Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A szlovének vezetőedzője villámrajtot venne a selejtezőben

Kiemelte azt is, hogy mire fognak építkezni.

  •   :

:

Több olyan játékos is szerepel a szlovén keretben, akik már tagjai voltak a 2017-es, Európa-bajnokságot nyerő együttesnek.

Klemen Prepelic, Jaka Blazic, Ziga Dimec, Edo Muric és Alexei Nikolic is hozzátett az akkori sikerhez, ráadásul az idei gárdában ott lesz a 28 esztendős, nemrég honosított Jordan Morgan is, aki jelenleg a török élvonalban játszik, de megfordult a szlovén Petrol Olimpijánál is, így nem ismeretlen számára a közeg.

Érdekesség, hogy bár a kontinenstornát megnyerték, a világbajnokságra nem jutottak ki. A vezetőedző, Rado Trifunovic a fiba.com-nak kiemelte, nagyon fontos az erős kezdés a selejtezőben.

Nagy ambícióval és vággyal vágunk neki a 2021-es Európa-bajnokság selejtező-sorozatának. Mivel centerposzton sok lesz a hiányzónk, ezért úgy döntöttünk, hogy honosítjuk a hazánkban már ismert Jordan Morgant, aki minden bizonnyal sokat fog segíteni nekünk. Csakúgy, mint mi, az összes nemzet aki nekivág a megmérettetésnek győzni szeretne. Éppen ezért jól kell kezdenünk, ami nagy felelősséggel jár. Fontos, hogy agresszív és intelligens védekezéssel rukkoljunk elő, ami párosul a kollektív csapatjátékkal a támadó térfélen. Remélem, hogy mindenki egészséges és felkészült arra, hogy szlovén nemzeti színekben játsszon.

Mint ismert, Szlovénia az F-csoportban Magyarországgal kezdi meg a küzdelmeket február 20-án, Szombathelyen, majd 23-án az osztrákokat látják vendégül.

Fotó: fiba.basketball

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés