Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A türelem rózsája: szenzációs SMAFC győzelem

Beérni látszik a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia egyedülálló modellje.:

:

Az esélyesnek tartott Ceglédet győzte le a SMAFC gárdája 109-102 arányban a hétvégén, annak ellenére, hogy a soproni csapatot a mérkőzés előtt betegségek is hátráltatták. Beérni látszik a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia egyedülálló modellje.

Idén nyáron vette át a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia a SMAFC szakmai irányítását, megvalósítva azt az egyedülálló modellt, ami lehetőséghez juttatja a tehetséges, de még utánpótlás korú játékosokat, ugyanakkor a felnőtt csapat, a Soproni Kosárlabda Club által igazolt, de kevesebbet szereplő fiatalokat is helyzetbe hozza.

Az első hónapok igazolták az elképzelések működőképességét, bár a bajnokság első szakaszában az eredmények még nem voltak annyira nyilvánvalóak. De azt, hogy az irány jó, minden szereplő érezte.

– Türelem kell az eredményekhez, s a hétvége bizonyította, hogy érdemes volt várni – mondja Horváth József, akit kettős minőségében is kérdezhettünk a SMAFC bravúrjáról, hiszen a szakember egyrészt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója, másrészt a SMAFC elnöke.

– Az az igazság, egy héttel korábban kevesen hitték volna, hogy a Cegléd ellen nyerni tudunk. Egyrészt nem mi voltunk a találkozó esélyesei, másrészt a csapatban többen is megbetegedtek, még az edzőnk, Carlos Vallejo is. A SMAFC-cal egész héten a másodedző, Farkas Dávid dolgozott. Még a mérkőzés elhalasztása is felmerült, de a Cegléd elnöke ragaszkodott a találkozóhoz. Teszteltük az edzőnket, szerencsére negatív lett, így ott tudott lenni a meccsen, a betegeket pedig igyekeztünk pótolni – beszélt az előzményekről is a szakmai igazgató.

– Az első negyed úgy indult, ahogy ilyen nehéz hét után azt sejteni lehetett. Nagyon elhúzott a Cegléd, az első negyedet 44-25-re nyerték. A második negyedben már csökkentették a soproni fiúk a hátrányt, a második félidőben pedig szenzációs játékkal előbb felzárkóztak, majd az utolsó percekben át is vették a vezetést. Jó volt részese lenni ennek a mérkőzésnek, mert látszott az akarat, megcsillantak a jó technikai megoldások és csapatként tudott működni a SMAFC – értékelt Horváth József. Minden játékos munkája és győzni akarása benne volt a végeredményben, de ki kell emelni az Soproni KC-től most először érkező és nagyon jól játszó Sitku Mártont (17 pont), a kiváló teljesítményt nyújtó Füzi Róbertet (30 pont) és Kovács Benedeket is (16 pont). Hajnal Kristóf, aki tavaly még sportiskolás utánpótlás-játékos volt, most ugyancsak tizenhat pontot dobott a Cegléd ellen.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CsippaO1G Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Eltanulták a kommunikációt, az igazsagtartalma nem lényeges.. 😂

O1G
Olvasó

Mitől egyedülálló ez a modell, hogy a felnőtt keret fiataljai játszanak egy “farm csapatban”?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés