Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Szedeák harcolta ki a bennmaradást

Izgalmas végjátékban a második meccset is elveszítette a TF.

Serco-TF-BP - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-78 (18-13, 24-18, 17-21, 18-26)

Play out, 2. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Cziffra Cs., Tözsér D., Csabai-Kaskötő B. (Bernáth A.)

TF-BP: Krnjajski -, Szobi 3/3, Clark 26/9, McLane 13/3, Bergstedt 22/3. Csere: Rikalo 13/12, Buzás -, Beák, Filipovics -.

Szedeák: Boltics 10, Wirth 9/9, Ponjavics 17/3, Juhos 18/6, Sulovics 14. Csere: Kerpel-Fronius G. 2, Krapic 8/6.

1-0-s előnnyel érkezett a Naturtex-SZTE-Szedeák a Serco – TF-BP otthonába a két győzelemig tartó play-out során. Egy esetleges vendég győzelemmel eldőlhetett volna a bennmaradás, de ehhez a fővárosiaknak még volt egy-két szavuk.

Sulovics duplája indította a találkozót, majd Ponjavics küldött a helyére két büntetőt. A túloldalon Szobi triplázott pontosan, de a szegedieknek sikerült megtartaniuk az előnyüket. Szorosan alakult a mérkőzés, majd a 8. perc magasságában Clark távolijával vette át a vezetést a TF. 12-11-nél beragadt a Szedeák, a hátralévő két percet 6-2-re nyerték a budapestiek (18-13).

10-2-vel indította a második etapot a TF, hirtelen meglépett kilenc ponttal. Nagyon kellett a vendégeknek Wirth hármasa, hogy ne szakadjanak le. Egyértelműen a hazaiak domináltak ebben a játékrészben, folyamatosan tíz pont körül állandósult a különbség. Nem sikerült ebből sokat faragnia a Szedeáknak, így nagy formajavulásra volt szükség tőlük a folytatásban (42-31).

A nagyszünet után is tartotta előnyét a fővárosi együttes, de a Szeged lopta a távolságot. Előbb Juhos hármasával mutatott életjelet, ekkor már csak hatpontos volt a differencia. Ezután még sikerült négy pontra feljönnie a Szedeáknak, de Bergstedt triplája után visszaállítottak a hazaiak egy nagyobb, megnyugtatónak mondható előnyt (59-52).

Miután már tízzel is vezetett Ales Pipan együttese, nem úgy nézett ki, hogy bármi gondjuk lehet. Krapic fújt riadót a vendégek részéről, és két triplával felhozta csapatát 64-60-ra.  Ezután jött Ponjavics, majd Wirth egy-egy kosara, hosszú idő után újra vezetett a Szedeák. Clark próbálta meccsben tartani a TF-et, de egyedül kevésnek bizonyult. Izgalmas végjátékban az amerikai két büntetője zárta a meccset, de még így is megmaradt egy pont a vendégek előnyéből. Az is belefért, hogy Wirth kétszer hibázzon a büntetővonalról. Rikalo dobása már nem ért célt, így egy ponttal nyert a Szedeák, és kiharcolta a bennmaradást (77-78).

Fotó: hunbasket.hu/Török János

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
derrylszolnokbasketRougeCsapajevHYPER Recent comment authors
derryl
Olvasó

Szép volt Szeged, nagy gratula!

szolnokbasket
Olvasó

Gratulálok a Szegednek, rohadt izgalmas volt a vége!
A Szerbek erőn felüli küzdése nagyon kellett a végén.(+ Juhos triplája)
Megérdemelték a bennmaradást, aminek nagyon örülök!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hihihi, meg hahaha, kackac-kukac, ugyebár…
😀 😀 😀 😀

lujo
Olvasó

Grat Szegedre!

pbask
Vendég
pbask

Viszlát Dragon kisasszony, hát ez megint nem gyütt össze. Kommentátort is valamelyik kocsmából hoztátok gondolom ez mindent elmond a csapatotokról 😉 puszipá

efeli96
Olvasó

Gratulálok az egész budapesti kosárlabda társadalomnak Mafc-ostól, Tf-estől együtt. Szégyen és gyalázat, hogy mi pesti kosárlabda szerető emberek élvonalbeli csapat nélkül maradunk jövőre. Nem vagyunk sokan, de ennyi kínkeserves, playout-os év után egyszer nekünk is lehetne már valami örömünk. Nem alaptalanok azok a kommentek, hogy évek óta lélegeztetőgépen van a fővárosi élvonal (Mafc többszöri bentmaradása a zöld asztal mellett), de az egyszerűen röhejes, hogy egy 2 milliós világvárosban képtelenek beletenni azt a pénzt, ami egy stabil csapathoz kellene. Ugyanakkor a Szegednek gratulálok, itt látszik, hogy nem a középszakaszban kell brillírozni, hanem az igazán fontos meccseken. Sajnos ennek a szedett-vedett, akaratgyenge… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Kitartást kívánok!

HYPER
Olvasó

Az NB1-ben maradás kizárólag pénzkérdés. Van-e elég, hogy külföldieket igazoljanak akik bent tartják a csapatot.Magyarokkal esélytelen.A fővárosban a tőkeerős szponzorok nagy részét elszippantja a foci.

Csapajev
Vendég
Csapajev

A TF-nél is volt elég pénz, hiszen négy légióst + külföldi edzőt igazoltak. A négy légiós közül Bergstedt, Clark és McLane más NBI-es középcsapatban is simán húzó játékosok lennének.
Inkább a megfelelő tudású magyar játékosok (“Tehetséges Fiatalok”) hiánya volt feltűnő.

Rouge
Vendég
Rouge

“… egy 2 milliós világvárosban képtelenek beletenni azt a pénzt, ami egy stabil csapathoz kellene….”

Közpénzt tesznek bele mindenütt…
a kormányunk (Viktor) közpénzből a kosárlabda révén közösségi élményt nyújt….
fontos nekik a nép szórakoztatása, tudod,
mint az ötvenes èvekben..
addig sem a politikával és a korrupcióval foglalkozunk.

Ahol a focinak van tradiciója és közönsége,
ott azt támogatják….
ahol a kézilabdának (Veszprém),
ott a kézilabdát…
ahol pedig a kosárlabdának,
ott pedig a kosárlabdát….

Budapesten egy kosárlabda csapat nem hoz annyi poltikai tőkét a kormánynak (Viktornak),
hogy megérje nekik támogatni.

Ennyi a sztori.

Amúgy persze GRATULA Szegedre.

derryl
Olvasó

Kicsit bájos kormányt emlegetni, mindenki tudja, a zárójel a lényeg. Csak az a baj, szórakoztatás helyett cirkuszt kapunk! Egyébként egyetértek.

szolnokbasket
Olvasó

Ez így van!
Ezek alapján reméljük, csinálnak a szolnoki népnek a következő szezonra is “közösségi élményt”.
Jelenleg ezt nem nagyon látom…

Laposvár
Olvasó

Bravó Szeged, mindenki a helyére kerül lassan! Az OSE helyében azonban kezdenék aggódni, hogy mit talál ki a szövetség annak érdekében, hogy legyen butapesti csapat az A csoportban…

Koops
Olvasó

Ez igen szép volt Szeged!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés