Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

A Treviso otthonában kapott ki először idén a Falco

Nem fogott ki jó dobóformát a Szombathely.

Nutribullet Treviso – Falco KC Szombathely 68-60 (9-15, 23-12, 23-17, 13-16)

Bajnokok Ligája, D-csoport, 3. forduló
Treviso, Palaverde Arena
V.: Rosso (francia), Ciulin (román), Yalman (török)

Treviso: Russel 5, Dimsa 19/15, Casarin 6, Akele 7/3, Sims 8/3. Cserék: Imbro 1, Jones 4, Sokolowski 6, Bortolani 10/3, Chillo 2.

Falco: Váradi 7, Somogyi 8/3, Clark 2, Golomán 18/3, Keller 11/3. Cserék: Verasztó -, Perl 10, Barac 4.

A D-csoport két veretlen együttese, a Nutribullet Treviso és a Falco KC Szombathely összecsapásával folytatódott a Bajnokok Ligája. A vendégeknél végül pályára tudott lépni Perl Zoltán, de Benke Szilárd nem tudta vállalni a játékot.

Kőkemény védekezéssel nyitottak a csapatok, végül több, mint két percet kellett várni az első kosárra, Somogyi szerezte, Sims egy zsákolással egyenlített. Golomán tett vissza egy támadólepattanót, ráadásul egy újabb hazai elhibázott támadás után Váradi is dobhatott egy büntetőt (2-5). Továbbra sem a jó megoldások domináltak, egyenlített a Treviso, ám Perl egy 2+1-es akcióval újra előnybe hozta a Falcót, ráadásul Golomán triplából volt eredményes (5-11). Kosárra kosár volt a válasz, miközben remekül is védekeztek a vendégek, Golomán pöcije után pedig kénytelenek voltak időt kérni az olaszok (7-15). A játékrész végén többször is eladta a labdát a Szombathely, de így is sikerült plusz hattal zárni az első negyedet. 9-15.

Fotó: championsleague.basketball

7-0-val nyitotta a második felvonást a Treviso, ezzel hamar át is vette a vezetést a hazai csapat, a találkozón először (16-15). Továbbra is sokat hibáztak a felek, viszont egyre jobban kezdtek meglépni az olaszok, Golomán gyors négy pontja a lehető legjobbkor érkezett (21-19). Bortolani három büntetőt küldött a helyére, ezúttal Perl válaszolt. Újra kezdett meglépni a Treviso, Imbro büntetőjét követően hét volt a Falco hátránya (30-23). Előbb Clark küzdötte a gyűrűbe a labdát, majd Golomán talán a forduló legszebb jelenetét szolgáltatva zsákolt egy hatalmasat, feljött háromra a Szombathely (30-27). Az utolsó percben már csak a hazaiak tudtak hozzátenni, 32-27-es eredménnyel mentek nagyszünetre a felek.

Fotó: championsleague.basketball

Akele és Dimsa trojkájával indult a második félidő, gyorsan időt kellett kérnie Milos Konakovnak, hiszen meglépett tizeneggyel a Treviso (38-27). Sikerült rendezni a sorokat, ezzel kiegyenlítetté vált a játék, sőt, két gyors kosárral bejött tíz alá a vasi együttes (40-32). Dimsa futtából dobott egy hármast, majd Golomán zsákolt megint egy nagyot, de Russel 2+1-es akciójával megint kétszámjegyű lett a különbség (46-34). Sokolowski ziccere is beszédült, egyre jobban kezdett nyílni az olló (48-34). Keller és Perl révén kezdte meg a felzárkózási kísérletet a Falco és hiába kért időt az olasz csapat, Perl büntetőivel sikerült még közelebb jönni (48-40). Nagy küzdelem folyt a pályán, egy palánk alatti csata után Barac tett vissza egy támadólepattanót, aztán Váradi labdaszerzéséből Keller zsákolt, feljött hatra a Falco. Sokolowski büntetőzött, majd többször is elszórta a labdát a Falco, amit kíméletlenül megbüntetett a Treviso. 55-44.

Fotó: championsleague.basketball

A záró etap elején 6-2-vel nyitott a Treviso, tovább nőzz a hazai előny (61-46). Casarin duplájára Somogyi triplája érkezett (63-49). Töredezetté és feszültté vált a játék Bortolani technikaiját Perl váltotta büntetőre, majd Jones zsákolt (65-50). A szabaddobásait sem értékesítette jó százalékkal a Szombathely, de a triplázás sem ment a csapatnak. Az utolsó két percben aztán fokozatot váltottak a sárga-feketék és egy perccel a vége előtt feljöttek hat pontra is, viszont jött Sims duplája, ami gyakorlatilag lezárta a mérkőzést. A két veretlen csatájából végül a Treviso jött ki győztesen, de így sincs oka szégyenkeznie a Falco KC Szombathelynek. 68-60.

Fotó: championsleague.basketball

HIRDETÉS

51 hozzászólás

51
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
26 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
janosszabozsotiB0nyiRedbidPojaca Recent comment authors
janosszabo
Olvasó

Jó pár vendég drukker nem jutott be. Hogy-hogy?

zsoti
Olvasó

remek!már ideje volt.a végén még elhitték volna magukról hogy jó csapatuk van a sárgáknak.vagyis akarom mondani az oroszlánnak.bru-ha-ha!

Pojaca
Olvasó

Böffentek megint egy nevemhez illőt. Mindenki nyugodjon le a p…. a! 3 hét múlva majd amikor már még minimum kétszer rátok adják a mélyen tisztelt vetélytársak a zakót majd azt mondjuk. Ha egy üzlet beindul..

Rózsabimbó
Olvasó

Benkének milyen sérülése vagy betegsége van?

Noname
Olvasó

Anyukádtól kapott el valamit!

Rózsabimbó
Olvasó

Na, szóval, ezek vagytok ti, mocskok!!

Noname
Olvasó

Olvasd vissza a korábbi Falcó cikkekhez írt kommentjeidet és megérted a hozzászólást! Ne játszd el az ártatlan mimózát!
Továbbra is egy paraszt vagy!

red-black01
Olvasó

Jár a gratuláció a Falconak. Mélyebb elemzés nélkül, a Treviso azért tudott győzni, mert a Falco nem tudta biztosan azokat a megoldásokat, játékokat hozni, amivel itthon a mezőny fölé tudnak nőni. Nem azért mert hirtelen elfelejtették ezeket, hanem mert ez a különbség mondjuk a Treviso és a hazai mezőny közepe, vagy akár az eleje között. Néhány példa, csakhogy érthetőbb legyen mire gondolok: hiába hozza a Falco a jól összerakott és üzembiztosan hozott védekezését, ebből itthon dobnak +10 pontot, mert itt nincs meg az a szint hogy egy labdavesztés vagy kidolgozatlanul, ad hoc befejezett támadás után többségében vissza tudjanak zárni a… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Annyival egészíteném ki amit mondasz, hogy a Treviso olyan szintű csapat aki képes jól menedzselni egy párharcot, -és ezzel valszeg most nem leszek népszerű- tehát az itteni meccsre egészen biztosan máshogyan fognak érkezni majd ők is!! Most mindenki azt emlegeti, hogy ezt a csapatot itthon tízzel verik, csak a “gond” az lesz majd, hogy az, “nem ez a csapat” lesz! Szurkoló persze beleesik ebbe a hibába, de biztos vagyok bent, hogy a szakmai stáb nem fog, és itt újra képbe jön mindaz amit leírtál, hogy tudják e majd a szokott módon hozni az erősségeiket, és azokkal tudnak e majd dominálni… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

“egy esetleges ki-ki meccsen egy jó formával el lehet őket kapni akár 10 ponttal is”
esetlegesen… jó formával… akár 😉 De egyébként jól mondod

Redbid
Olvasó

🙂 🙂 🙂

Heindrich
Olvasó

Érdekes bírói felfogás volt az utolsó 2 percben. Azért szép volt!

HajraKapos
Olvasó

Előre elnézést, hogy most nem főként a kosárlabdáról szól, amit írok.
Először is gratulálok a tisztes helytálláshoz a csapatnak!
Másodszor, le a kalappal minden szurkoló előtt, akik elkísérték a csapatot, és buzdították őket!
DE!!! Tényleg fontos a “szopós” molinót egy BL meccsre elvinni?!? Nem hiszem, hogy Mo.-gon kívül bárki is értené a “jelentését”, és így igazából csak egy nagyon gáz dolog és egyáltalán nem méltó a csapathoz.

Dallas
Olvasó

Bocs ,de mi nézök és nem szurkolók vagyunk,mi a “szopós” molinó jelentése ?
Azt tudom hogy 3x otthon rendeztek kupát és 3x ezüst lett ,ennek az emléke,mint valami Don-kanyar beli kataszrófa ? 🙂

Elöre is kösz

Tampa
Olvasó

Szépen küzdöttek a fiúk, tisztes helytállás volt, és akár meg is lehetett volna! Golomán szenzációs volt, Somogyi pedig megint remekül szervezte a játékot, és a védekezésével sokszor lendített a csapaton, egyetértek a korábbi hozzászólóval abban, hogy lehetne rá több játékot hívni. Benke hiánya nagyon érződött, de szerintem semmiképp sem szabad plusz légióst igazolni, mert megbontaná ezt a remek egységet, és épp a stabil csapatkohéziót veszélyeztetné, ami a legnagyobb értéke ennek a gárdának. Benke felépül, és itthon visszavágunk! Jó utat haza! Hajrá fiúk!

fanaticfantastic
Olvasó

A vereség ellenére is jár a gratuláció!

Xero
Olvasó

Gratulálok Srácok! A küzdés és a tisztes helytállás megvolt! GG pedig extrát hozott és a vállán vitte a pontjaival a csapatot. Sajnos Szili nélkül és egy nem 100%-os Zozóval ennyire futotta, de szép eredmény, hogy 10-en belülre jöttünk. Hiányzott pár tripla és pár bedobott büntető. Jó ez a Treviso, de nem akkora extra. Itthon ezt hozni kell 10-zel!
Hajrá Falco!! 🙂

Marillion
Olvasó

Ezen a szinten van egy sebesség amit most nem tudtunk hozni a játékban,és ha ez nincs meg akkor tiszta dobóhelyzetekbe is nehézkesen jutunk,igy kevés pont társul hozzá amivel nem lehet győzni.Szili hiánya és vele a megsszokott fix 10-15 pontja most nagyon hiányzott,de legalább nem kockáztattuk,Zozót jó volt ujra látni játékban,Golomán Gyurira továbbra sincsennek szavak csak csettintek! Beni továbbra is keresi dobóformáját!Clark és Barac nem extra légiósok de csapat emberek,Rigában tudtak annyít hozzátenni sajnos ma nem! A visszavágón hazai környezetben reméljük tudunk győzni! Jó utat haza a csapatnak és a szurkolóinknak!

p.borisz
Olvasó

A bosszantó az, hogy az előzetes várakozás ellenére verhető lett volna ez a Treviso…a védekezésünk nagyon jó volt, de a támadásaink során a sok pontatlanság megbosszulta magát…?
Szili nagyon hiányzott, Zozó felépülőben,Beni indiszponált,Somogyit jobban lehetne játszatni, Barac és Clark ma kicsit kevés volt, Keller a szokásos.Viszont Golomán Gyuri elképesztően tolta, védekezésben és támadásban is extra volt.?
Itthon elkapjuk őket?
Hajrá Falco

Zsarkov
Olvasó

“…Tudod, az első pofon a legnagyobb,
aztán a többit lassan megszokod…”
(Locomotiv GT: Ugye, mi jó barátok vagyunk)
Nem baj, itthon meglesz.., ja

Petike97
Olvasó

Figyelj holnap jön a nagy pofon majd nektek?

Zsarkov
Olvasó

De mi nem is a Barcelonánál is csodálatosabb NAGYFALCO vagyunk…

Marillion
Olvasó

Az adott legfrisebb győzelem-vereség mutatókat vették akkor alapul! Hidd el Senki nem gondolta itt Szombathelyen hogy a Falco akkor most Európa legjobbja! Talán azt az ősszevetést kellett volna összetettebben/másként megfogalmazni és úgy a köznép elé kitenni!

fanaticfantastic
Olvasó

Hát,,,,sajnos van rá esélyünk… Nagyon nagy csoda kellene az ellenkezőjéhez. De! Bízzunk.

wiley
Olvasó

Aztàn te hisztizel a párna miatt… ? Ugyanaz a szint vagy te is.

Marillion
Olvasó

Várható volt hogy jönnek a megszokottak és az első adandó alkalomra lecsapnak! Én minden esetre nem vagyok ilyen hogy akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is! Tehát sok sikert holnap Portóban! Hajrá Magyarok!

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük!

Marillion
Olvasó

szívesen.

KD
Olvasó

Aztán még ti beszéltek mindenféle félcédulásokról, meg hogy nem Nektek szurkolunk. Majd holnap jól megb…….nak benneteket a portugálok, akkor legyen nagy a pofád. Elalvás előtt meg nézd vissza a döntő 5. meccsét a médiaklikken megtalálod. A fiúknak egyébként gratula, jól küzdöttünk, az, hogy a végén visszajöttünk 8-ra, még sokat érhet az egymás elleniben két hét múlva. 9 büntetőt kihagytunk, ami nagyon sok. Szili duplán kellett volna, egyrészt támadásban a triplái+ ő fogta volna Dimsát, nem dobott volna 5 triplát, az tuti. Sajnos Beninek már hetek óta nem megy a dobás, ma a légiósaink is keveset tettek hozzá támadàsban. A helyszínen… Olvass tovább »

Zsarkov
Olvasó

Pofád neked van, a lógó orrodból meg csöpög a sárga takony…, Szili, ja, meg majd itthon 10-el, ja

KD
Olvasó

Kőhajigáló szolnoki előember…..

KD
Olvasó

Majd két hét múlva a bucka tetején tartsd a kezedben az antennát ( hungária) és ha van 999 forintod ( de ne költsd el buckai fütyülősre), akkor megnézheted.

Noname
Olvasó

Ótvar paraszt!

B0nyi
Olvasó

Tudjuk, h van tapasztalatotok 🙂
Legia, Oradea…

Johnyx
Olvasó

Tisztes helytállás, abszolút vállalható eredmény.
Golomán Gyuri szerintem jól is játszott, Benke Szili hiányzott.
A büntetőket azért illik gyakorolni…
A bíróknak volt egy-két fura ítélete, de nem ezen múlt.. (29-23-nál Verasztó lepattan a védőről és ők jönnek büntetővel utána, Kellerbe belemennek, és megadják az olasznak a kosarat.)
Amúgy nem voltam elájulva, az olaszoktól sem, nagyon sok hibával játszott mindkét csapat. Az első és a 4. negyed abszolút jól sikerült. Hazai pályán meg kell verni a digókat. 🙂

Pbask
Olvasó

Amit kifelejtettem: Mindenképp kéne egy légiós, de olyan aki elfogadja a szerepét, a kohéziót semmiképp nem bolygatnám meg(pl egy Moody féle gyógyegér tönkreverne mindent), mert tökéletesen müködik,de kéne egy triplagyilkos, amolyan Szása félére gondolok. Ez az egy,amin lehetne javítani(pláne ha bejönnek a sérülések is)

Petike97
Olvasó

De megint ez a légiós téma…gondolod,hogy fogunk hozni még légióst?szerintem,max akkor,ha a kettő közül az egyiket elküldjük,aminek meg nincs értelme mivel jó kiegészítő emberek.pluszba szerintem nem fogunk hozni,pláne nem olyat aki minőségi és jó triplázó,mivel az drága.

Marillion
Olvasó

Van igazad nem mondom hogy nincs DE..Tudod én is a légiós űgyet szoktam állandóan lüktetni,de ma is látszott,hogy az a plusz ami kell nemzetközi szinten az csak akkor tartható ha van egy plusz olyan légiósod aki beszórja bárhonnan,és függetlenűl attól hogy van egy tartós sérülés vagy sérülések a játékoskeretben,de itt van!Ismétlem magam hosszú még a szezon és jelenleg még úgy állunk hogy sanszosak vagyunk a BL-ben tovább menni a csoportból is! És szerintem lehetett volna a nagyvilágban találni olyat aki csapatember is hozzá nem csak magán statos!Fogtunk már ki ilyen légióst korábban is!

Tampa
Olvasó

Szerintem pedig egy olyan légiós, “aki beszórja bárhonnan”, épp azt feltételezi, hogy rengeteget vállal, de ebbe a csapatba ez nem illik, mert csak megbontaná az egységet. Tobábbi kiegészítő pedig szerintem felesleges, mert annak Barac és Clark bőven elég.

FalcoParádé
Olvasó

Szép volt srácok!!!
Ma nem ment jól a játék szinte senkinek sem, de itthon el lehet kapni őket!!!
Én azért gratulálok!!!
Köszönjük a kinti szurkolást és jó utat hazafelé mindenkinek!!!
?????

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Trevisonak a győzelemhez. Ezeket a szintű csapatokat akkor tudja megverni a Falco, ha mindenki közel maximumot nyújt. Ebből ma védekezésen és Golomán játékán kívül kevés valósult meg. Nem verhetetlen csapat a Treviso és itthon egy átlagos dobásteljesítménnyel ilyen védekezéssel a nyolc pont is ledolgozható. Ha a hazai meccseket tudja hozni a Falco, akkor nem lesz kérdés a továbbjutás.

Vulcano
Olvasó

Szili nélkül ez egy bőven vállalható vereség. A küzdés a végén nagyon meg volt. És az, hogy bejöttünk 10 pont alá az még nagyon fontos lehet. Itthon bőven verhető ez a Treviso. Triplák kicsit jobban ülnek akkor most is meg lett volna. Az még mellékes, hogy a Riga leverte az Athén, ami számunkra egy jó hír.
Szép volt fiúk!?⚫???

vasipasi
Olvasó

Az ezer sebből vérző Falco ma (is) megmutatta, nagyon közel van Európa középmezőnyéhez. Gratulálok!

Pbask
Olvasó

Zozó kb 20%-os állapotban,Benke nem játszott, igy előzőleg kb ezzel kalkuláltam, sőt, azért messze felülmúltak a fiúk abban,amit gondoltam. Alapból is a hazai meccsre fókuszáltam volna olaszok ellen, bár keserű szájizzel,mert ez a mai meg lehetett volna. De a -8 nem ledolgozhatatlan,sőt! Idén mindenképp védekezéssel fogunk kiemelkedni,mert nincsenek sztárlégiósaink,hol elkapják formát, hol nem, de Barac mindenképp szintet lépett az új szerkezet passzol hozzá, mégha a mai nem is hűen tükrözte ezt. Beni szokásos őszi fáradtság,meccsek óta nyugodtabb vagyok ha Somogyinál van a labda. A legnagyobb gondunk, hogy nem igazán tudunk triplát dobni. Szili hiányában ez ma nagyon jól kijött, vagy… Olvass tovább »

Bencur2021
Olvasó

Benke nelkul egy felig felepult ossze “tépszalagozott” Zozoval idegenben 8 pont.. nincs miert aggodni. Kuzdes megvolt, Benken kivul nincs tripladobonk. 2 het mulva jon a A visszavago ha Zozo es Benke felepulnek normalisan es mas nem serul meg a szuk rotacio adta sok perc miatt akkor azt mondom hazai palyan meglesz!

Doki
Olvasó

Lesz ez még jobb is!! A triplák hiánya eldöntötte a meccset! Hajrá Olaj!!

Gatei
Olvasó

Van ilyen meccs is… Nem baj srácok itthon Szilivel 10-el verjük őket! Hajrá Falco!!!

Mendez
Olvasó

Szép volt fiúk, Szili hiányzott nagyon és vele együtt a triplák.
A két légióst ne vegyük elő, Rigában meg ők hozták a meccset.
Itthon meglesz ez a Treviso.

Bencur2021
Olvasó

Rettentoen hianyoztak a triplai na meg az a 35 perc talan megjobban amit bl meccsen jatszani szokott!

SárgaPárna
Olvasó

Reális esély maradt az első helyre, most ez a legfontosabb…
Kár, hogy nem hittünk jobban magunkba, meglehetett volna ez…

Petike97
Olvasó

Sajnos várható volt,de nem baj srácok fel a fejjel..Egy ilyen csapat otthonában nem szégyen kikapni,és egy darabig jól is tartottuk magunkat.Clarknak és Baracnak sem élete meccse volt sajnos,de igazából senkinek sem,Szili pedig borzasztóan hiányzott.
Két hét múlva teljes kerettel meg lehet őket csípni itthon,vágjunk vissza.??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés