Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Szolnok nyerte a piros-fekete rangadót

Nem bírta el kulcsemberei hiányát az Egis Körmend.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 83-71 (27-23, 20-10, 17-21, 16-17)

Bajnokság, 23. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Papp Péter, Söjtöry Tamás Ferenc (Dernei Gábor)

Szolnok: Solano 16, Badzim 11/6, Kovács 3, Subotic 19/9, Taiwo 4. Cserék: Pongó 1, Pallai 3/3, Zsíros 5/3, Cummings 12/6, Cakarun 9.

Körmend: Szavics 13, Martinez -, Ferencz 22/12, Durázi 5, Gordon 10. Cserék: Kenéz 1, Kiss -, Takács 4, Érsek -, Henry 14/6, Krivacsevics 2, Habel -.

Mindkét oldalon két-két büntetőhöz jutottak a felek, Subotic és Durázi is egyet-egyet dobott be (1-1). Subotic erőszakos megoldása 2+1-et ért, majd Badzim is bedobott egy hármast, jobban kezdett az Olajbányász (7-1). Durázi szépített, de nem sokkal később Martinez vétett sportszerűtlen hibát, amiből kezdett is meglépni a hazai együttes, de szépen fokozatosan kapaszkodott vissza Körmend, Ferencz hármasa után már csak kettő volt közte (12-10). Gordon, majd Henry is megterhelte a szolnoki gyűrűt, átvette a vezetést a vasi csapat (14-15). Henry egyébként is remekül szállt be a padról, az ő két büntetője már négypontos előnyt eredményezett a vendégeknek. Továbbra is kiélezett volt a találkozó, felváltva jöttek a pontok mindkét oldalon, Cummings és Solano révén visszavette a vezetést a Szolnok a negyed vége előtt, ráadásul még Subotic trojkája is beakadt. 27-23. 

Ahogy az első negyedet zárta, úgy a másodikat is Subotic nyitotta, ezúttal egy duplával, amire még jött válasz a vendég oldalról, aztán Cummings jelentkezett egy triplával (32-25). Kisvártatva Taiwo is hozzátett kettőt, kezdett megint elhúzni a Szolnoki Olajbányász, időt is kért az Antonisz Konsztantinidesz helyett meccselő Kocsis Tamás (34-25). Zsíros a sarokból eresztett el egy trojkát, átlépte a tízet a differencia és Kovács is hozzátette a magáét, így már tizenötre hízott a hazai előny (40-25). Rengeteg labdát adott el a Körmend, ennek köszönhetően pedig jöttek a gyors kosarak a szolnokiaktól, két és fél perccel a félidő vége előtt megnyílt a lehetőség az Olajbányásznak a húszpontos vezetés kidolgozására is. Elkezdett éledezni a vendég együttes, négy pont jött tőlük zsinórban, ezúttal Gasper Potocnik hívta magához az övéit (45-31). Érdemi változás a nagyszünet előtt már nem történt, magabiztos vezetéssel várhatta a második két negyedet a Szolnok. 50-33.

Közel egy percet kellett várni az első kosárra a fordulás után, Ferencz hármasa akadt be. Egy darabig nem jöttek gyors ütemben a kosarak, majd újfent Ferencztől érkezett egy távoli, majd Henry is eleresztett egy tempót, időt kért Gasper Potocnik (54-41). Cakarun ziccerezett, ám Ferencznek erre is volt válasza, kisvártatva Gordon is hozzátett kettőt, már csak tizenegy volt a hazai előny (56-45). Solano büntetői beakadtak, de Ferencz egyszerűen megállíthatatlan volt ezekben a percekben, Takács révén pedig már tízen belül volt a vasi együttes (58-49). Nem tudott kimászni a gödörből a Szolnok, Szavicsnak tripladobás közben ütöttek oda, kettőt be is dobott a megítélt háromból (58-52). A negyed záró perceit nagyon megnyomta az Olajbányász, Subotic-tripla, Cakarun-dupla és egy Cakarun-közeli is belefért, tizenhármas fórban várhatták az utolsó felvonást a hazaiak. 67-54.

Cakarun volt nagyon harcos, támadólepattanó után két pont lett a jutalma, Ferencz viszont újabb távolival jelentkezett (69-57). Bár nem kezdődött rosszul a negyed a vendégek számára, Solano közelije után időt kért Kocsit Tamás, mert ennél sokkal nagyobb ponttermésre volt szükségük a felzárkózáshoz (71-57). Subotictól érkezett egy hármas, ezzel kezdett eldőlni a találkozó sorsa. Bár hatalmasat küzdött kulcsemberei nélkül is az Egis Körmend, innen már nem tudott csodát tenni, megérdemelt győzelmet aratott a Szolnoki Olajbányász. 83-71.

Fotó: Szolnoki Olajbányász/Bugány János

75 hozzászólás

75
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
56 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
panzerMamika55MendezArtoisDallas Recent comment authors
panzer
Olvasó

2 moslék cibbány banda!

Mamika55
Olvasó

Tisztelt Hozzászólók! Egy dologról azért ne feledkezzünk meg, hogy a Körmend fiataljai (Takács, Kenéz) ragyogóan helytálltak az NB1 egyik legerősebb csapatával szemben és mindezt úgy tették, hogy előtte 2 órával egy nagyon kemény meccsen minusz 13-ról fordítottak!
Úgy néz ki Körmenden az utánpótlás rendben lesz!

Mithridatész
Olvasó

Sajnos nincs szerencsénk ezekkel a sérülésekkel a Szolnok ellen.
Hazai meccsen Gordon volt sérült ( és nem volt még Henry sem ) , ezért magas posztokon ment el a mérkőzés. Most meg két kis emberünk hiányzott, ezért voltunk hátrányban.
Kupában és középszakaszban remélem már teljes kerettel tudjuk összemérni az erőnket az Olajjal! … és nyerünk végre! 🙂

MTE!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

Remélhetőleg teljes kerettel más meccsek lesznek.

Sapkás
Olvasó

Lelkibajszaegyszergecislesz!

Mendez
Olvasó

Egyszer lehet.
A tietek meg most az.

fanaticfantastic
Olvasó

Most néztem. A cikketek alatt meg nulla hozzászólásod van jelenleg. “pöcsömöccse”. Te csak g…ni jársz erre az oldalra.

fanaticfantastic
Olvasó

Valld be,Mendezpárna,hogy rajongást érzel irányunkban. A saját csapatod cikke alá nem is írtál eddig semmit. Arra azonban mindíg szakítasz időt,hogy idebüfizz,néhány keresetlen mondatot.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/JM9uS3

tortajanos
Olvasó
Olajheart2
Olvasó

Nem olvastam el hozzászólásokat. Tudom nincs értéke olyan szempontból a győzelemnek, hogy 2 alapembere illetve még Mócsán se volt, így állt fel a Körmend.. de ez a győzelem kellett nekünk.. a forduló eredményei számunkra a legjobban alakultak! Persze ettől a gondok nem oldódtak meg… jön 1 hónap szünet.. meglátjuk merre tovább.. örökké Olaj❤🖤

Harry Bell
Olvasó

Ha Jenőt még ezek után is megtartják a csatornánál, akkor a birodalmi tv vezetősége is éppen oyan vakon van mint ő. Amit az eredmények közlésével művelt, az kabaré volt.
Hogy egy klasszikust idézzek: “Ezt tedd el izébe, tedd el egy humorosba! Ezt tedd el Dávid, hát ez kurva jó!”
És stílusérzéke is van, mert a végére tette a csattanót: “Az OSE-Nyíregyháza mérkőzés még javában tart.” (pénteken játszák amúgy) Szerintem a tavalyi eredményekre kattintott.

Piffinger
Olvasó

Gratula Ferencz Csabának! Ő ma maga volt a Körmend.
Hoztuk a meccset. Ennyi.
Nekem azért voltak biztató momentumok a játékunkban. Ennyi.

HAJRÁ OLAJ!!!

Senki
Olvasó

Pár tripla ahogy a statból láttam… 2 dobógép nélküli csapat ellen milyen bíztató dolgot láttál?

Piffinger
Olvasó

Igen, a Körmendből hiányzott két kulcsjátékos és ez megkönnyítette a dolgunkat.
Próbáltam figyelni egy-két dolgot.
Zsíros, Pallai, sőt még Taiwo is oda tette magát, még azt is kimerem jelenteni, hogy jól mozogtak, mikor lehetőséhet kaptak.
A másik. Nekem úgy tünt, mintha a mai meccsen Solano nagyobb szabadságot kapott és mintha a ritmus így pörgösebbé vált volna.
Persze igen egy nem teljes csapat ellen mindez.

És lehet, hogy nem is így van. Az én látásom sem a régi már…

Senki
Olvasó

1-2 nem játszott Körmendben,ekkora szabadságot még a játszótéren se kapott kiskorában…

Dallas
Olvasó

jogos ,igy könnyű ,mentségünkre szóljon hogy mi se úgy álltunk hozzá mintha teljes kerettel jöttök ,ergo az ég adta világon semmilyen következtetést nem szabad levonni egy ilyen meccsből ,mert már láttunk sok ilyet más csapatoknál is ,meg magunknál is ,nem pörögnek fel rendesen ,elkezd szoros lenni ,és azért behúzza az esélyesebb ,de kínlódva ,volt már és lesz is még ilyen.

Artois
Olvasó

Mondjuk mi 2-3 honapja nem tudunk felporogni mas meccsekre sem.😉

WSreborn
Olvasó

Engem az szomorít el e meccs után, hogy ha az MTE teljes kerettel jön akkor megint egy zakót könyvelhettünk volna el hazai pályán.

fanaticfantastic
Olvasó

Esély ,lett volna rá. Mondjuk,a mi lett volna,nem vezet sehová. Tény,hogy bármi lehetett volna.

Mogyi19
Olvasó

Ha csak az egyik légiós játszik a kettő hiányzó közül nyer a Körmend. Nagyon gyengék voltunk /vagyunk….
Viszont az előző válogatott szünetben történt valami, azóta tart a lejtmenet. Hátha most is történik valami és jók leszünk utána. Hátha

Názáleti Blájen
Olvasó

Na ez a meccs se Potcnikon múlt. Vérlázító amit Pallaival csinál

SárgaPárna
Olvasó

Kurva gyenge mindkét csapat…

fanaticfantastic
Olvasó

Végre egy jó hír,neked.Mehetsz is tovább a p….ba!

Keller Ákos Cicája
Olvasó

Szerencsére neked kurvára semmi közöd az egészhez bohóc geci🤡

SzhelY
Olvasó

dumád is kiscsilag amúgy meg miét zavarnekünk ez is tetszik

Marillion
Olvasó

Megint mit keresel itt? Volt egy Ase-Falco arra kéne reagálni valamit nem?! Na ezért nem vagy te Falco szúrkoló csak egy fantom gyáva szarházi!

laci78
Olvasó

Húzd le magad a vécén és menj el aludni te kis pöcs!!!😂😂

Názáleti Blájen
Olvasó

milyen érdekes, a filkó tavaly kurva sok bírói segítséggel bajnok lett. idén a bl-ben szopatják őket a bírók és nem értik mi van.

Zsarkov
Olvasó

A mai meccs egyetlen pozitívuma Ferencz Csaba játéka volt…, mi meg nyomjuk tovább ugyanazt a kilátástalan játékot, ami sehova nem vezet…

fanaticfantastic
Olvasó

Igen. Na ,meg a győzelem is jó dolog. Bár egy sebzett Körmend ellen nem mérvadó. Csak jó.

blueye
Olvasó

Nem is emlekszem h mikor lattam utoljara ilyen gyenge szinvonalu meccset. Beleertve a birokat is. Nagyon sajnalom de ez nem volt elmeny 🙁

Knézy Ernő
Olvasó

Hát nem volt meggyőző.
Jo utat minden Körmendinek!
bátrak voltak tp-n lenni , láttam őket .
Ferencz Csabi örök legenda!
Hajrá Olaj!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Gratula Szolnokra! Gratulálok a csapatomnak is a helytállásért!
Papp, Benczur csak a szokásos… trógerek!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Mi van Petike, nem tetszik a vélemény? Szégyen, hogy pénzt kaptok ezért a játékvezetésért! Sírtok, hogy az a fránya szurkoló szidni mer benneteket. Talán normálisan kellene fújni! Az a gond, hogy soha nem vagytok felelősségre vonva!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Látom megjött a család 🙂

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük a gratulációt! Sok sikert nektek a továbbiakban!

PL
Olvasó

White és Stokes nélkül várható volt, hogy nehéz lesz, de a 3.negyedben,amikor -17-ről visszajöttünk 6pontra, na ott akadt egy kis reménysugár…aztán a többi ismert. Őszintén szólva, a félidőben volt egy olyan érzésem, hogy nagyon kikapunk. De maradt a csapatnak tartása,visszajöttünk.
Bravo Fepu!

Most lesz idő kipihenni, meggyógyítani,összetoldozni-foltozni minden sérülést.

Gratulálok a Szolnoknak!

fanaticfantastic
Olvasó

Nincs is szégyenkeznivalótok! Minden tiszteletem!

PL
Olvasó

Köszi, tiszteletem Neked is! 😉

Pbask
Olvasó

-2 légióssal teljesen vállalható, és jó látni az olyan lokálpatriótákat,mint Fepu. Ha cipőt szögre akasztja, remélem a nagy mágus nem üldözi el,mint az elődjeit, mindenképp helye van a stábban, így vagy úgy, ha valaki ő megérdemli.
A szolnoki félházat viszont nem értettem.

Leklibajsza
Olvasó

Nem érted a félházat? Gondolom azért, mert divatszurkoló vagy és nem érted a tradíciójukat. Egyébként ha nem verik szarrá az egész mezőnyt, akkor mindig ez van. Ha lesz még néhány vereség akkor pedig jön a “Potocsnik dögölj meg!”, stb…

fanaticfantastic
Olvasó

Na,megérkezett a sárga kommentszekció is.

Leklibajsza
Olvasó

Azt kedvelem benned, hogy sosem a tartalomra reagálsz.

fanaticfantastic
Olvasó

Sajnos én benned ,semmit sem kedvelek. (talán ezért)

Leklibajsza
Olvasó

Nézd, nekem van egy empirikus tapasztalatom. Amikor 3 évvel ezelőtt kb negyedikek voltatok, a hazai meccseken csak a cipők nyikorgását lehetett hallani, illetve a Falco-Szolnok meccs a szolnoki szurkolóknak abból állt, hogy mindenkit anyáztak (leginkább a saját játekosaikat), és ment az “Alekszics, dögölj meg!” rigmus is.
Ezzel állítottam párhuzamba a jelenlegi helyzetet. Mindezek alapján nem értem, hogy a tradícióra való konstans apellálás az a gyakorlatban miben nyilvánul meg. Erre viszont gondolom nem fogsz választ adni, ugyanis akkor a kommentem tartalmára kéne reagálnod.

fanaticfantastic
Olvasó

Voltam Falco meccseken régen. Ott is nyikorogtak a cipellők. Most megy. Most meg vannak. Majd nem megy és ismét lesz nyikorgás! Pá!

Leklibajsza
Olvasó

10 éve messze nálunk a legmagasabb az átlag nézőszám.😂😂😂😂😂
Választ ismét nem kaptam, de nem is vártam. Pá!😂😂😂😂

WSreborn
Olvasó

Amikor 1/4 háznàl is 3500 nézőt írnak úgy nem nehéz🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

fanaticfantastic
Olvasó

Majd oda írj nekem ahol a csapatod cikkéhez kommentelek. Pá!

nazol
Olvasó

Én nagyon szívesen reagálok/válaszolok neked, de nem láttam kérdést. Kérdezz nyugodtan. De ha csak általánosítasz, mint hogy a… szolnoki szurkolóknak abból állt a meccs, hogy mindenit anyáznak… vagy ilyesmi hülyeségek, arra nehezen tudok reagálni, mert egyszerűen nem igaz. Ez olyan, mintha én meg azt mondanám, hogy az összes Falco szurkoló olyan seggarc, mint párna. Nem mondom, mert nem igaz. Szóval az ilyesmiket hagyjuk. Az, hogy ha egy csapatnak nagyon megy, az több nézőt vonz, nem tudtam hogy meglepetés. Így van ez mindenhol. Nálunk is. Az alap mag és bérletes szint megvan, de ők sem minden egyes meccsre tudnak kimenni. Ahogy… Olvass tovább »

Leklibajsza
Olvasó

Kb. 30 szurkoló jött el, azokra gondoltam. Egyébként én sosem általánosítottam az összes szolnoki szurkolóra, ami nyilván ostobaság lenne. (Ezt még annó a kődobálos sztorinál is kiemeltem btw.)

Sapkás
Olvasó

Te fasz vagy. Semmi általánosítás.

Sapkás
Olvasó

10 ève???

Sapkás
Olvasó

Puszileklibajsza.

Sapkás
Olvasó

Figyelj.már! A kurva anyádat!

Sapkás
Olvasó

Hallod, bajusz kapbe a faszt! Itt van hagyomány, ott nincs.
falco ellen csak anyàzni lehet!

Olajheart2
Olvasó

Nem vagyok divat. DE ma én sem voltam ott.. rengetegen a fővárosból járunk.. sokan elkerültünk Szolnokról de Olaj szurkolók maradtunk és nem vagyok divat.. tudod lehet hogy csökkent a nézőszám az elmúlt években.. ez igaz.. de attól aki maradt, és ott van azt ne érje kritika.. főleg ne tőletek semmi közötök hozzá hányan vagyunk a csarnokban.. örüljetek és verejétek a beképzelt melleteket hogy ti minden meccsen 3500 vagyok… és igen sokadjára leírom neked jogod van azt mondani hogy nincs tradíciója az Olajnak.. nekem meg jogom van 30 év szurkolás után azt mondani hogy igenis van.. további jó ge…zést..

Marillion
Olvasó

Haza is beszélhetnék,de magam sem értem minek ez a folyamatos nézőszám hazudozás! Kiváncsi lennék ez a bukott matekozás kinek az érdeke itt Szombathelyen!

WSreborn
Olvasó

Köszi Pbask, hogy bevonzottad ezt a faszt…

Leklibajsza
Olvasó

Tartalomra reagálj!

WSreborn
Olvasó

Hazugságokra értelmetlen reagàlni, nálatok ezt tanítjàk vagy így születtek???

Leklibajsza
Olvasó

Mi a hazugság?

WSreborn
Olvasó

Minden egyes szavad ami velünk kapcsolatos, kb évek óta.
De tegyünk egy próbát!
Melyik meccs is volt pontosan ez a 3 évvel ezelőtti, amikor veletek játszottunk???
Időpont? Eredmény?

Leklibajsza
Olvasó

Alapszakasz, Falco-Szolnok. Kb 20-al nyertünk.

WSreborn
Olvasó

1.) Ha Falco-Szolnok akkor az nem Szolnokon volt.
2.) 3 éve a 2018-2019-es szezonban az alapszakaszban és az EC-ben is szarrá lettetek verve Szolnokon, később már persze a playoffban nagy legények voltatok mikor a komplett kezdőnk hiányzott
3.) Ha esetleg szerény képességeidre hivatkozva 1 év le vagy fel tévedést helyeznél kilátásba akkor szintén ne erőlködj 2018ban is kikaptatok nàlunk az alapszakaszban, 2020ban pedig a covid miatt elmaradt a meccs.

Csak azt tudom rád mondani, amit az egész Falco-t körülvevő marketing és médiagépezetre: hazug, hiteltelen, kicsinyes…

Leklibajsza
Olvasó

Szerény képességeimre hivatkozva: 2019. November 22. Falco- Szolnok: 81-63

WSreborn
Olvasó

És ezen a meccsen cipőcsikorás volt???? Pedig biztos 3500 néző volt akkor is😂😂😂😂
Szerintem a te érdekedben ezt ne folytassuk mindenki láthatja hogy tátott szájjal futottàl be valahova

Leklibajsza
Olvasó

Szerintem is hagyjuk, képtelen vagy értelmezni a kommentemet.
“a hazai meccseken csak a cipők nyikorgását lehetett hallani, illetve a Falco-Szolnok meccs a szolnoki szurkolóknak abból állt, hogy…”

Kovacs
Olvasó

Valaki magyarázza el légyszi:
Subotic támadó fault, kosár jó. Krivacsevics két percen belül ugyan az, támadó fault, kosár nem jó.
Ez mi????

nyolcmegnyolc
Olvasó

Talán,
ha eldobja, majd támadó,akkor érvényes, ha támadó, majd eldobja nem érvényes.
Tipp, dolgoztam, nem láttam az esetet.

Kovacs
Olvasó

Nem tudom, de a két szitu tv-n keresztül ugyan az volt. Még Jenő is azt mondta, hogy akkor ezt is meg kellett volna adni.

Willie
Olvasó

Jeno azt is mondta, hogy a Sopron hatalmasat fordított es 20 ponttal verte. Kecskemetet…

4eventeVB365
Olvasó

Jó ítélet volt . Előbbinél tisztan eldobta , utána szállt bele , míg Krivacsevicsnel hamarabb volt a kontakt ( támadó hiba ) és utána dobta el

fanaticfantastic
Olvasó

Örülök a győzelmünknek! A Körmendnek,gratulálok! Nehéz helyzetben is tartották magukat. Mi,továbbra is hullámzó teljesítményt nyújtunk,sajnos. Hajrá Olaj!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés