Connect with us
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokság

A svájci liga negyedik legjobb dobóját igazolta le a Kaposvár

A triplavonal mögül 45,1%-kal célzott.

  •   :

:

Xavier Ford a kaposváriak korábbi másik két igazolásához hasonlóan 1993-ban született. A 203 cm magas, 100 kg-os Ford 2015-ben végzett a Buffalo egyetemen, majd az NBA G-ligájában, Japánban és Kanadában is kosárlabdázott mielőtt megkezdte volna európai pályafutását – számolt be róla a delfinek.hu.

A 2018/19-es idényt Ausztriában töltötte, majd 2019-ben a svájci Boncourt csapatához igazolt. A mögöttünk hagyott idényt szintén Svájcban töltötte, a Neuchatel együttesével a negyedik helyen végzett, miközben a liga negyedik legjobb dobójának bizonyult.

Átlagban 29 perc alatt 19,3 pontot szerzett, mezőnyből 57,5%-os pontossággal, a triplavonal mögül 45,1%-kal célzott, a büntetőket pedig 72,2%-kal dobta. Emellett 5,6 lepattanót és 2 labdaszerzést átlagolt, 20,2-es index értékével szintén csapata legjobbja volt.

Mint írják, a kiváló felépítésű amerikai játékos a hármas és a négyes poszton is egyaránt bevethető, így tökéletesen alkalmazkodik Nikola Lazics elképzeléseibe.

Ford – a korábban szerződtetett Nimrod Hilliardhoz és T. J. Pricehoz hasonlóan – augusztus közepén csatlakozik a kerethez.

A KKK 2021/2022-es idényre jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező játékosai: Xavier Ford, Nimrod Hilliard, T.J. Price, Csorvási Milán, Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek, Plézer Gábor, Puska Bence, Paár Márk.

  •   
24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
BezseMike21Kováts ImreJusticeHagyadmár... Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Ezek a “szuper” számok ide vagy oda …
A játékosok beszerzési árainak közlése többet mondana,
dehát azokat minden csapat hétpecsétes titokként őrzi.
Üdvözítő lenne ennek feloldása, adófizetők pénzéről lévén szó.
Mint az NBA-ban.
Lazics sikeres csapatát nem tudtuk megtartani, egy játékost sem.
Az új igazolások olcsóbbak.
Marad a remény, hogy jól fognak szerepelni.

Sztolle
Olvasó

Szegény Géza! És még te tartod magad szurkolónak! Bár igaz, minden hozzászólásod tükrözi minek is szurkolsz….
Annyi minden fájhat….
De legalább itt kiélheted magad! Fotelből…

Kováts Imre
Olvasó

Miért zavarnak a tények? Géza nem a fotelból szurkol. Már akkor sportolt, amikor Te még gondolatban sem voltál. Gézának a perspektiválatlanság fáj (tőlünk délre született, ahol nagyobb tűzzel égnek a szurkolók). Egyébként meg olvasd végig amit írt!

KKKfanta
Olvasó

Már bocs de te igen hülye vagy, kérlek gondold végig amit írsz!
De ha nem megy segítek. 1: Gondolod hogy tavaly a Curry drágább volt mint a mostani irányító a Német ligából érkezve? 2: a Lazic sikeres csapata maradjunk annyiban, hogy ahhoz a csapathoz annyi köze volt a Lazicnak, hogy szarból várat épített!
De ha már most nem tetszik akkor nyilván bérletet (jegyet) sem fogsz venni s ki sem fogsz jönni meccsre!

Hagyadmár...
Olvasó

Géza te milyen okos vagy, remélem indulsz a választásokon is! Honnét tudod te hogy ezek a légiósok olcsóbbak a tavalyinál??? Szerintem fogalmad nincs róla hogy ki mennyibe kerül!

Kováts Imre
Olvasó

A KKK költségvetése annyi mint az elmúlt szezonban. Nyilván a játékosok ára (sem) kisebb).

Justice
Olvasó

Kareem Te egy iszonyat buta ember lehetsz ..Csak az irányítónk árából tavaly 2 légióst foglalkoztattunk. Price sem a 3500 dolláros játékos ahogy Ford sem. Vedd le azt a szemüveget lehet tovább látsz 🙂

Kováts Imre
Olvasó

A mások véleményét – bizonyos IQ felett – tiszteletben szokták tartani. Csak alacsony IQ esetén hülyézik le a más véleményen lévőt.

Mike21
Olvasó

Kedves Kareem Abdul-Jabbar! Reagálnak tételenként kiemelve, idézve: “Üdvözítő lenne ennek feloldása, adófizetők pénzéről lévén szó. Mint az NBA-ban.”: Az NBA teljesen más zárt, profi liga, tulajdonosokkal, nincs feljutó, nincs kieső, fizetési sapka van – gyenge plafonnal, kollektív szerződéssel stb. kár is az összehasonlítás a mi “mennyeinkkel”. Ajánlom elolvasásra Szabados Gábor írását “Javaslatok Kaposvár Megyei Jogú Város sportfinanszírozási koncepciójához”: https://kph.kaposvar.hu/eloterjesztesek/et20210623/documents/0101.pdf “A játékosok beszerzési árainak közlése többet mondana, dehát azokat minden csapat hétpecsétes titokként őrzi.”: Már korábban is linkeltem a KKK beszámolóját, ebben a pénzügyi adatok, költségvetési tervezetek, megtalálhatóak, pl. bérköltségek stb. https://kph.kaposvar.hu/eloterjesztesek/et20210623/documents/0102.pdf “Lazics sikeres csapatát nem tudtuk megtartani, egy játékost sem.… Olvass tovább »

Kováts Imre
Olvasó

Nagyot csalódtam a Szabados “féle tanulmányban” (javaslataiban). A pénzügyi adatainak többsége pontatlan, téves. Semmi újat nem mondott, amit a sport iránt érdeklődők, kellő tájékozottsággal rendelkezők ne tudtak volna. Ennek ellenére “értékes” anyag, mert pénzbe került és adott esetben lehet rá hivatkozni (ld. a 2021/2022 évi önkormányzati támogatás). A lényeg, hogy semmi nem változik: marad a középszerű (a túléléshez sok, a sikerhez, előre lépéshez kevés)önkormányzati támogatás, a kevés sikerrel kecsegtető szponzor keresés (támogatás).

Mike21
Olvasó

Kedves Géza bá (KAJ)! Írtam egy hosszabb választ, idézetekkel, tételesen lebontva, de az eltűnt az éterben, moderálásra várva címszóval, na mindegy, akkor röviden. NBA teljesen más zárt, profi világ, fizetési sapkával, kollektív szerződéssel stb. A város honlapján a júniusi közgyűlési anyagoknál megtalálható a KKK beszámolója, abban a pénzügyi tervezetek, pl. bérköltségek is szerepelnek. Érdemes elolvasni Szabados Gábor sportközgazdász írását, javaslatait is. Nem hinném, hogy egy-egy játékos maradása,távozása, pusztán a vezetőedző személyétől, jelen esetben Nikola Lazicstól függene, számtalan egyéb indok van, amelyet nem ismerünk. Korábban Puska Zoltán ügyvezető említette az évértékelő cikkben, hogy irreális kérésekbe, árlicitbe nem megyünk bele. Egyértelműen reménykedni,… Olvass tovább »

Kováts Imre
Olvasó

A KKK beszámolójából, a közgyülési határozatokból, illetve a Szabados féle “tanulmányból” sem lehetünk optimisták. De a remény hal meg utoljára (Géza a szerb kosárlabdán nött fel, az Ivkovics féle – kudarcba fulladt – három éves terv nem tette optimistává).

Mike21
Olvasó

Frissítés:
Közben megjelent korábbi hsz-em, köszi.

WSreborn
Olvasó

Jó csapat lesz ez a KKK.

Bezse
Olvasó

a próféta szóljon belőled

töbi
Olvasó

Aki ilyen százalékkal hajigálja a tríket, úgy képzel(t)em, hogy 90% körül dobja a büntiket, nem 72-vel. Amúgy minden száma rendben van.

KPSVRKK
Olvasó

Átgondolt, jó igazolásoknak tűnnek eddig a légiósaink.

KKKfanta
Olvasó

A százalék számok jók! Reméljük beválik.

HajraKapos
Olvasó

Rivers 2.0 🙂
Hajrá Kaposvár! Már csak egy center és megvagyunk. Fura egyébként, hogy Csorvásin kívül nem is érkezik hozzánk magyar. 🙁

Kováts Imre
Olvasó

Szerinted miért mem jön?

HajraKapos
Olvasó

Gondolom mert az edzőnek nincs szüksége már több magyar játékosra.
Nem akarom elhinni, hogy akár Markovicsnak vagy Brbaklicsnak nem jelentene perspektívát Kaposvár. Pláne, hogy utóbbi még dolgozott is együtt Laziccal.

Csakegyfan
Olvasó

Nagy kár, hogy a Peugeot nem volt elérhető már…
Viccet mellőzve szerintem jó fogás, gratula!

Dallas
Olvasó

Svájci bajnokság,szóval lehet a T-model 🙂

KovàcsIstvàn
Olvasó

Nem semmi!! – gratula

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés