Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“A szívvel és a lélekkel nem lesz baj, nagyon fogunk küzdeni egymásért”

Csupkovics öt évet húzott le Görögországban, jól érezte magát, de eljött a váltás ideje.:

:

Szlaven Csupkovics öt esztendőt húzott le a helléneknél, az Aries Trikala, az Aris Szaloniki, a Kymi Seajets, a Panionios B.C. és a Kolossos Rodou gárdájában, mielőtt a Gáz utcába szerződött. A szerb center optimistán várja a pénteki bajnoki rangadót, a Szolnok elleni, 20 órakor kezdődő nyitómérkőzést.

A második, Szeged elleni edzőmeccsen combizom-sérülést szenvedő, 207 centire nőtt, 105 kg súlyú kosaras a többhetes kényszerpihenő után az utóbbi edzőmeccseken egyre jobb teljesítményt nyújtott. A hétvégi, soproni Krasznai Kupa bronzmeccsén 12 pontot jegyzett a szlovák bajnokságban érdekelt MBK Rieker COM-therm Komárno ellen.

– Minden a legnagyobb rendben. Nem vagyok sérülékeny, ezért is viselt meg, hogy a Szeged elleni, második edzőmeccsen, nem sokkal a kezdés után, az egyik akciónál a vendégek palánkja alatt meghúzódott a combizmom. Pihenő következett, majd kezelések és rehabilitáció, aztán visszatérhettem a pályára. Ezzel nem árulok el titkot, sportoló számára nagyon rossz érzés a lelátóról nézni a társakat – mondta Csupkovics az albakosar.hu-nak.

És hogy mi hozta Fehérvárra?

– Szerettem Görögországban élni és kosárlabdázni, úgy gondoltam, eljött a váltás ideje. A családom szempontjából is, a kislányom hat éves, Szerbiában most kezdte az iskolát. A nyáron meglátogattak, amikor Kecskeméten játszottunk edzőmeccsen, megnézték a találkozót. Fehérváron még nem jártak, ahogy a lányom belerázódik a suliba, jönnek majd ide is. Én Bosznia-Hercegovina déli részén, Mostarban, szerbek lakta területen születtem, majd Kraljevóba költöztünk a családdal, ott kezdtem kosárlabdázni. Átutazóban többször jártam Magyarországon, főként ha Bécsbe igyekeztem, de az igazság az, soha nem álltam meg itt.

Azért mégsem került teljesen ismeretlen közegbe.

– Akadnak honfitársaim, barátaim, akik itt szerepeltek, például a Szegedet három éven át erősítő Nenad Sulovics sokszor mesélt az itteni bajnokságról. Az edzőmeccseket követően jók a tapasztalataim, úgy gondolom, erős bajnokságba érkeztem. Fehérváron remekül érzem magam, profi klubhoz kerültem, ahol adottak az eredményes szereplés feltételei. Jó a hangulat, az edző és stábja nagyon jó munkát végez, ami meggyőződésem, az eredményekben is megmutatkozik. Amikor egy játékos megérkezik új állomáshelyére, általában elmondja, minden kiváló, mindenki barátságos és segítőkész, az edző és stábja pedig nagyszerű munkát végez. Én azonban ezt komolyan is gondolom, nem a levegőbe beszélek. Persze, tisztában vagyok azzal, hogy a tétmeccsek csak most következnek, az azonban biztató, hogy a tíz előkészületi meccsünkből kilencet magabiztosan nyertünk. A szívvel és a lélekkel nem lesz baj, nagyon fogunk küzdeni egymásért a bajnoki találkozókon.

Feltétlenül könnyebbség, hogy akad honfitársa, az irányító, Marko Ljubicsics, akivel az anyanyelvén társaloghat.

– Ez valóban jó. Ismerjük egymást, játszottunk egymás ellen Szerbiában. De az sem okoz gondot, ha csak külföldiekkel vagyok egy öltözőben. Megszoktam. Görögországban mindenütt egyedül voltam szerb kosaras, kizárólag amerikai társakkal, mindig megtaláltam velük a közös hangot. A kosárlabdában mindenütt angol nyelven zajlik a kommunikáció. Ez így megy az Albában is.

fotó: Alba Fehérvár Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés