Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A soproni sportiskola U16-os csapata a döntőben is döntőre készül

“Ez lesz az utolsó esélyük, hogy együtt megmutassák, mire képesek.”

  •   :

:

Intenzíven készül az Országos Kadett Bajnokságra a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U16-os csapata. Motiváló segítséget is kaptak.

A rendkívül lelkes soproni játékosok külön segítséget is kaptak a döntő előtt, ami még érdekessebbé teszi számukra a felkészülést: Misa Popadic vezetőedző és Pográcz Levente másodedző munkáját kiegészíti az aktív és tapasztalt játékos, Marko Popadic is. Aki nem mellesleg Misa fia…

– Nagyon jó formában vannak a srácok, mindenki felgyógyult a sérüléséből, tizenhárom játékossal készülünk a döntőre – mondja elöljáróban Misa Popadic. Május 12-től 15-ig tart majd az országos döntő, ahol a soproniak a Debrecennel, a Rátgéber Akadémiával és a Kecskeméttel kerültek egy csoportba. (A másik ágon a Vasas, a Honvéd, a Paks és a ZTE csapatai csapnak össze.)

– Szeretnék majd döntőt játszani. S nemcsak én, mi mindnyájan, de legfőképpen a játékosok. Magyarország nyolc legjobb U16-os csapata fog mérkőzni, vagyis az ország legjobb száz kadettje lesz a pályán. Szuper lesz, nagyon várjuk! – mondja eltökélten Misa Popadic. Intenzíven készülnek, hogy mennyire, arra Pongrácz Levente is mond egy példát:

– A reggeli edzések iskola előtt nem kötelezőek, de a fiúk – ahogy egész szezonban – motiváltak és szívesen jönnek. Egyikük, akiről tudjuk, hogy imád és tud is aludni, egyik reggel még engem is megelőzött a csarnokban, kérdeztem, hogy-hogy ilyen korán itt van. Bár egyik szeme szinte még csukva volt, azonnal mondta a választ: “bajnok akarok lenni…!”

– Fejben kell most nagyon ott lennünk, hinni kell a képességeinkben és elvégzett munkában – hangsúlyozza a vezetőedző. A szakemberek mindent megtettek és megtesznek a sikerért. Hogy ez mennyire így van, azt erősíti, hogy Misa Popadic fia, aki jelenleg egy olasz klubnál igazolt játékos, de rendelkedik FIBA edzői végzettséggel is, néhány hétre besegít a soproni csapatnál. Sérülés miatt nem tudott játszani, így lehetősége van a döntőig kísérni a sportiskolásokat.

– Eddig is figyelemmel kísértem apa csapatának munkáját és a fiúk fejlődését. Mindig megnéztem a mérkőzéseiket, és apával ki szoktuk értékelni a látottakat. Édesapám nagyon jó szakember, de én aktív játékosként esetleg hozzá tudok tenni valamit a munkához, mert játékos oldalról közelítek meg egy-egy helyzetet – mondja Marko Popadic, aki szerb, líbiai, görög, magyar, szlovén és olasz csapatoknál is építette már aktív játékoskarrierjét.

– Új impulzusokat ad a fiúknak. Egy picit most hátraléptem, én vagyok a megfigyelő. Látom, hogy a játékosok százhúsz százalékon dolgoznak, rendkívül motiváltak, örülnek Marko instrukcióinak. Játékosként tényleg új megvilágításba tesz dolgokat. Én jól el tudom magyarázni a feladatokat, de Marko meg is tudja mutatni. Például dobóversenyeket hirdet a srácokkal, s öröm nézni, ahogy le akarják őt győzni – nevet a duplán büszke szakember. Elvégre ő dolgozik együtt a lelkes soproni csapattal, s pláne az ő nevelése elsőszülött fia…

– Jól fel vannak készítve a sportiskolás srácok, motiváltak, az erőnlétük is rendben. Jövőre a csapat fele korosztályt lép, így ebben a felállásban ez lesz az utolsó esélyük, hogy együtt megmutassák, mire képesek. Talán ez is benne van abban, hogy nagyon nyerni akarnak. Nekem korántsincs akkora tapasztalatom, mint apának, de tudok a fiúk fejével gondolkodni, s engem is motivál, hogy győzelemre segítsem a csapatot. Próbálok az edzéseken olyan versenyhelyzeteket teremteni, amiből például azt is megtapasztalhatják: nem adhatják fel a küzdelmet – magyarázza Marko. Elárulta, mindez nem jelenti azt, hogy szögre akasztaná játékosi mezét és edzőnek állna, sőt. “Amig csak tudok, játszani szeretnék. Ez most csak egy kirándulás apámmal, egy közös, jó célért” – mondja az ifjabb Popadic.
Pongrácz Levente másodedző mosolyogva ül apa és fia között, időnként bólogat…

– Tényleg remek formában van a csapat, fizikailag és mentálisan is rendben vannak a játékosok,
mindenre felkészítettük őket. A legjobbkor jött Marko, mert új lendületet hozott az utolsó hetek munkájába – foglalta össze véleményét Pongrácz Levente. A másodedző ugyanakkor a fiúknak is, nekünk is azt mondja: akkor megyünk át a hídon, amikor odaértünk hozzá.

– Először nyerjük meg az első meccset, ez alapozza majd meg a döntő végkimenetelét. Képesek vagyunk rá és úgy sejtem, a fiúkban most nagyobb a tettvágy mint eddig bármikor. A nyolcból hat csapat fej-fej mellett haladt egész szezonban, az lesz a nyertes, aki ebben a négy napban a legjobban tudja kezelni a szorult helyzeteket. Azon vagyunk, hogy a soproni sportiskola U16-osai legyenek azok – zárja Pongrácz Levente, aki amennyire óvatos, legalább annyira lelkes is. A sportiskolások a döntőben is döntőre készülnek…

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés