeccset, melynek első 20 percét a Flasár Botond (19 pont, 18 pattanó, 5-5 szerzett és eladott labda), Tóth Dániel (9-9 pont és pattanó, 5 szerzett labda), illetve Németh Áron (4 pont, 9 pattanó) vezette Soproni Sportiskola KA/A uralta. A soproniak a második negyedben már 20 ponttal is vezettek (41-21), de még a nagyszünetben is 16 ponttal álltak jobban (45-29). A fordulás után azonban óriásit javult a Budapesti Honvéd/A játéka elöl és hátul is: a fővárosi együttes Gyuricsek Ádám (18 pont, 12 pattanó), Karda Dominik Krisztián (10 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz, 4-4 szerzett és eladott labda), Gyürk Zsigmond (14 pont, 4 szerzett és 5 eladott labda), valamint Gazdag Áron Bendegúz (10 pont, 7 pattanó) vezetésével egyetlen negyed alatt megfordította az állást (51-55). A záró 10 perc szoros volt, a Sopron megpróbált még fordítani, és a végén volt is esélye az egyenlítésre. A három soproni büntetőből azonban csak egy került a helyére, így a Honvéd megtartotta előnyét, és végül két ponttal diadalmaskodott (63-65). Sipos Péter alakulata ezzel bronzérmet szerzett az idei fiú kadett korosztályban.

A döntő volt a nap messze legsimább meccse. A házigazda Vasas Akadémia/A végig irányította a finálét a kiemelkedő produkciót nyújtó Laczházi Bence Botond (19 pont, 12 pattanó, 4 szerzett labda) és több hasznos egyéni teljesítmény segítségével, így végül rendkívül magabiztosan húzta be a döntőt és ezzel az országos bajnokságot is (34-61). Az NKA Pécs/A csapatának legjobbja most is Árva-File Balázs volt (8 pont, 16 pattanó, 8 eladott labda), de a pécsi együttes nem tudta felvenni a versenyt a bajnokkal – így is a második helyen végeztek a mecsekaljaiak az idei fiú kadett mezőnyben.

Eredmények

A 7. helyért

Kecskeméti KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 69-71

Az 5. helyért

Dombóvári Kosársuli KE – Zalakerámia ZTE KK/A 61-72

A 3. helyért

Soproni Sportiskola KA/A – Budapesti Honvéd/A 63-65

Döntő

NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 34-61

A torna végeredménye

1. Vasas Akadémia/A
2. NKA Pécs/A
3. Budapesti Honvéd/A
4. Soproni Sportiskola KA/A
5. Zalakerámia ZTE KK/A
6. Dombóvári Kosársuli KE
7. Zsíros Akadémia Kőbánya/A
8. Kecskeméti KA/A

A torna All-Star csapata

Flasár Botond (Soproni Sportiskola KA/A)
Karda Dominik Krisztián (Budapesti Honvéd/A)
Árva-File Balázs (NKA Pécs/A)
Laczházi Bence Botond (Vasas Akadémia/A)
Bérces Dániel (Vasas Akadémia/A)

A döntő MVP-je

Laczházi Bence Botond (Vasas Akadémia/A)

Forrás: hunbasket.hu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
outsiderLuffanatlavjaman Recent comment authors
lavjaman
Olvasó

Döntőben komolyan 34-61???
Bármilyen közhelyet lehet puffogtatni, hogy a védekezés dominált stb… De azért ne már…
A csoda pécsi csapatnak sikerült kemény 34 pontot dobnia… Szerintem kéne még nekik egy kis pénz, hátha úgy jobb lesz!

Luffanat
Olvasó

Nem láttam ezt a Vasast idén játszani, de a nyolcas döntőben a ZTE 39 pontot dobott ellenük, a Honvéd 45-öt, a Pécs 34-et. Két dolog feltételezhető: ez egy egész jó játékosállomány a Vasasban, és az edző is jó munkát végzett. Reméljük találkozhatunk majd ezekkel a játékosokkal az A csoportban is, nem vesznek el addig. És kíváncsi lennék, hogy ez a magabiztos győzelemsorozat mit jelentene egy nemzetközi mezőnyben – tényleg nem rosszindulat, hanem egy valódi erőfelmérés miatt.

outsider
Olvasó

Egyrészt 15-16 éves gyerekekről beszélsz, másrészt a “csoda pécsi csapat” 2. helyezést ért el.
Mielőtt ész nélkül vered a billentyűt, gondolkodhatnál egy kicsit!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés