Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Szeged ellen tört meg a Körmend két hónapos rossz sorozata

A Szedeák a második meccsét is elvesztette a Playoutban.

Egis Körmend - SZTE-Szedeák 104-96 (31-20, 19-29, 22-19, 32-28)

Alsóházi rájátszás, 2. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Farkas Gábor, Kapusi Gábor (Téczely Tamás)

Körmend: Basic 20/12, Morgan 15/6, Takács 5, Tolbert 21/3, Konate 11/3. Csere: Ferencz 15/9, Djogo 15/9, Kiss -, Doktor 2.

Szeged: Woolridge 21/3, Locke 26/9, Cohill -, Bognár 16, Lake 16. Csere: Zsíros 3/3, Mucza 4, Balogh 10.

Basic hármasával vette kezdetét a mérkőzés, Woolridge tört be nagyszerűen, Takács szedte össze a labdát a palánk alatt és könnyű kosarat szerzett. Locke tempójára is Takács felelt, Tolbert tett fel egy nehéz dobást, Lake pöcizett vissza egy rontott dobást (9-6). Basic újabb triplát dobott, Bognár egy szép dobócsellel hozta magát kihagyhatatlan helyzetbe, de Morgan sem hibázott kintről sőt, egy tempót is a helyére tett. Lake dolgozott szépen a festékben, az Egis Körmend extra dobóformáját Konate is meglovagolta távolról. Lake megint második esélyből szerzett egy duplát, Basic dudaszós triplát süllyesztett el, Bognár ziccerezett, aztán középtávolról is hibátlan volt. Tolbert zsákolt kétszer egymás után, Simándi Árpád pedig időt kért (27-16). Woolridge fejezett be egy remek figurát, Doktor a gyűrű közelében húzott elő egy nagyszerű megoldást, de az amerikainak erre is volt válasza. Tolbert folytatta a gyűrű terrorizálását, így 11 pontos előnnyel zárta az Egis Körmend az első negyedet. 31-20

Balogh törte fel a hazai védelmet, Ferencz találta meg Tolbertet a festékben, Bognár faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt. Woolridge kettőből egy büntetőt dobott be, Balogh verte meg Morgant, Kocsis Tamás pedig időt kért (33-27). Ferencz szerzett labdát és üres ziccert tett fel, Bognár ment el mellette a túloldalon, Konate a plusz egyet rontotta el kosara után. Woolridge két védő szorításában villant, Konate zsákolt, Balogh floatere hullott a gyűrűbe. Konate és Woolridge váltott kosarat, majd az amerikai egy gyorsindítást is befejezett, így újabb körmendi időkérés következett (41-37). Takács egy pontot a vonalon hagyott, Locke dobott egy triplát, majd egy ziccerrel kiegyenlített. Konate dobta át Lake-et, Zsíros hármasával a mérkőzés folyamán először a Szeged vezetett (44-45). Balogh ziccere után Basic három büntetővel egyenltett, Lake saját rontott dobását tette vissza, a félidőt Djogo saroktriplája zárta. 50-49

Locke kosarával folytatódott a játék, erre Tolbert rámolt be öt pontot, Morgan egy technikai miatt egy büntetőt dobott be. Locke szórt egy hármast, Bognár egyenlített, következő kosara pedig már vendég vezetést jelentett, Kocsis Tamás időt kért (56-58). Balogh két pontja után Basic 2+1-es akciójával és Morgan büntetőivel fordított az Egis Körmend, Ferencz triplája után kért időt a Szeged. Locke kettese után Ferencz még egy hármast bedobott, Mucza két büntetőt. Ferencz már a harmadik tripláját szórta a negyedben, középtávolról sem hibázott, Lake lépett be jó ütemben a festékbe. Ő csökkentette négy pontra a szegedi hátrányt, mely meg is marad a negyed végéig. 72-68

Négy körmendi ponttal indult a negyedik negyed, Woolridge szerzett két pontot, Djogo zsákolt gyorsindításból. Lake és Djogo váltott kosarat, Mucza dobott be egy tempót, Tolbert adott nagy labdát Ferencznek. Locke dobott be két büntetőt, Djogo a sarokból talált be, ismét Locke következett, három büntetővel (85-79). Djogo verte meg Bognárt, majd egy triplát is bedobott, így Simándi Árpád 11 pontos hátrányban kért időt négy és fél perccel a vége előtt. Basic triplájára Bognár és Lake felelt két-két ponttal, Tolbert zsákolt. Innen már nem volt visszaút a Szeged számára, a Körmend 2 hónap után megtörte rossz sorozatát, a Szedeák második mérkőzését is elvesztette a playoutban. 104-96

Fotó: Bálizs Zsuzsa

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
szombathelyiasszonykorusCsakajótJonSzhelYdonnarumma Recent comment authors
Csakajót
Olvasó

Ez nagyon kellett. Grat. Körmendre !

SárgaPárna
Olvasó

Csak tudnám mi a pöcsnek örülnek a szurkolók a zsíros hajú Basical?

SzhelY
Olvasó

együtt örülnek aSzolnok kupagyőzelmének

red-black01
Olvasó

Basical :)))))
Zsenikém 🙂

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Te örülj a Pot-tal:) ja hogy ő egy 0, bocsesz

Pojaca
Olvasó

Basic az új dobos?

SzhelY
Olvasó

nem az még mindig a tavalyi

zetekosarak
Olvasó

Gratulálok, kitartás! Jövőre is kell az MTE az első osztályba.

Marillion
Olvasó

Gratulàlok Körmendre! Akkor most hogy is van ez? A Falco mint alapszakasz gyöztes nem bìrt a Szegeddel és nem jàtszott kupa finàlét…a Körmendieknek meg nem okozott gondot ugyanez a Szeged!

donnarumma
Olvasó

Azert az megvan, hogy nem semleges pályán volt a meccs és a Szegednek szinte semmi téttel nem bírt? Ennyire motiválatlan légiósokat én még nem láttam élőben játszani…

Jon
Olvasó

“Azert az megvan, hogy…”
Azt a szégyenteljes játékot én nem is próbálnám megmagyarázni, mert azt sem érdemlik meg…

Jon
Olvasó

“alapszakasz gyöztes nem bìrt a Szegeddel…a Körmendieknek meg nem okozott gondot”
Nem véletlenül kapta a Facebookon a csapatnak címzett “elmentek ti a büdös pi…” komment a legtöbb like-ot. (nem tudom, ki írta amúgy)

Harry Bell
Olvasó

A Szegednél hiányzott Bailey, nálunk Durázi. Ez másképp is alakulhatott volna.
Gyűlölöm ezt a fajta tudósítást! Amikor a statból kivonatoljátok a pontszerzéseket. Semmit nem árul el a meccsről. Illett volna megemlíteni például, hogy Basics, aki amúgy a nemlétező védőmunkája miatt nem a szívem csücske, kiosztott 14 db gólpasszt. Ez 28-30 pontot jelent. És ennyit képtelenség róla szerezni a másik oldalon.
Ami a jövőt illeti, még van esélyünk bentmaradni, de egy picit fellélegezhetünk.

Misi
Olvasó

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Elismerésem Kocsis Tamásnak is, hogy a rémálom sorozat után is kitartott. Az interjú Konateval együtt nem volt könnyű számára. Nem kell csodálkozni, hogy a szurkolók idegesek, ilyenek a szurkolók, ha veszít a csapat sorozatban. A győzelem gyógyír a sebekre… Szeretjük a csapatot és kitartunk. Szerintem nem szabad most a jövőre gondolni, ki jön, ki megy, mindegy. Ezt a szezont így vagy bárhogyan becsületesen be kell húzni. Legfeljebb azon gondolkozzon nagy erőkkel a stáb, hogy a 37+ év tradícióit tisztelve, de azon túlmenően hogyan válik a klub szakmai és szervezeti működésében modern és fenntartható vállalkozássá, amelyik… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

“a 37+ év tradícióit tisztelve,” Mire gondoltál ezzel a 37+ évre?
A Körmend 1975 óta NBI-es, tehát inkább 47+ év tradíciója. Ha nem az NBI-es tagságára gondoltál, akkor sorry…

Misi
Olvasó

Körmend kisváros, ahol az MTE 62 éve az élet része sokak számára. 37 éve volt először vidéki bajnok, azóta plusz/mínusz a top 4 körül volt. Ez nagy hagyomány, tudás, amit használni kell, hogy alkalmazkodjunk a mostani helyzethez. MTE!

Sajka
Olvasó

OK. Így már vágom a 37+ évet 🙂

Golo Batio
Olvasó

Ez a Körmend biztos nem fog kiesni, ebben az also 6-osban sztem a legjobb csapat. A drukkerei viszont picit idegesek, minden biroi itéleten ment ez a megyekettes focimeccs színvonalú abajgás, én nem is értem.

red-black01
Olvasó

Farkasnál akkor lehet tudni hogy f@szságot fúj, vagy ellenkezőleg, amikor nem fúj le valami egyértelműt, amikor az ítélet után leengedi a két kezét a teste mellé és az ujjait dörzsölgeti össze.
Testbeszéd, nézd meg.
Ma sokszor dörzsölgette az ujjait 😉

De az “abajgás” megállapítása csak az egyik nem teljesen igaz meglátásod.
Sajnos a másik az, hogy ebben a hatosban mi vagyunk a legjobb csapat.
Ez viszont szinte teljesen téves.
Ilyen védekezéssel ez kizárt, illetve gyakorlatilag a védekezés szót nem is használnám, mert az gyakorlatilag nincs, maximum mint bizonyos ételcímkéken olvasható: “nyomokban tartalmazhat:…”

JR.BENITEZ
Olvasó

Fontos meccset nyert az MTE, gratulálok nekik! Amúgy szörnyű volt… Statot gyàrtó légiósok, nulla védekezés. Sok köze ennek nem volt a kosàrlabdàhoz. Hazaiak egy Kaposvár elleni győzelemmel gyakorlatilag bennt is maradnak. Szeged pedig elképesztő hullámzó. Számomra érdekes hogy minden Körmend drukker kétségbe van esve mi lesz nyártól. Jelek arra mutatnak nagy gond nem lesz ha már most meccs előtt nem sokkal próbaltak pozitív választ kicsikarni a vendégek egyik jàtékosàtól…

red-black01
Olvasó

Azért maradjunk annyiban:
egyrészt nem vagyok nyugodt egy kicsit sem, másrészt az a Kaposvár elleni győzelem szerintem nem szombaton lesz, de szeretnék tévedni.
Valószínű te sem a szombatira gondoltál, egyszerűen nem vagyunk olyan állapotban.
A Kaposvárt viszont egy otthoni vereség most tényleg komoly veszélybe sodorná.

abcabc
Olvasó

A nagy bajt honnan nézzük.”A csoport” lesz,de a keret minősége több mint kérdéses.TK pápá,Ferencz csuka szegre és csak 4 légios lehet,ha futja!!!És edző sincs

SárgaPárna
Olvasó

A német diplomata a helyszínen nézte végig csapata világra szoló sikerét?

Szurkoljunk1
Olvasó

Úgy látom a légiósokat nem érdekli az ha kiesik a Szeged. Rossz nézni mennyire nincs kedvük játszani. Lehet utálni de amennyi meccset hoztak ugyanannyi el is ment rajtuk.. Semmi védekezést nem látni tisztelet a kivételeknek (Bognár, Mucza,Zsír, Sziszi és Eric). Csapatjáték sose volt ennél a “csapatnál” akárki akarmit is mond itt a legtöbb ember csak a saját statját próbálta meccsről meccsre növelni.

Gábor
Olvasó

Ha Woolridge akarna nyerni és lenne kedve játszani, akkor ma is nyerhettek volna…. Mocsok gyors és jó játékos, de nagyon unja már….és ez nagy baj a Szegednek! Remélem bent maradnak, szimpatikus csapat!

Jon
Olvasó

Szerintem mind a 2 “kis” légiós (Locke is) az aktuális legjobb magyar csapatokba való. Jelenleg a Falco-Alba, néhány éve a Szolnok lett volna, stb.
Mondjuk Lake fejlődésén is meglepődtem, nem néztem ki belőle. Csodálkoznék, ha hosszabb távon meg tudnák tartani.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés