Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Szolnok már felvette a kapcsolatot Vojvoda menedzserével

Hét játékosnak már szerződése van a következő szezonra.

  •   :

:

A világméretű koronavírus-járvány felülírt minden létező forgatókönyvet, s mára a sportélet megállt, így a kosárlabda pályák is teljesen kiürültek. A sport nélküli időszakról Csősz Tamással, a Szolnoki Olajbányász ügyvezető igazgatójával készült interjú az olajofficial.hu oldalon.

– Három hete állt meg az élet a kosárlabdázásban Magyarországon. Mi történt azóta a klubnál?

– Már-már egy örökkévalóságnak tűnik a bejelentés óta eltelt idő. Amikor március 17-én meghozta döntését az MKOSZ elnöksége a befejezésről, akkor minden megváltozott körülöttünk. Bármennyire is sajnáltuk ezt akkor és ott, az élet bebizonyította: ez volt az egyetlen helyes döntés. Mi magunk is ezt a javaslatot támogattuk előzetesen. Még aznap behívtuk kora este a csapatot, s tájékoztattuk a játékosokat, a szakmai stábot.

– Miként fogadták a hírt?

– Nyilván ők is sejtették a döntést, estére pedig tudták is. A legnehezebb az volt, hogy rádöbbentek, ez az utolsó alkalom, amikor így együtt vagyunk a csarnokban. Kellemesebb búcsút terveztem a csapatnak a szezon végére, azonban a vírus átírt mindent.

– Gondolom, azért a jövő is foglalkoztatta őket.

– Ezen az utolsó közös megbeszélésen minden játékoson, az edzői stábon és a klub dolgozóin is érezhető volt a feszültség azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni a következő pár hétben. Azt gondolom, hogy az ilyen kritikus helyzetekben minél gyorsabban cselekedni kell és mindenkinek tisztán kell látnia, mire is számíthat a következő hetekben, hónapokban. Így még kedd este a külföldi, másnap reggeltől pedig a magyar játékosainkkal ültünk le tárgyalni.

– Mennyire voltak partnerek a játékosok ebben a helyzetben?

– Le a kalappal a fiúk előtt, példaértékű volt a hozzáállásuk. A külföldi játékosaink közül az amerikaiak érthetően minél hamarabb haza szerettek volna repülni, ekkor már szóba került az amerikai légtérzár. Nemanja Krstic és Marjan Cakarun Szolnokon szeretett volna maradni a következő hetekben. A tárgyalásokat zökkenőmentesen zártuk le, közös megegyezéssel váltunk el mindenkitől. Számomra különösen fontos, hogy jól érezték magukat nálunk, azt mondták, megtiszteltetés volt a Szolnoki Olajbányász játékosaként a pályára lépni és egy hihetetlen szurkolótábor támogatását élvezni mérkőzésről mérkőzésre. A technikai vezetőnk még aznap meg is vásárolta az amerikai játékosaink számára a repülőjegyeket, így március 20-án ők már haza is repültek.

– A magyarok zömének élő szerződése van, az ő esetükben miben állapodtak meg?

– A magyar játékosainkkal is rövid időn belül sikeresen lezártuk a tárgyalásokat és megegyeztünk a jövőbeni közös munka folytatásáról. Egytől egyig megemlítették, hogy a szurkolók kiváló atmoszférát teremtettek a mérkőzéseken és kiemelték a szponzorok és a klub alkalmazottai által elvégzett munkát. Hogy konkrétummal is szolgáljak, kifejezetten sokra tartották az új erőnléti edzőnk, Ecseki Dániel szakmai tudását.

– Akkor most a klub munkáját is át kellett szervezni erre az időszakra.

– A klub élete nem állt meg. A home office, vagyis az otthoni munkavégzés bevezetése nem jelentett nehézséget. Március közepétől elindult az év lezárása a klubnál, az ezzel kapcsolatos teendők adnak bőven feladatot. Ezzel párhuzamosan minden partnerünkkel egyeztetünk, átbeszéljük, hogyan hat a közös munkánkra a vírushelyzet. A játékosok sem pihennek, hetente többször edzéstervet kapnak az erőnléti edzőnktől, ami különösen fontos, hiszen most minden eddiginél hosszabb szünet áll előttük. Folyamatosan dolgozunk, hogy az előttünk álló szezontól bevezetett U23-as szabály előírásainak megfeleljünk, és a korosztályukban kiemelkedő magyar játékosainkkal tovább is együtt dolgozhassunk. Természetesen terveink között szerepel a magyar játékoskeret további megerősítése is.

– Mi a helyzet a csapattal a jövő szempontjából? Kinek van szerződése, kivel kell megállapodni?

– Juhos Leventének, Kovács Péternek, Csák Bencének, Pallai Tamásnak, Frank Áronnak, Arnóth Zoltánnak szerződése van jövőre. Rudner Gábor reményeink szerint csapatunkban képzeli el a jövőjét. Samuel Taiwoval az előző héten megegyeztünk, így ő továbbra is a csapatunkat erősíti. A külföldi játékosok esetében minden klub most kivár, esetükben majd nyáron várhatók a szerződéskötések.

– A napokban megjelent a hír, hogy Vojvoda Dávid szabadon igazolhatóvá vált.

– Figyelemmel kísértük korábbi játékosunk olaszországi szereplését. Kétségtelenül Dávidhoz fűződik a legeredményesebb időszaka az Olajbányásznak. Éppen ezért hazaérkezése után rögtön felvettük a kapcsolatot Dávid menedzserével.

– Akkor alighanem hiányoznak már a veszélyhelyzet-mentes napok.

– Szerintem ezzel a legtöbben így vagyunk már. A klubnál mindenki várja, hogy újraéledjen a kosárlabdaélet a sportcsarnokban. Játékosaink az otthoni edzések helyett már szívesen visszatérnének a Tiszaligetbe, ahogyan mi is. De addig is, amíg erre sor kerülhet, ezúton kívánok kellemes húsvéti ünnepeket klubunk valamennyi szimpatizánsának, s egyben arra biztatok mindenkit: tartsa be az előírásokat, s ha nem létfontosságú útra kelni, akkor maradjon otthon!

fotó: MKOSZ/Rébay Viktor

  •   
50 hozzászólás

50
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
donnarummaBilbaoMiloGodemperorKPSVRKK Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Miért is ne igazolhatnánk le?(nem fogjuk)
a teljesség igénye nélkül kb 10 év “termése”:
Horváth Á. Wittmann K. Simon Fodor Németh Keller Lóránt Eilingsfeld Báder Vojvoda Tóth Á Benke

Szerintem Márkó és Sziszi mellé elférne még Voja

milanka487
Olvasó

Honnan vagy Benne biztos hogy Benke Szilárd marad?
Ha jól tudom 1 évre van szerződése!

donnarumma
Olvasó

semmi sem biztos..amíg alá nincs írva

KPSVRKK
Olvasó

Nehogy úgy nézzen már ki, hogy Kaposváron nem várnak. 😉
Pénz nem lesz, de játékidő rengeteg!

Haza várunk Dávid!
Haza.

Barro
Olvasó

Szerintem Voja is vár addig míg ki nem derül Magyarországon ki indul nemzetközibe (Alba semmilyen forgatókönyv szerint sem), mi lesz a helyzet külföldön azután dönt. 30 éves lesz, még lehet 3-4 jó éve, ismerve Dávid vérmérsékletét nem hiszem, hogy heti 1 meccs kielégíti kosárlabda szeretetét. Dávid hallgass a szívedre.

Godemperor
Olvasó

Ha csak valaki vissza nem mondja az indulást, akkor:
BL-Falco
EC-Körmend, Paks
Ez lenne a logikus, meg az igazságos is.
Meg lennék lepve, ha nem ez történne, de persze ki tudja…

milanka487
Olvasó

Senkit ezzel megbántva de kiváncsi leszek Körmenden mennyi pénz lesz!

Milo
Olvasó

Ez lenne a logikus, de láttuk a kézi szövetség is az utolsó befejezett szezont vette alapul nemzetközi kupában való induláshoz. Akkor viszont a Falco, Körmend, Pécs sorrend játszik. Azt rebesgetik Pécsen nem lesz elég pénz nemzetközire, így a sorban következő a Szolnok. De igazságos szerintem is a Paks szereplése lenne, de nem lepődnék meg, ha az általam leírt forgatókönyv valósulna meg.

Godemperor
Olvasó

Azon is jogosan háborodtak fel. A világon mindenhol az aktuális sorrendet vették alapul, természetesen nálunk nem. Mondjuk a kézit én nem nagyon követem, de a cikket olvastam. Ha jól emlékszem fellebbezett is az érintett klub.

Bilbao
Olvasó

Sok helyen lefújták a bajnokságot, de a legtöbb helyen nem tudják hogyan döntik el kik indulnak a nemzetközikben… Itthon két lehetőséget vizsgálnak: vagy a tavalyi végeredményt veszik figyelembe (Falco, Körmend, Pécs), vagy az idei első kört, az első 13 fordulót, amikor már játszott mindenki mindenkivel egyszer (Falco, Körmend, Szolnok).

nazol
Olvasó

Szolnokon letett már annyit az asztalra, hogy senki egy büdös szót nem szólhat, bárhová is megy. Azért a szurkoló egy kivételes állatfaj, így a lelkében vannak különbségek.
Ami azért fájna: Falco, Alba.

De voltak itt már az Olajnál is cudar igazolások innen-onnan: Simon Balázs, Baltás Norbi…
Szóval ezt nem mi döntjük el. David sem hülye és mérlegelni fog szépen. Ez meg, hogy már réges rég eldőlt… 🙂 Hagyjuk. Réges rég, még ment az olasz bajnokság.

Üvegtigris
Olvasó

Jr Benítez.Jól beszélsz ufff

Godemperor
Olvasó

Látod, látod, pedig Falcós. Azért itt az “alpoklegalján” is vannak ezek szerint normális emberek. 😉

Expert
Olvasó

Szerintem ez eldőlt már réges régen. Az már más kérdés, hogy mikor jelentik be.

milanka487
Olvasó

Mert te melyik csapatot gondolod?

JR.Benitez
Olvasó

Az én tippem meg az, hogy ebből még lesz minimum 15 cikk….. Aztan kb 3 hónap múlva kiderül. Először legyen időben kosárlabda bajnokság amire járhatunk. Voja Szolnokon teljesedett ki, teljesen egyértelmű hogy sanszos újra ott pattogtatnia. Én FALCO drukkerként azt mondom örülök ha látom játszani és nem bánnám ha Szolnokra menne. Jó helye lenne ott. De!!!! Hagyjuk már azt a nevetséges dumát hogy gyere haza Szolnokra Voja….. Vojának nem Szolnok nem Paks vagy Egerszeg a haza!!!!

WSreborn
Olvasó

Igen Voja Kaposváron van otthon, ha odamegy egy szavam sem lesz, de szerintem senkinek sem

krapulaksz simon
Olvasó

Bocs srácok ma reggel a paksi Tesconál látták páran. Madisonnal. Jó páros lesznek.

Leonidasz
Olvasó

Teljes kamu gondolom

parizel
Olvasó

Potocsnyik eszetlen “edzéseit” szeretné csinálni a Tiszaligetben! Büntetésből 10 hosszokat futni, meg hallgatni a flusztrált ordibálását…

laja
Olvasó

Honnan veszed Te szerencsétlen,hogy Potocnik lesz az edző? Talán Te vagy Csősz Tamás? Azt nem hiszem mert neki sokkal több esze van.

parizel
Olvasó

A menedzsere 100% biztos benne, hogy jövőre is ők irányítják a szolnoki kosárlabdát!

milanka487
Olvasó

Mert te vagy a menedzsere?
Nem is tudtam.

moldi56
Olvasó

Te vagy az Béla?

Mr.Térkő
Olvasó

Egy Milo-Voja duóval tudná felejtetni a “vezetőség” az idei b*lfaszkodásukat. 😉

milanka487
Olvasó

Pont ahogy mondod! Ott a pont!

Üvegtigris
Olvasó

Ipasop te buzi vagy? Mert kurvára élvezed ha baszogatnak.Gondolom hím nemű vagy és te vagy a nő.Te büdös köcsög.Direkt nem írtam férfit.

SárgaPárna
Olvasó

Már rég aláírt az Albához, min vergődtök?

WSreborn
Olvasó

Azért azt megengeded, hogy ajánlatot tegyünk neki? Vagy ehhez is a falco engedélye kell már?

dell
Olvasó

Ne hasonlítsd Voját magadhoz! Ő nem annyira hülye,hogy áprilisban elkötelezze magát a nagy semmire.Lehet,hogy bajnokság sem fog indulni,a másik meg őt bármikor ha akarja elvihetik külföldre.Nem fog ilyenkor meghatározó játékos sehova aláírni!

parizel
Olvasó

Simon Balázs és Sztojan Ivkovics meggyőzte Vojvodát, már régen, hogy az Albacompba menjen!
Csősz meg igazi naiv outsider…

laja
Olvasó

A Te hozzászólásod is annyit ér mint a parizel azaz semmit.

olajka
Olvasó

Ha Voja Magyarországon folytatja, nyilván a legsikerebb klubbot választja, és nem foglalkozik nímandokkal, mint az alba vagy a falkó. Egyedül Szolnok a reális alternatíva!

ipasop
Olvasó

A legsikeresebb klub Magyarországon a Bp. Honvéd. Nyilván nem fog oda menni. Az Olaj 2020- ban nem nyert meccset! Hány néző volt az utolsó meccseiteken?? 3-400? égő!

WSreborn
Olvasó

Nem nyertünk meccset 2020-ban??? Idióta, olvass utána hátha találsz olyan cikket amiben képek is vannak….

ipasop
Olvasó

Ahogy több helyről lehet hallani Szolnokra biztos nem megy Voja! Nem a vezetőséggel vagy a klubbal van a probléma hanem az a bunkó közeg, értem ez ez alatt a “B” közepet, akik ,már egy-egy rossza meccs miatt gyakran kikezdték a saját játékosaikat, többek közt Voját is! Szóval az Olajba komoly magyar tuti nem megy szerintem ezek miatt. Az elmúlt években Hasonló volt a szituáció Fehérváron ,csak ott a Balaton Sound volt a vissza tartó , ezért nem ment oda számot tevő magyar. Ha igazak a pletykák, akkor két komoly jelentkező van. 1.,Falco, ,Bl- sok válogatott játékos egy csapatban, van lóvé… Olvass tovább »

milanka487
Olvasó

Ezek az emberek nem tudnak semmit!
Ahogy mégegyszer mondom ő nyilatkozta hogy még nem foglalkozott vele nem meglepő módon!
Most jött még csak haza!
Majd az idő eldönti , nyilván a Szolnoki emberek nagyon szeretnék ha itt játszana, úgy mint a többi csapat szurkolói.

olajka
Olvasó

Az előbb beszéltem Vojával, beolvastam neki a hozzászólásodat, valami olyasmit üzen, hogy : a kurva anyádat… Hosszabban fejtette ki, de a lényeg kb ez volt

ipasop
Olvasó

Ha beszéltél vele ,nyilván tudod mi lesz. Akkor meg miért idegeskedsz?? Nyilván elmondta hogy olyan helyre megy ahol megfelelően megbecsülik, megfelelő szakmai munka lesz.Basztattátok, itt ezen a fórumon!! Keresd vissza! Kikezdtétek! aljasak vagytok! Szégyelljétek magatok!

WSreborn
Olvasó

És melyek azok a “több helyek”? Meglepne ha egy kiteles forrást tudnál mondani.
Mikor kezdtük Voját?
Ahhoz bezzeg fogadjunk gyáva vagy hogy leírd kinek szurkolsz….
Milyen bunkó közegről beszélsz te szellemi toprongy? Itt csak az lett megtalàlva aki nem.megfelelő hozzáállással játszott, de ezt egy olyan idióta Olaj fóbiásnak mint te hiába magyarázom.
Ha pedig nem vagy honvéd szurkoló akkor befoghatod a mocskos alpoklegaljai pofádat!!!

moldi56
Olvasó

Szolnoki szurkoló soha,semmilyen formában nem szidta Voját.Nem is érdemelte meg.Mindig hozta a tőle elvárhatót,utoljára Tyubint szerették itt így mint Voját.

Üvegtigris
Olvasó

Szerintem Voja a szívére halgat a kosárlabda szeretete és a játékpercek fölülírják a $.Amúgyis bárhová szerződik biztosan nem gombokért megy.De nagyon szeretném ha Szolnokot választaná ő itt tudna kiteljesedni.Azt meg aki azt gondoja ,hogy a szolnok nem indul nemzetköziben az szerintem téved.Az idei szezonban minden szabály borul,akinek lessz pénze nemzetközire az indul Szolnoknak pedig lessz.Hajrá Olaj Hajrá Voja

Expert
Olvasó

Inkább szerencsétek van, hogy nem ment végig a szezon és lehet hogy a Paks helyett mentek?!

milanka487
Olvasó

Gyere haza Voja! Szolnok vár!

ZZTop
Vendég
ZZTop

Egyértelmű, neki már itthon kell maradni. Pénze megvan. Ha nyugodt, kiszámítható életet akar a családdal megy Paksra. Ha saját magát akarja szivatni Szolnok. Másban fölösleges gondolkodni. Komoly pénz csak Pakson lesz.

laja
Olvasó

Ennyire nem lehetsz okos…Biztos azért vették fel a kapcsolatot Voja menedzserével mert nincs pénz Szolnokon csak Pakson.

Expert
Olvasó

Alba

ZZTop
Vendég
ZZTop

Hú, kiváncsi lennék arra az agymosásra, amit szerencsétlen Vojvodának a nyakába zúdítanak. Csóri még remeg, hogy hazaért a polkolból, nem tudja még itt mi vár rá…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Látom, hogy a szővegértés az erősséged!

ZZTop
Vendég
ZZTop

Neked meg a helyesírás…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés