Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A svéd élvonalból érkezik a DEAC U20-as csapatának új vezetőedzője

Jesper Gustavsson: Berényi Sándor teljes mértékben meggyőzött arról, hogy egy profi klubhoz írok alá.:

:

A debka.hu készített interjút a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapatának újdonsült vezetőedzőjével, a svéd Jesper Gustavssonnal.

A 33 éves szakember fiatal kora ellenére figyelemre méltó edzői tapasztalattal rendelkezik, az utánpótlásból indulva került az akkor a svéd harmadosztályban szereplő Umeå kispadjára, melyet rövid időn belül a legjobbak közé kormányzott.

– Kilenc évig voltam utánpótlásedző, mielőtt megkaptam az első felnőtt csapatomat, az Umeå-t. Szerencsére a dolgaink jól alakultak, így gyorsan lépkedtük az osztályokat. 2014-ben kerültünk az első vonalba, személyesen erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb.

Debrecenbe szerződésének hátteréről is beszélt a szakember, aki elárulta, Berényi Sándor szakmai igazgató olyan terveket vázolt elé, amire nem tudott nemet mondani.

– Berényi Sándor teljes mértékben meggyőzött arról, hogy egy profi klubhoz írok alá, így nem kellett sokáig gondolkodnom az ajánlaton. Végtelenül imponálnak az egyesület elképzelései, elveivel teljes mértékben azonosulni tudok. Örülök, hogy ismét fiatalokkal dolgozhatok, és annak is, hogy egy nagy projekt részese lehetek.

A svéd szakember jelen volt az akadémia mádi összetartásán, ahol személyesen is megismerkedhetett kollégáival, segítőivel.

– A körülmények kiválóak, nyilvánvalóan még kell egy kis idő, hogy összecsiszolódjunk egymással, de ez teljesen természetes, tekintve, hogy sok új edző került be a rendszerbe. Mindenki nagyon kedves és szimpatikus, izgatottan várom a közös munkát.

Egyéni küldetésének azt tekinti, hogy eddig nem látott színt vigyen a hajdúsági kosárlabdaéletbe, valamint, hogy egy számára idegen kosárlabdakultúrában is bebizonyítsa szakmai rátermettségét.

– Szeretnék valami újat és maradandót alkotni Debrecenben. Nem kis váltás ez számomra, hiszen korábban kizárólag Svédországban edzősködtem. Hosszú éveket töltöttem ugyanazon együttesnél, ráadásul a felnőtt vonalon. Kihívásokkal teli út vár rám, de biztos vagyok benne, hogy sikerrel veszem majd az akadályokat.

Fotó: debka.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
O1GvainoCibona5 Recent comment authors
vaino
Olvasó

Ha magyar edző van egy csapatnál, akkor fiatal – öreg – rutintalan – mindenhol megbukott, az a baj.
Ha külföldi edző van, akkor meg miért nem jó a magyar, az a baj.

Cibona5
Olvasó

Nagyon nemzetközi szakmai csapat épül Debrecenben. Most már csak egy videóelemző hiányzik Burkina Fasoból.

O1G
Olvasó

Írod ezt egy külföldi csapat nevében..

Cibona5
Olvasó

Ehhez vajmi kevés köze van a nicknevemnek. Az, hogy sokat jártam Cibona meccsekre és tisztelem őket, nem egyenlő azzal, hogy bármennyire is külföldi párti lennék kosárlabda tekintetében.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés